עבור לתוכן

הבהרות לגבי 100MB בHOT וספק 018

Featured Replies

פורסם

שידרגתי לפני מספר ימים ל100MB בהוט. אמורים להתקין לי את הHOTBOX השבוע ואז המהירות תתעדכן.

כרגע אני גולש במהירות 12MB עם מודם Thomson וחייגן L2TP שמתבצע דרך ראוטר Edimax BR-6524n וספק 018.

אני כרגע נמצא בחבילה שכביכול אין הגבלת מהירות בספק - ז"א זה תלוי בתשתית, כשיעדכנו בהיוט ל100MB זה אמור לעבוד ב100MB.

הבנתי שעדיף לעבור לחיבור ללא חייגן כדי לנצל את מירב המהירות מהחיבור, אבל הספק לא מאפשר זאת כרגע.

בנוסף הבנתי שהHOTBOX לא מתפקד טוב בתור ראוטר ועדיף להפוך אותו למודם ולהשתמש בראוטר אחר.

רציתי לשאול מה כדאי לי לעשות במצב כזה, להשאר ב018 בחייגן ולעבוד עם הראוטר\HOTBOX?

לא כל כך חשוב לי לנצל את כל המהירות בקו, אבל אני לא יודע אם הראוטר Edimax יעבוד במהירות כזאת בצורה תקינה.

חשוב לי להשאר בחיבור עם חייגן בגלל היכולת לשנות את כתובת הIP...

תודה

פורסם

נכון לזמנים אילו, אם אתה רוצה לנצל את כל ה 100MB אתה חייב להיות מחובר בחיבור ישיר ללא חייגן, כמובן שאת מלוא המהירות תקבל רק בשעות שאין "עומס"

פורסם

HOTBOX לא תקין רק בחיבור L2TP, בשימוש כמודם / בשימוש כחיבור ללא חייגן MPLS הוא מתפקד מצויין.

אם אתה רוצה 100MB נקיים אתה תאלץ לעבור לחיבור MPLS, והכי מומלץ לעבור לחברה HOTnet כי יש להם רק שרת MPLS ולכן התיפקוד של השרת שלהם בחו"ל אמור להיות מנותב כמו שצריך. בחברות אחרות שרתי ה MPLS גרועים מאוד. וכן, ל018 אין עדיין שרת MPLS. (מהסיבה שאין להם למעשה שרת עצמאי, אלא הם יושבים על השרתים של 014!).

בנוגע לשינוי IP, זה לא צריך להדאיג אותך! אפשר לשנות IP גם בחיבור MPLS על ידי שינוי כתובת ה MAC שמקושרת לWAN. (במידה ויש לך מחשב בודד בבית, פשוט מאוד משנים את כתובת ה MAC של המחשב (של כרטיס הרשת למעשה) בכל פעם שתרצה למשוך כתובת IP חדשה מהספק.)

במידה ויש לך כמה מחשבים בבית, אתה תאלץ להשתמש בראוטר שתומך בשינוי כתובת MAC (בממשק ההגדרות שלו) על מנת לעשות זאת. ב HOTBOX אין אפשרות לשנות את כתובת ה MAC בממשק, לכן תאלץ לחבר אליו ראוטר אחר ולבקש להשתמש בו כמודם בלבד. לי יש 1043ND ויש בו אפשרות כזו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. דור, אני בטוח שתסכים איתי שלעשות ריסט לראוטר ולקבל IP חדש תוך 50 שניות הרבה יותר נוח ושמיש (JDownloader וכו') מאשר לשנות את כתובות הMAC...

בכל מקרה, לקבל את מלוא החיבור אני לא יקבל, כל המחשבים מחוברים אלחוטית. אני מקווה לקבל את ה60MB בעזרת חייגן ושימוש בHOTBOX כמודם... מקסימום נעבור ספק ולחיבור ללא חייגן, אין לי התחייבות...

פורסם

זה ממש לא תהליך מסובך לשנות כתובת MAC, למעשה זה לוקח מעט מאוד זמן, לא יותר מריסטרט למודם. מהרגע ששינית את כתובת ה MAC תוך מספר שניות הכל מתעדכן וחוזר לפעולה, אין עם זה שום עיכוב. זה בסך הכל להכנס לממשק של הראוטר ולשנות את הערך ולשמור, זה הכל. זה באמת שטויות אחי זה לא יגביל אותך אני מדבר מניסיון.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה :) יכול להיות שבסיטואציה מסויימת באמת אשתמש בשיטה. שינוי הMAC לא פוגע בסופו של דבר בראוטר\בחיבור עם HOT?

ז"א אפשר לשנות עשרות פעמים ביום ובאמת לקבל IP חדש בכל חיבור ?

פורסם

תודה :) יכול להיות שבסיטואציה מסויימת באמת אשתמש בשיטה. שינוי הMAC לא פוגע בסופו של דבר בראוטר\בחיבור עם HOT?

ז"א אפשר לשנות עשרות פעמים ביום ובאמת לקבל IP חדש בכל חיבור ?

כן, זה פועל תמיד. רק דבר אחד שצריך לשים לב אליו- כל חיבור עם התשתית יכול לבצע משיכה ל- 3 כתובות MAC שונות.

במילים פשוטות, אם עכשיו תחליף בראוטר כתובת MAC תקבל משיכה של IP חדש, פעם שניה תשנה MAC תקבל עוד IP חדש, פעם שלישית תקבל עוד IP חדש, ובפעם הרביעית הראוטר לא יצליח למשוך IP חדש (הוא ינסה ולא יקבל כלום, פשוט ישאר על כלום! ללא חיבור) עד שתחדש את החיבור לתשתית. חידוש החיבור לתשתית הוא פשוט ריסטרט למודם (HOTBOX) [כיבוי והפעלה...]. ברגע שהמודם יתחבר מחדש לתשתית, ההגבלה תתאפס ותוכל למשוך עוד 3 כתובות IP על ידי שינוי MAC וכך הלאה...

במילים עוד יותר פשוטות- אתה מחליף כתובות MAC בשביל לשנות אייפי 3 פעמים, פתאום כשאתה מנסה להחליף שוב MAC אתה רואה שהראוטר לא מצליח להתחבר לאינטרנט מחדש. מה שאתה עושה זה פשוט מנתק מהחשמל ומחבר שוב את הHOTBOX, וברגע שהוא יתחבר מחדש לתשתית (ההגבלה מתאפסת) הראוטר אוטומטית יצליח שוב להתחבר (עם IP חדש כמובן)... (הניסיונות ממשיכים כל הזמן אוטומטית בראוטר, כל עוד הגדרת אוטו לחיבור Auto. לכן אין צורך לעשות ריסטרט גם לראוטר, אלא רק למודם!!! זה מאוד פשוט!).

ההגבלה הזאת היא סתמית ולא צריכה להדאיג אותך כי באמת שהיא מיותרת למי שקבע אותה, מהסיבה הפשוטה שתמיד ברגע שאתה מנתק ומחבר את המודם היא מתאפסת. אין עם זה שום חסרון ושום קאץ', זה פשוט ככה. אל תדאג ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת ;) אני יספר לך מה נסגר בסוף:

חיברו את ההוטבוקס , הפכתי אותו למודם בלבד והתחברתי עם הראוטר בחייגן. בדיקות מהירות לא נותנות יותר מ20 מגה באקספון..

עברתי להוטנט בחיבור ללא חייגן. המהירות גבוהה כמעט פי שתיים אבל עדיין לא משהו, לא מאה ולא קרוב

נדבר מחר עם הוט (הבדיקות מהירות הם ישירות מאתר הוט, ללא קשר לספק..)

אחרי שנסדר את המהירות צריך למצוא דרך להחליף בין שתיים / שלוש כתובות מאק בצורה אוטומטית...

מכיר דרך לעשות זאת?

תודה שוב!

פורסם

קודם כל, יכול להיות שהראוטר שאתה משתמש בו לא מספיק חזק כדי לסחוב מהירות שכזו. ובלעדיו אתה לא תסתדר, כי עם הוטבוקס בלבד אין לך אפשרות להחליף כתובות MAC בממשק. אתה תיהיה חייב לקנות ראוטר שתומך במהירות, והפתרון הזול ביותר והמספק עד 100MB בצורה מושלמת הוא tplink 1043nd. ויש בו בממשק אפשרות לערוך את כתובת ה MAC כך שתפתור בכך את הבעיה. אפשר לנסות למצוא דרך לעשות סקריפט מסויים להחלפה בין כתובות MAC אבל לא סתם ככה דרך הממשק המקורי של הראוטר, אלא לאחר פריצתו וקבלת root (שליטה על שורש המערכת [של הראוטר]). אבל באמת שאין טעם להסתבך כי כמו שהסברתי זהו תהליך מאוד פשוט ואתה לא צריך כתובת MAC מסויימת אלא פשוט סתם לחרטט ערכים, העיקר שהערכים יהיו שונים מהקודמים. הכל מתקבל, אין בעיה של תקינות. בכל מקרה, זהו תהליך מאוד פשוט להכנס לממשק ולשנות את הכתובת כדי למשוך IP חדש. הסברתי לך כבר למה.

את הראוטר הזה אתה יכול להשיג ב250 ש"ח כולל משלוח בolsale. (הכי זול כרגע, או דרך zap ב280 ש"ח בערך).

פורסם

אם יש לי 100 מגה וספק של HOTNET עדיף לקנות ראוטר או להשתמש ב HOTBOX בתור ראוטר? (דרך MPLS)

פורסם

כפי שציינתי בתגובות קודמות, HOTBOX בסדר גמור בחיבור MPLS. הבעיה איתו היא בL2TP. לכן, אין צורך לקנות ראוטר.

אלא אם כן חשוב לך להחליף כתובות IP, מכיוון שדרך HOTBOX לא תוכל לערוך את כתובת הMAC תיאלץ לקנות ראוטר. קרא תגובות קודמות.....

פורסם
  • מחבר

דור, יש לי ראוטר אדימקס BR-6524N, ובאלחוטי אני מקבל בין 50-60 מגה עם הוט נט כרגע, לא ציפיתי ליותר. ואני מצליח באמת להחליף כתובות חופשי עם השיטה שלך. שאלתי אם יש דרך כי בתוכנה כמו jdownloader שיכולה לעשות את כל התהליך לבד והלחליף את הכתובת IP כדי להמשיך בהורדה של קובץ אחר. נחפש בגוגל דרך ... תודה בכל זאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים