עבור לתוכן

בעיה -טורנט זוחל, העלאה פחותה בהרבה מהאפשרי, גלישה איטית ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי חבילה של 30 מגה (UPLOAD 1.5M ) דרך הוט ונטוויז'ן

אני משתמש בתוכנה UTORRENT העדכנית ביותר.

ידוע לי שישנה הגבלה מצד ספקיות האינטרנט בשעות מסוימות ביממה.

עקב כך הורגלתי כבר לעובדה שאת הקצבים הגבוהים הייתי מקבל בעיקר בלילה ( 2מגה לשניה, ואף יותר, תלוי כמובן במספר המקורות), ואילו במשך היום, הרבה יותר רגוע.

בכל אופן, העלאה הייתה תמיד קבועה, משהו באזור 140 קב"ש בממוצע.

לאחרונה, זה נהיה קטסטרופה. העלאה היא באזור של 10 קב"ש (למרות שאני מאפשר הרבה יותר), והורדה חלשה מאוד, גם בשעות הלילה.

פשוט לא יתכן שעם כמות של 260 מעלים, אקבל הורדה של 40 קב"ש בלבד!

כמו כן, בעת שתוכנת UTORRENT פועלת, גם הגלישה באינטרנט הפכה לאיטית ביותר, בצורה בלתי נסבלת (משתפר מאוד כאשר אני סוגר את תוכנת הטורנט)

בדקתי מהירויות גלישה דרך האתר של הוט, ואף דרך אתר חיצוני. הערכים שמתקבלים שם הינם תקינים בהחלט, די קרובים למה שאני אמור לקבל.

השאלה היא, האם גם משתמשים אחרים חוו לאחרונה את אותה בעיה, או שזה רק אצלי?

ואם זה רק בעיה שלי, אז מה ניתן לעשות בכדי לחזור למצב הקודם?

תודה רבה

פורסם

שמע,

אני ב-30\1.5

עם נטוויזן - קיבלתי רוב הזמן (עם טורנטליץ) 1.8 מגה לשנייה אחרי שעה... (משהו כמו 150 מחוברים)

עם בזק בינלאומי - אני מקבל 3.4-3.5 מגה לשנייה עם 30 מחוברים ואני יכול להביא לך תמונה (אפילו 20 יספיקו)

אז נכון נטוויזן עולים פחות (ב-5 ש"ח לחודש?) אבל זה לא שווה את זה...

במהירויות נמוכות אפשר להתפשר על ספקים שונים אבל בגבוהות אם כבר אז כבר...

משמע אם כבר יש לך מהירות גבוה תנצל אותה עד הסוף אחרת מה זה שווה?

בנוסף בדוק שיש לך פורט פתוח למרות שעם נטוויזן זה לא יעזור, ואני הייתי אצלהם על 30 מגה עם גיימר ועדיין לא זז!

פורסם
  • מחבר

menymu

אינני פוסל את דבריך, ובהחלט מאמין שאתה מגיע למהירויות האלה בבזק בינלאומי (לא צריך תמונה :) )

מצד שני, אני עם נטוויז'ן כבר המון שנים , וכאמור עד לאחרונה, הכול היה בסדר. בשעות הלילה הייתי "טס" עם 2 מגה לשנייה ואף למעלה מכך ( אם היו הרבה מקורות) .

ולא פחות חשוב- כל הזמן עמדתי על העלאה יפה של 140 קב"ש בממוצע.

אז מה השתנה עכשיו?

אצלי זה על פורט 53, כי זה מה שהומלץ בעבר ע"י משתמשים רבים.

פורסם

ברגע זה אני מקבל 2 מגה שניה

חבילה של 20

פורסם

למה צריך לחכות ללילה?

ואני הייתי עם נטוויזן 6 שנים ועברתי לפני חודשיים ואני בחיים לא אחזור אליהם.

פורסם

לפותח הדיון- תתחבר לכמה ימים לבזק-בינלאומי, ותבדוק אם יש שינוי לטובה. כך תוכל להעריך אם הבעיה היא בספק

או אצלך.

פורסם
  • מחבר

אם נטוויז'ן החליטו בימים האחרונים באופן גלובאלי לפגוע במשתמשים עם טורנטים, הייתי אמור לשמוע שדבר כזה כמו אצלי קרה גם לאנשים אחרים.

אני דוקא קורא שמשתמשים מדווחים שהם מקבלים את מלוא רוחב הפס, בהתאם לחבילה שלהם.

בזמן האחרון המחשב שלי גם התנהג די מוזר. למשל כשהייתי רוצה לפתוח דף אינטרנט, נפתחו 30 דפים במקביל.

אחרי שעשיתי ריסטרט, פתאום גילתי שנעלם לי דרייבר של כרטיס מסך, ואז נאלצתי להתקין מחדש.

אולי נכנס איזה וירוס, וזה משבש גם חיבור לרשת.

אנסה לעשות שחזור של מחשב לזמן שהכול עבד תקין, אולי זה יסדר בעיה.

אגב, לגבי בזק בינלאומי, שמעתי שהם הניחו קו תת ימי, שעשוי לשפר את מהירות הגלישה בצורה משמעותית.

הבנתי שכרגע זה רק בשלב ניסיוני, אבל האם העניין רלוונטי גם עבור משמשים שרשת NGN הגיעה לאזור שלהם, או שאין בכלל קשר בין הדברים?

פורסם

אם נכנס וירוס, אז שחזור של המחשב לא יעזור. כדאי לך לעשות סריקה של המחשב עם כמה תכנות כמו MALWAREBYTES, HITMAN PRO, DR. WEB CURE IT.

בזק בינלאומי כבר סיימו את הנחת הכבל התת ימי החדש והוא כבר הופעל לכל הגולשים עם מהירויות גבוהות (מ-10 מגה ומעלה).

בנוסף, אם אתה בתשתית של הוט, אז מומלץ לבדוק את מהירות של התשתית.

פורסם
  • מחבר

אני אמנם לא מומחה גדול במחשבים, אבל לפי מיטב ידיעתי, שחזור המחשב אחורה לגיבוי נקי שאותו יצרתי עם ארכוניס, חייב להעיף גם וירוסים, כי במהלך השחזור מתבצע פרמוט.

(כמובן בהנחה שבעת שהגיבוי נוצר, לא היה וירוס)

הרי זו אחת המטרות העיקריות של תוכנות גיבוי, כגון ארכוניס ונורטון גוסט, אחרת הם לא היו שוות שום דבר.

לא מכיר את התוכנות שציינת. אני משתמש בנורטון אנטי וירוס כבר המון שנים. התעסקות עם כלים מורכבים מכך, היא כבר מעבר לסבלנות והמיומנות שלי.

כפי שציינתי בפתיח, בדקתי את מהירות התשתית דרך האתר של הוט.

כאשר הטורנט סגור, מתקבלים ערכים נורמאליים, שאותם אני אמור לקבל.

פורסם
  • מחבר

להלן עדכון:

על פי ההמלצה כאן, התקשרתי היום לבזק בינלאומי ועשיתי אצלם מנוי להתנסות.

והנה, מיד לאחר ההתחברות דרכם, כאילו שלחצתי על כפתור "טורבו", DOWNLOAD זינק ל-3.5 מגה, UPLOAD השתפר פלאים, וגם הגלישה ברשת, זריזה וקלילה.

שנית, הוקל לי רבות לגלות שזה לא משהו אצלי במחשב. כי באמת אחרי שכבר עשיתי שחזור אחורה, לא נותרו לי הרבה פתרונות לשלוף מהשרוול.

ולמרות כל זאת, אני עדיין לא פוסל את האפשרות שהפלונטר הוסר, אחרי שבהוט עשו ריסט למודם.בכל מקרה, לערכים כאלה של 3.5 מגה הורדה בשעות היום, לא הגעתי אף פעם עם נטוויז'ן :P

פורסם

הנה עכשיו אתה יודע מי דפק אותך

פורסם

טוב שהקשבת והצטרפת אליהם, כמו שאומרים... אין חכם כבעל נסיון :)

פורסם
  • מחבר

וואלה אתה צודקים, מתנצל שהייתי קצת סקפטי לגבי מה שטענתם כבר מההתחלה :silly:

פורסם

אני שמח שעלית על מקור הבעיה. האם התחברת עם גיימר או בלי?

פורסם
  • מחבר

בלי גיימר.

האמת שאני כל הזמן שומע את המושג הזה, אבל תכל'ס לא ברור לי בכלל מה המשמעות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים