פורסם 2012 בפברואר 1413 שנים אהלן,ראיתי את הכתבות על ארדואינו באתר והחלטתי שאני רוצה להתחיל להתעסק עם זה. יש לי רעיון די נחמד ויש לי כמה שאלות לגביו:1. אפשר לחבר כמות גדולה מאוד של מנורות לד לארדואינו ולשלוט על כולן? הידע שלי באלקטרוניקה דל ביותר, אז תגידו גם במה זה כרוך2. כמה מנורות לד (בקבוצות של אדום, ירוק, כחול ולבן) יתנו תאורה שמשתווה לזו של 3 מנורות ספירליות? ומה תהיה העלות?בנושא אחר, מבחינת התפקוד של המקלדת, זה אפשרי לחתוך חלק ממנה? זאת אומרת, אם אני מפרק מקלדת וחותך את כל החלק של הנאמפד, היא תמשיך לעבוד?
פורסם 2012 בפברואר 1413 שנים 1. לא נהוג לחבר לדים ישירות לבקר (למרות שזה אפשרי אם מדובר בלדים בודדים) אלא דרך דוחפים. אין הגבלה עקרונית על כמות הלדים המתחברת לדוחף.לגבי מקלדת, היא לא תעבוד. המקשים בנויים בצורת מטריצה, והקווים חייבים להיות פעילים גם שם. מה שכן, אפשר לחתוך את כל הפלסטיק החיצוני, ואת המגעים עצמם (מודפסים על פלסטי דק וגמיש) לקפל מתחת לשאר המקלדת.
פורסם 2012 בפברואר 1413 שנים מחבר אתה יכול לפרט קצת בקשר לדוחפים? לא בדיוק הבנתי מה זה ואיך אני שולט על הלדים איתו. שוב, אין לי ממש ידע באלקטרוניקה, מה שאני יודע זה מ-5 יח' פיזיקה בתיכון.
פורסם 2012 בפברואר 1413 שנים לבקר יש יציאה של מתח וזרם ברמת TTL. בד"כ 5V, וכמה עשרות/מיליאמפרים של זרם. כדי להפעיל עם זה לדים, ממסרים, כל ציוד אחר שאינו פועל בTTL, יש צורך להשתמש ברכיבים דוחפים. זה יכול להיות טרזיסטורים, ULNים, MOSFETים, אופטוקפלרים+טראייק/ממסר. או בקיצור, כל דבר שמקבל בכניסה מתח וזרם נמוכים, וביציאה מסוגל לעביר זרמים גבוהים.
פורסם 2012 בפברואר 1413 שנים יציאות הארדואינו יכולות לספק 40 מיליאמפר. לד בודד בדרך כלל משתמש ב 20 מיליאמפר, תלוי בלד.שים לב שלחבר לד ישירות ל 5 וולט יכל לשרוף לך אותו ולכן מומלץ להשתמש בנגד מתאים.בנוסף אם אתה רוצה הרבה לדים אתה יכל לראות במדריך חלק שעוסק בזה:http://hwzone.co.il/hardware/guides/arduinoguide/4
פורסם 2012 בפברואר 1513 שנים בתוך לוח מקשים יש 2 שכבות של פלסטיק שאליהם מודפסים קווים מוליכים. כשאתה לוחץ אל מקש אתה לוחץ ביחד קווים מ 2 השכבות שעוברים בנקודה הזאתהקוים מהשכבות מתרכזים לבקר (כרטיס אם ציפ) שנמצא באיזור של הלדים של ה num lock וכו. כלומר משם גם עוברים כל החוטים הראשיים של השכבותאם אתה חותך חוט כלשהוא אתה לא תוכל לסגור איתו מעגל. השכבות האלה מכילות מוליכים דקים על פלסטיק - כמעט לא ניתן להתחבר אליהם (לגישור של מוליך אם חתכת אותו). החיבור המקורי לבקר נעשה אל ידיי חלק בפלסטיק של הלוח מקשים שלוחץ את המגעים לשורה של מגעים בכרטיס - לא משהוא שניתן לעשות בקלות בסתם מקום כלשהוא בשכבהאני מציע שתיקח לוח מקשים שהמקשים של הולכים הרבה פנימה (כמו לוח מקשים "עומק מלא" ולא דק). מתחת למקשים, _מעל הפלסטיק האחורי_ כלומר לא באיזר של השכבות הפנימיות, יהיה לך מספיק מקום להעביר מערכת של חוטים ולדים SMD או אוליי אפילו 3mmאת הארדואינו עצמו אוליי תוכל להחביא בלוח מקשים ואוליי לא - כנראה שלא. אבל אם תצליח - תוכל להחביא שם גם מעגל של מפצל USB וכך לאחד את שתיהם לתוך אותו כבל USB רגיל של הלוח מקשים בלי שיהיה לך עוד כבל
פורסם 2012 בפברואר 1613 שנים הדרך הכי פשוטה לחבר הרבה מאוד לדים לאדואינו ושתהיה לך את היכולת לשלוח על כל אחד היא עם שיפט רגיסטר, תחפש "595 Arduino" ואני בטוח שתמצא הרבה חומר על הגו'ק (74HC595).אם אתה רוצה לשלוט רק על כמות קטנה של לדים בנפרד אפשר לשרשר אותם עם דריבר פשוט יחסית - טרנזיסטור NPN לדוגמא.אם אתה צריך רק כפתורים שהם מספרים ניתן לקנוח לוח מקשים כזה בלי שום בעיה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.