עבור לתוכן

חיבור מחשב לשני ראוטרים עם שני כרטיסי רשת נפרדים.

Featured Replies

פורסם

שלום. רציתי לדעת האם ניתן לחבר למחשב שני כרטיסי רשת קווים.

כאשר כרטיס רשת אחד יחובר לראוטר בזק סטנדרטי שמחלק כתובות ובעל יציאה לאינטנרט.כרטיס רשת שני יחובר לרואטרבזק אחר שעובד על קו טלפון אחר וגם לו יש יציאה לאינטרנט.

במידה והדבר אפשרי איך אפשר לשלוט באיזה רשת אני רוצה להתשמש ביציאה לאינטנרנט.

איציק

פורסם

מה זה "יציאה לאינטנרנט"?

אתה לא יכול להגדיר multi-WAN סביר מהקופסא בWindows, אם זה מה שאתה רוצה לממש.

פורסם

על פניו המחשב הביתי שלך לא יודע לעשות "Load Balancing" על גבי 2 יציאות לאינטרנט (שלא לדבר על החזרה).

אתה לא יכול להגיד בשתי כרטיסי הרשת שלך Default Gateway (טכנית זה אפשרי, זה פשוט לא יעבוד טוב).

אם אתה ממש רוצה אתה יכול להכניס ניתוב סטטי בווינדואס (דרך CMD) ליעדים ספציפיים (כתובות IP) דרך הכרטיס רשת הנוסף שבו בעצם לא תגדיר Default Gateway אלא רק כתובת ומאסק.

הסבר קצת יותר טכני סתם בשביל ההעשרה:

הפתרון נקרא בשפה המקצועית Multi Homing, והבעיה או הפתרון בעצם מתחלקים ל2 - היציאה לאינטרנט, והחזרה.

היציאה בדרך כלל נעשית מספק אינטרנט אחד בלבד. במקרים נדירים (ספק אשר מחובר לעוד ספק לדוג) יכולים לצאת דרך כמה ספקים באמצעות ניתוב על Source, או ניתוב באמצעות פרוטוקולי Redundancy/Load Balancing כמו GLBP.

החזרה לעומת זאת, יותר "פשוטה", בה נעשה שימוש בפרוטוקול BGP ואתה בעצם יכול לפרסם באמצעות הפרוטוקול שכל ספק יידע על כתובות אחרות שצריכות לחזור אליך.

פורסם

לגביי חזרה ע"פ BGP מוגדר, האם במקרה כזה צריך לדבר עם התמיכה העסקית בספק? או שזה משהו שגם ניתן לעשות למנוי פרטי?

פורסם

בסופו של דבר זה הכל פונקציה של כסף.

אם תשלם מספיק אז ישנו לך את הסטטוס ללקוח עסקי. אבל עקרונית זה לא קיים ללקוחות פרטיים.

אני רק רוצה להבהיר את הנושא.

זה מיועד לגופים שיש להם כתובות IP משלהם בלבד. זאת אומרת שהלכת וקנית BULK של כתובות מ RIPE לצורך העניין. מדובר פה על מינימום Class C- לפחות 256 כתובות.

אתה צריך לתאם מראש עם הספקים שלך שאתה מתכוון לפרסם אליהם /24 מסוים והם יצטרכו לפרסם אותו הלאה (Transit).

פורסם

כמובן שזה מיועד לכתובת IP ספציפית, אבל אני יודע שניתן לרכוש גם IP אחד בלבד ולא חייב CLASS C.

טוב במקרה הזה כבר עדיף לפי דעתי לעשות LOAD BALANCE איך שאני עשיתי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=521672.20

אני חשבתי על האופציה הזאת גם של מה שאתה מתאר אבל לא תארתי לעצמי שזה כרוך בהוצאה כספית גדולה כל כך.

פורסם

פרויקט נחמד הרצת שם.

עם איזה FireWall השתמשת?

Ripe לא מתעסקים עם מספרים קטנים. יש לך אפשרות לקנות כתובת IP מהספק שלך, אבל מן הסתם, אתה לא תוכל לפרסם אותה לספק אחר. ובטח שלא ב BGP.

פרסומי BGP נעשים אך ורק במינימום של /24 בין ספקים.

כמו שציינתי- BGP זו רק אחת מהאפשרויות בשביל ההנדסה של התעבורה החוזרת, והיא בלתי תלותית משיטת ההעלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים