עבור לתוכן

הסרט טינטין אכזבה קשה - רצוי מאוד להימנע

Featured Replies

פורסם

לכל חובבי הקומיקס השתדלו להימנע מהסרט הנ"ל. שעמום טוטלי, בקושי החזקתי את עצמי, איום ונורא מכול בחינה וכול קשר בינו לבין הקומיס רופף ומקרי בלבד.

מאוד מאכזב.. השקיעו 130 מילון דולר, ואני שואל על מה?! אני מעדיף את סדרת הטלוויזיה הפשוטה על טינטין בכל יום על פני התוצרת העלובה הזאת. ספילברג מתחיל להיות אחד הבמאים הפחות חביבים עלי. לקחו יצירת מופת עשו בה כרצונם והשחיטו אותה ללא הכר :angryfire:. ציון IMDB 0.

חבל שראיתי.

פורסם

מעקב

אני ממש שונא את שפילברג (עם כל הכבוד לכמה יציאות הטובות שלו רוב הסרטים שלו היו בינוניים, כאשר בשנים האחרונות כל מה שעם ההשם שלו הוא פשוט חרא, חייזרים וקאובויס? הסרט עם הרכבת והילדים ושוב החייזרים?)

פורסם

עצוב... ראיתי חצי שעה וויתרתי. הקומיקס עדיף בהרבה

פורסם

אני שמח שלא קראתי את הקומיקס. נהנתי מאוד מהסרט.

פורסם

אני נהניתי מהקומיקס בילדותי ומאד נהנתי מהסרט. הוא לא יצירת מופת, אבל הוא בהחלט אחלה דרך לבלות שעה וחצי.

פורסם
  • מחבר

^ זה לא טינטין זה אינדינה ג'ונס. העלילה בסרט כמעט לא קיימת סתם קפצו מסצינה לסצינה, סרט חלול עם דמויות חלולות.

מפליא אותי שאתה אומר שקראת את הקומיקס ועדיין יכולת לסבול אותו... אתה זוכר את הסיפור בכלל?

גם בלי לקרוא את הקומיקס הייתי חושב שהוא סתמי.

פורסם

יכול להיות שהוא סתמי, אבל הוא יפה מאד וזורם נכון.

פורסם
  • מחבר

סיפור החד קרן היה הקומיקס הראשון של טינטין שקראתי. כילד קראתי אותו שוב ושוב... ונהנתי בכל פעם מחדש. עד היום הוא יושב לי בספריה וזכור לי בחיבה רבה. חיכתי לסרט הזה בצפיון אך כגודל הצפייה גודל האכזבה כנראה... אפילו מעורבות של פיטר ג'קסון לא הצליחה להציל את הסרט how they got it so wrong ??? , אני רוצה לתת להם בטוסיק :bash: .

אני שמח בשבילך שנהנת ולא ביזבת את זמנך כמוני. בשבילי הוא היה ארוך ומייגע... הסרט איבד כיוון לגמרי מכשחטפו אותו לספינה, all downhill from there, העלה בי רגשות תיעוב ואפטיות עזים.

מציע לך לתת לקומיקס קריאה שניה סתם בשביל לרענן את הזיכרון ולהשוות את התסריט לסיפור. יכול להיות פרויקט נחמד.

פורסם

למי אכפת ההשוואה בין הספר לסרט.

לדעתי עיבוד קולנועי צריך לקחת השראה מהמקור שלו, לא ללכת אחד לאחד. אין שום טעם לשחזר בעוד מדיום.

פורסם
  • מחבר

האמנם? אני מבין ששר הטבעות או משחקי הכס היו בשבילך סתם חזרות מיותרת על הסיפור ולא הביאו דבר לשולחן. אלו שני דוגמאות לאדפטציות מוצלחות שגם שם קראתי את הספרים. ספרות וקולנוע הם שני מדיומים שמשלימים זה את זה, באחד אתה מתבסס על דמיונך ובשני אתה רואה את הריאליזציה שלו במציאות.

אין לי דרישה לקו עלילה נוקשה ואני בעד מידה מסויימת של חופש יצירתי אבל לא בצורה הזו... הם סתם ניסו ליצור עוד בלוקבאסטר משעמם עם הרבה BLING ומעט תוכן. הרעה החולה של הוליווד.

הם היו צריכים לשנות את הסיפור רק במידה הנחוצה בשביל להתאימו לאדפטציה לסרט, או לנסות וליצור פרק חדש בקומיקס ולשמור על רוחו ואופיו של הקומיקס ודמותיו. אחרת אין בכלל טעם לקרוא לזה טינטין וזה סתם הולכת שולל של הצופיים וקפיטליזיה על שם של סידרה מצליחה.

ולמה לא לקרוא? תקרא בשביל ההנאה אם לא לשם דבר אחר.

פורסם

האמנם? אני מבין ששר הטבעות או משחקי הכס היו בשבילך סתם חזרות מיותרת על הסיפור ולא הביאו דבר לשולחן.

שר הטבעות היה ביצוע מצויין לספר שכתוב נורא. אחרי חצי ספר פרשתי כי נמאס לי לקרוא את 'המדריך לניווט בארץ התיכונה לעיוורים (איך מרקמי עצים יעזרו לך למצוא את עצמך)'.

ואת משחקי הכס סתם לא יצא לי לקרוא אף פעם.

בד"כ כשאני רואה סרט שמבוסס על משהו שקראתי והם לא מחדשים כלום, זה מרגיש לי מבוזבז. אם הם מצליחים לקלוע ולבצע המרה טובה אז זה יכול להיות נחמד, אבל אני ממש לא אלך לצלוב אף אחד אם הם לא הצליחו/סטו מהמקור.

פורסם
  • מחבר

אמרת יפה. לכן הם גם הצליחו, מכיוון שהם נשארו נאמנים לסיפור ועם זאת נתנו במה לחופש היצרתי שלהם והפיחו חיים בכתבים, ככה היו צריכים לעשות גם עם טינטין. וכן לפעמים זה גם יוצא קצת מרגיש "מבוזבז" כדבריך.

מזדהה עם תחושתך לגבי שר הטבעות ;) , לעומת זאת משחקי הכס זה קריאה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

אין לי שום בעיה שיעשו בסרט ככל העולה על רוחם במידה והתוצאה הסופית עולה על המקור או מביאה דבר שונה לגמרי, אחרת אין טעם וזה לא מוסיף דבר אלא ההיפך זה גורע, ולמי שיכול להשוות זה רק יראה כירידה ברמה.

לומרות האמור יש כמובן גם להתחשב בכמה הסיפור ידוע ואיך שינויים במקור יראו בעיני הקוראים. ככל שזה ידוע יותר ועם קהל עוקבים אדוק, יש פחות מקום ל"פרשנויות" וסטיות מקווי העלילה המרכזיים שעליהם מתבסס הסרט ושינויים כאלה יתקבל בפחות פתיחות.

רוב הסרטים פחות טובים ממקבליהם הספרים. בסרט הזה בוצע שיקול דעת פזיז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים