עבור לתוכן

הכרת תארים מחו"ל / הכוונה ללימודים

Featured Replies

פורסם

אם תשרוף רק שנה מצבך טוב. אני שרפתי ארבע שנים בחיפוש תחום שאני מתחבר אליו. התעקשתי ללכת לאוניברסיטה והשקעתי הון (קורסים + איבוד הכנסה) בשיפור בגרויות ופסיכומטרי. הלכתי ללמוד תואר מדעי באוניברסיטה רק כי היה קל להתקבל, לא התחברתי לנושאים (אני מעדיף לשבת בכלא פיליפיני מאשר ללמוד ביולוגיה של התא), נכשלתי טוטאלית ונשרתי. זה היה שיעור טוב בחיים בזכותו אני יודע מה מתאים לי ומה לא. למשל אני יודע שאני לא מסוגל ללמוד תחום שדורש חשיבה מתמטית ברמה גבוהה. אני יודע שאני לא מתחבר לביולוגיה, כימיה, פיזיקה. בסופו של דבר פניתי לתחום החשבונאות שמצד אחד ניתן להתפרנס בו בכבוד ומצד שני דורש שליטה בארבע פעולות חשבון. בשורה התחתונה אולי תבזבז זמן וכסף. אין ספק. אבל לפחות תדע שאין לך מה לחפש בתחום ולא תצטער על כך בהמשך החיים.

פורסם

^ Well said!

יש לך את כל החיים לפניך, עוד שנה או פחות שנה לא ישנו שום דבר.

שמתי לב שלאורך הדיון אנשים ממליצים לך לבחור מקצועות מהם תהנה. לדעתי האישית תשמור את התחומים שאתה נהנה מהם לערב ולסופי שבוע, כשאתה מחפש מה ללמוד תבחר לפי מה שאתה טוב בו, לרוב אלו הם התחומים בהם תצליח, תגדל ותתפתח.

עכשיו נשאלת השאלה איך יודעים במה אתה טוב ובמה אתה לא טוב? את זה אפשר לדעת רק מניסיון (וכאן אנחנו חוזרים לפוסט שמעליי :xyxthumbs: ).

ועוד נקודה קטנה בקשר לחוויות שלך עם מתמטיקה מהתיכון, יש לי חברים שבקושי הוציעו תעודת בגרות והיום הם מהנדסי תוכנה. אני לא אומר שזה בשבילך, רק לא בטוח שכדאי לשלול אופציות על סמך התנסויות בתיכון.

פורסם

אני מצטער, אבל לבחור משהו שלא תהנה ממנו ביודעין זה נורא ואיום. רק בתחום שאתה נהנה ממנו אתה תוכל להתפתח ולגדול. תשאיר את התחביבים שלך לסוף שבוע.

והכי חשוב, אל תבחר לפי מה שאפשר להתפרנס ממנו. אתה לא תאמין כמה שאתה תצטער על זה 10-15 שנים קדימה.

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על הקורסים המוצעים בNESS וברייס יש מה לעשות איתם היום בשוק ?

פורסם

אני מצטער, אבל לבחור משהו שלא תהנה ממנו ביודעין זה נורא ואיום. רק בתחום שאתה נהנה ממנו אתה תוכל להתפתח ולגדול. תשאיר את התחביבים שלך לסוף שבוע.

והכי חשוב, אל תבחר לפי מה שאפשר להתפרנס ממנו. אתה לא תאמין כמה שאתה תצטער על זה 10-15 שנים קדימה.

ממש לא אמרתי לבחור משהו שלא תהנה ממנו ביודעין, אמרתי שהדגש צריך להיות יותר על תחומים שאתה טוב בהם מאשר תחומים שאתה נהנה מהם, אם כולם היו עוסקים במה שגורם להם הנאה היו לנו הרבה מפתחי משחקי מחשב לא כ"כ מוצלחים... :)

כאשר אתה עוסק בתחום שאתה טוב בו אתה מצליח יותר => אתה מסופק יותר => אתה נהנה יותר.

Just my two cents.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים