עבור לתוכן

עזרה בבחירת כרטיס מסך בתקציב 600-700 ש"ח - תמיכה ב 3D TV +TRUEHD+DTSHD+משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש כרטיס מסך שיתמוך בדברים הבאים:

1.הרצת משחקים (אני לא גיימר אבל שמשחקים כמו NFS וכאלה יעבדו בצורה כזו או אחרת..סתם להשוויץ בסלון)

2.לשימוש במחשב אישי על מסך LED 24 FHD ומקביל שימוש חיבור לטלוויזיה 51 FHD בסלון

(צריך שתהיה תמיכה בשני מסכים במקביל ובמסך ליד מסך ככה שמעבירים דברים מאחד לשני)

3.שיתמוך ב3D (הטלוויזיה בסלון היא 3D)

4.רצוי 2 HDMI אבל אסתפק ב1 ואז אני אחבר את המסך מחשב בDVI..(אז אם יש HDMI 1 אז שיהיה גם DVI)

5.שיעביר פורמטים חדשים של AUDIO true hd/dts hd

עכשיו

לא מסובך למצוא כרטיס שתומך בכל אלו, הבעיה היא שיש כל כך הרבה סוגים ואני הולך לאיבוד

התקציב - 300-500 כמובן רצוי ב300 , 500 זה אם אין ברירה או שזה שדרוג משמעותי

השאלה היא האם הכרטיס משפיע באופן ישיר על : איכות הצפיה במסך גדול, מהירות הרצת סרטים כבדים

האם זה משנה איזה PCIE ? איזו חברה? ASUS / SHAPPIRE ?? יש כל כך הרבה חברות אני לא בעניינים (פעם הייתי) ואני כבר לא יודע מה היתרונות והחסרונות של כל אחד...

והכי מצחיק שיש נגיד בKSP כרטיסים באותו שם כמעט ,במחירים כמעט זהים, 400 410 405 420 410 , פשוט בלתי אפשרי להבין מי נגד מי

אני בונה מחשב - הלוח אם והספק יבחרו בהתאם

אשמח לעזרתכם

פורסם

1. כל כרטיס היום מסוגל "להריץ" משחקים, השאלה איך. ככל שהכרטיס חזק יותר כך הביצועים טובים יותר \ ניתן להפעיל הגדרות גראפיות גבוהות יותר.

2. לא צריכה להיות בעיה, נדיר למצוא כרטיס היום ללא יציאת HDMI.

3. יש צורך ברכישת תוכנה NVIDIA 3DTV Play (כ-40$) לטובת שימוש בטלויזיה 3D עם המשקפיים שמגיעות איתה.

ישנן אלטרנטיבות צד שלישי (IZ3D ו-DDD) שגם הן כרוכות בתשלום.

4. כולם תומכים ב-2 מסכים במצב "extended desktop"

5. סדרה 4xx (למעט GTX 470/480) וסדרה 5xx (למעט GTX 570/580) תומכים ב-bitstream לפורמטי HD.

הבדלי איכות הצפייה (אם קיימים) זניחים בכלליות, אולם הפעלת פילטרים לשיפור תמונה (כגון סינון רעשים \ חידוד תמונה וכדומה) עלולים להכביד על כרטיסים חלשים בניגון סרטים "כבדים" (רז' גבוהה \ 3D) בעוד הכרטיס עסוק בפענוח וידאו. קשה לנקוב בשמות שכן זה תלוי במס' גורמים, פשוט אל תלך על הכי חלש שבחבורה.

חוץ מזה כל מעבד CPU עדכני מסוגל לפענח וידאו ללא הרבה בעיה, כך שלא בהכרח כל הנטל צריך ליפול על הכרטיס.

לא משנה איזה PCIE, ולא ממש משנה החברה, מלבד איכות גוף הקירור, תקופת אחריות ו-bundle מצורף.

לא נכנס לאיכות רכיבים אלקטרונים, זה לא רלוונטי בתקציב המדובר.

לסעיף 1 משקל עיקרי בבחירת הכרטיס. אני חושב שבתקציב המדובר, GTS 450 הוא החזק יותר מבין האפשרויות. אך האם ישנה דרישה ל-Low-Profile (חצי גובה)?

בכל מקרה אני מבין שאתה מחפש לחסוך ככל שאפשר, וזה כבר תלוי בדרישות המשחקים השונים, ועד כמה אתה מוכן להתפשר ברז' והגדרות.

בתגובתי התייחסתי לכרטיסי Geforce (מבית Nvidia) בעיקר. ישנן כמובן כרטיסים מתחרים מבית AMD (סדרה HD 5xxx ומעלה), שיענו על כל הצרכים שלך.

במקרה הזה, ההסתייגות היחידה מ-AMD כנראה מסתכמת באופן תמיכת 3D. זאת מתבססת על תוכנות צד שלישי שהזכרתי בסעיף 3, ועם זאת שלא אמורה להיות בעיה מיוחדת, AMD מכריזים תמיכה רשמית ל-2 דגמי 3DTV של samsung בלבד. כל מה שזה אומר זה שהם לא בדקו בעצמם מגוון דגמים, וכדאי לוודא באינטרנט שלאחרים לא היו בעיות עם הטלויזיה הספציפית שלך לפני רכישה. אגב, גם אצל Nvidia רצוי לוודא שהטלויזיה נתמכת באופן רשמי, למרות שאני בספק שהיא לא תמצא ברשימה.

פורסם
  • מחבר

ראשית

תודה על תגובה המפורטת

לא הבנתי מדוע צריך קיט מיוחד בNVIDIA בכדי לראות 3D ,הרי המחשב מעביר תמונה חצויה (כפולה) לטלוויזיה

הטלוויזיה מבצעת חיבור של שני הצדדים(בהנחה שזה SBS) באמצעות מנגנון שלה,

מה הקיט הזה אמור לעשות בדיוק? אם אין לי אותו אז מה יקרה?(אני פשוט לא מבין :) )

ד"א איך הכרטיס הזה של SHAPPIRE ? מה זה אומר AMD (שחייבים מעבד של AMD)?

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1073&pid=1247&psn=&lid=1&leg=0

הוא קצת מעל התקציב ,

יש דגם אחד למטה 6750 שתומך באותו דבר רק בלי DISPLAY PORT DP , אני חייב את הDP הזה? מה זה נותן??

תודה רבה

פורסם

לא טענתי שצריך את ערכת המשקפיים (3dvision) של אנוידיה, זאת מיועדת לשילוב עם מסך מחשב בקצב רענון 120hz.

לטלויזיה 3D שמגיעה עם משקפיים משלה - אתה רק צריך את התוכנה 3DTV Play (או אחת האלטרנטיבות שהזכרתי).

לגבי AMD, הם רכשו את ATI בזמנו, ומשיקים כרטיסי מסך על שמם. אין שום דרישה שגם המעבד הראשי CPU יהיה מביתם.

בדגם שקישרת אני לא רואה DisplayPort. בכל אופן אתה לא חייב DisplayPort, כל עוד יש לך את היציאות שאתה צריך (DVI ו-HDMI).

בסך הכל מדובר בעוד סוג חיבור. כרטיסי AMD מאפשרים חיבור של 3 מסכים (או יותר), במקרה כזה למשל יהיה שימוש ב-DP (אך אם המסך עצמו אינו מכיל כניסת DP - יש צורך במתאם אקטיבי שעולה לא מעט).

פורסם
  • מחבר

תודה,

אני מנסה להרכיב מחשב (לשימוש כמחשב בחדר לכל דבר + כHTPC (כבל HDMI ומקלדת+עכבר לסלון)

אני שוקל להוריד את תקציב המעבד מi7 2600 ל i7 950 או לi5

בכדי להעלות את התקציב לטובת כרטיס המסך (אני שוקל להכנס לעולם המשחקים מאז שיש לי פלזמה 50 אינץ בסלון... :) )

באזור תקציב של 600-700 , איזה כרטיס הכי שווה שיעמוד בתנאים?

אני מזכיר : 3D TELEVISION , DTSHD,TRUEHD ,משחקים מדי פעם

מבדיקה שלי יש את הHD 6850 בATI

ואת ה GT550 של NVIDIA

דגם הטלוויזיה samsung ps51d550

עוד משהו שאני לא סגור

אם קונים AMD עדיף של SHAPPIRE ? או של ASUS ? או של GIGABYTE

אותה שאלה לגבי NVIDIA....

מי נחשב הטוב ביותר?

פורסם

I7 950הוא מעבד מדור ישן בתושבת שכבר לא בשימוש. המעבד הכי כדאי בשוק אם יש לך כוונות לעשות אוברקלוק זה הI5 2500K ואם אתה מוותר על אוברר קלוק אז כל דור הI5 מסדרת 1155.

בקשר לכרטיס מסך הייתי מציע שתלך על כרטיס מבית NVIDIA כי AMD חדשים בנושא ה3D ולNVIDIA יש קצת יותר וותק בעניין.

הכרטיס הכי איכותי באזור התקציב שלך זה הGTX 560.

פורסם
  • מחבר

I7 950הוא מעבד מדור ישן בתושבת שכבר לא בשימוש. המעבד הכי כדאי בשוק אם יש לך כוונות לעשות אוברקלוק זה הI5 2500K ואם אתה מוותר על אוברר קלוק אז כל דור הI5 מסדרת 1155.

בקשר לכרטיס מסך הייתי מציע שתלך על כרטיס מבית NVIDIA כי AMD חדשים בנושא ה3D ולNVIDIA יש קצת יותר וותק בעניין.

הכרטיס הכי איכותי באזור התקציב שלך זה הGTX 560.

תודה על העזרה

אבל הGTX560 לא כל כך בתקציב..(הוא עולה לא פחות מ1000 ש"ח..)

פורסם

שים לב שאמרתי 560 ולא 560 TI. ה560 בסדרת מחיר של ה6870 אך אם זה מעל התקציב שלך נסה ללכת על ה460\ 550TI (הוא חלש יותר ואין לו יחס מחיר\תועלת טוב אך מכיוון שיש כאן העדפה לNVIDIA אז הצעתי אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים