עבור לתוכן

אפשר עצה לקניית מתאם חשמל אוניברסלי?

Featured Replies

פורסם

שלום חברה. יש לי מחשב נייד מארה"ב שכבל מקורי שלו הוא של ארה"ב (NEMA קוראים לסוג זה אני חושב):

zgGcCl.jpg

יש לי גם מחשב נייד ישן של HP שתיקנתי אותו לאחרונה כאשר לפני את כבל שלו עם תקע ישראלי השתמשתי במחשב נייד הנ"ל כי כבל שלו היה עם תקע NEMA. עכשיו כאשר מחשב HP תקין אני רוצה להשתמש בו עם כבל שלו ואני לא יודע מה לעשות עם כבל של מחשב מארה"ב. יתרון שכבל מקורי בעצמו לדעתי והייתי רוצה להשתמש בו גם בארץ וגם בחו"ל.

ראיתי מתאם הזה בקיי אס פי ואני לא יודע אם איתו את המחשב נייד עם כבל NEMA אוכל להשתמש בארץ וגם בחו"ל, דהיינו באסטוניה ששקעים שלה הם "Schuko".

דרך אגב, האם זה בטוח להשתמש במתאם אוניברסלי באופן קבוע עם כבל NEMA במקום לקנות בחנות כבל לשימוש במדינה? מה עדיף לעשות יותר?

יום טוב!

פורסם

אין משהו לא בטוח ספציפית במתאם - זה סה"כ עוד נקודת חיבור, שבפוטנציה יכול להיות בה קצר/נתק. זה לא שונה מחיבור לשקע דרך מפצל / מאריך.

עם זאת, יצא לי להיתקל גם במתאמים שהיו מאוד רופפים, ואז זה לא טוב. אם כי לרוב זה קורה כשמדובר במתאם מכבל אמריקאי 2 פינים (בלי הארקה). החיבורים האלה די רופפים מטבעם.

מסיבות אסתטיות אני תמיד מעדיף לקנות כבל שמתאים לשקעים במדינה (כבל 8 ל2 פינים או מיקי-מאוס ל3 פינים). אך למישהו שמסתובב הרבה בעולם זה יכול להיות לא נוח, ועדיף באמת מתאם אוניברסלי.

פורסם
  • מחבר

ראית את מתאם בקישור לקיי אס פי? הוא רק מתאים לכבל עם תקע של הארץ או גם מתאים לתקע אמריקאית (NEMA)? אני רוצה לא רק שכבלים עם תקע של ארה"ב (NEMA) ושל ישראל יתאימו למתאם אך גם שמתאם יעבוד במדינות אחרות, במיוחד באסטוניה (שקע SCHUKO).

פורסם

מחר בבוקר תרים טלפון ל-KSP ותשאל.

פורסם

אני מניח שכן:

Compatibility‎ ‎ 2 round prongs, for use in Europe, Middle East and Russia‎

‎ 2 parallel prongs for use in North and South America, Australia, New Zeland,‎

‎ Japan and Taiwan‎

פורסם

לדעתי ברוב חנויות החשמל תמצא מתאמים בסגנון, כול מה שעליך לעשות הוא לקחת איתך את הכבל ולוודא שהוא יושב יציב בתוך המתאם ולא רופף.

פורסם
  • מחבר

מחר בבוקר תרים טלפון ל-KSP ותשאל.

איזה טלפון בן אדם... הם יודעים רק למכור.

אני מניח שכן:Compatibility‎ ‎ 2 round prongs, for use in Europe, Middle East and Russia‎‎ 2 parallel prongs for use in North and South America, Australia, New Zeland,‎‎ Japan and Taiwan‎

אני רואה שאין ארקה ביציאות של מתאם. זה בעיה.

לדעתי ברוב חנויות החשמל תמצא מתאמים בסגנון, כול מה שעליך לעשות הוא לקחת איתך את הכבל ולוודא שהוא יושב יציב בתוך המתאם ולא רופף.

שלילי. מתאמים ארוזים בחבילה. לפתוח = לקנות.

פורסם

שלילי. מתאמים ארוזים בחבילה. לפתוח = לקנות.

אני לא יודע איפה אתה חי, פעמיים קניתי מתאם כזה ותמיד הייתה לי אפשרות לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים