עבור לתוכן

מחשב למשחקים, 3.5K [עזרה בבחירת לוח אם]

Featured Replies

פורסם

המפרט כבר נקבע אבל לוח האם אזל מהמלאי. נא ראה הודעה מספר 10.

-------

עקב העזרה המעולה שקיבלתי פה לפני כמה חודשים אני חוזר לסיבוב נוסף =]

והפעם מחשב לקרוב משפחה.

1. מה התקציב המקסימלי? כ-3500 ש"ח.

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? צפייה בתכני HD ומשחקים "בינוניים+".

במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המחשב מחובר לטלוויזית 37" FHD.

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים "בינוניים+"(?), למשל: מייפל סטורי, קאונטר סטרייק ולעיתים אחד מהמשחקים החדשים יותר כגון אססין קריד 709.

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+. המשתמש לא באמת מסוגל להבחין בהבדלים.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך.

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך הכל מלבד כונן דיסקטים.

5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. ראה תשובה לעיל.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. אין.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך - WIN7.

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. עקב ניסיון מוצלח איתם בעבר - TMS

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? אין.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא.

משיטוט בפורום נסיתי להרכיב מפרט בעצמי, אז אשמח לחוות דעת:

[האם ישתלם יותר לקחת i3 במהירות שעון גבוהה יותר? ואולי אפשר לחסוך כמה שקלים על ספק הכוח?]

מעבד:

Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 2.9GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪791

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪54

לוח אם:

Biostar TZ68A+ for socket 1155 Sata 3 + USB 3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪314

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 קידמית בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪349

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪370

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 1 - מחיר: ₪101

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪444

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪799

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪393

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3708

http://www.tms.co.il/preview/spec/h4mgu5pb

פורסם

לא הייתי משנה שום דבר במעבד הייתי אולי חוסך במארז + ספק

אם חיבורים קידמים של USB3 לא חשובים לך ואתה יוכל לעבוד עם חיבור אחורי ( בלוח אם)

הייתי מחיף לשילוב הבא

http://www.tms.co.il/product/10381

פורסם

אתה כנראה רוצה לנצל את התקציב עד לסוף, אבל רק שתדע אפשר מעט לחסוך ועדיין לענות על הדרישות(ספק, מארז, מעבד, כרטיס מסך)

פורסם
  • מחבר

talktomyhand@ - תודה. בהחלט נראה משתלם יותר!

אתה כנראה רוצה לנצל את התקציב עד לסוף, אבל רק שתדע אפשר מעט לחסוך ועדיין לענות על הדרישות(ספק, מארז, מעבד, כרטיס מסך)

לא בהכרח. אני פתוח לגמריי להצעות ואשמח למפרטים חלופיים. הרכבתי את המפרט לפי ההמלצות של משתמשים אחרים בפורום ולפי תקרת התקציב שניתנה לי(המחשב לא בשבילי כפי שציינתי). המחשב אמור להיות מן סוג של "שגר ושכח", משהו שיסחוב בצורה מכובדת לכמה שנים הבאות. אם הוא "חזק מדי" ואפשר לחסוך/לייעל אז בכיף.

פורסם

אני הייתי הולך על משהו כזה :

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 2.9GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪791

קירור למעבד:

Intel Original for 1156 - בקניית מעבד בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪45

לוח אם:

Gigabyte GA-H61M-S2V-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪287

מארז:

Thermaltake V3 X2 120MM + Seasonic 500W SS-500ES- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 2 - מחיר: ₪101

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪444

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪799

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪393

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3524

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3454 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3h24weqk

אף על פי הירידה במחיר המארז, הוא עדיין מארז נחמד. בגזרת הספק, הספק הנ"ל אמור להחזיק את המערכת בלי בעיה .

8GB RAM

בכרטיס מסך, אם קרוב המשפחה שלך משחק רק Maple Story ו CS אז אפשר להסתפק בכרטיס שעולה 300 שקל. אך מאחר שהזכרת את AC ומפאת העובדה שהמחשב החדש אמור להיות לכמה שנים טובות, כדאי לשים כרטיס מסך טוב וחזק שלא יאכזב גם בעתיד. בנוסף, כמקבלים מחשב חדש, מתחילים לשחק משחקים קצת יותר כבדים לא? P:

אהה ושיניתי את לוח האם ללוח אם של גיגהבייט לא בגלל משהו מיוחד, לא שיש סיכון בלוח של Biostar אבל נראה לי שלמערכת של כמה שנים הסיכון יהיה טיפה יותר קטן עם לוח של גיגהבייט.

פורסם

שטויות, שום סיכון בלוחות של Biostar דווקא לאחרונה הלוחות של GB הם אלו ש"מפשלים" בכל הנוגע לקבלים וכבר ניתקלתי ב-2 כאלו.

אומנם לא דרוש שקט מיוחד אבל מומלץ לקחת קירור קצת מעבר לסטוק של אינטל.

גם ה-6850 אמור להספיק מה גם שהגדרות הגרפיקה מכוונות לבינוניות.

פורסם

שטויות, שום סיכון בלוחות של Biostar דווקא לאחרונה הלוחות של GB הם אלו ש"מפשלים" בכל הנוגע לקבלים וכבר ניתקלתי ב-2 כאלו.

אומנם לא דרוש שקט מיוחד אבל מומלץ לקחת קירור קצת מעבר לסטוק של אינטל.

גם ה-6850 אמור להספיק מה גם שהגדרות הגרפיקה מכוונות לבינוניות.

טוב אם אתה אומר אז בסדר.. פותח האשכול תחליף לביוסטר ששמת בהתחלה ..

בקשר לקירור נראה לי קירור הסטוק אמור להספיק, מעבדי ה SB די קרירים ולא מתחממים..

בקשר לכרטיס מסך, אם כתוב לנצל בשאלון והמחשב הוא לכמה שנים לדעתי כדאי בכל זאת את ה6870.. זה מחשב לכמה שנים..

פורסם
  • מחבר

החלפתי. אם כי לוח האם הנוכחי שלי הוא של GB ועכשיו אני מפחד =]

ההבדל בין הקירור שהצעת לבין הקירור במפרט המקורי שלי הוא פחות מ-10 שקלים. אלא אם yotam.m התכוון למשהו איכותי/יקר יותר ממה שרשמתי, אין כל כך סיבה לשנות.

אז כנראה שנותרה רק הבחירה בין ה-6850 ל-6870... אני גם נוטה לכיוון ה-6870 למען עתיד טוב יותר. אציג את 2 האפשרויות למי שאמור לשלם ושהוא יחליט. אין כמו לגלגל אחריות D=

באמת תודה לכל מי שענה! אני אמשיך לעקוב אחרי האשכול הזה והפורום בימים הקרובים ולכן מי שרוצה להעלות מפרט שלם או הצעות לשיפור הקיים מוזמן לעשות זאת, אין לחץ של זמן.

פורסם

ה-Zalman רק מעט עדיף מהסטוק של אינטל אבל גם הוא "סוג" של שיפור.

המעבדים הללו בהחלט קרירים אבל גם אין צורך במחרשה בתוך המחשב מה טוב אם צלע הקירור תשמור על טמפ' קרירות.

פורסם
  • מחבר

קצת הקפצה אבל בעיה דחופה:

מסתבר שלוח האם Biostar TZA68A אזל מהמלאי.

האנשים בחנות המליצו על הלוח Biostar TP67+ H67(הדגם שמחליף אותו) וכמובן יש את הלוח של GB שהומלץ לי פה, אבל רציתי בכל זאת לשמוע דעה של אנשים שאשכרה מבינים בעניין. כמובן שההתלבטות היא לא בין שניהם ואם יש משהו משתלם/טוב יותר אז אשמח לקבל את ההמצלה.

המפרט הוא אותו מפרט כפי שנרשם בהודעה הראשונה, רק עם הבאנדל של המארז של TT + ספק 500W של סיסוניק.

פורסם

הלוח שיש עכשיו באתר של TMS לוח בסדר גמורלמחיר שלו. יש לו USB3+SATA3

ציפסט 67 במחיר כזה זה מעולה.

פורסם
  • מחבר

דווקא אולי בגלל המחיר הנמוך אני מעט חושש. הדגם הקודם פשוט הומלץ פה לא מעט אז היה אפשר להסיק מכך שהוא אמין.

יכול להיות, ואף סביר להניח שאני טועה, אבל בכל זאת... אם מישהו יוכל להמליץ פה על לוח נוסף, משהו שאפשר יהיה להתלבט לגביו זה יהיה נחמד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים