עבור לתוכן

שדרוג בחלקים, חלק ב'

Featured Replies

פורסם

היי,

שדרגתי מארז, ספק כוח (S12II-620) וכרטיס מסך (GTX 560Ti). עדיין, יש לי לפעמים "שיהוקים" במשחקים, בלי קשר לרמת הגרפיקה, ואפילו בניגון סרטי HD. החלקים שלא שדרגתי עדיין הם:

+ מעבד E8400. + לוח אם בן 3 שנים של MSI. + שני הארד דיסקים 250GB של WD, באחד מהם כבר התגלו סקטורים פגומים. + זכרונות 2X2GB 800 MHz של מושקין.

אני לא חושד שמקור הבעיות הוא בזכרונות, במעבד או בתוכנה, מה שמשאיר רק את לוח האם וההארד דיסקים. האם הארד-דיסק 0.5TB חדש יפתור את הבעיה ?

בנוסף, חשבתי לשדרג ל-2500K עם לוח אם תואם. אבל אני יודע שהולך לצאת דור חדש של מעבדים לקראת סוף מרץ, האם שווה לחכות לכך כדי שיוזלו מעבדי SB הנוכחיים ?

תודה רבה.

פורסם

אין סיבה לחכות, אם זה היה בקשר לכרטיסי מסך, אז התשובה הייתה כן. זה משום שכל דור מעבדים שיוצא הקודם מעבד את הערך שלו. מפסיקים ליצר אותו ואת הלוחות שתואמים לו. במעבדים אין הוזלת מחירים (בדרך כלל).

פורסם
  • מחבר

שוין, אז אני אשדרג לוח אם + מעבד + הארד דיסק.

המלצה על הארד דיסק 1TB עם ביצועים טובים ?

פורסם
  • מחבר

הקשיח הכי זול מחברה מוכרת, שלא בגרסה החסכונית.

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3441

זה ה-1TB הכי זול שאני מכיר.

16MB זכרון מטמון זה לא מעט מדי ?

פורסם

עם זה מה שבחרו לשים לאומת יותר/פחות כנראה ידעו שזה לא יפגע בביצועים, או שיותר לא יוסיף לביצועים.

פורסם
  • מחבר

טוב, בוא יבוא שדרוג לוח אם + מעבד + זכרונות. ואז אני אוכל גם להפיק את המרב מ-SSD SATA III.

מעבד 2500K בשביל לעשות אוברקלוקינג עד 60%. אולי גם קירור מעבד Mugen II אם אני מתכוון להמהיר בקרוב.

לוח אם המליצו לי Asrock Pro3-M אבל 720 ש"ח בשביל כזה OC נשמע לי מוגזם. יש משהו עם Z68 באיכות דומה בסביבות 500 ש"ח ?

בכלל, אם אני לא מתכוון לנצל כרטיס גרפי און-בורד, יש טעם להשקיע ב-Z68 ?

זכרונות 8GB ב-200 ש"ח. המותגים דומים, אולי קינגסטון בלו כי יש לו צבע יפה, אנא עארף.

פורסם
  • מחבר

לוח אם המליצו לי Asrock Pro3-M אבל 720 ש"ח בשביל כזה OC נשמע לי מוגזם. יש משהו עם Z68 באיכות דומה בסביבות 500 ש"ח ?

בכלל, אם אני לא מתכוון לנצל כרטיס גרפי און-בורד, יש טעם להשקיע ב-Z68 ?

דעתכם ?

פורסם

לפני שאתה "משקיע" ..

תפרט קצת יותר על הבעיה שאתה חווה ..

פורסם
  • מחבר

הרבה זמן לטעון משחקים מההארד דיסק.

FPS נמוך בבנצ'מארקים עם הגדרות גרפיות גבוהות, על אף שהכרטיס הוא 560Ti.

וחוץ מזה אני ארצה לעבור להשתמש ב-SSD, ובשביל זה הבנתי כאן שאין טעם לעבוד עם SATA II אלא רק SATA III.

פורסם

תריץ MHDD להארדיסק לבדוק את מצבו ..

אם אתה מקבל ERROR סימן שהוא גמור , אם אתה מקבל WARNING סימן שהוא בדרך ..

תצלם מקסימום תמונה מהבדיקה .

וגם MEMTEST לזכרונות על הדרך , 4 PASS לופים לבדיקה זה מספיק , אם אין שגיאות מוזרות באדום ( סימן שאחד הסטיקים דפוק או שניהם ) , אז הכל בסדר ..

פורסם
  • מחבר

אני אריץ MHDD.

אבל איך זה קשור ל-FPS נמוך בבנצ'מארק (Unigine "Heaven" DX11) ? אני מניח שכל המידע הנחוץ לבנצ'מארק נטען תחילה לזכרון הראשי, כך שההארד דיסק לא אמור להיות מעורב.

פורסם

לצורך הבדיקה : אם יש לך הארדיסק נוסף בבית

נסה להתקין עליו ווינדוז + תוכנות הבנצ'מארק ואז תראה מה קורה ..

פורסם
  • מחבר

לצורך הבדיקה : אם יש לך הארדיסק נוסף בבית

נסה להתקין עליו ווינדוז + תוכנות הבנצ'מארק ואז תראה מה קורה ..

אתה מציע לי לבזבז הרבה זמן על בדיקה בלי להסביר מדוע היא אמורה לעבוד. מה הקשר בין FPS להארד דיסק ?

פורסם
  • מחבר

בבקשה:

כאמור, השאלה היא למה יש לי FPS נמוך -- מינימום 4, ממוצע 40 -- עם כרטיס מסך 560Ti ומעבד E8400, בהגדרות גרפיות די גבוהות שכוללות טסלציה ב-DivX11 ורזולוציה 1280X1024. הבנצ'מרק הוא Unigine "Heaven", הנה קישור לתוצאתו: http://pastehtml.com/view/bq7nt5es0.html.

ושוב אני תוהה: מה הקשר בין בנצ'מרק של כרטיס מסך להארדדיסק ? האם הבנצ'מרק לא נטען כולו לזכרון הראשי תחילה ?

לתשובותיכם אשמח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים