עבור לתוכן

סיכויי הצלחה בפסיכומטרי.

Featured Replies

פורסם

כן, וילה מול הים עם אישה נחמדה ומספיק גראס באיכות גבוהה לכל החיים.

אבל צריך לעבוד בשביל זה קשה, ומה לעשות, פסיכומטרי זאת עוד אבן בדרך.

תלוי באיזה דרך אתה בוחר לעבור.

יש את הדרך המסומנת ויש עוד אין סוף דרכים.

סאב קוץ' מילגה.

אי עשיית פסיכומטרי לא תמנע ממך להשיג את הוילה, כמו שעשיית פסיכומטרי לא תבטיח אחת כזאת.

• תגובות 33
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תמיד עדיף ללכת בדרך המלך (רמז: השכלה גבוהה), מי שחושב אחרת, מוזמן לנסות.

יש מתאם מאוד מאוד גבוהה בין השכלה גבוהה במקצוע נחשק לבין הצלחה כלכלית. אפשר להצליח כלכלית גם בלי השכלה גבוהה - ולבנות הרבה על מזל. אני לא רוצה להתעורר יום אחד בגיל 40 ולגלות שאין לי אחד כזה.

פורסם

מבין אותך, אך לא הבנתי איך הגעתי למסקונותיך על פי זה שאני נגד בחינה פסיכומטרית.

בחינה פסיכומטרית גם אינה שוללת למידה אקדמאית וכן הפתוחה היא אחת האופציות.

אתה יכול גם להגיע להצלחה מלימודי תעודה ומשם להתפתח בעזרת ניסיון ועצמאות.

בכל מקרה, אני לא נגד השכלה. אני נגד השכלה במתכונתה הנוכחית.

פורסם

המצב עם פסיכומטרי קשה לחיזוי

קח אותי לדוגמא-

אני גם שואף לעתודה. התחלתי ללמוד לפסיכומטרי מיולי 2011 (מילים בעיקר)

באוגוסט לקחתי קורס

לרגע שניגשתי באוקטובר ידעתי 95% מאוצר המילים באתר של לחמן, סיימתי את כל הפאקינג ספרים שנתנו (אם עורמים אותם אחד על השני יוצאת ערימת ספרים בגובה של זרוע, ואלו ספרים מנייר ממוחזר שהוא דק יותר מנייר רגיל, יוצא סביב ה600-800 עמודים לספר)

עשיתי את כל השיעורים שניתנו בקורס ואת כל הסימולציות

הלכתי לבחינה עם ציון מוערך של 680+- (הסימולציות נעו בין 690 ל670)

בבחינה עצמה הכל הלך דיי חלק

חודש אחרי קיבלתי תשובה

575 :(

מאז אני הורג ת'צמי...

אף טעות באנגלית (150 מתוך 150) 120 מתוך 150 במילולי ובמתמטיקה פאקינג 80 או 90 לא זוכר... :facepalm:

אני לא גאון, אבל דביל אני לא.

אני מכיר בחור שעשה איתי פסיכומטרי במועד אוק' שבקושי מוציא תעודת בגרות והוציא 620 ומשהו בלי לקחת קורסים ושטויות

הוא עשה כי ההורים שלו לחצו עליו (עשה ת'מבחן לא כי הוא זקוק לו אלא כדי שיעזבו אותו בשקט)

לך תדע מה יצא... העיקר תנסה

בהצלחה :)

פורסם

זה נשמע כאילו היתה לך בעיית ריכוז\לחץ או משהו בחלק המתמטי של הבחינה, מכיוון שבאמת הוא לא קשה במיוחד.

זה החלק שהיה לי הכי קל בזמנו, שניגשתי בלי ללמוד.

פורסם

כמה עצבים ללא סיבה. הפסיכומטרי הוא כלי להתקבל להשכלה גבוהה מתוקצבת (אוניברסיטה),ומשתמשים בו רק כי הוא בעל המתאם הסטטיסטי הכי טוב מכל המבחנים שניסו בין הצלחה אקדמית להצלחה במבחן (וגם זה במתאם של לא יותר מ-20 אחוז). הציון בו הוא לגמרי יחסי, כלומר 750 יכול להיות חסר תועלת לאחד שצריך רפואה, ו-600 ציון מצויין למי שרוצה ללמוד היסטוריה באונב' חיפה,הכל היצע וביקוש של מקצועות.

המבחן הפסיכומטרי לא מתאים לכולם (אפשר אפילו לטעון למבחן גזעני כי הוא נבנה כדי שאוכלוסיות מסויימות יצליחו), וזה שאדם לא הצליח בהנחה שלמד היטב בו לא מראה עליו כי הוא טיפש,אלא פשוט כי המבחן אולי לא מתאים לו.

לכל נפגעי הפסיכומטרי זה לא אומר שנגמרו החיים, יש מכללות,אוניברסיטה פתוחה ואוניברסיטאות בחו"ל במידה ולא התקבלתם למוסד ולפקולטה שרציתם.

ושוב, המטרה של פסיכומטרי היא להתקבל לתואר, והמטרה של להתקבל לתואר היא להשיג עבודה. גם אם לא עשיתם את התואר במוסד הנחשב ביותר, המירב שיקרה הוא שיהיה לכם קשה בהתחלה למצוא עבודה. בסוף אחרי הקבלה לתואר אף אחד לא מסתכל על הפסיכומטרי, כמו שאחרי העבודה הראשונה אף אחד לא מסתכל מאיפה הוצאתם את התואר (לרוב). תהיו טובים במקצוע ותצטיינו, ואף אחד לא יזכור שהוצאת 500 בפסיכומטרי.

פורסם

מבחן גזעני?

מה הקשר לגזע?

אני מבין את כוונתך, אתה מתכוון מבחן מפלה והוא אכן כזה.

פורסם

מבחן גזעני?

מה הקשר לגזע?

אני מבין את כוונתך, אתה מתכוון מבחן מפלה והוא אכן כזה.

התכוונתי למה שהתכוונת, הסמנטיקה איננה חשובה. המבחן עוזר להצליח לאוכלוסיות חזקות ומפלה חלשות.

מי שלא דיברו איתו עברית ואנגלית ברמה גבוהה בבית יתקשה להגיע להישגים תוך שלושה חודשים של לימודים למבחן.

ושוב, לפי ור"ה והמל"ג זה הרע במיעוטו, כי שאר המבחנים מנבאים אפילו פחות הצלחה אקדמית.

אני יכול להרשות לעצמי להטות את הדיון במקצת, ואומר כי הפסיכומטרי הוא סך הכל גולם שקם על יוצרו במדינה שמקדשת תארים אקדמיים.

אינני חושב שיש מדינה עם שיעור כה גבוה של אנשים בעלי תואר ראשון. כולם רוצים להיות מנהלים ואחראים ובסוף יוצא שכולם רצים לעשות תואר במשפטים או מנהל עסקים, אבל אם תשימו לב היום רתך משתכר למעלה מ-20 אלף ש"ח, וחרט נושק ל-30 אלף ש"ח. אתה יכול לבדוק מה שכר רצפים ובנאים היום בגלל שאין היצע של עמל כפיים. אפילו מציעים 8 לחודש לאיסוף פירות בארץ בתור עבודה מועדפת וכמעט ולא ממלאים את המכסה...נקודה למחשבה.

פורסם

מי שלא דיברו איתו עברית ואנגלית ברמה גבוהה בבית יתקשה להגיע להישגים תוך שלושה חודשים של לימודים למבחן.

לא קשור. איתי לא דיברו בבית עברית ברמה גבוהה ובכלל לא אנגלית (אבל עזוב את זה, אני דובר אנגלית). בעברית הוצאתי בפסיכומטרי 140

בלי ללמוד יותר מדי.

אגב זה ממש נכון לגבי המקצועות הפיסיים - ענף הבנייה פשוט מתחנן לעובדים, במיוחד כאלה שלא צריך אישור כדי ליבא מסין או להידפק כשיש עוצר.

פורסם

התכוונתי למה שהתכוונת, הסמנטיקה איננה חשובה. המבחן עוזר להצליח לאוכלוסיות חזקות ומפלה חלשות.

ושוב, לפי ור"ה והמל"ג זה הרע במיעוטו, כי שאר המבחנים מנבאים אפילו פחות הצלחה אקדמית.

אני יכול להרשות לעצמי להטות את הדיון במקצת, ואומר כי הפסיכומטרי הוא סך הכל גולם שקם על יוצרו במדינה שמקדשת תארים אקדמיים.

אינני חושב שיש מדינה עם שיעור כה גבוה של אנשים בעלי תואר ראשון. כולם רוצים להיות מנהלים ואחראים ובסוף יוצא שכולם רצים לעשות תואר במשפטים או מנהל עסקים, אבל אם תשימו לב היום רתך משתכר למעלה מ-20 אלף ש"ח, וחרט נושק ל-30 אלף ש"ח. אתה יכול לבדוק מה שכר רצפים ובנאים היום בגלל שאין היצע של עמל כפיים. אפילו מציעים 8 לחודש לאיסוף פירות בארץ בתור עבודה מועדפת וכמעט ולא ממלאים את המכסה...נקודה למחשבה.

אני מסכים לגבי מה שרשמת, למרות שנראה לי שקצת הגזמת עם המשכורות. מהיכן המספרים? (לא שאני מטיל ספק באמת דבריך, באמת מעניין אותי היכן ניתן לבדוק משכורות).

פורסם

גיל,אני מדבר מהצד שלא נפגע, לי לא הייתה בעיה להוציא ציון שנחשב מצויין על ידי החברה. למרות זאת אני בהחלט יכול להבין איך אנשים לא יודעים לאכול את המבחן. אני מעיד על עצמי וחבריי שבאנו מיישוב מבוסס, וכולם לומדים כרגע בכל מיני פקולטות יוקרתיות באוניברסיטאות, לא מצאתי לזה הקבלה בשיעורים דומים בקרב אנשים ששוחתתי והכרתי במסגרת למשל עבודה. האם זה אומר שמי שגדל בבית מבוסס חכם יותר מכזה שלא, או לחלופין מאתיופי (אוכלוסיה למשל שקשה לה לשבור את מחסום הפסיכומטרי) ? מסופקני. קל להצליח במבחן למי שבא מרקע מסויים, ולמי שלא בא מרקע כזה (גם אם לא דיברו איתך אנגלית שוטפת אני לפחות מניח שעודדו אותך בצורה כזאת או אחרת, ואלמלא כן רק לזכותך) קשה מאוד להצליח.

השורה התחתונה כמו שאמרתי, גם אם זה כביכול לא פועל לטובתי (בתור סטודנט מאוניברסיטה שמעוניין ביתרון תעסוקתי), שזה טוב שהפסיכו הוא כבר לא הכלי היחידי שמאפשר גישה להשכלה, והאוניברסיטה היא לא מקדש הידע היחיד, וזה טוב, ולכן לא צריך לפחד מהמבחן הזה ולעשות ממנו כזה פיל כמו שהוא נתפס כיום.

פורסם

אז אתה מסכים שלא מדובר בעניין כלכלי אלא פונקציה של חינוך.

פורסם

אני מרגיש, שבעיקר האיטיות היא המכשול שמונע ממני מלהצליח בפסיכומטרי. (מלבד החומר שאני לא יודע כמובן.)

האם תרגול והרבה ממנו יוכלו לשפר את המצב?

בכמה אחוזים לדעתכם, ניתן לשפר את מהירות וקצב העבודה?

פורסם

ועוד איך. גם למידת החומר תעזור. לא יודע לכמת את זה באחוזים...

פורסם

אז אתה מסכים שלא מדובר בעניין כלכלי אלא פונקציה של חינוך.

אין ספק שהחינוך הוא המקפצה, אבל למשפחה שכורעת תחת נטל כלכלי יש יותר קושי רב יותר לתת לילד כלים. כי לרוב במשפחה לא מבוססת ההורים אינם אקדמאים, כלומר הילד נחשף לפחות דברים, וכמובן יש אפשרות לשלוח אותו לעוד העשרות,שיעורים פרטיים וכו'. תמיד נחמד לשמוע על אנשים שיצאו ממשפחות במחסור ועלו לגדולה, אבל אם תשאל אותם תראה כמה חברים שלהם בקושי מגרדים את שכר המחיה שלהם, או אפילו התדרדרו לפשע וכמה הם יחידי סגולה,תבין שלמי שיכול להרשות לעצמו יש יותר אפשרויות, וגם מי שרוצה ואין לו לא תמיד יצליח בגלל היעדרם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים