עבור לתוכן

חוות דעת- מחשב גיימינג כבד 8000 (ללא מסך וציוד הקפי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני צריך את עזרת הפורום בהשלמת המפרט אשר הרכבתי,

אני אנסה לרשום את כל המידע הרלוונטי בצורה ברורה ומסודרת שיהיה לכם יותר נוח:

[list type=decimal]

[*]תקציב

8,000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי.

2,000 ש"ח +/- למסך מחשב.

[*]צורך ושימושים

צורך ראשי- גיימינג כבד, צורך משני- גלישה, וופיס וכדו'...

[*]מטרה

הרכבת מחשב גיימינג כבד, תוך התמדה על מזעור עלויות ללא הורדה בביצועים, באופן פרופורציונלי כמובן.

[*]אופציה לשדרוג עתידי

הכרחי, מחשב זה בעתיד (שנתיים) ישודרג בהוספה/החלפה של כרטיס מסך וזכרונות.

[*]מפרט אשר הרכבתי

- מעבד CORE i7 2600K 3.4Ghz, 8M

http://ark.intel.com/products/52213/Intel-Core-i7-2600-Processor-(8M-Cache-3_40-GHz)

- לוח אם G1.Assassin s1366 Core i7

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3752#sp

- זכרונות 4x4GB G.Skill RipJaw Z Edition Quad Channel

http://www.gskill.com/products.php?index=427

- כרטיס מסך AMD Radeon HD 7970

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1443&psn=&lid=1&leg=0

- דיסק קשיח Caviar Black 1TB

http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=100

- מסך Samsung S23A950D 3D

http://www.samsung.com/sg/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/led-monitor/LS23A950DS/XS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

*יש לציין המפרט לעיל היינו טיוטה בלבד, עם חוסרים (למשל: ספק כוח...).

מחיר כולל = 9434 ש"ח.

[*]המחשב הנוכחי אצלי, מורכב במארז מסוג GigaByte Aurora 3D 570

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811233013

וכרטיס קול מסוג Creative X-FI FATALITY FPS

http://www.bit-tech.net/hardware/2005/10/31/creative_xfi/1

ועכבר Logitech G5

http://www.logitech.com/en-us/441/135

[*]המחשב החדש יתחבר לרמקולים Logitech Z5500

http://www.expertreviews.co.uk/pc-speakers/260443/logitech-z-5500-digital/specifications

[*]הנחיות ושאלות

**הערה: אשמח אם העונים לאשכול זה, יענו לפי סדר מסויים ובצורה אובייקטיבית בכדי שאוכל להבין, תודה :P .

1. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הקיים, מה לשנות ? מה להוסיף ?

2. אשמח לקבל חוות דעת על המסך במפרט החדש, האם הוא טוב או לא ? יש יותר טוב ? ה- 3D נראה טוב ?

3. האם יש אפשרות לשדרוג עתידי ? למשל להוסיף עוד שנה עוד כרטיס מסך ?

4. האם המארז, כרטיס קול והעכבר יכולים להישאר עם המפרט החדש ? או שדבר זה בלתי אפשרי ?

5. הייתם ממליצים להחליף את בדיסק הקשיח ל- 2, בכדי ליצור RAID 0 ?

6. אשמח להמלצה גם על דיסק קשיח SSD למערכת ההפעלה, האם הדבר משמעותי ? אם כן מאיזה בחינה ?

7. כיום יש לי קירור מעבד TUNIQ TOWER

http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm#03

בזמנו, הוא עשה אחלה עבודה, האם הוא רלוונטי למעבדי היום ?

8. אשמח להמלצה על אוזניות גיימינג (לא במסגרת התקציב) ?

תודה מראש,

מצטער על האשכול הארוך, ניסיתי להביא את כל האינפורמציה הרלוונטית בכדי שתוכלו לעזור לי בצורה הכי מדוייקת :P

ושוב... תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

הכרטיס מסך שבחרת

AMD Radeon HD 7970

הוא כרטיס יקר מידי ולא משמעותי. בכספו תוכל לעשות מערך כרטיסים משתלם וחזק הרבה יותר.

ואתה בטוח שבאמת תצליח לנצל 16GB RAM ? בשביל מחשב גיימינג חזק ביותר הייתי מציע 8GB ולמתפרעים ומגזימים 12GB.

ולגבי הזיכרון SSD, תראה זיכרון זה הוא חדיש ביותר אני יכל להגיד שיש הבדל רב. (משמעותי) אבל הוא יקר מאוד למשל זיכרון SSD של Intel 120GB יכל להגיע פחות או יותר ל כ-1300 ש"ח אם אתה רוצה להוסיף דבר כזה במפרט שלך אני הייתי מציע על 80 GB SSD שעליו יותקן מערכת ההפעלה שהוא עולה פחות או יותר כ800 שקל.

שורה תחתונה מפרט זה מבוזבז ולא מחושב. לא ממליץ כלל !

פורסם

יש חוסר תאימות בין החלקים שבחרת.

לוח מבוסס X58 עם סוקט 1366, לעומת מעבד בסוקט 1155 מהדור החדש - SB

הזיכרון הוא פחות מטריד בעיני, המחירים שלהם לא בשמים היום. אם באמת נחוץ לך 16 GB (ואני לא חושב), אפשר ללכת על זה.

הכרטיס מסך הוא בהחלט מפלצת, אבל למה? על איזה מסך אתה מתכנן? אילו רזולוציות?

עדיף שתמלא את השאלון, זה יעזור לנו להתמקד יותר בבחירת המפרט המתאים לך

פורסם

בגלל זה שיניתי לו את הלוח :xyxthumbs:

פורסם

עד כה, החדירה של צגי 3D לא מאד מרשימה, אני לא משוכנע שיש טעם להשקיע דווקא בזה כסף, אפשר לקבל בסכום כזה צג 24" מבוסס פאנל איכותי כיום, סביר שזה יהיה משתלם יותר.

מבחינת ביצועים, RAID 0 לא ממש מצדיק את עצמו פה, במיוחד לא בתקופה כזו שקשיחים יקרים למדי.

אם אתה באמת מחפש שיפור של יחס עלות / תועלת, קשיח בודד ו8GB של זיכרון יהוו שיפור לעומת המפרט הנ"ל.

לגבי ה7970, בעוד שמדובר בליבה הגראפית הבודדת החזקה ביותר שבנמצא, היא לא ממש משתלמת כרגע, אם הקניה מתוכננת לטווח המיידי, אז זוג 6950 ייתנו יותר ביצועים בפחות עלות. גם זוג GTX570 יהוו שיפור ביצועים. אבל אם אתה מתכנן בכל מקרה שדרוגים אולי שווה בכלל להשקיע פחות כרגע.

לגבי OC, לא ציינת אם יש שאיפות.

האם המארז עובר לטובת המחשב החדש? מה לגבי ספק?

פורסם
  • מחבר
עד כה, החדירה של צגי 3D לא מאד מרשימה, אני לא משוכנע שיש טעם להשקיע דווקא בזה כסף, אפשר לקבל בסכום כזה צג 24" מבוסס פאנל איכותי כיום, סביר שזה יהיה משתלם יותר.

מבחינת ביצועים, RAID 0 לא ממש מצדיק את עצמו פה, במיוחד לא בתקופה כזו שקשיחים יקרים למדי.

אם אתה באמת מחפש שיפור של יחס עלות / תועלת, קשיח בודד ו8GB של זיכרון יהוו שיפור לעומת המפרט הנ"ל.

לגבי ה7970, בעוד שמדובר בליבה הגראפית הבודדת החזקה ביותר שבנמצא, היא לא ממש משתלמת כרגע, אם הקניה מתוכננת לטווח המיידי, אז זוג 6950 ייתנו יותר ביצועים בפחות עלות. גם זוג GTX570 יהוו שיפור ביצועים. אבל אם אתה מתכנן בכל מקרה שדרוגים אולי שווה בכלל להשקיע פחות כרגע.

לגבי OC, לא ציינת אם יש שאיפות.

האם המארז עובר לטובת המחשב החדש? מה לגבי ספק?

תודה רבה לכל העונים,

לפי בקשת אחד המשתמשים ובכדי להקל על כולם-

1. מה התקציב המקסימאלי?

8000 ש"ח מחשב + 2000 ש"ח מסך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל, אך אם יש אפשרות לחסוך מבלתי להוריד מהביצועים יחסית גם אשמח.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגלישה קלה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battle field 3, call of duty:MW 3 וכוד'...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך המלצה למסך

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גובהה שיש.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא חשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?כן, אך לא מסיבי

אני רואה שהמפרט שהרכבתי לא מומלץ, אני אשמח לקבל הרכבה למפרט חדש + מסך, תודה.

אם איכות ה 3D שיש היון אינה איכותית, אני אאלץ לוותר, אך אשמח לקבל המלצה למסך איכותי אחר במסגרת ה- 2000 ש"ח.

אוותר גם על אפשרות ה RAID0, רק כונן אחד + SSD למערכת ההפעלה.

אוותר גם על 16GB זכרון ואסתפק ב- 8GB

לגבי להכרטיס מסך, אם הוא כרגע לא משתלם ויש אלטרנטיבה אחרת, בכדי להגיע לאותם ביצועים או נמוכים/גובהים במקצת, כמו כרטיס מסך זה, אשמח, בין אם ע"י כרטיס מסך אחד או שילוב של שניים.

בעתיד יתכן שדרוג של זיכרון פנימי וכרטיס מסך רק בכדי לעמוד בקצת החידוש הטכנולוגי העולמי, בלתי להוריד עכשו בביצועים.

אצטרך המלצה גם לספק,

לגבי המארז אני מעוניין להשאיר, מארז איכותי ביותר, אך השאלה האם הוא מספיק טוב בכדי לקרר את המחשב החדש ?

תודה רבה, אני מקווה שעם המידע לעיל והאשכול הראשון, תוכלו לעזור לי להגיע למפרט סופי.

פורסם

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte Z68X-UD3H-B3[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

764₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI DUAL BIOS!!! - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

2460₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

941₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Corsair 4Gb CML4GX3M1A1600C9 CL9[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

306₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic M12II-750W Active PFC 750W Modular 80+ Bronze[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

659₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

985₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 500GB Momentus XT Hybrid HDD/4GB SSD Sata II 32MB Buffer[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

860₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

179₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Thermaltake V6 BlackX edition 2X 120mm + BlackX HD dock[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

377₪[/td][/tr][/table][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]7531₪

דגשים:

במפרט המחיר הוא לשני כרטיסי מסך ושני זיכרונות (סה"כ 8G)

1)הספק הוא קצת יותר מהצורך כי אמרתה שתרצה לשדרג בעתיד (זיכרונות HDD או כרטיס מסך).

2)כוננן SSD מיותר למחשב למשחקים..במקום זה יש לך כונן היברדי שהוא מהיר יותר מ- HDD רגיל וישדרג לך את המהירות במחשב כולו ולא רק למערכת הפעלה.

3)ברר עם החנות האם ניתן לפתוח את הכרטיסים ל- 6970 . אם לא בקש גרסה שאפשר אם יש להם.

4) שכחתי להוסיף CD-ROM. עניין של עוד 120 ש"ח בערך.

פורסם
:xyxthumbs: מתן מפרט סוף הדרך אני בעד.
פורסם

לדעתי המפרט לא משהו, בעיקר מהסיבות הבאות:

- הכונן ההיברידי כולל בעיית קושחה ועדיין אין עדכון שפותר אותה. אומנם הכונן מעולה בביצועיו, אני לא ממליץ להסתכן.

- זוג כרטיסי 6950? הם אומנם משתלמים מכל כרטיס דגל שהוא חד ליבתי, אבל עם שני הכרטיסים האלה בסופו של דבר הוא יתקע עם מפרט חזק אבל עם טכנולוגיה מיושנת (לדוגמא, כשיצא DX12 וכדומה). במידה וגרסא זו אינה נפתחת ל-HD6970 ואתה לא תפתח אותם- בכלל אין פה על מה לדבר.

- קירור די אוברקיל למפרט שאינו תומך באוברקלוק.

להלן מפרט נוסף שהייתי ממליץ עליו.

המפרט כן כולל מעבד מסוג "K" התומך באוברקלוק עם קירור מספק. הסיבה היא שממילא הלוח כולל תמיכה במערך כרטיסים ולרוב אלו לוחות לשוק הבינוני/גבוה, לכן גם פה ממילא יש תמיכה ב-OC מצד ערכת השבבים. לכן, בפועל, אתה מוסיף כמה שקלים בודדים לפוטנציאל של תוספת של עשרות אחוזי ביצועים, מה שיבוא לידי ביטוי בעיקר בעתיד כאשר המעבד יחשב כחלש יותר. כללתי פה לוח-אם שאומנם לא מבוסס ערכת שבבים Z68 (כלומר אתה מפסיד כמה תכונות שוליות) אך עדיין מדובר על אחד מלוחות האם האיכותיים והמשתלמים ביותר לשוק הגבוה.

כמו כן, כלול ספק איכותי, כונן SSD מינמאלי (אם תרצה, תוכל לקחת גם את גרסת ה-128GB) ביחד עם כונן קשיח מעולה.

כללתי זוג כרטיסי HD6870 שהם הרבה יותר משתלמים מ-HD6950 (כבודד וגם כמערך). הם אומנם מעט חלשים יותר, אך עדיין מספקים לכל המשחקים שיש כיום. מסך איכותי כלול ישנם מספר גרסאות שניתן לפתוח אותן ל-HD6970, מציע לך לברר האם מה שהציעו לך אכן בר פתיחה (כמדומני-כן).

אך אין מארז (שכן אמרת שאתה רוצה לשים את שלך). במידה ואתה מתכנן שדרוגים משמעותיים בהמשך, ניתן לקחת ספק של כ-760W מאותה הסדרה בתוספת כמה עשרות שקלים, למרות שלרוב גם ה660W הנ"ל כולל מרווח נשימה.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1065

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993

לוח אם:

[..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪853

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR "A" 660W - RETAIL ₪411

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪636

דיסק קשיח 2:

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪535

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6649

פורסם

יאיר מפרט פצצה אבל אולי כידי ספקSEASONIC S12II 620W (80 PLUS BRONZE) - BULK

כל השאר נראה אחלה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לדעתי המפרט לא משהו, בעיקר מהסיבות הבאות:

- הכונן ההיברידי כולל בעיית קושחה ועדיין אין עדכון שפותר אותה. אומנם הכונן מעולה בביצועיו, אני לא ממליץ להסתכן.

- זוג כרטיסי 6950? הם אומנם משתלמים מכל כרטיס דגל שהוא חד ליבתי, אבל עם שני הכרטיסים האלה בסופו של דבר הוא יתקע עם מפרט חזק אבל עם טכנולוגיה מיושנת (לדוגמא, כשיצא DX12 וכדומה). במידה וגרסא זו אינה נפתחת ל-HD6970 ואתה לא תפתח אותם- בכלל אין פה על מה לדבר.

- קירור די אוברקיל למפרט שאינו תומך באוברקלוק.

להלן מפרט נוסף שהייתי ממליץ עליו.

המפרט כן כולל מעבד מסוג "K" התומך באוברקלוק עם קירור מספק. הסיבה היא שממילא הלוח כולל תמיכה במערך כרטיסים ולרוב אלו לוחות לשוק הבינוני/גבוה, לכן גם פה ממילא יש תמיכה ב-OC מצד ערכת השבבים. לכן, בפועל, אתה מוסיף כמה שקלים בודדים לפוטנציאל של תוספת של עשרות אחוזי ביצועים, מה שיבוא לידי ביטוי בעיקר בעתיד כאשר המעבד יחשב כחלש יותר. כללתי פה לוח-אם שאומנם לא מבוסס ערכת שבבים Z68 (כלומר אתה מפסיד כמה תכונות שוליות) אך עדיין מדובר על אחד מלוחות האם האיכותיים והמשתלמים ביותר לשוק הגבוה.

כמו כן, כלול ספק איכותי, כונן SSD מינמאלי (אם תרצה, תוכל לקחת גם את גרסת ה-128GB) ביחד עם כונן קשיח מעולה.

כללתי זוג כרטיסי HD6870 שהם הרבה יותר משתלמים מ-HD6950 (כבודד וגם כמערך). הם אומנם מעט חלשים יותר, אך עדיין מספקים לכל המשחקים שיש כיום. מסך איכותי כלול ישנם מספר גרסאות שניתן לפתוח אותן ל-HD6970, מציע לך לברר האם מה שהציעו לך אכן בר פתיחה (כמדומני-כן).

אך אין מארז (שכן אמרת שאתה רוצה לשים את שלך). במידה ואתה מתכנן שדרוגים משמעותיים בהמשך, ניתן לקחת ספק של כ-760W מאותה הסדרה בתוספת כמה עשרות שקלים, למרות שלרוב גם ה660W הנ"ל כולל מרווח נשימה.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1065

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993

לוח אם:

[..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪853

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR "A" 660W - RETAIL ₪411

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪636

דיסק קשיח 2:

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪535

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6649

שוב, תודה רבה לכל העוזרים, אך יש לי כמה שאלות:

1. המסך מסיק טוב ? במחירים האלה לא שווא לקחת מסך יותר גדול מ- 23" ? בכל זאת מסכי 3D עדיין לא כדאי ?

2. האם יש סיבה לכך שכולם ממליצים על i5 ולא i7 ?

3. לא שמעתי על זכרונות מסוג Transcend האם הם יותר טובים מ gskill ?

4. כתבתם "לפתוח" את כרטיסי המסך, מה זה בעצם "לפתוח אותם" או בר פתיחה ?

5. הדאגה העיקרית שלי היא הכרטיס מסך! האם מערך זה מספיק להפעיל את המשחקים החדשים כגון battlefield 3 החדש באופן

מקסימאלי ?... האם יש אפשרות למערך יותר טוב מזה שישרת אותי בעתיד אשמח לקבל ?

6. איזה ספק כח 760w הייתם ממליצים ?

7. האם הדיסק קשיח במפרט למעלה יותר טוב מ WD Caviar Black ?

8. למרות שאני מעוניין להשאיר את המארז הנוכחי האם הוא מספיק מקורר לחלקים החדשים ?

9. הכרטיס קול שיש לי עכשו תואם למפרט החדש ? אפשר להרכיב אותו ?

10. מחפש המלצה לאוזניות גיימינג ?

תודה רבה לכל העוזרים והסבלנות שלכם :P

פורסם

1. זה המסך הטוב ביותר שתוכל לקנות במחיר הזה.

2. ההבדל הגדול בין I5 ל-I7 זה HT. לפי מה שזכור לי אתה לא משתמש בתוכנות שמנצלות HT (בטח לא משחקים).

3. זיכרון זה זיכרון. כולם עושים את אותה עבודה ונבדלים במראה, צלעות קירור, תזמונים ותדר.

4. ישנם כמה גרסאות של 6950 שהן למעשה 6970 שהוגבלו מלאכותית. ע"י צריבת ביוס ניתן כביכול לבטל את ההגבלות הללו.

5. עם זוג 6870 אתה תעיף כל משחק היום (ובטח BF3). יוצאי דופן הם משחקים כמו metro2033 שגם 7970 עשוי לגמגם בהגדרות מקסימום.

6. לא רלונטי, ספק 660W יתן לך המון מרווח נשימה.

7. טוב יותר במה? הוא מעט איטי יותר מה-black אבל יש לך כונן SSD כך שזה לא רלונטי.

8. יש לך מארז איכותי מאוד ומרווח. הוא אמנם לא הקריר ביותר (המאווררים שלו שקטים מאוד ואיטיים) אבל הוא מספיק בהחלט. מקסימום אפשר להחליף לו מאווררים.

9. ודאי.

10.פתח דיון בפורום אודיו וקולנוע בייתי...

פורסם
  • מחבר

1. זה המסך הטוב ביותר שתוכל לקנות במחיר הזה.

2. ההבדל הגדול בין I5 ל-I7 זה HT. לפי מה שזכור לי אתה לא משתמש בתוכנות שמנצלות HT (בטח לא משחקים).

3. זיכרון זה זיכרון. כולם עושים את אותה עבודה ונבדלים במראה, צלעות קירור, תזמונים ותדר.

4. ישנם כמה גרסאות של 6950 שהן למעשה 6970 שהוגבלו מלאכותית. ע"י צריבת ביוס ניתן כביכול לבטל את ההגבלות הללו.

5. עם זוג 6870 אתה תעיף כל משחק היום (ובטח BF3). יוצאי דופן הם משחקים כמו metro2033 שגם 7970 עשוי לגמגם בהגדרות מקסימום.

6. לא רלונטי, ספק 660W יתן לך המון מרווח נשימה.

7. טוב יותר במה? הוא מעט איטי יותר מה-black אבל יש לך כונן SSD כך שזה לא רלונטי.

8. יש לך מארז איכותי מאוד ומרווח. הוא אמנם לא הקריר ביותר (המאווררים שלו שקטים מאוד ואיטיים) אבל הוא מספיק בהחלט. מקסימום אפשר להחליף לו מאווררים.

9. ודאי.

10.פתח דיון בפורום אודיו וקולנוע בייתי...

1. יכול להיות שמסך זה הינו האפשרות בעלת העלות/תועלת הטובה ביותר במחיר המצויין, כמו שאפשר לראות יש לי מרווח מסויים ויש

באפשרותי לקנות מסך יותר איכותי/גדול, האם יש המלצה מסויימת ? ועוד שאלה: האם שווא לגיימר להתקין 2 מסכים עובדים ביחד ?

2. מה זה HT ? ואיזה תוכנות משתמשות ב- HT ?

3. אני מודע להבדל בין הזכרונות (כגון: צלעות קירור ותיזמונים...), בגלל זה אני שואל האם האופציה הנ"ל היא הכי טובה

במבחן העלות/תועלת ? (אותו עניין כמו מספר 1- מסך המחשב)

4. מה הרציונל העומד מאחורי ההגבלה המלאכותית ?

5. יש לציין שגם בסוגיה זה עולה אותה שאלה, כמו במספר 1- מסך המחשב,

חפשתי באינטרנט השוואת ביצועים בין חיבור והפעלה של 2 כרטיסי 6870 ביחד לבין כרטיסי מסך שונים חזקים בשוק ולא מצאתי

כלום, אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי לביקורת כזה (באנגלית אפשרי גם) ?

6. תודה.

7. על כונן ה- SDD, אין שהבנתי, מתקינים את מערכת ההפעלה והשאלה העולה היא: מתקינים רק את מערכת ההפעלה או גם תוכנות

בסיסיות ? כגון: אופיס, אנטי וירוס וכדו'... ?

8. בזמנו החלפתי לו את המאווררים (לא זכור לי לאיזה) אבל זכור לי למאווררים מצויין ומהירים מאוד מאוד.

9. תודה.

10. אין בעיה.

**הערה: יכול להיות שלא הסברתי את עצמי כראוי:

1. כאשר ציינתי שאני מעוניין לחסוך לא התכוונתי לחסוך על חשבון ביצועים (פרופורציונלי כמובן, למשל: אני לא אוציא אקסטרא 500

ש"ח על שיפור בביצועים של 2%, כי ההוספה במחיר של 500 ש"ח לא פרופורציונלי ולא מצדיק העלאה של 2% בביצועים, מקווה

שהסברתי את עצמי טוב)

2. אני מעוניין בשידרוגים עתידיים כמו שציינתי, אך הכוונה הייתה לשדרוג בעתיד של כרטיס מסך וזכרונות, כאשר:

כרטיס מסך- הכוונה היא לקנות כרטיס מסך חזק חזק ובעתיד לרכוש עוד אחד שיעבודו ביחד וככה לעמוד מול החידושים בשוק, כי אם

אני ארכוש 2 כרטיסים כיום, בעתיד אצטרך להחליף את שניים, אני לא רואה בזה עניין כדאי ? או שאני טועה ?

זכרונות- כאן זה לא בעיה כי תמיד יהיה אפשר לקנות עוד זכרונות.

3. ציינם אפשרות נרחבת ל- OC במפרט הנ"ל, הבעיה היא שאני לא יודע איך עושים OC,

א. עד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב באחזוים (הערכה גסה) ?

ב. האם בכדי לבצע OC אני צריך לרכוש עוד חלקים או לשפר את חלקם ?

ג. חסרונות ?

שוב תודה רבה לכולם, אני מודע לעובדה ששיגעתי אותם, סליחה מראש :P .

פורסם

1. הקפיצה הבאה במסך היא U2412 של דל שהוא אותו מסך רק 24 אינטש ורזולוצייה של 1920X1200. אבל הוא עולה כ-1400.

לגיימינג 2 מסכים זה אסון. תאר לך שהכוונת נמצאת חצויה בין שני מסכים וכך כל דבר שהוא במרכז. 3 מסכים הגיוני יותר וחוויה אמיתית.

2. HT=Hyper Threading. טכנולוגיה של אינטל המדמה ליבה וירטואלית עבור כל ליבה פיסית. זה אמור ליצור עיבוד מקבילי (parallelization)

על מנת למנוע מתהליך X לחכות עד שתהליך Y יסתיים למרות ש-X אינו תלוי ב-Y. על מנת שזה יעבוד התוכנה צריכה לעבור אופטימיזציה ספציפית

לטכנולוגיה זו. תוכנות שמנצלות HT הן לרוב תוכנות שדורשות כח עיבוד רב - קידוד, עריכה גרפית וכולי. עבור יישום שלא מנצל HT, מומלץ לכבות

את האפשרות בביוס. עבור OC גבוה, מכבים את ה-HT על מנת לקבל יציבות והורדה של חום (עד 10-12 מעלות!!)

3. זכרונות 1333 CL9 יהיו זולים מזכרונות 1600 או זכרונות CL8,7 בעשרות אחוזים למרות הפרשי ביצועים של 5-10% במבחני ביצועים

או 1%~ במשחקים למשל. מאחר ושיפור זה זניח מאוד ולא מורגש כלל, אין טעם לו. בנוסף, OC מתבצע ע"י שינוי המכפלה בלבד ולא שינוי תדר

הבאס מה משפיע על תדר הזכרונות. פעם במעבדים בלי מכפלה פתוחה, היית צריך זכרונות עם תזמונים הדוקים\תדר גבוה על מנת להגיע ל-OC

גבוה יותר למעבד.

4. חיסכון בחומרים, תכנון כרטיס נוסף, פס ייצור וכולי... ע"י מכירה של כרטיס זול יותר הם פונים לפלח שוק רחב יותר.

5. סקירה של 6870CF. זהו העמוד שמציג חתח רוחבי של ביצועים (ממוצע במספר גדול של משחקים + מבחני ביצועים סינטטיים):

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6870_CrossFire/23.html

7. מתקינים מערכת הפעלה וכל תוכנה שאתה רוצה שתותקן ב-SSD (כדי להינות מקריאה\כתיבה מהירים). אנטיוירוס לא שוקל הרבה אז אין בעייה.

8. אחלה.

הערות:

א. OC זו פעולה פשוטה למדי כיום והיא נעשית ע"י סדרה של העלאות המכפלה ובדיקות יציבות עד לכישלון. אז מעלים מתח וחוזר חלילה. בכל

מקרה יש פורום ייעודי לזה ושם תוכל לשאול שאלות. OC דורש קירור איכותי על מנת לקבל טמפרטורות סבירות גם אחרי העלאת מתח.

חסרונות של OC מסתכמות בעלייה בטמפרטורות... השיפור בביצועי המעבד מגיע לעשרות אחוזים.

ב. כמו שציינתי, לגיימינג 2 מסכים זה אסון. 3 זה חוויה לא נורמאלית אבל החיסרון הוא כמובן רכישה של שלושה מסכים וכמובן בשל הרזולוצייה

הגבוהה נדרש כח עיבוד גרפי גדול. במקרה של שלושה מסכים הייתי ממליץ על לפחות שני 6950 (ועדיף לפתוח אותם). כמובן שדרוגים יעשו

דחופים יותר. לא זול העסק...

ג. מערך כרטיסים היום נותן יותר FPS בעבור השקל. כלומר, שני 6870 יחד עם התוספת ללוח תואם יעלו כ-1800 ש"ח. ב-1800 ש"ח אתה

לא יכול לקנות אפילו GTX580 למרות שהוא חלש משמעותית משני 6870. בעתיד כמובן תצטרך להחליף את שניהם אבל זה לא באמת משנה.

אולי אפילו ביד שנייה תוכל לקבל יותר כסף (בעבור שני כרטיסים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים