עבור לתוכן

ושוב, עוד מסך תקול

Featured Replies

פורסם

שוב קיבלתי מסך תקול, הפעם התקלה היא שונה, כל כמה שניות רואים תצוגה (יש בה "רעש" אבל באופן כללי זה נראה טוב) ואז זה נכבה לכמה שניות, וחוזר חלילה.

פתחתי את המסך ושני הPCB, הן של הספק והן של יחידת התצוגה, היו נראים בסדר, אין קבלים נפוחים והכל נראה טוב.

לבדוק במולטימטר אם הספק מבצע את תפקידו, אני מפחד, כי המרחק בין הפינים קטן ואני יכול לקצר.

השאלה האם בטוח יש בעיה באחד מהקבלים, או סתם ביחידת הספק למרות שזה לא נראה לעין?

(במידה ויש מד ESR אצלנו במעבדה אנסה לבדוק את הקבלים, איזו קריאה אני אמור לקבל? מעולם לא עבדתי עם מכשיר כזה?)

פורסם

תמדוד אם הספק אכן מאבד מתח, או שהמעגל של התצוגה מחליט להתכבות בעצמו כשהוא ממשיך לקבל מתח מהספק

אם הספק מתכבה אז כנראה משהוא בספק - תנסה לנתק אותו מהמסך ולהעמיס אותו בצורה דומה אם סתם משהוא לא קשור (נגדים, מאווררים....) תבדוק אם הוא ממשיך ליפול

אם הספק לא מתכבה אז תחפש בעיות במעגל של התצוגה. יכול להיות דברים ממש דפוקים כמו לחצן POWER תקוע

פורסם

נתחיל מהסוף; אל תתחיל אפילו עם מד ESR. כבר יותר מהר להחליף את כל הקבלים מאשר למדוד אותם ולהתחיל לחשב.

בנוסף, קנה פרובים שמיועדים לאלקטרוניקה ולא לחשמל. כמו אלו למשל http://www.hlt.co.il/products/index/6953

(אני מאמין שיש גם זולים יותר...)

לגבי המסך עצמו; אם יש לך אפשרות להצליב פאנל (לפחות רק התאורה) מה טוב. אם לא, תתחיל למדוד/להחליף קבלים, ותקווה לטוב.

פורסם
  • מחבר

h,כן שאוכל להצליב, במידה ואצליח לקחת את הפאנל בבטחה לירושלים למרות כל הגשם, יש לי מסך ממותג אחר, אבל מסתבר שאותו מפעל סיני ייצר אותו

(אותו מבנה ומעגלים)

לגבי מה ש0x696 הציע, קשה לי להעמיס עם הספק כרגע כי הפינים שלו די צפופים כמו שאמרתי, וגם אין לי מאוורר באיזור שהייתי יכול אולי להלביש על הפינים.

זה לא לחצן של POWER, כי התצוגה כשמופיעה מושפעת מרעש כלשהו, וגם הלד הירוק של הON דולק, וגם כפתור הPOWER מכבה את העסק.

חשוב להגיד, כשאין אות כניסה, מופיע לי NO INPUT בצורה שנראית טובה.

פורסם
  • מחבר

ספק זה לא.

החלפתי PCB של ספק ממסך שהספק שלו היה תקין

אותו אפקט

החלפתי גם את יחידת התצוגה.

לא משנה

תוקן בסוף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים