עבור לתוכן

עזרה במציאת מסך למחשב

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכולם,

רציתי לבקש עזרה במציאת מסך טוב למחשב של גיימינג בעיקר (שיהיה איכותי פשוט).

עכשיו יש התלבטות, איזה גודל מסך עדיף ׳22 או ׳23 כי כמו שראיתי המחירים אותו דבר, לא?

תודה רבה.

פורסם

היום 22' זה כבר קטן (לפחות בשבילי אני אם 26') ועדיף 23'. עכשיו השאלה היא מה התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

היום 22' זה כבר קטן (לפחות בשבילי אני אם 26') ועדיף 23'. עכשיו השאלה היא מה התקציב שלך.

בסביבות ה1000 +-

פורסם

http://www.tms.co.il/product/10845

הנה זה יהיה טוב בשבילך. פנל איכותי, תאורת LED, איכות FHD (רזולוציה 1920x1080).

בכל זאת האם יש לך דרישות מיוחדות (יציאות מסוימות וכו...).

פורסם
  • מחבר

http://www.tms.co.il/product/10845

הנה זה יהיה טוב בשבילך. פנל איכותי, תאורת LED, איכות FHD (רזולוציה 1920x1080).

בכל זאת האם יש לך דרישות מיוחדות (יציאות מסוימות וכו...).

לא עדיף סמסונג או LG על Dell?

פורסם

למסך הזה אין מתחרים בשאר החברות. תמכור מצוין (מחיר טוב) ותועלת גבוהה.

פורסם
  • מחבר

למסך הזה אין מתחרים בשאר החברות. תמכור מצוין (מחיר טוב) ותועלת גבוהה.

אתה יכול להסביר במה זה בא לידי ביטוי?

במה אני מרגיש את ההבדל?

פשוט לי מין שריטה למסכי סמסונג וLG

פורסם

במחיר של של ה- U2312HM, לא תמצא אצל סמסונג או LG מסך עם פנל IPS, בגודל 23', ברזולוציית FHD ואמין כמוהו.

פורסם
  • מחבר

במחיר של של ה- U2312HM, לא תמצא אצל סמסונג או LG מסך עם פנל IPS, בגודל 23', ברזולוציית FHD ואמין כמוהו.

מה זה פנל ips?

וכדאי להשקיע קצת יותר ולקנות מסך של סמסונג/LG ?

פורסם

^ לא המסך מאוד איכותי. לחבר שלי יש שלוש כאלו.

פורסם

• In Plane Switching - IPS
  • Vertical Alignment - VA
  • Twisted Nematic - TN
  • בצגי ה-LCD המודרניים, המיועדים הן לתעשיית המחשבים והטלוויזיה והן למצגות גרפיות, משתמשים היצרנים בשלוש שיטות ייצור, כאשר הרכיב העיקרי של הצג הוא הפאנל. לכל טכנולוגיה יתרונות וחסרונות משלה, אולם ישנה תמימות דעים בנוגע לאיכות הפאנל. פאנל ה-TN נחשב לנחות מכולם, בכל הקשור באיכות הצבע, זווית הצפייה ורמת הניגודיות. פאנל זה מתאים לרוב המשתמשים, אך לא כל כך לגרפיקאים, הזקוקים לתמונה מדויקת ולרמת צבע הקרובה ככל האפשר למציאות. שתי הטכנולוגיות האחרות, IPS ו-VA, הן איכותיות ויקרות יותר. הן משמשות בדרך כלל את בתי הדפוס, בתי החולים, הגיימרים המושבעים והגרפיקאים. רמת המחיר של צגי ה-TN נמוכה משמעותית מאלו של צגי ה-IPS וה-VA. בפאנל הTN יש 256 אלף צבעים (6 ביט) אבל בעזרת שיטה הנקראת אינטרפולציה ניתן להגיע להפרדת צבעים גבוהה יותר של 16.2 מיליון צבעים לפחות אבל זה עדיין לא יראה טוב בהשוואה לפאנלים האחרים אשר אצלם יש 16.7 מיליון צבעים אמיתיים. לפאנל ה-TN יש יתרונות על פאנל הVA וה-IPS והם שפאנל הTN צורך פחות חשמל והוא זול יותר אולם הוא לא יציג צבעים מדויקים מספיק מה שאומר שלצבע לבן עלולה להיות נטייה לגוון צהבהב וגם צבעי אדום ואפור לא יראו אמיתיים; בנוסף, לצבע השחור לא יהיה גוון טבעי והוא יראה מואר מעט וזליגות האור יהיו בולטות יותר, וגם זוויות הצפייה שלו צרות למדי ומזווית של 160 מעלות יהיה עיוות לצבעים. בעבר פאנל הTN הציג הכי פחות מריחות בניגוד לפאנלים היקרים יותר. מתאים בעיקר למשתמש הממוצע שגולש הרבה באינטרנט. פאנל הVA (המגיע גם בשמות PVA,S-PVAו-S-VA) מגיע עם 16.7 מיליון צבעים אמיתיים (8 ביט) ומציג תמונה יותר ניגודית וצבעים טבעיים ומדויקים יותר. מתאים לגרפיקאים ולגיימרים.
  • פאנל IPS (המכונה גם S-IPS וE-IPS) כמו פאנל הVA מגיע עם 16.7 מיליון צבעים במקור (8 ביט) ומציג את התמונה הכי ניגודית והכי מדויקת. מתאים לגרפיקאים ולגיימרים.
    שני הפאנלים (VA,IPS) הם יותר יקרים מפאנל ה-TN מה שאומר שמסך בגודל 20" עם פאנל VA או IPS יהיה יותר יקר ממסך בגודל 23" עם פאנל TN וגם צריכת החשמל של שניהם יותר גבוהה.

פורסם
  • מחבר

• In Plane Switching - IPS
  • Vertical Alignment - VA
  • Twisted Nematic - TN
  • בצגי ה-LCD המודרניים, המיועדים הן לתעשיית המחשבים והטלוויזיה והן למצגות גרפיות, משתמשים היצרנים בשלוש שיטות ייצור, כאשר הרכיב העיקרי של הצג הוא הפאנל. לכל טכנולוגיה יתרונות וחסרונות משלה, אולם ישנה תמימות דעים בנוגע לאיכות הפאנל. פאנל ה-TN נחשב לנחות מכולם, בכל הקשור באיכות הצבע, זווית הצפייה ורמת הניגודיות. פאנל זה מתאים לרוב המשתמשים, אך לא כל כך לגרפיקאים, הזקוקים לתמונה מדויקת ולרמת צבע הקרובה ככל האפשר למציאות. שתי הטכנולוגיות האחרות, IPS ו-VA, הן איכותיות ויקרות יותר. הן משמשות בדרך כלל את בתי הדפוס, בתי החולים, הגיימרים המושבעים והגרפיקאים. רמת המחיר של צגי ה-TN נמוכה משמעותית מאלו של צגי ה-IPS וה-VA. בפאנל הTN יש 256 אלף צבעים (6 ביט) אבל בעזרת שיטה הנקראת אינטרפולציה ניתן להגיע להפרדת צבעים גבוהה יותר של 16.2 מיליון צבעים לפחות אבל זה עדיין לא יראה טוב בהשוואה לפאנלים האחרים אשר אצלם יש 16.7 מיליון צבעים אמיתיים. לפאנל ה-TN יש יתרונות על פאנל הVA וה-IPS והם שפאנל הTN צורך פחות חשמל והוא זול יותר אולם הוא לא יציג צבעים מדויקים מספיק מה שאומר שלצבע לבן עלולה להיות נטייה לגוון צהבהב וגם צבעי אדום ואפור לא יראו אמיתיים; בנוסף, לצבע השחור לא יהיה גוון טבעי והוא יראה מואר מעט וזליגות האור יהיו בולטות יותר, וגם זוויות הצפייה שלו צרות למדי ומזווית של 160 מעלות יהיה עיוות לצבעים. בעבר פאנל הTN הציג הכי פחות מריחות בניגוד לפאנלים היקרים יותר. מתאים בעיקר למשתמש הממוצע שגולש הרבה באינטרנט. פאנל הVA (המגיע גם בשמות PVA,S-PVAו-S-VA) מגיע עם 16.7 מיליון צבעים אמיתיים (8 ביט) ומציג תמונה יותר ניגודית וצבעים טבעיים ומדויקים יותר. מתאים לגרפיקאים ולגיימרים.
  • פאנל IPS (המכונה גם S-IPS וE-IPS) כמו פאנל הVA מגיע עם 16.7 מיליון צבעים במקור (8 ביט) ומציג את התמונה הכי ניגודית והכי מדויקת. מתאים לגרפיקאים ולגיימרים.
    שני הפאנלים (VA,IPS) הם יותר יקרים מפאנל ה-TN מה שאומר שמסך בגודל 20" עם פאנל VA או IPS יהיה יותר יקר ממסך בגודל 23" עם פאנל TN וגם צריכת החשמל של שניהם יותר גבוהה.

וואו תודה רבה על ההסבר המפורט עכשיו ללא ספק הבנתי את החומר היטב רק עדיין נשאלת השאלה,

האם כדאי להשקיע מעט יותר על מסך סמסונג או LG או שזה אותו דבר וההבדל במחיר הוא בגלל השם?

פורסם

ההבדל במחיר הוא בגלל השם. DELL חברה מאוד איכותית ואמינה.

פורסם
  • מחבר

ההבדל במחיר הוא בגלל השם. DELL חברה מאוד איכותית ואמינה.

מצטער על הבילבולי שכל אבל המסך הזה http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=784601

לא יותר טוב ממה שהבאת? יש לו יציאת HDMI

וגם הניגודיות יותר גבוהה..

וכמובן ששניהם עם פנל IPS

פורסם

לפי בקורות שקראתי ה-DELL יותר עדיף (גם יש לי ניסיון טוב עם ה-DELL). בסוף זו בחירה שלך, רוב הגיימרים שאני מכיר וגם כאן בפורום כמו שאני רואה משתמשים במסך הזה (או במספר מסכים כאלו). איזה כיף זה לשחק על 3 כאלו עם 6990 ;) , מניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים