עבור לתוכן

הנדסאי תוכנה ממורמר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

לא השקעת בתיכון, בסדר.

נראה שאתה גם לא רוצה להשקיע עכשיו (לכן אתה הולך על האופציה הקלה של הנדסאים במקום האופציה היותר קשה של תואר אקדמי).

אז עכשיו יהיה לך יותר קל ובהמשך כשתחפש עבודה יהיה לך יותר קשה. זה באמת מפתיע?

אתה יכול לדחות את הקושי לאחר-כך או להתמודד איתו עכשיו. זכותך לעשות את השיקולים שלך, ואני לא אתיימר לדון איתך בבחירות שלך על גבי הפורום.

הנקודה היחידה שחשוב שתפנים היא שיש כמות מסוימת של מאמץ, השקעה והתמודדות עם קשיים שתצטרך לעשות. כך או אחרת, עכשיו או אחר-כך. להתחמק מזה לא תוכל, רק לבחור מתי ואיך לפגוש את זה.

אתה קצת לא הבנת אותי או לא הסברתי את עצמי היטב .

אחרי שכן נכנסתי ללימודים וכן השקעתי ואני כן אוהב קשיים שמאתגרים אותי .

ממש חבל לי לעשות את זה שנתים לחינם פשוט .

אני לא ממש ידעתי מה ההבדל הגדול בין הנדסאי למהנדס - חשבתי שזה לימודי המשך מהנדסאי למהנדס .

בדיעבד הייתי לוקח מכינה והולך ישר על התואר .

אבל זה בלתי אפשרי , רציתי להבין מה האופציות שלי מרגע נתון זה !

תודה לכולם

ואני

פורסם

הבל הבלים אמר קהלת הכל הבל...

פורסם

הנדסאי אלקטוניקה + תואר במדעי המחשב זה פצצה (אישית אני מציע לך ללמוד אלקטרוניקה)

הנדסאי מחשבים ...לצערי אתה מתחרה נגד הרבה אנשים בשוק שהם מהנדסים...

פורסם

רובי, ראשית אני מציע לך להתייחס לכל מה שכתבו לך כאן בערבון מוגבל (כולל מה שאני כותב).

זה לא שאני לא מסכים עם מה שנכתב, פשוט זה נכתב בצורה כל כך החלטית ובטוחה כאילו זה נכון ב 100% מהמקרים.

כדי שאנשים יוכלו לייעץ לך תן קצת פרטים: האם אתה לפני צבא או אחריו? באיזה שלב של לימודים אתה (בהתחלה או חודש לפני הסוף)? האם גובה שכר לימוד הוא פקטור בשבילך? האם זמן הוא קריטי או שיש לך זמן למכינה או השלמות? כל השאלות הללו חשובות.

אני מגיע מתחום הנדסת האלק' ובד"כ אני לא מסתכל אפילו על קו"ח של הנדסאים או מהנדסים ללא ניסיון אבל במחלקות אחרות של ליווי היצור, בדיקות ואינטגרציה מועסקים הנדסאים, במידה ומרוצים מהם - החברה שולחת אותם להשלמת לימודים לתואר ראשון על חשבונה.

בקיצור, השאלה ששאלת חסרה הרבה מאוד פרטים ואי אפשר לענות עליה כך. זה כמו לשאול מה כדאי: להיות חולה, מכוער ועני או בריא, יפה ועשיר?

פורסם

^

אף אחד לא אמר לו מה לעשות, ובוודאי הוא צריך לקחת בחשבון את השיקולים שלו כמו שציינת.

אני אוסיף עוד משהו: עשית כבר פסיכומטרי? יש לך אומדן כלשהו לקבלה ללימודים? אם אתה רואה את עצמך עושה תואר ראשון(מהנדס) בעתיד, אז כמו שנאמר פה לגבי כדאיות הפטורים שההנדסאי מקנה - פשוט לא משתלם. אני זוכר פה דיון לא מזמן על מישהו שעושה הנדסאי ומתכוון להמשיך למהנדס אחרי זה - שזה כמובן לא הגיוני בעליל. זה שקול לתואר מהנדס תוך 5 שנים במקום 4 וזה עוד בתנאי שירד לך סמסטר שלם בגלל פטורים.

ואם בכל זאת אתה מסיים את ההנדסאי אז כדאי מאוד שתסיים בהצטיינות (95+) כדי להבדיל את עצמך מעוד אלפים כמוך בשוק. (קצת טיפשי כי זה נכון לגבי כל דבר בעצם :\ )

פורסם

הנדסאי אלקטרוניקה זה אחלה של דבר. יש דרישה מאד גובהה בשוק לזה. להנדסאי תוכנה אין.

לא מאמין לי חפש מ:שרות שדורשות הנדסאי תוכנה. חפש משרות שדורשות הנדסאי אלקטרוניקה.

הרץ חיפוש על משרות מתכנת. משרות עד 3 שנים דורשות תמיד תואר ראשון. בדרך כלל בהצטיינות. מאוניברסיטה.

משרות מעל 3 שנים גם רשום חובה תואר ראשון. אבל חלק גדול מהחברות יקבלו אותך לראיון בכל מקרה.

פורסם

לא יודע.

אח שלי מהנדס אלקטרוניקה עתודאי בצבא שעשה שם כל מיני פרויקטים, ואחרי השיחרור לקח לו לא מעט זמן למצוא עבודה.

אולי יש הרבה עבודה בתנאים גרועים.

יותר גרועים כנראה מהצבא.

עבודות עם תנאים סבירים לא כל כך פשוט למצוא כנראה.

פורסם

הסיפור כל פעם חוזר על עצמו.

מי שכבר יש לו ניסיון ויודע מה הוא שווה לא פותח שרשורים כאלו.

מי שאין לו ניסיון משמעותי קודם או ידע מרשים (משהו שנצבר כבר מתקופת התיכון) צריך להבין שהמפתח למשרה טובה נמצא לרוב בין כתלי מוסד אקדמאי ועם תואר BSc איכותי.

אין פתרונות קסם וימי הבועה חלפו עברו, לא עוד קורס של שנה במכללת "סבבה-טק" וישר משכורת של 20K וטויוטה מהניילונים.

אח שלי מהנדס אלקטרוניקה עתודאי בצבא שעשה שם כל מיני פרויקטים, ואחרי השיחרור לקח לו לא מעט זמן למצוא עבודה.

הוא כנראה חיפש משרה בתחום ספציפי ו/או בתנאים ספציפיים.

נדיר מאוד שמהנדס עתודאי לא מוצא עבודה טובה (ואפילו טובה מאוד) לאחר השחרור.

הרץ חיפוש על משרות מתכנת. משרות עד 3 שנים דורשות תמיד תואר ראשון. בדרך כלל בהצטיינות. מאוניברסיטה.

משרות מעל 3 שנים גם רשום חובה תואר ראשון. אבל חלק גדול מהחברות יקבלו אותך לראיון בכל מקרה.

גם זה לא לגמרי מדויק.

כל המעסיקים רוצים מהנדס שסיים MIT בהצטיינות ועם 3 שנות ניסיון או יותר בחברה גדולה, רצוי כאלגוריתיקאי בכיר במיקרוסופט. הם רק לא מוכנים לשלם מספיק לאותו מהנדס פלאי.

בסופו של דבר ברוב המקרים המעסיק מתפשר, כי מהנדסים מצטיינים עם ניסיון של X שנים בתחום ספציפי לא גדלים על העץ וגם עולים מאוד ביוקר.

כך שגם אם רשום "ניסיון 3 שנים" ולך יש רק שנה בקושי, עדיין יש סיכוי שיקבלו אותך, אפילו בלי הצטיינות, אפילו ממכללה. זה תלוי במצב השוק באותו רגע ובכמה אתה מרשים את המעסיק ברמה האישית ובידע שלך.

פורסם
  • מחבר

כן אני רוצה להמשיך למדעי המחשב .

ושכר הלימוד כרגע שאני משלם .? ממש זול אלפים בשנה .

ואין לי בעיה עם מכינה והשלמות אני משפר בעצמי את הבגרויות במקביל ללימודים .

ואני אחרי הסמסטר הראשון הציונים שלי ממש טובים .

להתקבל למכללת נתניה מסלול הנדסאים מקוצר למדעי המחשב .

והתנאי קבלה בזכות ההנדסאי יעזור לי מאוד .

מכללת נתניה מדעי המחשב ממולץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים