עבור לתוכן

מחשב אוסציליסקופ , מישהו ניסה ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי את המאמר הזה

http://www.ledametrix.com/oscope/index.html

על מחשב אוסציליסקופ , שמשתמש בכניסת LINE IN כדי לנתח תדרים\מתחים

בגלל שהכרטיס קול לא מיועד למתחים גדולים מחברים לכבל הכניסה כמה נגדים בתור מחלק מתחים

מישהו ניסה את זה פעם ? הוא המליץ על תוכנה שהיא TRIAL יש למישהו תוכנה חינמית להמליץ ?

תודה לעונים

פורסם

אני יודע שזה נשמע מפתה, אבל לדעתי יש לזה מעט מאוד רווח. כשעובדים עם מדידות של כרטיס קול אפשר לעשות זאת ללא כל מחלק מתח על ידי כבל אודיו סטנדרטי ותוכנה כמו RMAA. כשצריך אוסילוסקופ אמיתי אז רוחב הפס של כרטיס הקול במחשב הופך לבעיה רצינית (הוא גם כנראה לא יעביר DC, זה חשוב מאוד בסקופ). לדעתי תנסה לעבור על יד2 ולמצוא סקופ אנאלוגי ישן בכמה מאות שקלים (ראיתי אחת לכמה זמן מכשירים ב-200-300 שקלים בערך). זה ייתן לך אפשרות לעבוד עם אותות הרבה יותר גדולים (בדר"כ 300V לפני שייגרם נזק כלשהו), מהיר הרבה יותר, וממשק נוח יותר מאשר להשתמש בעכבר ולשלוט בתוכנה.

אם בכל זאת תרצה לעשות את זה, אני מציע לעשות קצת מעבר למחלק מתח בכניסה. מחלק המתח אולי מנחית את המתח, אבל מה אם בטעות תחבר מתח גבוה מדיי בזמן שמחלק המתח לא מכוון נכון (או שהמתח כל כך גבוה מסיבה כלשהי כמו תקלה במעגל, ונוצר מתח גבוה מדיי בכניסה)? לדעתי אתה יכול להשתמש בהגנה נוספת בדמות SCR או שילוב של מקור מתח כלשהו וזוג דיודות שלא מאפשרות לכנסיה לעבור את ערך הספק במעל ל-0.7V.

דבר נוסף שכדאי שתיקח בחשבון הוא התנגדות הכניסה של כרטיס הקול. לכרטיס הקול התנגדות כניסה שעלולה להיות רלוונטית עבור מחלק המתח שלך (תלוי אילו ערכים תשים בו). זה יכול לגרור מצב שבו אתה מצפה לקבל עשירית ממתח הכניסה, אך בפועל מקבל פחות.

ולשאלתך המקורית, אני לא ממש מכיר תוכנות כאלה, אבל למעשה כל תוכנה שמאפשרת הקלטה בעזרת כרטיס הקול והצגה גרפית של האות תעבוד. אני מאמין ששיטוט זריז בגוגל ימצא לך תוכנות כאלה.

פורסם

אני עשיתי את זה כמה פעמים אם תוכנת Audacity

אז כמה דברים :

בכניסה יש צימוד קיבולי. הוא יכול למדוד AC בלבד, ולא בתדרים נמוכים במיוחד (החל מכמה עשרות HZ לפחות)

כדיי לקבל קנה מידה למתח, תתקע לפניי מדידה את ה probe כמה פעמים במקור מתח DC ידוע ויציב כמו סוללה (כלומר תן לו גל ריבועי, שהוא יעוות לקפיצות). לאחר מכן תוכל להשוות את המתחים אחד לשני בתוך הקובץ

אל תיתן מתח גבוה מידי כדיי לא לשרוף את הכניסה של המחשב

אם אתה מודד מתחים ממש קטנים ורגישים, הרעשים (ripple) מהספק של המחשב יפריעו למדידה בצורה משמעותית. הפיתרון שלי היה להשתמש אם מחשב נייד ולעבוד מסוללה (כשהמחשב עומד אל רגליות גומי שלו) בזמן מדידה

בסך הכול הסקופ הזה עבד ועשה את מה שרציתי ממנו

פורסם
  • מחבר

אתמול ניסיתי את זה בעזרת התוכנה http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en

נראה שזה יעשה את העבודה אבל נראה שאכן אין כמו סקופ אמיתי

פורסם

תוכל רק למדוד אותות בתדרים בין בערך 20 עד 16k במקרה הטוב.

נחמד אם אתה צריך מדידות מאוד מאוד בסיסיות...

ד"א המתח המירבי שאתה יכול להכניס הוא נמוך מאוד, כ1 או 2 וולט גג.

אנטולי, איפה ראית סקופים יד שניה במחיר כזה ?

פורסם

ביד2, אחת לכמה זמן קופץ סקופ אנאלוגי של 20מגה במחיר הזה.

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים