עבור לתוכן

איך יוצרים קשר עם היצרניות הגדולות בעולם ? ואם בכלל אפשר

Featured Replies

פורסם

זה נושא מאוד מסובך

לחלק מאיתנו יש רעיונות שהם מאמינים וחושבים שהם צריכים להציג אותם למרות שהזולת הקרובה דוחה אותם על הסף עם חיוך מצחיק וזה בטח מה שעושה כמעט כל קורא כרגע.

עכשיו זה כבר פשוט מפריע לי ! כמו כאב שיניים

ואני חייב למצוא לזה תשובה .

איך אני יוצר קשר (לעזאזאל) עם היצרניות ?

סמסונג

מוטורולה

מרצדס

מי שלא יהיה ... כי הרי אין איזשהו כתובת מייל באתר שלהם עם בחור שפותח את המיילים ועונה לאנשים

וגם אין ולא יהיה לי ולכל מי שאני מכיר כסף ויכולת אופרציה ופיתוח כמו שיש לסמסונג או מרצדס

אז מה עושים בהנחה שיש לי משהו בשבילהם שיגרום להם להשתלט על העולם בתחום ??

שווה לי הרבה ולהם יותר ...

אז מה אני אמור לעשות ?

למצוא חברת סטראפ ולהציג לה את הרעיון לרשום פטנט ולהשטלט על העולם בעצמי ??

או ללכת אלייהם ולהוציא את כל מה שיש ?

פורסם

עקרונית, זו מהות הסטארטאפ. יש לך רעיון חכם, פתח אותו. אחרי שיש לך אבטיפוס אתה רושם פטנט (בהנחה אגב שאין כבר פטנט רשום על ההמצאה שלך) ואז מגיע שלב יצירת הקשר עם היצרנים שהם הלקוחות הפוטנציאלים שלך בשלב הזה.

אגב, אם תחפש טוב מספיק סביר שיש להם דווקא מייל לפניות ציבור איפשהו באתרי החברות שדרכו כן תוכל להעביר להן מסר.

עכשיו מגיעים הקטעים היותר מעניינים, בהנחה שהרעיון שלך הוא באמת רעיון טוב:

1. אם לא פיתחת את הרעיון בעצמך, לא תוכל לרשום עליו פטנט, כלומר עצם ההצעה שלו לחברה לא מקנה לך יותר מדי זכויות אם בכלל. על מנת שיצא לך משהו מהסיפור אתה צריך לדאוג לפיתוח ואז למכור אותו, לא להגות את הרעיון.

2. עוד אופציה שהיא בדרך כלל המצב, היא שמדובר ברעיון שמצריך עבודת פיתוח רצינית שמצריכה חוקרים / מהנדסים / מעצבים וכד'... כך שבעוד שיש לך רעיון, אין לך אפשרות אמיתית לממש אותו. ואז אתה צריך למצוא שותפים ו/או משקיעים כדי לבנות את הסטארטאפ שלך.

3. קח בחשבון שמדובר במרוץ נגד הזמן והסודיות חשובה. הראשון שמציג אבטיפוס ורושם את הפטנט זוכה בתהילה, האחרים מקבלים קדחת.

4. לפני שאתה מחפש לקוחות לעניין אותם ברעיונות שלך, שווה לבדוק איך אפשר לראות אם יש פטנט רשום על משהו. כי לא אחת אתה יכול להיות משוכנע שההברקה שלך תשנה את העולם ולגלות אחר כך שכבר יש על זה פטנט רשום.

הכרתי פעם מישהו שהקים סוג של סטארטאפ עם חברים שלו למוצר חדש ומהפכני - גחל חשמלי לנרגילה. אני לא יודע מה עלה בגורל ההמצאה הזו, מעניינת ותלושה ככל שתהיה.

פורסם

בוא נתחיל מזה שאם יש לך רעיון ששווה להם מיליונים הם לא יקחו אותך ממך במייל. שים לב שחלק מהחברות אומרות גם שאם אתה שולח להן רעיון במייל אתה מוותר על כל זכויות על הרעיון הזה.

הדרך הטובה ביותר היא להקים חברה, לממש את הרעיון ואז אתה כבר מגיע אליהן מפוזיציה אחרת לגמרי. פטנט זה די מיותר היום, אלא אם כן יש לך משהו שיש לו גם רף ליצור. כי גם אם יש לך פטנט תוך שבוע בערך אתה מוצא חיקויים של המוצר שלך בסין. אז השלב העיקרי הוא להקים חברה, ואז ליצור איתם קשר בתור חברה לשיתוף פעולה עסקי.

בניגוד למה שנוהגים לחשוב, חברות גדולות לא מעתיקות חברות קטנות, כי זה פשוט לא משתלם להן. עדיף להן לקנות את כל החברה ב 10 מיליון דולר, מאשר להעתיק מישהו ואז איזה חברה קטנה תתבע אותן על 100 מיליון דולר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים