עבור לתוכן

שימוש ב WRT54GL‎ להגדלת טווח אלחוטי

Featured Replies

פורסם

טוב אני מקווה שלא יהיה אכפת לכם שמישהו פותח נושא שלא קשור ל100מגה, הוט, חייגנים והוטבוקס או כמה אגורות ליום עולה אינטרנט בישראל בימנו ::)

הרשת בבית שלי מורכבת כרגע מהוטבוקס שיושב באמצע הבית בקומה עליונה ומספק אינטרנט חוטי למספר חדרים בבית וגם כן אינטרנט אלחוטי.

אחד מהחדרים האלה נמצא בקומת הקרקע, במרחק אשר לא מאפשר קליטת אינטרנט אלחוטי. המחשב שנמצא שם מחובר קווית ואין לו כרטיס רשת אלחוטי.

הבעיה שאני מנסה לפתור כרגע היא שהזמנו מדפסת מסוג HP Officejet 6500A Plus אשר מסוגלת לתפקד כמדפסת רשת עם חיבור אלחוטי והיא צריכה להיות ממוקמת באותו חדר רחוק בקומה הקרקע.

ברשותי נתב מסוג WRT54GL‎ אשר לצערי הפסקתי להשתמש בו בעבר בגלל הוטבוקס, חייגנים ושאר ירקות. (אם כבר מדברים על ירקות, מותקן עליו tomato כרגע עד כמה שאני זוכר)

האופציות שלי עד כמה שאני רואה הן:

1. חיבור המדפסת עם USB למחשב שם ואיבוד היכולות הדפסת רשת שלה (מסתבר שהיא אפילו מאפשרת לקבל הדפסות באימייל אז לא צריך להיות בבית אפילו.. :P )

2. הצבת ה WRT54GL‎ באותו חדר מרוחק וחיבור הכבל החוטי שמגיע מההוטבוקס ישירות אליו (האם זה אפשרי בכלל? צריך כבל מוצלב לא?), הפיכת הנתב למוד SWITCH כדי שלא יהיו סגמנטים שונים ברשת (זה אפשרי?) וחיבור המחשב והמדפסת קווית לנתב.

3. הצבת ה WRT54GL‎ במקום מרכזי בבית שבו הוא יהווה wifi repeater, המחשב המרוחק ישאר מחובר עם אותו כבל רשת שהוא מאוהב בו כבר שנים והמדפסת בתקווה תתחבר לרשת האלחוטית בבית. הבונוס הקטן יהיה שבאותו חדר מרוחק סוף סוף יהיה אינטרנט אלחוטי (לטובת כל אותם סמארטפונים שלפעמים נמצאים שם).

האופציה המועדפת עלי היא אופציה שלוש מכיוון שהיא מאפשרת לי להציב את ה WRT54GL‎ במקום מרכזי בבית שאין בו כרגע כבל רשת, והיא מגדילה את טווח הwifi בבית.

השאלה היא האם מה שאני מתאר הוא אפשרי עם ה WRT54GL‎, ואיך עושים זאת? :)

אם יש לכם הצעות אחרות אני אשמח לשמוע גם כן!

בתודה מראש,

נעם

פורסם

זה אפשרי ואפילו מאוד פשוט - את הכבל שמגיע למחשב בחדר המרוחק אתה מחבר לאחת מכניסות ה-LAN (לא ה-WAN) של הלינקסיס. את המחשב אתה מחבר בכבל רשת אחר מיציאה אחרת של הלינקסיס. המדפסת מתחברת באלחוט ללינקסיס ונגמר כל העניין. אתה רק צריך לכבות את ה-NAT וה-DHCP של הלינקסיס. יש הסבר מפורט בפרק האחרון של המדריך שכתבתי על הנושא -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים