עבור לתוכן

שדרוג מחשב למפרט גיימינג, תקציב 3000-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני להתייעץ בנוגע לשדרוג מחשב.

מטרת השדרוג היא לאפשר למחשב להריץ משחקים בצורה נורמלית כיוון שהמחשב הנוכחי שלי כבר לא סוחב. אני מצפה מהמחשב לאחר השדרוג להריץ בהגדרות גבוהות משחקים כמו Skyrim, diablo3, GW2 וכו'.

שני החלקים שאני לא מעוניין להחליף בשדרוג הזה ואני מעוניין לבנות את המחשב החדש סביבם הם:

1. המארז: Gigabyte 3D Aurora 570

2. ספק הכח: Thermaltake Toughpower 600w. נא לשים לב לספק הזה בתכנון המפרט, אני לא בטוח שהוא מתאים לשני כרטיסי מסך... בכל מקרה, אני מעדיף כרטיס מסך אחד.

מעבר להם יש לי במחשב הנוכחי גם את החלקים הבאים בהם אני מתכנן להשתמש ולכן אין לי צורך בהם:

3. HD מהמחשב הנוכחי, 500GB.

4. צורב.

5. מסך – Dell 2007WFP, אני מרוצה ממנו ועובד ברזולוציה של 1680x1050. אני לא בטוח אם אני רוצה להחליף אותו. האם כדאי בשדרוג להחליף אותו ל- DELL U2312HM?

כל השאר – לוח אם, מעבד וכו', מיועדים להחלפה.

תקציב : 3000-4000 ש"ח, אם אפשר פחות אז פחות.

לגבי חנויות – אני אקנה את המחשב באזור השפלה – רחובות/נס ציונה, כך שאם אפשר לתכנן מפרט בחנויות בסביבה זה יעזור.

תודה!

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, diablo3, GW2 וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, מארז וספק כוח5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף באזור רחובות/נס ציונה או בשפלה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3, דרוש מחשב שמתוכנן סביב ספק הכח: Thermaltake Toughpower 600w והמארז Gigabyte 3D Aurora 570

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא באופן מיוחד

פורסם
  • מחבר

לא קיבלתי שום תשובה... ::)

אני מוסיף עוד שאלה/בקשה - הוספת כונן SSD למפרט.

תודה.

פורסם

האם מסך 20 אינטש מספיק לך? אם כן אין שום סיבה להחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ...

פורסם

לא ענית לשאלה של גיל.

4000 ש"ח זה המון כסף למערכת שלא כוללת ספק, מארז ו-HD.

אם המסך מספק אותך אין טעם להחליפו אם תרצה 23' ברזולוציית FHD דע שיש מקום בתקציב.

מה דגם ה-HD שברשותך?

אגב, מערכת גיימינג ומערכת שקטה זה לא משהו שהולך ביחד בהנחה שאתה באמת מתכוון ל-9 עיקר הרעש הוא עובדה מוגמרת עבורך (ספק מארז ו-HD) לשלם אקסטרה כסף על כרטיס מסך שקט ששאר המערכת לא כל כך שקטה יהיה בגדר בזבוז מוחלט.

פורסם
  • מחבר

לגבי השאלה של גיל - בגדול המסך שיש לי כיום מספיק לי בינתיים, אבל ייתכן וארצה לשדרג אותו בעוד שנה-שנתיים למסך בגודל 23".

דגם ה- HD שלי הוא: Samsung HD321KJ 320GB Internal SATA 8MB 7200RPM Hard Drive

זה דיי מספיק לכל הצרכים שלי ויש לי גם עוד הרד-דיסק דומה בבית שאחבר למחשב, כך שאני לא צריך יותר נפח אחסון. כשאני חושב על זה, אני מוותר על שאלה כונן ה- SSD, אני אוותר על האפשרות הזאת במפרט החדש.

לגבי עוצמת הרעש, כן, הגיוני - אני משנה את הפרמטר בשאלון ל- 5 מ- 9.

כשניסיתי לבנות מפרט בעצמי מה שהפריע לי זה שלא ידעתי מה יסתדר עם ספק הכוח שלי (שאותו אני לא מתכנן להחליף וכשקניתי אותו לפני כמה שנים השקעתי בו כסף והוא לא ספק גנרי) מבחינת לוח אם, מעבד וכרטיס מסך, שאילו השדרוגים העיקריים שאני מעוניין לעשות במחשב, כל השאר זה מסביב.

תודה.

פורסם

בהנחה שבאמת אין צורך במערכת שקטה זה יהיה כיוון טוב רחוק מרף התקציב:

מעבד:

[..] INTEL 2320 : CORE I5, S1155, 3.0Ghz - TRAY ₪850

לוח אם:

[..] ASROCK H61M/U3S3 ₪396

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪98

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6950 1GB GDDR5 DUAL FAN DIRT3 SPECIAL EDITION ₪1125

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪112

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪112

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2791

* מבוסס על ה-2320 ו-8GB.

* ה- H61M/U3S3 אכן כולל USB3 אך באופן כללי לוח די פשוט, אם אין צורך ביציאות מיוחדות הוא יעשה את העבודה.

* בתקציב שלך אפשר בקלות לקחת גם מערך כרטיסים (הספק שלך מתאים) אך לרזולוציה של 1680X1050 כרטיס חזק מה-6950 (שגם הוא די אוברקיל) יהיה סתם למראית עין ולא יבוא לידי ביטוי ברזולוציה הזו מה גם שמתוכנן שדרוג מסך רק בעוד כשנה-שנתיים. ה-6950 ייתן קצת "מרווח נשימה" למשחקים שכבר עכשיו דורשים יכולות גראפיות גבוהות (Merto,JC2 ושות').

* הכונן שברשותך מעט ישן הייתי ממליץ גם לחשוב לכיוון אחד חדש בתקן מעט עדכני יותר.

* מחירו של ה-6950 רק יורד ואם תרצה להתנסות (אגב ממש לא קשה) תוכל לנסות ולפתוח את הכרטיס ל-6970 מה שיוסיף לביצועי הכרטיס בחינם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים