עבור לתוכן

סיכויי הצלחה בפסיכומטרי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

כיום אני בן 17.5 תלמיד כיתה י"ב, ואני מעוניין לעשות פסיכומטרי בכדי לנסות להתקבל לעתודה.

המועד האחרון לשנה זו לעשות פסיכומטרי (כדי להתקבל בשנה הבאה לעתודה) זה 4-5 באפריל.

השאלה שלי היא מה הסיכויים של בנאדם ממוצע להוציא פסיכומטרי 600 ומעלה בתנאים הבאים:

1) משקיע בממוצע שעה וחצי ללמוד לפסיכומטרי.(בערך חודש וחצי).

2) לומד לבד ללא קורס.

3) כמו שאמרתי אני בכיתה י"ב אז חומר כמו מתמטיקה למשל טרי בראש שלי...

בנוסף אני אשמח לשמוע מאנשים שהלכו לעתודה, האם הם ממליצים על עתודה או לא (ולמה כמובן).

ועוד שאלה קטנטנה לאנשים שעשו פסיכומטרי בשמינית, האם הלימוד וההשקעה בפסיכומטרי פגעו משמעותית בציוני הבגרות שלכם??

תודה מראש :xyxthumbs:

• תגובות 33
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה עולה חליפה ליתום?

באמת שאי אפשר לענות על השאלה.

קנה ערכה, ותעשה מבחן לדוגמא, חשב את הציון שלך.

לציון הזה הוסף כ-70-100 נקודות אם תשקוד ותלמד ותדע מה הפוטנציאל שלך.

פורסם

אני עשיתי בזמנו בלחץ ההורים שלי וזה רק פגם לי בלימודים בבית ספר, גרם לי ליהיות בו יותר וגם בסוף בכלל לא למדתי לפסיכומטרי וניגשתי ככה.

תלוי בך, ביכולות הלימודיות שלך.

בוא נגיד ככה, היו כמה בודדים שעשו בתיכון בזמני ובאמת קיבלו ציון שסיפק אותם להמשך החיים. בעיקר היה מדובר בחברה עם יכולת לימודית מאוד גבוהה וזה יתבטא בחיים שלהם.

פסיכומטרי זה לעשות פול גז, או לא בכלל לדעתי, אבל אני גם ככה לא מאמין בבחינה הזאת.

פורסם

זה די קשה ללמוד לבד אלא אם אתה אוטודידקט מופלא, לא בגלל שה"חומר" לפסיכומטרי קשה, הוא אפילו פשוט להפליא בהינתן יותר מ60 שניות לפתרון שאלה ואולי אפילו קצת פחות. העניין הוא כל הטריקים והשטיקים והשיטות לפתרון שהקורס מעניק והסימולציות שעושים בו (כן, זה מצריך משמעת עצמית פלאית כדי לשבת לפתור מבחן של שלוש שעות ו20 דקות עם חלוקה ל8 פרקים בלי לעגל פינות, לגזור קצוות ולהוציא את עצמך להפסקה מטעם עצמך באמצע בחינה), תנסה להצטרף אולי לקבוצה שנפתחה, אא"לט למועד אפריל הקורס נפתח באמצע ינואר ובשבוע שבועיים הראשונים מיישרים קו בעיקר בנוגע למתמטיקה שאצלך טרייה.

וגם אם לא, לא נורא, עתודה זה לא פלא כפי שזה נראה מהתיכון.

ולמצחיק שאמר שהוא לא מאמין בבחינה, מה זה משנה, מי בכלל שואל אותך, בלי הבחינה הזאת, טובה או לא, אתה לא יכול להתקבל לשום מוסד אקדמי שמכבד עצמו (נו טוב, אולי חוץ מהפתוחה :silly: )

פורסם

לשאלות שאתה שואל אין תשובה חד משמעית.

אני יכול לספר לך מה היה לי-

אני עשיתי קורס בקיץ וניגשתי למבחן ולא קיבלתי ציון מספיק. ניגשתי עוד פעם בחורף והפעם למדתי לבד תוך הזנחה של הלימודים. בסה"כ ההשפעה על הציונים הייתה מועטת אם בכלל. (הבגרויות 5 יחידות בהכל באו לי די בקלות, הפסיכומטרי לא כל כך). הפעם הצלחתי להוציא את הציון הדרוש.

ללמוד לבד אפשר כשאתה יודע שעשית את הקורס ויש לך את הכלים הדרושים ומה שנשאר זה רק לתרגל עוד.

ללמוד לבד מ0 זה די קשה אבל אתה יכול להיעזר באתר ישראלי שמלמד את זה ולבדוק איזה ציון אתה מקבל.

לגבי עתודה, יש פורום בתפוז שם אתה יכול למצוא הרבה מידע על המסלול.

פורסם

זה המון תלוי בך. אני עשיתי פסיכומטרי ב-י"ב בלי קורס ובלי ללמוד בכלל והוצאתי 620 (אין לי מה לעשות עם 620).

כמו שהמליצו - קח מבחנים ממועדים קודמים ופתור אותם בתנאי מבחן (זמן מוקצב לכל פרק).

פורסם

דבר ראשון, לגבי עתודה - חד משמעית לא.

חפש על זה קצת בגוגל... אין מקום פה בפורום אם אני רק אתחיל לפרט למה לא.

לגבי הפסיכו, אם אתה רוצה רק 600, זה ממש אפשרי, אבל קשה לענות על השאלה שלך.

יש אנשים שבלי ללמוד יוציאו 700 ויש אנשים שילמדו שנה ולא יגרדו את ה- 500 - אני לא יודע איפה אתה נמצא על הסרגל הזה.

יש קורלציה בין מבחני הבגרות לבין הפסיכומטרי, אבל היא די רופפת. מהניסיון שלי (2 בחינות), שמתי לב ש-5 יחידותניקים חזקים מוציאים בדר"כ 650+ ואילו 3 יחידותניקים בדר"כ מוציאים באזור ה- 500 ומטה. עם זאת, קורה שיש קפיצות לפה או לשם. יצא לי לראות תותחים ב- 5 יחידות מת' שלא מצליחים להגיע ל- 600 ויצא לי לראות 3 יחידותניק שהוציא 730.

פורסם

זה די קשה ללמוד לבד אלא אם אתה אוטודידקט מופלא, לא בגלל שה"חומר" לפסיכומטרי קשה, הוא אפילו פשוט להפליא בהינתן יותר מ60 שניות לפתרון שאלה ואולי אפילו קצת פחות. העניין הוא כל הטריקים והשטיקים והשיטות לפתרון שהקורס מעניק והסימולציות שעושים בו (כן, זה מצריך משמעת עצמית פלאית כדי לשבת לפתור מבחן של שלוש שעות ו20 דקות עם חלוקה ל8 פרקים בלי לעגל פינות, לגזור קצוות ולהוציא את עצמך להפסקה מטעם עצמך באמצע בחינה), תנסה להצטרף אולי לקבוצה שנפתחה, אא"לט למועד אפריל הקורס נפתח באמצע ינואר ובשבוע שבועיים הראשונים מיישרים קו בעיקר בנוגע למתמטיקה שאצלך טרייה.

וגם אם לא, לא נורא, עתודה זה לא פלא כפי שזה נראה מהתיכון.

ולמצחיק שאמר שהוא לא מאמין בבחינה, מה זה משנה, מי בכלל שואל אותך, בלי הבחינה הזאת, טובה או לא, אתה לא יכול להתקבל לשום מוסד אקדמי שמכבד עצמו (נו טוב, אולי חוץ מהפתוחה :silly: )

מי אמר שכל אחד חייב לעשות פסיכומטרי\ללכת למוסד אקדמי (שמכבד את עצמו או לא).

אני יסתדר אל תדאג, מה שבטוח אני לא יתן לכמה טמבלים להכתיב לי את החיים.

שמח שהצחקתי אותך, הליצן.

*ורק כי הייתי חייב להגיב על "מי בכלל שואל אותך", עם הגישה הזאת, בטח שלא תמצה את עצמך בחיים.

הכל שואלים אותך, כי זה החיים שלך ולא של מישהו אחר. (לפחות אצלי זה ככה).

פורסם

^אין צורך להתעצבן! הוא בסה"כ דיבר על מי שרוצה להתקבל למוסד אקדמי ובכך הוא די צודק.

זה שלא צריך תואר אקדמי בשביל להיות שווה משהו \ להשפיע \ להסתדר. אבל אין כאן שום סתירה.

פורסם

אני עשיתי את הפסיכומטרי הראשון שלי בכיתה י"א, למדתי לבד עם הספרים של אנקורי, קיבלתי 726.

כשרציתי לעשות בו שימוש (להתקבל לאוניברסיטה) כבר הוא התיישן. נאלצתי לעשות שוב, הפעם עשיתי קורס בגבע וקיבלתי 695. בסוף יצא שעשיתי לחינם, כי לא הצלחתי לקבל ציונים גבוהים במקצועות ההומניים בבגרות ולכן לא התקבלתי לתואר שרציתי, היום אני עושה תואר באוניברסיטה הפתוחה. מאז אני ממליץ לחברים שלא לעשות סתם, רק אם באמת יש צורך, שלא יבזבזו זמן.

פורסם

^אין צורך להתעצבן! הוא בסה"כ דיבר על מי שרוצה להתקבל למוסד אקדמי ובכך הוא די צודק.

זה שלא צריך תואר אקדמי בשביל להיות שווה משהו \ להשפיע \ להסתדר. אבל אין כאן שום סתירה.

זה לא נכון, כי ברגע שמישהו אומר "מי בכלל שואל אותך", כוונתו היא, שאין לך ברירה.

התעצבנתי בשבילו, לא בשבילי, אני יודע איך אני רוצה את שהחיים שלי יראו וזה לא איך שמכתיבים לנו אותם.

אחת הבעיות היותר גדולות של ישראל היום, היא שלהרבה מאוד עבודות דרישת קבלה גבוהות מהנדרש וזה יוצר המון מכללות שמעבר לזה שהן גרועות מבחינה לימודית, גם השם שלהם לא שווה משהו, אבל עדיין אנשים תוכנתו ללמוד, לא? אז מה בעצם אמור לעשות חלק לא קטן מאוכלוסייה, חלק שאני מאמין שהוא אפילו רוב, שלא לומד באוניברסיטאות הגדולות, מסיבה זו או אחרת?

פורסם

מה לעשות שלא כולם מוכשרים באותה מידה, shit happens...

פורסם

זה לא קשור רק לכשרון, אין לך רצונות משלך?

ואני באמת לא יודע אם אתה משחק אותה ראש קטן או לא, אך אם אתה מעוניין להתייחסות שלי, כדאי שתתייחס לכל הנאמר ולא למה שאתה בוחר מתוך מה שרשמתי.

פורסם

כן, וילה מול הים עם אישה נחמדה ומספיק גראס באיכות גבוהה לכל החיים.

אבל צריך לעבוד בשביל זה קשה, ומה לעשות, פסיכומטרי זאת עוד אבן בדרך.

פורסם

יש באתר שבו נרשמים מבחן סימולציה ממוחשב עם 3 פרקים אמיתיים.. בסוף מקבלים ציון כמו במבחן האמיתי (כללי ולכל חלק מהמבחן). די שיקף את המצב בשבילי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים