עבור לתוכן

שאלה לגבי בנדל 12מגה

Featured Replies

פורסם

שבוע הבא אני מתחבר לבנדל 12 מגה עם בזק בן לאומי והוט.אני כרגע בחיבור בלי חייגן.רצוי לציין שיש לי גם גיימר שעובר איתי לחבילה הזו.האם במהירות של 12 יש צורך בחיבור עם חייגן כדי להנות ממהירות מקסימלית או שעדיף להשאר עם צורת החיבור הנוכחית? אני מקבל דרך אגב hotbox.האם מספיק חשבון גיימר כדי להנות מהקו או שצריך לשנות צורת חיבור?

פורסם

ההוטבוקס כולל בתוכו ראוטר- תבקש שיגדירו לך אותו כמודם בלבד לאחר ההתקנה.

וכדי להשתמש ב power ngn אתה חייב להיות מחובר בחייגן. חיבור ללא חייגן לא יממש את האיכות של הרשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל לא הבנתי דבר מה הpower ngn זה לא קשור לבזק או משהו כזה? והאם חיבור עם חייגן לא יגרום לניתוקים בראוטר או שזה רק לקצבים יותר מהירים

פורסם

בנוסף האם ברגע שאני הופך את ההוטבוקס למודם בלבד אני מאבד את היכולת האלחוטית ואת השיתוף של האינטרנט עם המחשבים האחרים בבית?

אין לי כרגע ראוטר אחר ואני גם כנראה לא מתכוון לקנות בקרוב.האלחוטי והשיתוף בהחלט חשובים לי אבל מצד שני גם לקבל מהירות טובה זה משמעותי.

מה הפתרונות המוצעים?

גל :hi:

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לכוון אותי? תודה

פורסם

POWER NGN זה שירות של בזק בינלאומי

חיבור עם חייגן וחומרה מתאימה לא אמור לעשות שום בעיות של ניתוקים - אם HOT הציעו לך לעבוד ללא חייגן זה כנראה בגלל שהציוד שלהם לא מסתדר עם חייגן וזה הפיתרון "הקל" בשבילם.

אם אתה הופך את הראוטר למודם אז ברור שאתה מאבד את הWIFI ואת האפשרות לחבר מס' אנשים מהמודם. תצטרך לרכוש ראוטר פרטי כדוגמא TP LINK 1043ND

הפיתרון הוא מה שהצעתי - להפוך את ההוטבוקס למודם, לרכוש ראוטר פרטי מומלץ ה tp link 1043nd שעולה כ 290 ויש דגם זול יותר tp link 941nd שהוא גם נחמד. וכמובן להגדיר אח"כ על הראוטר את החייגן שלך.

לפי מה שהבנתי הוטבוקס עובד טוב בלי חייגן, אבל אז אתה תאבד את היתרון של ה POWER NGN וקצבי ההורדה מהאינטרנט יהיו איטיים מאשר באופציה שהצגתי.

בהצלחה

פורסם

אוקיי הבנתי אותך אבל האם כאשר אני קונה ראוטר בנפרד אני צריך להגדיר את החייגן בתוכו? הרי כל הרעיון זה להגדיר את החייגן במערכת ההפעלה לא? תכלס אני מגדיר את החייגן בתוך הראוטר זה כמו לעבוד בלי חייגן בעצם לא?

האם הכוונה שלך זה שאני מוגדר אצל הספקית ללא חייגן אבל בפועל שם המשתמש והסיסמא מוזנים בראוטר?

כרגע אני מוגדר כבלי חייגן בבזק בין לאומי .לא ידעתי שגם אצל הוט אני צריך לבקש בלי חייגן.אשמח אם מישהו יעשה סדר וסליחה על כל השאלות אבל אני רוצה לברר את העניין טוב טוב לפני שאני קונה ראוטר

גל

נ.ב הוט לא דיברו איתי כלום לגבי חייגן וכאלה

פורסם

בוא אני אסביר לך את ההבדלים בין שני סוגי החיבור:

חברת הכבלים בארץ עובדת עם פרוטוקול L2TP/PPTP שזהו למעשה חיבור בחייגן מסוג VPN שהוא חייגן מאובטח, פרוטוקול PPTP הוא פרוטוקול שהיה משמש מערכות הפעלה ישנות של windows 2000 ומטה, במערכת ההפעלה אתה יכול להגדיר עבודה מול שניהם, בראוטר ביתי אתה מגדיר אך ורק פרוטוקול L2TP שהוא המודרני יותר מביניהם ויש לצערי מעט ראוטרים שיודעים לעבוד איתו כראוי מאחר וה L2TP יותר מאובטח וכולל בתוכו הצפנת ipsec שאינה כלולה ב pptp.

החיבור השני שהוט מעדיפה להשתמש בו מאחר וב l2tp יש יותר ניתוקים זה חיבור mpls (ראשי תיבות multi protocol label switching) בחיבור מהסוג הזה אתה מקבל כתובת IP סטטית ישירות משרת ה dhcp של הכבלים (מכונה גם cmts) ולמעשה לא מתבצע חיוג כלל, אין צורך להזין שם משתמש, סיסמת התחברות וכתובת שרת VPN, אתה מחובר כל הזמן.

ראוטרים שלא תומכים ב L2TP מאלצים אותך להתחבר ב MPLS מאחר ובחיבור עם החייגן אתה תסבול מניתוקים חוזרים ונשנים.

מקווה שהעניין ברור עכשיו.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.כלומר בכל מקרה בכדי להנות מהרשת power ngn אני חייב לבקש שיגדירו לי את ההוטבוקס כמודם ולרכוש ראוטר בנפרד ולהגדיר בו שם משתמש וסיסמא שלי כפי שקיבלתי מהספק.ולבקש מהספק שיגדיר לי

חיבור עם חייגן? האם הבנתי נכון?

פורסם

הבנת נכון, עדיף שתקנה את הדגם הזה

TL-WR1043ND של TP LINK, הוא עובד מצוין עם חייגן

פורסם
  • מחבר

כן חשבתי בכיוון של ה1043 שמעתי עליו ביקורות מעולות.כלומר רק מבזק בין לאומי צריך לבקש חייגן! אוקיי תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים