עבור לתוכן

צריך חוות דעת על מסך שברשותי!

Featured Replies

פורסם

אם המסך ברשותך, למה אתה צריך התרשמות של מישהו אחר? תתרשם לבד וזהו...

פורסם
  • מחבר

מה זה התגובה הזאת תגיד לי?

המסך ברשותי זה לא שיש לי מושג עליו קיבלתי אותו ואני רוצה לשאול אנשים שמבינים במסכים שיענו לי וייתנו דעה על המסך על פי המפרט שלו ואולי גם על פי ניסיון, תגובות לא נעימות כמו שלך לא ממש עוזרות לי, תודה!

פורסם

המסך שלך הוא מסך ככל המסכים. אין דרך לדעת לפי המפרט עד כמה הוא טוב, בשביל זה צריך ניסיון אישי (שיש לך אבל לא לנו) או לקרוא ביקורות.

הסיכוי שיש את המסך הזה למישהו ש"מבין במסכים" הוא נמוך מאד, כי אלה בדרך כלל קונים מלכתחילה את המסכים שנחשבים מומלצים ו"איכותיים" יותר (בדרך כלל מסכים עם פאנל IPS), וגם אם מישהו במקרה כן קנה מסך רגיל, כנראה זה היה כדי לחסוך כסף - כלומר יהיה מדובר במסך זול יותר.

כשמישהו שואל שאלה, בדרך כלל יש מטרה מסויימת. אתה רוצה להחליף את המסך? או שסתם רוצה להרגיש טוב עם עצמך שיש לך "מסך טוב"? התשובה יכולה להשתנות מאד לפי מטרת השאלה.

בנוסף לזה, אחרי כל הדיבורים על איכות מסך, אם הוא מתאים לך או לא זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. הסיבה לשאלות והמלצות בפורום היא כי לא כל אחד יכול לנסות בעצמו את כל המסכים בבית לפני שהוא קונה, אבל עדיין רושם אישי (כשאפשר) עדיף על כל עצת מומחה (ומכאן התשובה של vic07)

פורסם

תגובות כמו שלי "יעזרו" לך הרבה יותר מהשאלה ששאלת. כל התרשמות מרכיב כגון מסך תהיה סובייקטיבית. אם מישהו אחד חושב שהצבעים בו מצויינים, זה עדיין לא אומר שגם אתה תרגיש כך ברגע שאשכרה תשתמש בו. המסך טוב לסרטים אם אתה מרוצה מאיך שסרטים מוצגים עליו, נקודה. כמובן שיש הגיון בלאסוף מספר חוות דעת של אנשים שונים לפני קנייה, אבל במקרה הנידון המסך כבר אצלך... השאלה שלך היא בערך כמו "קניתי אתמול ג'ינס חדש מסוג X, מישהו כאן ניסה ויכול להגיד לי האם הוא נוח?"...

פורסם

עוד מסך TN שלא מצדיק את המחיר שלו.

אין בו משהו מיוחד.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי נובעת מכך שכרגע יש לי מסך LCD 22 של סמסונג הוא נחמד מאוד שירת אותי יפה, וקיבלתי את המסך הזה מבן משפחה שאין לו צורך בו.

ולכן אני שואל אם המסך הוא טוב ואם אני יחליף אותו במסך שקיים כרגע יורגש הבדל משמעותי?

לפי חוות דעת של מישהו שמכיר כי אני לא מצאתי חוות דעת.

ולפי הנתונים שלו? אין לי ידע גדול במסכים כך שכשאמרת פנאל IPS או משהו כזה לא הבנתי מה הכוונה אם תוכל להסביר לי ולהגיד לי מה ההבדלים בין הפאנלים? ואיך אני יודע איזה פאנל יש במסך הזה?

אם יש משהו יותר טוב בטווח המחיר של המסך הזה פחות או יותר אני ישמח לדעת מה אפשר להציע לי? או שלשם כך אצטרך לפתוח בקשה מסודרת?

פורסם

ולכן אני שואל אם המסך הוא טוב ואם אני יחליף אותו במסך שקיים כרגע יורגש הבדל משמעותי?

יש לך את שני המסכים, יש משהו שמונע ממך לנסות?

אנשים שונים רגישים לדברים שונים, ואוהבים דברים שונים. מה שלאחד נראה כמו צבעים חיים ויפים יכול להיראות לשני כמו צבעים חזקים מדי באופן מזעזע (והשלישי בכלל לא יראה הבדל ולא יבין מה הם רוצים). גם ההרגל משחק תפקיד, כמו גם התאורה בחדר. ואם אתה צריך צבעים נכונים ומדוייקים בשביל גרפיקה זה כבר סיפור אחר לגמרי.

כאמור, אף אחד לא יכול להחליט בשבילך מה יותר טוב לך. ההמלצות מיועדות אך ורק למי שאין לו אפשרות לבדוק את המסך עליו הוא שואל. יכול להיות שימליצו לך על המסך הכי איכותי שקיים, ואחר כך תתלונן שמה שהיה לך קודם היה יותר טוב (וכבר היו דברים מעולם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים