עבור לתוכן

בקשה למפרט לעריכת וידאו מקצועית 7K כולל מסך.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת ודיאו מקצועית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid media composer סטודנט+פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Windows 7 64 bit + Office + הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מודיעין.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD, USB 3 (רצוי), מסך (FULL HD מינימום).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?- כן, לא מאסיבי.

פורסם

אישית אני לא מכיר את התוכנה והביצועים שלה במערכים מסויימים, אני יכול להמר ש-SSD יתרום.

ממידע שראיתי התוכנה אכן נעזרת במעבדי ה-Cuda (כנראה שמדובר על הגרסאות האחרונות) לכן מערכת מבוססת על כרטיס עם מספיק מעבדים (דוגמת ה-GTS450) יכולה להתאים.

בדרישות התוכנה כתוב במפורש כרטיס מסדרת Quadro ומכיוון שהתקציב גם מאפשר כרטיס מסוג זה הייתי ממליץ שתיגש לפורום המתאים להם אני מקווה שיש יותר מידע לגבי כרטיס סטנדרטי או אחד מקצועי.

פורסם

אלא אם כן כל שניית עיבוד חשובה, תישאר עם כרטיס ג'יפורס.

באילו חומרים אתה הולך לעבוד? רזולוציות גבוהות במיוחד?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות עד כה, הכוונה היא לעבוד ברזולוציות גבוהות במיוחד,המחשב אמור להיות מספק לכמה שנים טובות ועם השיפור ברזולוציות ואיכות הצילום בעתיד הנראה לעין אני מכוון הכי גבוהה שאפשר במסגרת התקציב, המחשב יהיה לעריכה ושימוש בייתי בלבד, לא גיימינג.

פורסם

בעבודה עם Avid יש עדיפות לכרטיסי Quadro, בניגוד לPremiere שיודעת לנצל כרטיסי GTX.

פורסם

רודיון,

אתה אומר ש-Avid לא יודעת לנצל כלל Cuda? אולי בכל זאת אם השימוש הוא ביתי ואין חשיבות מכרעת לקיצור זמנים עד למינימום האפשרי ויש רצון לחסוך אפשר להתבסס על כרטיס Nvidia במידה והתוכנה כן יודעת לנצל מעבדי Cuda.

אם היא באמת לא יודעת האם יש כרטיס Quadro מומלץ יותר או פחות?

פורסם

יודעת, אבל לא כמו הMercury Engine של Adobe. בעיקרון כל כרטיס שמסוגל לנגן Full HD - ניתן לערוך איתו Full HD.

ההמלצה האישית שלי - ללכת על כרטיס פשוט ולהשקיע את ההפרש במעבד יותר חזק או יותר זיכרון RAM או אולי להתפנק באיזה SSD איכותי מסוג Sync Nand.

פורסם

AVID מנצל בעיקר קודה בפלאגינים צד שלישי (מג'יק בוליט למי שמכיר),מעבר לזה רוב האפקטים שלו מבוססי CPU ולא GPU,מה שאני אומר נכון לגבי גירסא 6 האחרונה שיצאה,אני יכול לומר מנסיוני שאין צורך בכרטיס קוואדרו בגלל המחיר מול התועלת -כרטיסי קוואדרו הם בעלי אותה ארטיקטורה כמו של כרטיסי ג'יפורס רק עם דרייבירם שונים,מכאן שכרטיסי הקוואדרו החדשים(דגם 2000) מתחיל מאלפיים שקל בממוצע הוא חלש יותר מכרטיס ג'יפורס המקביל שלו במחיר (דגם GTX570/580)

לכן גם אם המחשב לא מיועד למשחקים -תיקח כרטיס ג'יפורס מסדרה 4XX/5XX,והוא יספיק לך לכל מה שתצטרך בשלב זה.

חשבתי בעבר לקחת קוואדרו אבל המחיר פשוט לא שווה את זה.

מה שחשוב בעבודה עם אוויד (במיוחד עכשיו כשעברו ל64 ביט זה

1- מעבד חזק(I7 2600 או 2600K אם אתה בעניין אוברקלוק לשיפור מהירות רנדרים אקספורטים)

2- זכרון- 8 או 16 גיגה - היום מאוד זול

3-הארדיסק מהיר או רייד 0

במפרט שלי יש רעיון כללי למערכת חזקה(8000 שח נקנתה באוגוסט לא כולל מסך)

פורסם

^השאלה היא כמה יש תאימות לכרטיסי ג'יפורס. ממה שאני מבין אנשים נתקלו בקריסות ובאיטיות עם כרטיסים כמו 570, 460.

אני יודע שהתוכנה יושבת יותר על המעבד ואינה צריכה כח עיבוד גרפי גדול מדי. אם מניסיון המערכת שלך עם ג'יפורס פועלת היטב, אז אתה יודע יותר טוב.

בכל מקרה, לרזולוציות גבוהות אתה צריך זמני IO גבוהים ולכן קשיחים ב-RAID + SSD:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪1043

מעבד:

[..] INTEL 2600K - TRAY- לרוכשי מערכת מחשב! ₪1413

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68P-DS3 ₪500

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪98

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] MANLI GTX570 1280MB GDDR5 - RETAIL - טירוף של מחיר לרוכשי מחשב חדש - זמין במלאי ₪1399

מארז:

[..] COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) w/o PSU ₪215

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪346

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪205

דיסק קשיח:

[..] HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪553

כמות:2

דיסק קשיח 2:

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪533

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪7238

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

האם ספק כוח של 520W יספיק?

gooryon, שמתי לב במפרט שלך שאתה עובד ב AVID, יש לך המלצות או דגשים לחומרה מסויימת?

כמו כן אשמח לעוד מפרטים, בעדיפות לחנויות אשר נמצאות באיזור מודיעין.

תודה מראש.

פורסם

אין הרבה מה לשפר בהנחה שאתה מתכנן OC ה-2600K הוא החזק ביותר שבנמצא במחיר הגיוני.

16GB זיכרון ו-GTX570 ייתנו לך כל מה שדרוש אם יש אפשרות להתפשר מעט בביצועים אפשר לקחת כרטיס עם פחות מעבדי Cuda וזול משמעותית.

ה-520W של Antec יספיקו בהחלט.

פורסם

בעבר הייתה בעיית תאימות של לוחות אם לאביד מבחינה של באגים(כמו שאין סאונד)וההמלצה הייתה של לוחות גיגיהבייט זה היה נכון לעבר, לדעתי עם גרסא 5 ו6 של אביד זה כבר לא קיים - המלצתי היא לוח גיגהבייט z68-ud4

אבל אם אתה מוצא לוח של חברה אחרת והוא מספק את צרכיך והוא זול יותר קח אותו.

חיבורי ESATA +USB3 הם הכרח לעבודה מהירה (USB2 ייצור לך צוואר בקבוק בעבודה עם כוננים חיצוניים)

כמו כן אם אתה דוגם עם פיירוויר אז הדגם שציינתי מכיל אותו

הייתי ממליץ אם התקציב מאפשר להשקיע בכונן חצי טרה ייעודי לרינדורים ואקספורטים(יכול להאיצ מהירות עבודה) (במקום לעשות אקספורט לאותו כונן עם המדיות-אבל זה מותרות ובמציאות של מחירי הרדיסקים היום זה לא בטוח כדאי)

כונני מדיה

הארדיסקים- לך על נפח גדול 2 טרה Samsung Spinpoint F4EG HD204UI

הכונן מעט איטי יותר משאר הכוננים במהירות 7200 סל"ד אבל באמת שלא שווה להשקיא עוד כמה מאות שקלים בכונן טוב יותר.

בקטגוריית 1 טרה -Samsung 1TB F3 HD103SJ שהוא מהיר בקטגורייה שלו

בתור כונן מערכת המלצתי כונן חצי טרהSamsung 500GB HD502HJ SpinPoint F3 או מקביל אחר במהירות 7200 סל"ד

אם אתה חושב על SSD אז לא קטן מ128 גיגה (אצלי כל הווינדוז ותוכנות עריכה תופסים יותר מ80 גיגיה)

אבל SSD מקפיצ את מחיר המערכת שלך וכדי לא לשבור מסגרת תצטרך כנראה להקריב דברים אחרים

זכרון כל חברה ידועה (לא ג'נרית) קינגסטון אני בחרתי כי הכי זולים (8 גיגה לאוויד יספיקו אבל כל המרבה הרי זה משובח)

ב

פורסם

כל עוד הוא איכותי, אז כן. אני בכל אופן (אם מתוכנן OC) הייתי לוקח 600W או יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים