עבור לתוכן

שאלה קצרה- לוח אם

Featured Replies

פורסם

היי איך אני יודע אם ללוח האם שלי אני אוכל להוסיף כרטיס מסך (לשים לו שניים).

יש לכם מומלצים?

תודה!

פורסם

מה הדגם של הלוח אם שלך (הדגם המדוייק)?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקנות חדש ולוודא שאוכל להכניס לו שני כרטיסים...

פורסם

להיכנס לאתר של החברה ולבדוק אם הוא תומך CFX/SLI (בהתאם לכרטיס שאתה צריך).

פורסם
  • מחבר

להיכנס לאתר של החברה ולבדוק אם הוא תומך CFX/SLI (בהתאם לכרטיס שאתה צריך).

כלומר שצריכים להיות שני CFX/SLI? או שזה מייצג את התוספת?

פורסם

SLI זה מערך (חיבור) עם מספר כרטיסים של NVIDIA ו-CFX זה מערך (חיבור) עם מספר כרטיסים של AMD/ATI.

SLI עובד בצורה מסוימת ו-CF עובד בצורה מסוימת (צריך גם גשר SLI/CF שיחבר בין הכרטיסים במערך).

בדרך כלל כל לוח עם שניים ומעלה סלוטים (חיבורים) של PCIe16 תומך, אבל לא תמיד ובגלל זה אמרתי לבדוק באתר היצרן (גם לא כל לוח שיתמוך ב-SLI יתמוך ב-CFX ולהפך).

פורסם

קודם כל, התנאי הראשון די ברור וצריך להיות מובן מאליו: לוח אם שתומך בזוג כרטיסי מסך חייב לכלול לפחות שתי חריצים מתאימים. את זה אתה יכול לראות אפילו בתמונות של הלוח. דבר שני, צריך שלוח האם יתמוך במערך מהסוג שאתה צריך (SLI משמעותו 2 כרטיסי מסך או יותר של NVIDIA, בעוד CF משמעו 2 כרטיסי מסך או יותר של ATI-AMD). דבר שלישי, אתה צריך שכרטיסי המסך יתמכו גם הם בטכנולוגיה הזו (כל הכרטיסים הבינוניים ומעלה תומכים כיום). דבר אחרון, רצוי שלוח האם יהיה מסוגל לעבוד בחלוקת ערוצים של X8-X8 בין שני החריצים של כרטיסי המסך. רוב הלוחות הזולים, מאלה התומכים במערכים שכאלה, מציעים X16-X4 - מה שאומר שאפיק התקשורת לכרטיס השני צר למדי ויגרור ירידה מסויימת (אם כי לרוב לא קריטית) בביצועים, לפחות כשמדובר בכרטיסים חזקים.

פורסם
  • מחבר

אפשר המלצה ללוח אם טוב שתומך לא יקר במיוחד (לא יותר מ-500)...

פורסם

מערכת AMD או אינטל?

פורסם

^כן... תגיד, לא נראה לך חשוב שנדע באיזה מעבד מדובר?

פורסם
  • מחבר
:bash: :bash: :kopfpatsch: אמממ... אינטל... :bash: :bash: :kopfpatsch:
פורסם

אם אתה רוצה לקנות מחשב חדש, כדאי שתפתח הודעה מסודרת בפורום מפרטי מחשב - יש המון דברים שצריך לקחת בחשבון כשקונים מערכת מלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים