עבור לתוכן

ASUS STX מול DAC חיצוניים בתקציב דומה?

Featured Replies

פורסם

למרות חיפושים רבים מאוד ברשת, לא מצאתי התייחסויות רציניות לסוגיה זאת.

ה-ASUS STX אמור להיות DAC איכותי במיוחד, הן לפי הנתונים הטכניים והן לפי הביקורות השונות. הוא גם לא זול יחסית לכרטיס קול פנימי שלא מיועד לשימוש מקצועי.

אולם לא מצאתי כל כך התייחסויות ישירות ליכולות שלו (כ-DAC כאמור, לא כמגבר אוזניות) מול יחידות חיצוניות בתקציב דומה - לדוגמא ה-PRO-JECT USB או יחידות איזוטריות יותר כגון ה-HUD-MX1, ה-DAC-WOW של HOTAUDIO וכו' או אפילו יחידות יקרות יותר כגון ה-V-DAC או MATRIX.

פורסם

תבדוק פה:

http://www.hifimusic.co.il/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94%3A-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%A7%D7%95%D7%9C-Asus-Xonar-Essence-ST-t2710.html?start=0&st=0&sk=t&sd=a

סקירה של הESsence ST שזה כמעט אותו כרטיס אאל"ט, עם התייחסות כלשהי לVDAC, אולי תצליח ללמוד משם משהו מועיל לגבייך.

.

דוגרי, אם אתה מחפש מענה כלשהוא להגביר אוזניות ולא צריך את כל הפונקציות הנלוות של כאטיס קול מכשיר משולב כמו HUD-MX1 מהווה תמורה יותר טובה לדעתי, גם אם אולי יישמע מעט פחות טוב.

פורסם
  • מחבר

תכונת מגבר האוזניות משנית בשבילי, הרוב המכריע של ההאזנה אצלי הוא דרך הרמקולים.

החשוב ביותר הוא ה-DAC ונראה לי ממה שמצאתי שה-STX כנראה נותן תמורה יותר מראויה בשביל הסכום שהוא עולה.

אני ארכוש אותו במהלך החודש הקרוב בכפוף למגבלות תקציביות ובלת"מים.

פורסם
  • מחבר

רכשתי את הכרטיס לפני מספר ימים.

ארוז יפה מאוד, נראה מרשים, מצורפת חוברת עם אסופה של אנליזות שבוצעו ליציאות הכרטיס ומפגינות את כישוריו המרשימים.

רק מה, לא יושב על לוח האם שלי, הסלוטים של ה-RAM מפריעים :pissed:

מזל ששידרגתי את המארז ל-define mini ויש לו סלוט פנוי בצד. הזמנתי כבל מאריך ל-PCIe וברגע שהוא יגיע מסין אני אנסה לחבר את הכרטיס מחדש ולחלוק רשמים (ותמונות).

בנתיים אני נאלץ להסתפק ב-U2A העתיק שלי.

פורסם

הרכבתי היום את ה ST , מחובר למגבר סטריאו ב RCA ישיר , ה ST החליף UCA 202 של בהרינגר ,

פשוט עולם אחר... תענוג לאוזניים :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הגיע הכבל המאריך של ה-PCIE, עדיין דרש כל מיני אילתורים ובסוף השתמשתי בכמה אזיקונים והרבה מזל בשביל לארגן את הכרטיס בתוך המארז.

בחיבור למגבר שלי מרגישים הבדל מסוים, בהשוואה ל-CDP היקר שלי (ARCAM CD72) אין ממש יתרון מהותי למי מהמקורות. אני אעתיק כמה מהדיסקים למחשב ואערוך השוואה בקרוב.

בחיבור לאוזניות (גראדו SR80) מדובר בתוצאה שהיא לא פחות ממדהימה.

תחושתי היא שמה שמגביל את המערכת שלי כעת הוא המגבר הישן שלי (מרנץ 2235) שאני מתכוון לשדרג בעתיד למגבר דיגיטלי מבוסס TK2050 (ה-TA2020 לא מספיק חזק לצפייה בסרטים).

פורסם
  • מחבר

לאחר השוואה של מספר טרקים מהמחשב מול המקבילים שלהם שנוגנו על ה-CD72 אני חייב לציין שההבדל (אם בכלל) בקושי מורגש על המערכת שלי.

אולי, ממש אולי ל-CD72 יש במה רחבה יותר, אבל זה ממש בספק. לפחות במערכת שלי ה-STX ממלא את הציפיות שהיו לי מה-DAC (ז"א - שישתווה ביכולות שלו ל-CDP המאוד אהוב ומוצלח שלי).

התחושה שלי היא שהגורם המגביל במערכת כרגע הוא המגבר, אבל שדרוג יאלץ לחכות.

לציין שעדיין יש בעיות עם ההשמעה ברמת התוכנה. ASIO4ALL עושה בעיות עם איכות סאונד לא יציבה. ה-ASIO של אסוס מקרטע לסירוגין ואני לרוב חוזר להשתמש ב-directsound של חלונות.

פורסם

למה אתה לא מנסה wasapi?

פורסם

תתחדש על הכרטיס fungiman. אני חושב שאם אתה רוצה להשוות אותם, בעיקר ברזולציה וטונאליות, אתה צריך להשתמש בכלים יותר חושפניים מהSR80 והרמקולים שלך, IEM אנליטיות כמו אטימוטיק HF5 לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

לא רלוונטי. לא רכשתי את הכרטיס לצורכי מבחן אלא כתוספת למערכת שלי. בתוך המערכת שלי הכרטיס משיג את היעד ויותר (מגבר אוזניות כבונוס).

למה אתה לא מנסה wasapi?
אני בעיקר חושב שהגיע הזמן לשדרג את ה-HTPC שלי מויסטה ל-7...
פורסם

גם אני רכשתי לאחרונה את ה stx

וגם אצלי זה מותקן על ויסטה

יש מדי פעם קרטועים בסאונד אבל זה קורה רק בזמן התקנת תוכנות , בשימוש יום יומי אין קרטועים

זה די מעיק ולא מתאים לחברה כמו אסוס לפשל ככה במוצר דגל . אם אשדרג לווינדוס שבע לא יהיו יותר קרטועים ?

פורסם

זה לא חדש, ה-STX הוא מקור איכותי ואודיופילי למדי. הוא גם מגבר אוזניות מצויין, אגב, טוב יותר מרוב מגברי ה-Entry Level לפי מה שראיתי ב-Head-Fi (אם כי עדיין נופל מול מגברים בשרניים, אבל זה מובן לחלוטין)

פורסם

גם אני רכשתי לאחרונה את ה stx

וגם אצלי זה מותקן על ויסטה

יש מדי פעם קרטועים בסאונד אבל זה קורה רק בזמן התקנת תוכנות , בשימוש יום יומי אין קרטועים

זה די מעיק ולא מתאים לחברה כמו אסוס לפשל ככה במוצר דגל . אם אשדרג לווינדוס שבע לא יהיו יותר קרטועים ?

הקרטועים קורים בזמן עומס מלא רגעי של המחשב וזה נורמלי לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים