פורסם 2012 בפברואר 613 שנים שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב - ככל הנראה מבוסס core i5.ברשותי מחשב ישן, בן 6~ שנים בערך ומחשב קצת חדש יותר בן 3~ שנים.רכיבים מעניינים במחשב הישן:ספק כוח Enermax Liberty 400Wדיסק קשיח WD6400AAKS-22A7B2 (אם אני לא טועה הוא SATA 2 ו- 7400RPM)מארז די גדול ומרווח(לא זוכר את הפרטים המלאים)מחשב חדש יותר(מעבד AMD Phenom II X4 940 3GHz):כרטיס מסך Radeon HD4850ספק כוח Silver Power 650Wחשבתי לנתק את הכרטיס מסך והספק כוח מהמחשב החדש יותר ובמקום לשים את הספק כוח מהמחשב הישן(את ה 400W), ואת הספק 650W לקחת לטובת המחשב שאני מתכנן לקנות.בנוסף חשבתי להשתמש בהרד דיסק הישן במחשב שאני עתיד לקנות, הוא די ישן אבל עובד בסדר.שאלותי,זה בכלל אפשרי לעשות מה שאני מתכנן עם הספקי כוח? אם אני זוכר נכון ישנם חיבורים שונים ולכן זה לא אפשרי(אני לא ליד המחשב הישן כדי להשוות) ואולי החיבורים עכשיו גם כן השתנו מלפני 3 שנים.עד כמה זה רעיון טוב להשתמש בהרד דיסק הישן? אני מניח שהוא יהיה איטי יותר אבל אין לי מושג כמה זה באמת ישפיע. בנוסף עניין האמינות משחק תפקיד.במידה וזה רעיון לא טוב, אולי לקנות SSD בנוסף ולהשתמש בזה בתור אחסון?תודה.(נראה לי יותר מתאים לפתוח דיון אחד כאן מאשר שני כמה דיונים בפורומים אחרים, מקווה שזה בסדר)
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים האם מדובר בספק של pc power & cooling? תוכל להעביר את הספק (הליברטי ספק מדהים). תבדוק גם לגבי דגם המארז.קשיח בן כמה שנים יהיה פחות אמין. צריך לבצע לו בדיקות.
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים אחרי 6 שנים, לא הייתי מסתמך על רכיב בעיניים עצומות, גם לא על ליברטי.לגבי קשיח, צריך לבדוק את סוג החיבור, אם זה IDE, סביר שבמחשב החדש שלך לא תוכל לחברו.לגבי הספק 650W, דגם יעזור כדי לאמוד את טיבו.
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים מחבר הקשיח עם חיבור SATA, לא בטוח אם זה דור ראשון או שני.מצאתי את הקבלות לשני המחשבים,הספק כוח של המחשב החדש הוא: Seasonic Silver Power 650W 52A@12V SPSS-450HT-APFC-F3המארז מהמחשב הישן הוא: Compucase-HEC Super Midi Tower-CI-6919 הספק הישן: Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supplyאיך אפשר לדעת עם הספקי כוח יתאימו? לא היה שינוי בסטנדרט של החיבורי חשמל בכמה שנים האחרונות?
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים טוב, אכן מדובר בספק מתוצרת סיסוניק מסדרה ישנה (וטובה).האנרמקס יהיה טוב למחשב החדש יותר ותיקח איתך את הסיסוניק למחשב החדש.
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים מחבר תודה על התשובות אך אני חייב לוודא, לא תיהיה בעיה שהלוח אם במחשב החדש-יותר והמחשב שאני אקנה צריך חיבורים שונים ממה יש בספקי כוח הישנים?(זכור לי שאחת הסיבות שקניתי ספק כוח חדש זה כי האנרמקס לא התאים ללוח אם)
פורסם 2012 בפברואר 613 שנים יתאים. חוץ מזה האנרמקס הנ"ל מודולארי מה שאומר שאתה יכול לחבר לו כבלים נוספים לצורך תאימות מושלמת.
פורסם 2012 בפברואר 713 שנים מחבר תודה רבה! שבוע הבא אני אעשה בדיקות קריאה/כתיבה להרד דיסק ואראה איפה אני עומד לגביו. נ.ב. אהבתי מאוד את "אין בי כישרון מיוחד, אבל יש בי הרבה סקרנות", מתאר אותי לא רע בכמה תחומים
פורסם 2012 בפברואר 713 שנים AAKS הוא דגם בן 5 שנים עם חיבור SATA.AAKS זה דגם גנרי שהיו לו כמה וכמה דורות במהלך השנים.ישנם דגמי AAKS ישנים עם מהירות איטית, וישנם חדשים ומהירים יותר גם הם AAKS.הAAKS שלי שהוא גם בן 5 שנים היה מהסדרה השלישית אא"לט.בינו לבין הדור הראשון נדמה לי שהיה קרוב ל 40-50% שיפור במהירות.ובהשוואה להרדיסק חדיש הוא לפחות כמה עשרות אחוזים פחות מול האיטיים שבהם.ועדיין הוא עושה עבודה סבירה כהרדיסק למחשב ישן או כמחסן נוסף.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.