עבור לתוכן

דרוש חצי מפרט בתקציב של 1000~ ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? כ 1000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך כמה שאפשר.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח אך שוב, עדיף לחסוך.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, משחקי מחשב, אופיס, אינטרנט וכו'.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שום דבר מיוחד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.בעיקר סטארקראפט ו shooter מזדמן פה ושם, אני לא גיימר רציני(לצערי הרב).

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יחובר למסך 24 אינצ', 1920x1200, ולמסך 23 אינצ' 1920x1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני~

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?אין צורך במארז, ספק כוח, מעבד, צורב, כרטיס מסך ודיסק קשיח.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5-6, נחמד אבל לא קריטי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?בעיקרון לא, אבל הייתי להשאיר אופציה כל עוד זה לא עולה יותר מידי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא אבל אם יש חנות שתסכים להרכיב את כל הרכיבים החדשים עם מה שכבר יש לי בסכום סימלי אני אשמח.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.עדיף חנות ותיקה שלא תפשוט רגל באיזור חדרה(כמו KSP ).

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).תמיכה ב USB 3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?מתוכנן שינוי כרטיס מסך בשנה הקרובה.

קצת הסבר,

הרכיבים שברשותי הם:

מעבד Core i7 2700k

כונן SSD intel 520 series 180gb

כרטיס מסך Radeon HD4850

ספק כוח

Seasonic Silver Power 650W 52A@12V SPSS-450HT-APFC-F3

מארז Compucase-HEC Super Midi Tower-CI-6919

דיסק קשיח ישן 640GB לאחסון.

בעצם מה שאני צריך זה לוח אם, זכרונות, קירור(שכחתי משהו?) שיתאימו למה שכבר יש לי בתקציב מינימלי, סתם זרקתי 1000 ש"ח למעלה ואני אעדיף שזה יהיה כמה שיותר זול מבלי לקנות זבל.

תודה.

פורסם

תוכל לקחת את אחד מ-2 הלוחות האלו:

http://www.rsm.co.il/Category.aspx?catCode=258&ParentID=5

כל עוד לא מתוכנן מערך כרטיסים בעתיד או יציאות מיוחדות מלבד USB3 הלוחות האלו יעשו את העבודה נהדר.

אם לא מתוכנן OC\או שדרוש שקט מיוחד גם ה-101\TX של CM יהיו מצוינים כאן ולא יעלו הרבה.

קח 4GBX2 1333MHZ הזולים ביותר שתמצא בחנות שממנה מתוכננת הקניה, אין טעם במשהו יקר מזה.

כל זה בתנאי שלא תתפתה לקחת לוח מיותר ישאיר אותך רחוק מ-1000 ש"ח.

פורסם

אם יש כוונה לעשות OC רציני קח את זה

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO 3 ₪675

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪122

כמות:2

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪181

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1100

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

לא מתכנן OC רציני(או בכלל), רק שתיהיה את האופציה.

זה מה שאספתי, אשמח להערות.

Biostar TZ68A+ Socket 1155

מאוור Cooler Master Hyper TX 3

Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G כפול 2

שאלה לגבי הקירור, בדף מוצר

http://www.coolermaster.com/product.php?category_id=7&product_id=6602

לא רשום שהוא תומך ב core i7, אני יודע שזה אותו סוקט אבל זה משהו שאמור להדאיג אותי?

עוד משהו שמציק לי - הוא ממש ממש גבוה(13.5 ס"מ) ואני לא בטוח שהוא יכנס במארז כמו שצריך.

אפשר לקנות משהו דומה ב KSP עם אותו צ'יפסט? הסניפים שלהם די רחוקים ממני והייתי מעדיף שיהיה סניף במרחק נסיעה קצרה ויש סניף של KSP בחדרה.

שוב תודה!

עריכה: אני צריך לקנות משחה טרמית או שאני אקבל מדבקה כזו עם המעבד(המשלוח עדיין לא הגיע)?

פורסם

הקירור אמור להיכנס בלי בעייה ומתאים למעבד.

ב-KSP חלקים דומים יעלו לך כ-200 ש"ח יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

אני אבצע את ההזמנה שבוע הבא.

אני ארכיב את המערכת לבד, יש דברים מיוחדים שכדאי לדעת? הרכבתי מחשב מאפס פעם אבל הייתי שמח למדריך לרענן את זכרוני(עשיתי חיפוש במדריכים באתר אבל מצאתי רק מדריך לכיווני אוויר במארז).

הייתי שמח למידע על חיבור ה heatsink למעבד בצורה טובה וחיווט בצורה שלא תפריע לזרימת אוויר.

פורסם

תוכל למצוא אינספור מדריכים ביוטיוב (ואפילו של בחורות :D ).

בכל מקרה זה לא מסובך בכלל, רק קצת סבלנות וחוש טכני בסיסי.

חיווט יעיל יהיה כזה שהכבלים יוצמדו לפינות המארז \ מאחורי מגש הלוח \ קליפסים ייעודיים כך שלא יפריעו לזרימת האוויר.

חיבור ההיטסינק גם כן תוכל למצוא ביוטיוב, פשוט למרוח משחה תרמית כמו שצריך ולעקוב אחרי ההוראות. אם יש בעיות אנחנו כאן :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בעייה קטנה, עושה רושם ש RSM כבר לא מוכרים את הלוח אם שרציתי(ה Biostar עם Z68 chipset). יש חלופות אחרות? ממה שחיפשתי יש רק דגמים של Gigabyte עם Z68 Chipset והמחירים מתחילים מ-500 ש"ח, יש אלטרנטיבות אחרות?

עד כמה זה יהיה נורא ללכת על P67 Chipset? אני לא צריך את הכרטיס מסך on board אבל זו תוספת נחמדה. מלבד זה יש הבדל? מהשרשור הדביק הבנתי שה Z68 מאפשר ממשק טוב יותר עם הכונן SSD.

עריכה: במידת האפשר אני עדיין מעדיף את KSP אם מדובר על הפרש קטן(100~ שקל).

עריכה שנייה:

מה לגבי המפרט הזה מ TMS:

Gigabyte GA-Z68P-DS3 לינק: http://www.tms.co.il/product/10287

Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support

Crucial 4GB DDR3 -1333 כפול 2

סה"כ 829 שח, כולל הרכבה.

הלוח אם הוא Z68 express chipset.

הקירור הוא Low Profile, וה- Heatsink נראה קטן יחסית, זה בסדר או שעדיף ללכת על משהו אחר?

פורסם

מה רע בלוח מבוסס H61? האם יש צורך מיוחד ב-Z68?

קרא עוד על אפשרויות ה- Lucid's Virtu ועל ה-SSD Caching אני בספק אם יש לך צורך בהן.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי שתיהיה תמיכה ב USB 3, SATA 3 ואפשרות לעשות OC.

בדקתי יותר לעומק לגבי ה SSD Caching ואתה באמת צודק, אני במילא אתקין את כל התוכנות/משחקים על ה SSD אז אין טעם. בהתחלה קיבלתי את הרושם שזה עוזר לשפר ביצועי SSD.

קראתי את המאמר על ה Virtu ואני אתוודא שלא הבנתי מה היתרונות שלו.

אם כך אלך בעצתך ובאמת אלך על צ'יפסט אחר, הלוח הזה יתאים?

אני רואה שהוא תומך ב USB3, SATA 3 ויש אפשרות לעשות OC והוא כמובן זול יותר משמעותית.

פורסם

אם תמצא אותו במלאי הוא יהיה מצויין למרות שקשה לי להאמין.

אחרת יהיה לך קצת קשה (ובעיקר יקר) למצוא לוח Z68\P67 שיפתח לך את האפשרות ל-OC.

פורסם
  • מחבר

עשיתי הזמנה, אני אתקשר מחר לשאול אם הוא נמצא במלאי.

במידה והוא לא יהיה במלאי, יש דגם אחר ב TMS שיענה על הדרישות שלי במחיר דומה?

אני רואה שהלוח הזה די דומה, יש USB3 ו SATA3 אבל אין אפשרות ל OC.

הרבה תודה על העזרה, אני מאוד מעריך את זה.

פורסם

משום מה TMS לא עובדים עם יותר מידי יצרנים וזה נוגע לכל המחלקות.

אם אין לוחות Biostar במלאי תוכל לשאול גם לגבי ה-H61M/U3S3 של Asrock (יגיע עם USB3 ו-SATA3 אך בלי יכולות OC).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים