עבור לתוכן

ראוטר חדש D-LINK DIR 655 וניתוקים ב L2TP

Featured Replies

פורסם

לפני כחודש רכשתי את הנתב המתקדם של D-LINK מדגם DIR-655 אך גיליתי למרבה האכזבה שהחיבור מתנתק לאחר מס' בודד של ימים ויש לי איתו לא מעט בעיות אחרות, אני עם תשתית הוט מהירות 12M וספק 013 נטויז'ן בחיבור L2TP עם החייגן.

דיברתי רבות עם חברת D-LINK בנושא שטוענים שהראוטר תקין לגמרי (לדעתי שקר וכזב) ושהוא אמור להחליף כתובות איי פי ולהתנתק לעיתים קרובות, מה שלא נראה לי הגיוני.

ביצעתי איתו המון פעולות: ביטלתי מנגנון Qos לחלוטין שברגע שהוא מופעל הנתב מאתחל את עצמו רנדומלית, קיבעתי את מהירות ה wan ל 100mbps ולא אוטומטי, ביטלתי מנגנון SPI ושיניתי הגדרות בפיירוול שלו.

המודם מסוג thomson tcm425 נשאר מסונכרן ובחיבור ישירות למחשב אין לי תקלות בכלל, החייגן נשאר מחובר גם 10 ימים רצוף ועם הראוטר הבעייתי הזה (שעלה לי לא מעט), הוא מחזיק במקרה הטוב 4 ימים.

גרסת החומרה שלו היא B1 וקושחה מעודכנת 2.02.

האם יש עוד פעולות לביצוע חוץ מ hard reset והגדרה מחדש לפני שאני נאלץ להתקשר לחברה ולאמר להם שאני מחזיר את המוצר ודורש החזר כספי או מוצר חליפי מדגם אחר?

הנושא מאוד דחוף

תודה מראש

;)

פורסם

הנתב הזה נראה לי ישן נושן

אתה בטוח שהוא חדש ?

פורסם

ישן נושן? ממש לא, זה אחלה נתב עם חומרה חזקה אך לצערי הוא לא אוהב את חיבור הכבלים בארץ.

אין לך מה לעשות חוץ מלהחליף נתב.

פורסם
  • מחבר

אתם בטוחים במה שאתם אומרים? אני כל הזמן שאלתי שוב ושוב את החברה אם הוא תומך בכבלים בארץ ואמרו לי חד משמעית כן

לאחר עדכון גרסה אחרון.

אם אכן הנתב בעייתי בחיבור לכבלים בארץ איזה נתב של איזה חברה ואיזה דגם אתם ממליצים או יכולים לכוון אותי לשם?

אני גם לא בטוח אם לא יעשו לי סצינות ב D-LINK להחלפה או החזרה של המוצר כולל החזר כספי, קניתי אותו מאייבורי.

פורסם

לא סתם כתבתי, בגלל שכבר ראיתי עליו ביקורת מלפני שלוש שנים וכבר שם נאמר שהוא נמכר שנה וחצי.

ככה שיש לו שורשים עמוקים.

אצלי יש TP1043ND שמחובר במהירות 20 לכבלים עם חייגן L2TP. אני באופן יזום עושה לו איתחול כל חודש, אחרת הוא נשאר מחובר קבוע.

הביקורת האמורה

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm

פורסם
  • מחבר

לפי דבריך אני צריך לממש אחריות ולנסות איכשהו להזדכות על הנתב הזה ולקנות את הדגם שלך ככל הנראה, למרות שבזאפ כותבים שהוא מתנתק מהאינטרנט גם כן.

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=748292

פורסם

קראתי ונקרעתי

חסרונות:

כל חודשיים שלושה מפסיק להתחבר לאינטרנט

אני ממליץ עליו, לדעתי זה הראוטר הכי טוב בשימוש בכבלים.

פורסם

לפני שאתה מחליף אותו. תנסה להחליף את ה MTU של הנתב.

אני לא יודע מה ברירת המחדל. אבל תנסה להוריד מ MTU

אולי תשים 1380 או 1480 ותעקוב אחרי זה.

פורסם
  • מחבר

ה MTU לא ניתן לשינוי מעל 1400 ב L2TP בנתב הזה, ניתן רק להוריד.

אבל למיטב הבנתי הטכנית אם אני אגדיר גודל מנה מקסימלי קטן יותר אני אסבול מאיטיות בגלישה ובהורדות כי פחות מידע עובר ב tunnel.

פורסם

תנסה להוריד בכל זאת. אין לך מה להפסיד...

לצורך הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

שיניתי.

אגב איך הגעת למסקנה שהערך צריך להיות 1380? עכשיו אני קורא על זה באינטרנט בקישור הזה:

http://help.expedient.net/broadband/mtu_ping_test.shtml

ומה שביקשת ממני לעשות מצוין פה.

אם זה יסייע בפתרון הבעיה אזי יצאת מלך.

פורסם

לי גם יש את אותו הראוטר עם חיבור לכבלים והוא עובד רצוף כבר קרוב ל-3 חודשים (בגלל הפסקת חשמל - אחרת היה עובד חצי שנה מאז שנקנה)

Firmware Version : 1.34WW, 2010/06/02

Hardware Version: A4

פורסם
  • מחבר

אצלי זה rev b1 החדש יותר, מקווה שהוא לא הדפוק יותר.

אתה גם הגדרת לו דברים מיוחדים בתוכו?

פורסם

יש לי גם את הנתב הזה.

1.34WW A4

בסך הכל עובד עכשיו ללא בעיות.

בזמנו שהיו ניתוקים ובדקתי את הסיבה לעומק הניתוק היה של הוט.

היתה לי בעיה של DNS ובעיה של אי התחברות מחדש לאחר ניתוק.

הבעיות היו בגלל שמשום מה הוט חיברו אותי בחיבור ללא חייגן והפעלתי חייגן בראוטר.

היה עוד מישהו כאן שהיתה לו בדיוק את אותה הבעיה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=507454.msg4445346#msg4445346

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אך במקרה הספציפי הזה אני לא חושב שהבעיה קשורה להוט הפעם.

הגדרתי לו MTU ל 1380 משום מה בינתיים זה יציב, לא מבין טכנית איך ולמה והלוואי שישאר כך.

למעט העובדה שאתר אחד או שניים נפתחים לאט יותר (גם האתר הזה) שאר האתרים והשיחות ב SKYPE

והורדות טורנט עובדות בצורה שוטפת וחלקה.

מקווה שלא יהיו ניתוקים ואם כן אז אאפס אותו HR ואגדיר מחדש או שאחליף אותו בראוטר של חברה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים