עבור לתוכן

מפרט לגיימינג ואוברקלוקינג עד 8K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 8K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם ממש לא משתלם

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר למשחקים. בנוסף גם לעריכת וידאו ותכני HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere/After Effects באופן תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3, Deus Ex, Skyrim, Batman: Arkham City

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "1920x1080, 23

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

כבד. מוכן להתפשר על רכיב זול יותר אם יש לו פוטנציאל המהרה טוב.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך במערכת הפעלה, כן להרכיב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

רוכש באיזור השרון/מרכז.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

RAID וחיבור FW - חובה. אם כונן SSD נכנס בתקציב, מה טוב.

המחשב מתוכנן להתחבר למערכת 5.1 כך שצריך כרטיס קול איכותי.

USB3 רצוי מאוד.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי. ייתכן שבעתיד ארצה להוסיף זכרון.

פורסם

אז ככה, לנצל את מלוא התקציב יהיה בזבוז כסף.

הנה משהו התחלתי, רחוק מרף התקציב שלך ואחריו כמה הסברים:

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993

לוח אם:

[..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] MANLI GTX570 1280MB GDDR5 - RETAIL - טירוף של מחיר לרוכשי מחשב חדש ! ₪1399

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 ₪554

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪353

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III ₪230

דיסק קשיח:

[..] HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪575

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5174

* ה-2500 בגרסתו פתוחת המכפלה יגיע לתדרים גבוהים בשילוב לוח ה-P67 המעולה של Asrock נבדק והומלץ אינסוף פעמים מגיע עם שלל היציאות שאתה צריך וגם כאלו שאתה לא, עלייה ל-2600K תהיה מיותרת למרות שהתקציב מאפשר ממילא אתה מתכנן OC כבד והם יגיעו לתדרים דומים.

* מארז + ספק איכותיים וחרישיים (כיאה למי שדירג 7 רמת שקט) אפשר להתפשר פה על שילוב זול יותר אך כמובן שגם רמות הרעש בהתאם.

* אני לא נוהג להמליץ על ה-570 עקב מחירו הגבוה אך במצב שהגדרת של שילוב Premiere עם מערכת חזקה למשחקים אין מקום למערך SLI\Crossfire עקב בעיות שמערך כזה יוצר בתוכנות הנ"ל, לכן זהו כרטיס חזק מאוד ובעל תמיכה רשמית מ-Nvidia בכל מה שקשור ל-Adobe, מן הכלאה בין מערכת חזקה למשחקים לבין מערכת חזקה לפרימייר ואפטר אפקט.

* בהחלט יש מקום ל-SSD במערכת הנ"ל הן מבחינת תקציב והן מבחינת שימושים אך מכיוון שהמערכת מיועדת ברובה לגיימינג התחום בו SSD לא מציג שיפור משמעותי והעריכה אומנם מתבצעת באופן תדיר אך אינה מיועדת לפרנסה לא כללתי אחד כזה, שווה להתייעץ בפורום המתאים ולהגיע להחלטה (מדובר בלא מעט כסף).

* במידת הצורך אפשר להרחיב את נפח האחסון זה נתון להחלטה ולצרכים שלך.

פורסם

אני לא משוכנע שניצול התקציב יהיה מבוזבז פה, AFTER EFFECTS וPREMIERE בדגש על AE הן חזירות משאבים, ושימוש כבד שלהן נהנה מכל תוספת משאבים.

מה שכן, כדאי / צריך לתת את הדגשים פה. אם הולכים על גיימינג כראשי ועריכת וידאו כמשני זו מערכת אחת, ואם להיפך זו מערכת אחרת. מה שבטוח זה שכאשר הולכים עם מערכת שייעודה גיימינג, ביצועי העריכה יורדים מהותית.

אם בכל זאת הולכים עם כל התקציב:

דגש עריכת וידאו:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

כרטיס FIREWIRE לעריכה למצלמות DV, יחידות 1

TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5, יחידות 1

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ, יחידות 2

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1

G.Skill RipJaws-X 8GB (8GBx1) DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBXL, יחידות 2

Arctic Cooling AF 12025L 120mm 1000rpm , יחידות 1

‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

NZXT M59 + 2x120mm + Cougar RS 550 40A @ 12V, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪8150

דגש משחקים:

MSI Z68A-G45 Gen3 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Cooler Master 690 2 Basic Black, יחידות 1

כרטיס FIREWIRE לעריכה למצלמות DV, יחידות 1

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ, יחידות 1

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

Arctic Cooling AF 12025L 120mm 1000rpm , יחידות 2

‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

ATI Radeon 6950 2GB GDDR5, יחידות 2 כאשר בהחלט עדיפים 6950ים שידוע שניתן לפתוח ל6970.

Antec EarthWatts EA750 EA-750 750Watt 80Plus, יחידות 1

Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪8000

הבדלים: הראשון שם דגש לעריכת וידאו:

כרטיס מסך חזק תומך CUDA, עם יותר ביצועי I/O תודות לצמד קשיחים לחומרים ועבודה וSSD למערכת עצמה. בנוסף הוא כולל 16GB RAM עם אפשרות להוסיף בהמשך. מעבר לזה, יש מעבד I7 שבצירוף עם 16GB זיכרון מאפשר ביצועים טובים למדי בAFTER EFFECTS התובענית.

המפרט השני שם דגש על ביצועי הגיימינג: מערך CF של זוג 6950 מספק ביצועים מצויינים, ספק חזק ומארז מאוורר עם מעבד I5 לטובת OC גבוה. כמובן שבעוד שGTX570 מספק ביצועי גיימינג טובים בFHD, פחות מזוג 6950 ובכל זאת ביצועים טובים, כרטיסי 6950 לא תומכים בCUDA ולכן לא מפעילים את מנוע הMERCURY כך שעבודה בPREMIERE תהיה הרבה פחות חלקה בגלל זה, ועבודה בAFTER EFFECTS עם מעבד פחות חזק כן מורגשת.

בין לבין ניתן לקחת את המפרט השני, אבל עם זוג GTX560TI ואת הI7 ובניצול מלוא התקציב והחריגה להכניס גם את קשיח נוסף. זה הטוב מרוב העולמות, אם כי עדיין יהיה מדובר בRAM בתצורת 4X4GB מה שאומר שעל מנת להוסיף זיכרון בהמשך יהיה צורך להוציא זיכרון קיים, והביצועים עדיין יורדים מאלו של זוג 6950, בעיקר אם הנ"ל נפתחים לזוג 6970.

פורסם

התוכנות אומנם חזירות משאבים אבל אין לך חצי מושג לגבי אופי העבודה שלו עם התוכנות, למרות שהוא עובד בהן תדיר אתה לא יכול להמר מה גודל העבודות.

ציינתי שב-OC הכבד שהוא מתכנן אין שום צורך לקחת את ה-2600 שהרי הם יגיעו לתדרים דומים (זה באמת בזבוז של 400 ש"ח).

16GB RAM דרושים אך ורק אם העבודות המבוצעות באמת גדולות.

בוא לא נשכח שהשימוש אומנם תדיר אך אינו לפרנסה לכן יש מקום לשים דגש על הוצאות שייתנו רק עוד אחוזי שיפור בודדים אך הוצאה כספית גדולה בהרבה.

בדיוק לשם זה הצעתי מערכת שהיא מעין הכלאה ולא 2 מערכות שכל אחת עם דגש למשהו אחר.

בדקתי את הנושא לא מזמן, מערך SLI ידוע כבעייתי לתוכנות הנ"ל ובפרט ל-Premiere ולכן הוצע כרטיס בודד חזק.

כונן SSD למעט זמני טעינה מעט מהירים יותר לא יתרום למערכת שעיקרה משחקים אך כן יגרום לו להוציא מעל 500 ש"ח נוספים.

פורסם

לגבי הSSD, אני מסכים, בעוד שזה משפר את שטף העבודה של המערכת, מדובר בNICE TO HAVE וממש לא במשהו הכרחי.

לגבי SLI והתוכנות, זה לא שזה לא עובד משהו, זה שאין תמיכה. על מנת להפעיל במערכת עם SLI את מנוע הMERCURY צריך לכבות את המערך ולהשתמש כמובן בכרטיס בודד. בגיימינג לעומת זאת, הביצועים של זוג GTX560TI הם לא רעים. אם כי כאמור GTX570 כמו שמופיע במפרט הראשון הוא בחירה חכמה יותר מבחינת PREMIERE למרות שכל כרטיס מGTS450 ומעלה (ייתכן וגם כרטיסים חלשים יותר) הוא טוב לשימוש איתה אם הוא תומך CUDA וכולל 1GB של GDDR5.

אני לא יודע מה הנסיון שלך עם AFTER EFFECTS, אבל זה בהחלט מקום שבו I7 ו16GB של RAM נותנים יתרון מהותי על I5 ו8GB RAM, גם אם אתה לא עובד על פרויקטים מטורפים מדי.

כמובן שרמת השימוש מכתיבה פה כיוון מסוים.

בכל מקרה אגב, אם עורכים וידאו מומלץ להצטייד ביותר מקשיח בודד.

פורסם

בואו נחכה לתגובתו של פותח התראד :)

פורסם

לגבי הקשיח וה-RAM אני מסכים בהנחה והפרוייקטים שלו אכן גדולים והאמת שגם לפרוייקט שנחשב בינוני 16GB הם כבר די משהו שחייב, לגבי המעבד לא.

הוא גם ככה מתכוון להגיע איתו לקצה כך שגם ה-2500 וגם ה-2600 יגיעו לתדרים דומים.

שים לב:

http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-2010/compare,2428.html?prod%5B4789%5D=on∏%5B4786%5D=on

ה-AE הוא התחתון ביותר, זה בטוח לא מבטא את העבודה שלו במדויק אבל זה מראה שהם לא נבדלים בהרבה מה גם ששוב תדרי "השיא" שלהם אם אפשר לקרוא לזה ככה יהיו מאוד קרובים מה שיפצה על חוסר ב-HT ותדר מקור מעט נמוך יותר של ה-2500 אבל יחסוך כ-400 ש"ח שהם סכום לא מבוטל.

פורסם
  • מחבר

היי,

כאמור המפרט מיועד תחילה למשחקים, אבל אני כן מעוניין לעבוד עם התוכנות הנ"ל בלי להיתקל בבעיות כלשהן (העבודה מתבצעת עם שכבות מרובות ומספר קבצים). כך שסגרתי סופית על כרטיס מסך תוצרת Nvidia.

בהקשר הזה, 560TI נמכר במחיר קרוב מאוד ל570 ולכן כנראה אלך על 570. רק מעוניין לוודא שMANLI נחשבת לחברה אמינה, כי אני אישית לא שמעתי עליה. כמו כן, במחיר מציאה כזה לא עדיף כבר לרכוש SLI 570?

לגבי הSSD - שכנעתם אותי, ירדתי מזה. מה שכן, עדיין צריך 2 קשיחים רגילים בשביל RAID, והשאלה שנותרה במקרה זה היא מה עדיף - סמסונג או היטאצ'י? (מתוך מה שהוצע כאן)

כנ"ל לגבי הלוח אם. הוצעו מספר דגמים, אודה לכם אם תסבירו את השיקולים מאחורי הבחירה שלכם.

יותם, בלינק שהבאת יש הבדל ביצועים משמעותי בPremiere. רק בגלל זה כבר עדיף לי לקחת את ה2600K.

yz101, לא הצלחתי למצוא בנצ'ים שמשווים בין 8GB ל16GB. אשמח אם תוכל לשתף אותי.

פורסם

אני לא מכיר בנצ' כזה, וההמלצה לקחת את הI7 היא לא ממש לPREMIERE אלא לאAFTER EFFECTS. ששם HT מקבל ביטוי והאקסטרא CACHE MEMORY כנ"ל. מבחינת משחקים ותדר הם אכן שקולים למדי, וזה די חסר טעם.

לגבי RAM, זה שוב יותר עקרוני לגבי AFTER EFFECTS כי הם ממליצים שם על כמות מסוימת של זיכרון לכל ליבה פיזית או לוגית, אני כבר לא זוכר בדיוק כמה, אבל אני חושב שזה לפחות 2GB לליבה שמוקדשת לAFTER EFFECTS.

אני לא מכיר את MANLI אישית, לא לחיוב ולא לשלילה, שים לב שכרטיסים שבאים עם 3 שנים אחריות קצת יקרים יותר.

פורסם

די שילוב של המפרטים שהוצעו כאן - 16GB זיכרון עם מעבד 2600K, זוג קשיחים ל-RAID וכונן SSD יחד עם GTX570 בודד.

המפרט אמור להספיק לכל המשחקים וגם ל-premiere ו-after effects ברמה טובה מאוד ועדיין השארתי די כסף לשדרוגים במקרה הצורך בעתיד:

מעבד:

[..] INTEL 2600K : CORE I7, S1155, 3.4Ghz - TRAY ₪1443

לוח אם:

[..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] MANLI GTX570 1280MB GDDR5 - RETAIL - טירוף של מחיר לרוכשי מחשב חדש ! ₪1399

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪112

מארז:

[..] ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪295

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 620W ₪407

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪181

דיסק קשיח:

[..] HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪575

כמות:2

דיסק קשיח 2:

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪525

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6766

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

אגב, בביצוע OC אתה יכול להיות מספיק דינאמי (ולהגדיר פרופילים) ולהחליט מתי עדיף לך תדר מקסימלי או תדר די גבוה ולהשאיר את ה-HT פועל.

פורסם

בגלל שמדובר בעריכת וידאו לא הייתי מוותר על QUICK SYNC מה שאומר לא לוותר על Z68. לגבי SSD, מאחר והSYSTEM פה לא יהיה מינימלי, ורק CS5 תופס מעל 10GB כאשר הוא מותקן הפואנטה יורדת בSSD אם לא הולכים עם 120GB.

ברור שיש פה הנחה מסוימת, והיא שQUICK SYNC יצבור תמיכה אצל מפתחים, אבל בהתחשב בבנצ'ים שלו שפורסמו עד כה זה נשמע סביר בהחלט.

פורסם

אני באמת לא מבין על מה המהומה עם ה-2600K אמרתי את זה כבר פעמיים.

ציינת שאתה מתכנן OC כבד!! ה-2600 לא ירחיק אחרי ה-2500 אם בכלל.

אתה גם ככה לוקח את ה-2500K לקצה במיוחד כשיש לך לוח כזה, הוא לא רק ישתווה הוא גם ישאיר אבק ל-2600 אחרי OC לאיזור ה-4.8GHZ. מה הטעם לקחת את ה-2600K? השימוש שלך אומנם כבד אבל לא מכניס כסף הביתה כמו שראית בפרימייר יש הבדל של כ-50 שניות ואילו ב-AE הוא לא קיים, אם זה שווה לך מעל 400 ש"ח בבקשה.

פורסם

הבנצ' הנ"ל מוטה. החשיבות של ה2600K היא לא בתדר פה. הOC יהיה הרבה פחות דומיננטי מההפרש בפיצ'רים בין המעבדים.

החשיבות שלו היא דווקא הHT. צריך לקחת פה בחשבון את כמות הRAM לליבה (פיזית או לוגית) ואת כמות הליבות המוקדשות לAE עצמו.

בהנתן כמות RAM מספקת וביצועי I/O גבוהים I5 בהחלט יהווה צוואר בקבוק מול I7.

פורסם

התדר הגבוה מאוד שאליו יגיע עם ה-2500K יפצה ויותר על המחסור ב-HT וקשה לי לראות אותו צוואר בקבוק בתדר כזה בסה"כ לא המלצתי על ה-2600K אך ורק משיקולי עלות\תועלת.

אם באמת השיפור של כמה השניות האלו שוות לו 400 ש"ח ויותר, בבקשה.

פורסם

לפי הנסיון שלי (שהוא לא גדול מאד) התדר פה משני אל מול מספר הליבות. הפרש של 1.5GHZ כמובן לא זניח, אבל הHT ייתן פה תוספת גדולה יותר. להבדיל מגיימינג, זה המקום בו זה כן בעל משמעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים