עבור לתוכן

ייעוץ בנושא לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

29 מול 12 זה יותר הכיוון.

מתוך תקנון רישום וקבלה של הבינתחומי:

"שכר הלימוד בשנת הלימודים תשע”ב הוא *36,950 ש”ח לתשלום במזומן."

ואני יודע כמה אני משלם לטכניון - 4,900 ש"ח לסמסטר + 200 ש"ח דמי חברות באגודת הסטודנטים + 200 ש"ח על שימוש בלתי מוגבל בבריכות/סאונות/חדר כושר בטכניון.

ומלגות יש בכל מקום...

• תגובות 62
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תנסה להתחיל לעבוד כבר כסטודנט במשרת פיתוח, תתעקש על משרות פיתוח וכאלו שיקדמו אותך מקצועית ויראו טוב ב-CV, אפילו במחיר של שכר נמוך יותר מחבריך שמיהרו תצבור ממליצים לאורך הדרך ובסוף תגיע למשרת ה-20K+ והטויוטה ליסינג הנכספת.

לגמרי הנקודה החשובה ביותר.

אל תבזבזו את הזמן עם משרות QA או משרות פיתוח מעפנות.

עדיף אפילו להמשיך לחפש ולא לעבוד קצת מאשר להיתקע במשרת בדיקות ל"תקופה קצרה"

מינימייזר - השכר לימוד שאני ציינתי הוא עבור ת"א בהנדסה, אבל אכן ראיתי שעלה בבינתחומי מאז שלמדתי.

לגבי מלגות - אני יודע את המספרים - תאמין לי שבאוניברסיטאות זה בכלל לא באותו כיוון.

ליביו

פורסם

מתוך תקנון רישום וקבלה של הבינתחומי:

"שכר הלימוד בשנת הלימודים תשע”ב הוא *36,950 ש”ח לתשלום במזומן."

ואני יודע כמה אני משלם לטכניון - 4,900 ש"ח לסמסטר + 200 ש"ח דמי חברות באגודת הסטודנטים + 200 ש"ח על שימוש בלתי מוגבל בבריכות/סאונות/חדר כושר בטכניון.

ומלגות יש בכל מקום...

שכר הלימוד בטכניון הוא 4900 ש"ח? או שיש לך מלגה חלקית?

פורסם

אין לי שום מלגה, זה שכר הלימוד לסמסטר. עבור שנה, תכפיל ב-2...

פורסם

אני מת לדעת איך כל העולם יודע בשנייה אחת שכתבו עליהם בפורום..

יש חברות מעקב שעוקבות פה בפורומים ומודיעות למי שצריך שיש אפשרות לפרסום חינמי?

פורסם

בקשר להנדסאי שיש לך, באוניברסיטת תל אביב מקבלים הרבה פטורים בהנדסת חשמל (הנדסאי אלקטרוניקה מן הסתם) שמסתכם ביחד לסמסטר שלם.

אני מציע לך לבדוק אם גם במדעי המחשב מקבלים, בידיעון לא מצאתי.

שמתי לב שאחד כאן אמר שלא כדאי לקחת את הפטור, אם הייתי מקשיב לו אז הייתי אמור לגשת למבוא להנדסת חשמל, מה שרוב הסיכויים היה מוריד לי את הממוצע... שלא לדבר על הזמן שאני יכול להשקיע בשאר המקצועות.

שים לב שלהנדסאים יש משקל גדול יותר בסכם, כך שהסיכויים שלך להתקבל גבוהים יותר.

יש יום פתוח בשישי הזה:

http://openday.tau.ac.il/

ממליץ לך ללכת ולשאול שם את המזכירות את כל השאלות.

פורסם

אני לומד באוניברסיטת תל אביב. מדעי המחשב וכלכלה - דו חוגי. קשה לי בלב שלם להמליץ על המקום כי:

התואר קשה. הקורסים במדעי המחשב קשים ובגללם אתה נאלץ להזניח את קורסי הכלכלה מה שהופך גם אותם לקשים.

התשובה לכמעט כל דבר שקשור במדעי המחשב כוללת במובלע את המילים: "זה אמור להיות קשה - תסתדרו".

תכלס מבחינת פרקטיקה לא לומדים כל כך הרבה.

דרישות הקבלה גבוהות, אבל אחרי שאתה מתקבל אתה מבין שלהתקבל זה החלק הקל.

כמה חברים שלי שעפו מאצלנו בסוף סמסטר א' או שנה א' הלכו לאקדמית תל אביב יפו, הם דווקא מבסוטים שם. הם אומרים שפחות מתעללים בהם שם ושהגישה הכללית חיובית יותר - הולכת לקראת הסטודנט ולא על הסטודנט.

על הבינתחומי שומעים דעות לפה ולשם, חלק אומרים שזה מקום מצוין ברמה גבוהה, אבל הרבה אומרים שזה רק בתחומים ספציפיים שמדעי המחשב הוא לא אחד מהם. כן יצא לי לשמוע מחבר שעשה שם תואר ראשון במדעי המחשב, רצה לעשות תואר שני בטכניון, וכאשר הגיע לטכניון אמרו לו "בשביל לעשות תואר שני, צריך לעשות קודם תואר ראשון!". כך שהדעות חלוקות. לחפש עבודה ברצינות טרם התחלתי אז קשה לי להגיד מה היחס בשוק לסטודנט של אוניברסיטת תל אביב עם ממוצע סביר.

פורסם

YZ - אם אמרו את זה לחבר שלך בטכניון - תשאל אותו באיזה ממוצע הוא סיים תואר ראשון - או שהוא ניסה להתקבל למסלול הנדסי על סמך תואר במדעי מחשב (שגם פה יש עניין שבבינתחומי מקבלים BA ולא BSC מה שלא מקל במוסד כמו הטכניון).

מכיר אנשים שהמשיכו לתארי המשך מהבינתחומי במקומות הכי מתקדמים בעולם - הרבה מעבר לביצה שלנו.

ליביו

פורסם

אני רוצה להתמקד באחת השאלות של הבחור...

יש אפשרות ללמוד מדעי המחשב, ללא בגרות, או בגרות עם ציונים נמוכים, וללא פסיכומטרי?

* מכינה כן בא בחשבון.

פורסם

אפשר להחליף את התעודת בגרות בציונים של המכינה

פורסם

איזה מקצועות יש עוד בתחום פיתוח\תיכנות תוכנה?

פורסם

מדעי המחשב, ויש את גרסת ההנדסה ה4 שנתית- הנדסת תוכנה

פורסם

אני רוצה להתמקד באחת השאלות של הבחור...

יש אפשרות ללמוד מדעי המחשב, ללא בגרות, או בגרות עם ציונים נמוכים, וללא פסיכומטרי?

* מכינה כן בא בחשבון.

ללא בגרות כן, אבל כמו שאמרו מעליי תצטרך לעבור מכינה. בנוגע לפסיכומטרי, אני לא חושב, בהתחשב בכך שתואר במדעי המחשב הוא מבוקש ולכן אין אפשרות לקבל מועמדים בלי סינון מראש (כמו פסיכומטרי). עם זאת, יש "דרכים עקיפות" להיכנס לפקולטה למדעי המחשב, ע"י מעבר בין פקולטות על סמך ציונים של שנה ראשונה. בטכניון למשל אתה יכול להתקבל לפקולטה לפיסיקה אם יש לך ציון מעל 90 במתמטיקה ופיסיקה 5 יחידות בבגרות (אני לא יודע מה ההסדר לגבי אלה שמגיעים מהמכינה, אבל אני מאמין שגם להם יש אפשרות להתקבל בלי פסיכומטרי). רק תדע מראש, שבניגוד לדעה הרווחת אצל מועמדים לאוניברסיטאות, אין קשר בין דרישות הקבלה לפקולטה לבין קושי הלימודים (לראיה התואר בפיסיקה), כך שלא יהיה קל בכלל להוציא ציונים גבוהים בשנה ראשונה ולעבור פקולטה.

פורסם

ראיתי גם שיש את אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסטית ת"א...

נשמע גם טוב...

מאידך יש לי פה בעיר את מכללת HIT, שהדרישות שם נמוכות יותר.

^

כמו שאני מבין הדבר העיקרי זה ניסיון בתחום.

לכן, בשביל לרכוש ניסיון ולחפר על התואר של מכללה אני יכול לעזור בפרויקטים קוד פתוח בזמן הלימודים...

פורסם
  • מחבר

לגבי אפיק מעבר אני יכול להגיד לך זה מאוד קשה לגבי HIT נחכה לתשובות מאנשי הפורום גם אותי זה מעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים