עבור לתוכן

דרוש מפרט לגיימינג, תקציב 3K, ללא מסך

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי בהבדלים. אם 500 ש"ח יהוו הבדל מהותי, אעדיף לנצל הכל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא כל כך מעוניין להוציא יותר מ3.5K, אבל במקרים יוצאי דופן של 200-100 ש"ח שישתלמו, אפשר לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

בעיקר WoW כרגע, אבל אני מעוניין שכל משחק שארצה לשחק בו ירוץ בהגדרות גבוהות במידה טובה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600x900

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיכלול הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא בשנתיים-שלוש הקרובות.

-

היי,

לאחרונה צצה לי בעיה מרגיזה עם הכרטיס מסך, שהובילה אותי למסקנה שאני צריך לקנות כרטיס מסך חדש. לאחר חשיבה מאומצת, נזכרתי שהמחשב שלי כמעט בן 4, ובתור אחד שמבלה כל יום כמה שעות טובות מול המחשב, הבנתי שהגיע הזמן להתחדש.

ואז התעוררתי מהחלום נזכרתי שאין לי כסף, אז תודה וביי.

סתם.

ישבתי היום לא מעט כדי לקרוא קצת על כל נושא החומרה, כולל המדריך לבניית מפרט. ראיתי באתר כמה מפרטים מוכנים לגיימינג, אבל הם מלפני כמעט שנה, ולכן אשמח להצעות יותר עדכניות.

אני לא אחד שמחפש שמשחקים מפלצתיים ירוצו על הגדרות של מגה אולטרה HIGH, אבל אני כן רוצה ליהנות מביצועים טובים, לפחות בשנה-שנתיים הראשונות לקניית המחשב (אחר כך במילא יוצאים משחקים מפלצתיים חדשים...).

אשמח לעזרתכם.

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קירור למעבד:

Shagon ARC-118 Hydro Bearing Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪153

לוח אם:

Biostar TP67+ H67 Chipset - B3 for 1155 - Sata 3 USB 3 VGA/DVI/HDMI o.b

כמות: 1 - מחיר: ₪299

מארז:

Thermaltake V3 X2 120MM + Seasonic 500W SS-500ES- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 -1333

כמות: 1 - מחיר: ₪110

קשיח למחשב שולחני:

SEAGATE 500G SATA 3 ST500DM002 Barracuda 7200.12 16MB

כמות: 1 - מחיר: ₪432

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪799

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3255

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3190 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/mxfjkn68

אפשר שזה עוד יותר שקט או יותר חזק, לרזולוציה שלך, ולדרישות שהם לא אולטרה אקסטרים זה יהיה מצויין.

אתה יכול להרחיב כונן קשיח לטרה בהפרש.

פורסם

רמת הביצועים לתקציב אופטימלית למדי. אבל הקשיח עם שנה אחת של אחריות, הקירור (או יותר נכון מחירו) לא ממש משתלם בהתחשב במידת השקט הרצויה - ללא OC.

בחירה קירור תקציבי יותר, ובשילוב מארז + ספק משתלמים יותר לסדר גודל כזה של מערכת תאפשר לכלול באותו המחיר כבר 8GB של זיכרון וקשיח של WD עם שנתיים אחריות. בפועל גם מערכת שקטה יותר. בעוד שהV3 הוא מארז תקציבי עם אפשרויות אוורור טובות, הוא לא מארז מאסיבי במיוחד. חשיבות הצ'יפסט מינימלית פה עקב אי הכוונה לשדרג בשנתיים שלוש הקרובות והעובדה שניתן לקחת כבר מראש 8GB זיכרון.

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 , יחידות 1

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 WD5000AAKX, יחידות 1 - קשיח עם שנתיים אחריות עדיף על שנה אחת.

Transcend/Kingston/Elixir 8GB Kit 4GBx2 DDR3 1333Mhz , יחידות 1 - אין טעם במעבר ל1333MHZ

ANTEC NSK4450B Midi, יחידות 1 - מארז איכותי עם מתכת עבה למדי ושקט.

VP450 450Watt Black, יחידות 1 - ספק תקציבי מספק.

ASROCK H61M-HVS H61, יחידות 1 - ללא כוונת שדרוג אין טעם במעבר ללוח אם תקציבי.

קירור Cooler Master Hyper TX 3 , יחידות 1 - בפועל ניתן להסתפק גם בקירור פשוט עוד יותר

Intel Sandy Bridge Core i5 2400 , יחידות 1

Radeon 6870 1GB GDDR5 , יחידות 1 - כמות האחריות היא הפקטור החשוב ביותר כאן.

סה"כ מחיר כ:₪3300

פורסם

על הקירור אני אחלוק איתך, למרות שללא OC זה לא הרבה יותר מיד קריטי,

לגבי הצ'יפסט לעומת זאת, הHVS חסר תמיכה בUSB3, זה לא הדבר הכי מהותי בעולם אבל בשביל עוד כמה שקלים זו אופציה ששווה לשקול - הרי הנפחים הולכים וגדלים ולמי יש כוח לחכות עד שדברים יעברו...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות, נתתם לי אינדיקציה טובה, אני חושב.

לפני כשעה ביקרתי באחת מחנויות המחשבים וקיבלתי מפרט בהתאם לדרישות שלי. מכיוון שאני לא מספיק מיומן כדי לזהות מה טוב, מה לא טוב, מה אפשר לשפר ולשנות, אבקש את עזרתכם שוב.

המפרט שקיבלתי הוא:

מעבד

Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray

קרוב לודאי שאלך על המעבד הזה.

מאוור

Scythe Yasya CPU Cooler

אני לא יודע אם ההבדלים בין מאווררים כל כך דרסטיים. 50 ש"ח לפה ולפה, אשמח אם תאמרו לי האם המאוורר הזה מספיק טוב או שיש לכם הצעה טובה יותר ו/או משתלמת יותר.

לוח אם

GIGABYTE Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI - המחיר נראה בסדר, החברה מוכרת.

זיכרון

DDR3 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel CL7-8-7-24

כמה שאלות:

1. מה ההבדל בין 1600 MHz ל-1333 Mhz והאם הוא ממש מהותי?

2. בהנחה ואני רוצה RAM של 8GB, איזו אופציה תהיה הכי משתלמת, בהנחה שהשינויים הם לא של שמיים וארץ: שניים של 1600Mhz או ששניים של 1333Mhz יעשו את העבודה בדיוק אותו הדבר? האם יש אפשרות לשלב אחד 1600 והשני 1333 והאם זה מומלץ?

3. האם כדאי בכלל לקחת 2 זכרונות של 4GB או אחד של 8GB?

כרטיס מסך

ASUS - nVidia GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E

המוכר הציע לי את הכרטיס הזה שעולה 695 ש"ח. הוא טען שזה כרטיס טוב, מחיר טוב, ושאני אוכל לעשות Crossfire מאוחר יותר אם ארצה.האלטרנטיבות שיש לי הן:

1. HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E שעולה 680 ש"ח

2. HD 6850 OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E שעולה 765 ש"ח

מה תעדיפו מבין השלושה?

מארז

Sharkoon Vaya Value Black ATX Case (No PSU)

המארז הזה עולה 230 ש"ח. לאלו שמכירים אותו - האם הוא עונה לדרישות של השקט פחות או יותר? אני ישן באותו חדר עם המחשב, והוא בדרך כלל פתוח בלילה. אני לא מצפה שתשרור דממה בחדר, אבל אני רוצה שיהיה רעש סביר וסביל שאוכל גם לישון בשקט.

ספק כוח

Corsair TX650M 650W Modular Active PFC 14cm Fan

[שאלתי את המוכר האם אני באמת צריך ספק של 650W. המוכר טען שהדגש פה הוא שהספק הזה מודולרי. הוא ניסה להסביר לי פחות או יותר איך זה עובד וטען שאין להם ספק מודולרי אחר, ולכן זה הכי מומלץ.האם באמת שווה להשקיע 600 ש"ח על ספק שכזה? ראיתי ספקים של בערך 500W ב150 ו-200 ש"ח פחות. אשמח לעצתכם בנושא.

הייתי שמח לקחת כמה חלקים שציינתם במפרטים למעלה (למשל הכרטיס מסך), אבל אין אותם בחנות בה אני מתכוון לקנות את המחשב. אני לא נעול על החנות, אבל כשבדקתי חנויות אחרת, גיליתי ששם חסרים חלקים אחרים. לכל חנות חסרים מספר חלקים שאני מעוניין בהם, ואני מעדיף לקנות את כל החלקים מחנות אחת, כך שגם יוכלו להרכיב לי את המחשב, וגם ללא עלות.

אשמח להסברים מפורטים על כל פריט, ומתנצל על הבורות ואם השאלות מציקות, אני חדש בתחום ורוצה לדעת טוב טוב איפה אני משקיע את הכסף :)

פורסם

המפרט של BLATATA עדיף :xyxthumbs:

מאשר סיפורי סבתה או דברים מיותרים.

*משהו קטן לגבי הספק ,הספק של SEASONIC יותר איכותיים ובפחות כסף

פורסם

הגרסאות שאתה מדבר עליהן לא איכותיות יותר מהספקים של Corsair וגם לא של Antec הם בהחלט ספקים טובים שמתומחרים בצורה טובה.

פורסם

יותם אתה חושב שהוא צריך את הספק הזה? או מה שאני הצעתי?

פורסם

מה המהומה על לא מאומה?

מדובר בספקים טובים מאוד שיעשו את העבודה מצויין.

פורסם

אני לא רואה שהצעת שום ספק ספציפי,

בכל מקרה 600 ש"ח לספק מודולרי הם בגדר בזבוז כשהתקציב מוגבל אם תכונת המודולריות ממש קריטית יש ספקים זולים יותר.

פורסם

המפרט שהמוכר הציע לך סתם מבוזבז וחבל על הכסף שלך ...

הביאו לך 2 מפרטים שניהם מצויינים ...

אני הייתי הולך על המפרט של yz101 נראה יותר קורץ לעין ...

פורסם

שאלה: למה המלצתם לו על לוחות אם של Biostar ושל Asrock?

אולי אני כותב מבורות, אבל לא עדיף ללכת על בטוח ולקנות לוח אם של חברה מוכרת יותר, כמו GB, אסוס, אינטל וכו'?

ושאלה נוספת: בשביל עוד 50 ש"ח אפשר לקבל מעבד 2500 במקום ה-2400? לדעתי כדאי, לא?

פורסם

אסרוק חברה מאוד איכותית ומאוד מוכרת. גם ביוסטר חברה טובה, אבל פחות מוכרת.

50 שקל לא שווים את זה, בייחוד שהתקציב מצומצם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים