עבור לתוכן

ייעוץ בנושא לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

במכללה להנדסה בירושלים, אין אפרות אחרת בירושלים למי שרוצה ללמוד הנדסה (חוץ ממכון לב אבל זה מיועד לדתיים).

הם מעלים את הרמה על בסיס שנתי שזה טוב אבל יש דיי הרבה מקום לשיפור (במיוחד אם משווים להנדסת חשמל במכון לב). כרגע התוכנית בירשולים היא שתארי הנדסה לא יהיו בעברית (ויעברו למכון לב ולמכללה), התוכנית כוללת קמפוסים חדשים וכיתות חדשות בנוסף להעלאה של הרמה כמה שאפשר אבל דברים כאלה דורשים זמן.

בפיסיקה נגיד העלו את הרמה לרמה שדיי דומה למה שיש בעברית שזה נחמד אבל התוצאה לא מדהימה במיוחד (אותן בעיות שיש בעברית, אנשים מאוד לא מרוצים ולא באמת יודעים פיסיקה). בלינארית הייתי רוצה לראות שאלות מעט קשות יותר, אצלנו לפחות סדרו את החומר בצורה טובה יותר מהש אפשר שיפור קל אבל אני מאמין שבשנים הבאות ישפרו עוד יותר.

חדו"א היה מעט קל מידי, הוסיפו חומר שהיה חסר בשנים הקודמות אבל זה גרם למחלת השנה הראשונה והשאלות היו קלות מידי :nixweiss: בנוסף לזה הגיע הזמן שיתנו יותר דגש על אינפי שדיי חסר במכללות בכל הארץ.

• תגובות 62
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ככה זה נראה:

383364_10150485008943360_290539813359_8509699_1436933672_n.jpg

כרגע התוכנית בירשולים היא שתארי הנדסה לא יהיו בעברית (ויעברו למכון לב ולמכללה

אגב באוניברסיטה העברית עומדים לסיים לבנות את הבניין החדש להנדסה, אז קצת תמוה מה שאתה אומר.

פורסם

סטודנטים / בוגרים טריים נדרשים להציג גליון ציונים מהמוסד שבו הם לומדים/למדו.

שאלה אם זה ככה גם בחברות קטנות שלא מחזיקות גדוד שלם של פקידות במשאבי אנוש. אחי שותף בחברה ויצא לו לראיין מספר עובדים. לפני מספר חודשים מועמד עורר את חשדו והוא השקיע יום שלם בטלפונים בניסיון לאמת גיליון ציונים. לטענתו כמעט בלתי אפשרי להוכיח אם מועמד באמת למד במוסד מסויים כי גיליון ציונים אפשר לזייף בקלות והמוסדות לא מוסרים נתונים של סטודנטים לזרים.

הבנתי שתופעת "שיפוץ" גיליון ציונים מאות נפוצה. בסופו של דבר אם עובד מספק את הסחורה אף אחד לא יתחיל לחקור אם הממוצע הוא 86 כפי שנכתב בגיליון או 68

פורסם

התחזויות וזיופים בישראל?! לא!

אין את סימני הפיסוק בשביל לתאר את מידת הציניות פה.

סך הכל מה שאתה אומר הוא נכון. יצא לי אישית לעבוד במקום שבו אחד העובדים סיפר למנכ"ל שיש לו תואר מהנדס חשמל ואלקטרוניקה ושהוא עבד בMOTOROLA עד שסגרו את המדור שבו הוא עבד. בפועל אחרי חצי שנה ולקראת העזיבה שלו, גילינו שהוא לא סיים את תואר ההנדסאי אלקטרוניקה שלו ואין לו שום תואר ושום כלום. בנוסף מאחד המנהלים שהיו הבוסים של הבוסים שלו במוטורולה גילינו שהוא שקרן שפותר משם בבושת פנים. במקרה של המקום שבו אני עבדתי, לא הייתה חשיבות להשכלה טכנולוגית, לכן לא ניתן היה לעלות על השקרים, ולמעשה גם לא הייתה להם חשיבות של ממש.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני יכול לסכם את הדיון הזה:

אם אפשר, עדיף ללכת ללמוד באוניברסיטה, איזה אוניברסיטה עדיפה למדמ"ח? אני לא יודע

אם לא, מכללה. במדעי המחשב הבנתי (מאנשים מפורומים שונים) שהכי טוב זה מכללת ת"א יפו. אשמח לשמוע דעות אחרות בנושא.

תואר ראשון מאוד מאוד מאוד מומלץ שיהיה כי באיזה שהוא שלב זה ימנע ממך להתקדם בעבודה.

כמובן שלא צריך לנעול את הדיון אני ישמח לשמוע עוד דעות בנושא.

פורסם

אני בהתלבטות קטנה.

אני מעוניין ללמוד הנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית אך אני במצב המתנה כרגע לשנה"ל הבאה.

אז זה או שאני קורע תתחת כדי לשפר כל מה שאפשר או שאני מתחיל ללמוד בקלות במכללה להנדסה בירושלים...

מה דעתכם!?!

פורסם

לגבי האח בלי התואר - אני מכיר אנשים שפיטרו אותם / הפסיקו תהליכי קבלה על שקרים כאלו לגבי התואר הראשון.

מיותר לציין שאותם אנשים שרפו לעצמם גשרים רציניים ביותר כן?

לגבי הבחור שציין את צ'ק פוינט - "במקרה" עבדתי שם 6 שנים. זה ממש לא התנאי קבלה של פעם. עם השכר שהם מציעים הם לא ממש מסננים לפי מוסד לימודים. הם מזמנים לראיונות הראשונים (מבחנים מול מחשב) ערימות היסטריות של אנשים כמעט ללא סינון.

לגבי תל אביב יפו , אני לא יודע מאיפה בדיוק קיבלת את הרושם שזה המכללה הכי טובה.

ליביו

פורסם
  • מחבר

זאת המכללה הכי טובה בין:

HIT

אפקה (שיש בה רק הנדסה...לכן אין טעם להתייחס אליה)

המכללה למנהל

הבינתחומית באמת טובה אבל היא עולה מאוד והתנאי קבלה שם קרובים מאוד לאוניברסיטה לכן בשבילי זה לא רלוונטי לכן אני לא מחשיב אותה.

פורסם

גיל טיפה הגזמת :lol:

בעברית סגרו מספר מגמות הנדסה בשנים האחרונות, אין להם תוכנית להחזיר את המגמות האלה (חשמל/אלקטרוניקה, תרופות, מכונות ועוד הרבה אחרים). הבניין החדש אמור לשרת את מה שנשאר והמגמה אולי יא להעביר לכללות אבל זה לא אומר שהאוניברסיטה אוהבת את הרעיון :P נתנו למכללה דיי הרבה כסף וגם אישורים לשטח נוסף, במטרה להגדיל את מספר הסטודנטים בכ 10K בשנים הקרובות (לא ברור לי מאיפה הם יביאו כל כך הרבה סטודנטים אבל זה בעיה שלהם ולא שלי), דיי מראה מה המגמה בפועל.

התגובה הקודמת שלי על המכללה נשמעה מעט שלילית אבל זה לא אומר שאני חושב שמדובר במקום לא טוב. כרגע הם עומדים בתוכניות שלהם ומשפרים באופן מתמיד, הם מצמצמים את ההבדלים עם העברית משנה לשנה בקצב שלא גורם לנפילה חדה מידי בביצועים של הסטודנטים אבל כן נותן להם ידע נוסף.

אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה אין לך סיבה ללכת למכללה :nixweiss: תבדוק אפשרות לעשות קורסים בודדים בפתוחה שנה (אם זה אפשרי כלכלית ואם זה באמת יתן לך פטור). לא יודע איך ההנדסת תוכנה במכללה, לא כל כך עניין אותי המקצוע הזה :P על ההנדסת תרופות שם שמעתי דברים טובים ובאלקטרוניקה המכללה היא האפשרות היחידה באיזור.

בסופו של דבר גם אם למדת במכללה וסיימת בהצטיינות לא אמורה להיות לך בעיה למצוא עבודה, גם אם לא בחברת ענק אז בחברה קטנה יותר ולהתקדם משם.

פורסם

אם אתה במצב המתנה רוב הסיכויים שתתקבל. אתה יכול גם להירשם להנדסת מחשבים במסלול פיסיקה יישומית (תואר נחשב יותר, קשה יותר

ועם זאת בשל ביקוש קל יותר להתקבל).

פורסם
הבנתי שתופעת "שיפוץ" גיליון ציונים מאות נפוצה. בסופו של דבר אם עובד מספק את הסחורה אף אחד לא יתחיל לחקור אם הממוצע הוא 86 כפי שנכתב בגיליון או 68

לא יודע אם היא נפוצה או לא, אני ראיתי מספיק קורות חיים הן עם ממוצעים גבוהים והן עם ממוצעים נמוכים, ומכיוון שלממוצע אין כמעט משקל בקבלה לעבודה (לפחות איפה שאני עובד) זה לא באמת מעניין אם למישהו יש ממוצע 68 או 86 או 98 (יצא לי לראיין גם מישהו עם ממוצע כזה, שלא התקבל).

אני אישית לא מכיר אף אחד שזייף את גליון הציונים שלו, ואני מניח שהתופעה הזאת די מצומצמת - רוב האנשים הנורמטיביים לא היו עושים דבר כזה בין אם בגלל שהם חושבים שזה לא מוסרי ובין אם בגלל הסיכוי שאם זה יתגלה הקריירה שלהם תהיה בסכנה.

כל זה נכון לגבי "שיפוץ" גליון הציונים. לגבי זיוף מוחלט שלו - קל מאוד לעלות על זה בראיון העבודה עצמו באמצעות שאלות פשוטות על הקורסים שמופיעים בגליון.

פורסם
אם אתה במצב המתנה רוב הסיכויים שתתקבל. אתה יכול גם להירשם להנדסת מחשבים במסלול פיסיקה יישומית (תואר נחשב יותר, קשה יותרועם זאת בשל ביקוש קל יותר להתקבל).

איך אני יכול להסתמך על המתנה? הרי יכולים גם לסרב לקבלה ברגע האחרון :\

הנדסת מחשבים בפיסיקה זה לא למי שיש כבר תואר ראשון?!

פורסם

לא. הנדסת מחשבים עם פיסיקה יישומית מתמחים במיקרואלקטרוניקה ואופטואלקטרוניקה. התואר די ייחודי בשוק ולכן הבוגרים די מבוקשים.

*זה אולי התואר הקשה ביותר שניתן לעשות בארץ.

פורסם

לגבי האח בלי התואר - אני מכיר אנשים שפיטרו אותם / הפסיקו תהליכי קבלה על שקרים כאלו לגבי התואר הראשון.

מיותר לציין שאותם אנשים שרפו לעצמם גשרים רציניים ביותר כן?

ליביו

אם תופסים אותך.

פורסם

ברור שמותר לעבור על החוק, אסור להיתפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים