עבור לתוכן

בקשת מפרט למחשב נייד (תקציב של 10,000+)

Featured Replies

פורסם

אני עובד בצילום, והנושא שאני משתמש בו הוא גרפיקה..

השימוש של המחשב שאני מעוניין לקנות הולך להיות נטו לעיצוב תמונות.

התוכנות שאני משתמש בהן יהיו בעיקר Photoshop CS5 וPLUG IN בתוכו שנקרא Topaz (למי שלא מכיר, זה דינוייזרים וכו')

עכשיו יש לי מחשב נייח בבית שאני עובד איתו, והוא בעיקרון "סוחב" את כל מה שאני מריץ והביצועים שלו מספקים אותי אפשר להגיד, והמפרט שלו הוא כזה:

I7 2600 3.4hz

DDR3 16GB RAM

לוח אם:

ASUS P8P67

Geforce 550 TI

עכשיו בעיקרון אני מחפש מחשב נייד שיתן לי את אותם ביצועים, או אפילו יותר טובים בתקציב שהוא עד 13 אלף שקל..

המליצו לי על סדרת Alienware של DELL ואפילו חקרתי את זה קצת והדגם M18X באמת הרשים אותי מבחינת נתונים, אבל אני גם לא יודע באיזה תכונות בדיוק להשקיע.. אם זה יותר במעבד, או כרטיס מסך, או להפוך את הזיכרון פנימי ל32GB (בדגמים האלו של DELL יש את האופציה הזו)

המליצו לי גם על סדרת ה-EliteBook של HP, וגם על מחשבי Macbook pro ככה שאני בכלל מבולבל בנושא

בנוסף לדגם של מחשב נייד שאני מחפש, אני רוצה לדעת גם האם שווה להשקיע ב-SSD? האם השיפור שלו יהיה משמעותי בהקשר למה שאני מחפש?

תודה מראש

פורסם

האם הדברים שאתה עושה בפוטושופ יש שימוש בהאצת 3D? אם לא, ספק אם יש לך סיבה כלשהי להשקיע בכרטיס מסך חזק. מעבד טוב (אפילו לא סופר-דופר) והרבה זיכרון (לא צריך להיכנס לטירוף עם 32GB, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שה16GB מגביל אותך). SSD כן יכול לעזור והוא תוספת טובה לכל מחשב נייד.

לאור התקציב הגבוה שלך הייתי מחפש להשקיע במחשב עסקי שיבוא עם איכות בנייה עדיפה, עמידות לטווח ארוך (כנראה, תמיד יש סיכוי לתקלה), ואחריות טובה יותר לרוב בעת הצורך. דגמים כמו Thinkpad של לנובו, Elitebook של HP, או Latitude של DELL.

המחשבים של Apple הם גם מהשורה הראשונה בהרבה מובנים של איכות, אך אני לא רואה טעם ללכת לכיוון הזה אלא אם כן החלטת שאתה רוצה לעבוד בסביבת הMacOS. בשביל להריץ Windows לקנות Mac זה די בזבוז (למרות שהוא בהחלט מסוגל, שלא תבין אותי לא נכון).

פורסם
  • מחבר

אוקי... האמת שמערכת הפעלה זה ממש לא הדבר הקריטי לי אם זה יהיה שונה בתוצאות הסופיות..

בשורה התחתונה היא שאני אעדיף מחשב שיתן תוצאה טובה יותר בפחות כסף, אפילו אם הוא יהיה MAC.. אבל השאלה היא אם אפשר להשיג Macbook pro שיעמוד בצרכים שלי?

ושוב, השימוש שלי בפוטושופ לא דורש 3D, בעיקרון זה עיצוב תמונות (קבצים יחסית עצומים של 50-60MB לכל תמונה) והפעלה של דינוייזר - שבעיקרון פשוט "מחליק" את התמונה ומנקה ממנה את הרעש..

סתם בשביל שתבין אותי טוב יותר:

http://www.topazlabs.com/denoise/

אגב, כשהפעלתי את התוכנה הזאת במחשב הנייח שלי, ונכנסתי למנהל משימות - ראיתי שהשימוש במעבד עלה ל50%, והשימוש בזיכרון הפנימי הגיע ל4GB.. ובכל זאת לקח לPLUG IN הזה משהו כמו 10-13 שניות לסיים את התהליך..

תודה על התגובה אגב :)

פורסם

אפשר להשיג Macbook Pro שיענה על צרכים, אבל זה לא יהיה בפחות כסף מהאלטרנטיבות. לדעתי עדיף לבדוק את האפשרויות האחרות שהעלתי.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון מה שאני מחפש זה יותר לכיוון של מפרטים ולא דגמים.. ובנתיים הדגם שהכי הרשים אותי מכל הרשימה זה ה-M18X מסדרת Alienware של DELL..

ואם באמת יצא מצב שאני אלך לכיוון של ה-MAC, זה יהיה הדגם הזה:

http://store.apple.com/us/configure/MD322LL/A?

תוך כדי שדרוג של המעבד מ2.4 ל2.5, שדרוג הזיכרון פנימי ל8GB, ו-256GB SSD...

אבל השאלה היא אם אני אוכל ליצור מפרט טוב יותר במחשבים ניידים אחרים, שהם לא של MAC?

ועוד שאלה בנושא..

למה שכשאני משתמש בתוכנה עצמה (Topaz), ונכנס למנהל משימות - רשום שהשימוש במעבד עולה ל50%, והשימוש בזיכרון פנימי הוא 4GB ועדיין לוקח לתוכנה בערך 10 שניות לסיים את התהליך?

אין לו אפשרות לצרוך עוד אחוזים מהמעבד ומהזיכרון הפנימי ולסיים עם זה מהר יותר?

תודה מראש על העזרה

פורסם

תסתכל על איזה ליבות מתאמצות- יכול להיות שהוא בכלל לא יודע לנצל את כל הליבות. בנוסף תנסה לתת עדיפות גבוהה יותר לתהליך במנהל המשימות.

בקשר לזכרון הפנימי- הוא צריך אז 4 ג'יגה, אם נשאר לך זכרון פנוי והוא לא מנצל אותו, אז אין לו איך להשתמש בו.

במחשבים ניידים, לדגמים יש חשיבות רבה, כי בין כל "מארז" ל"מארז" יש הבדלים גדולים. אפשר כל מפרט בערך לדחוף לכל דגם

וכן, אין סיבה לא ליצור מפרטים יותר חזקים שהם לא מק.

תתחיל להסתכל על הסדרות העסקיות ותחנות העבודה של לנובו (T וW), של DELL ושל HP כמו שאמרו פה, יש להם הרבה יותר גמישות במפרטים, תוספות, ומחיר התחלתי עדיף

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

איך אני בודק בדיוק איזה ליבות פועלות בזמן התהליך?

אם אפשר איזה הסבר קצר כדי להבין בערך איך זה הולך..

ואם יש אופציה לראות אם הכרטיס מסך גם כן פועל כשאני מפעיל את התוכנה?

ובנתיים אני בהתלבטות בין 2 דגמים של Lenovo ThinkPad

ואני לא הבנתי מה בדיוק מעבד יותר טוב ?

Intel® Core™ i7-2960XM Processor Extreme Edition 2.7Ghz

Intel Core i7 Extreme i7-2920XM 2.50 GHz – 3.5 GHz (Turbo Max), Quad-core

מישהו יכול להסביר לי מה מהמעבדים האלו יהיה עדיף לי מבחינת מה שאני מחפש?

פורסם

במנהל משימות, לך ללשונית הרביעית בה רואים את הניצול של כל הליבות, תפעיל את התהליך שלך ותעקוב אחרי השינויים.

כרטיס מסך- איני יודע, תנסה לחפש בגוגל\לחפש על ניצול הכרטיס מסך בשימוש שציינת

מעבד, ה2960 מהיר קצת יותר (זה די ברור מהמהירויות ומהמספור לא?). שניהם נראים לי כמו קניה מיותרת כי הם מאוד יקרים.

פורסם

שום יישום לא ידע לעשות שימוש בריבוי ליבות, אם לא נכתב במיוחד כדי לתמוך בכך. ואם יישום יודע לעבוד במקביל עם שני מעבדים, זה עדיין לא אומר שהוא אוטומטית יידע לנצל גם מצבים של יותר משניים (כמו שיש אצלך).

כנ"ל לגבי זכרון. אם יישום צריך כמות מסוימת של זכרון לעבודתו, אתה לא תעזור לו בזה שתיתן לו יותר. זיכרון זה לא תחליף לכוח חישוב.

מן הסתם, כשמדובר על מעבדים באותה הארכיטקטורה ומאותה הסדרה, זה שיותר מהיר - הוא יותר מהיר.

פורסם
  • מחבר

כן אבל לפי המהירויות ה-2960 נשאר על 2.7 GHZ קבוע, ולעומת זאת ל2920 יש Turboboost שאיתו הוא יכול להגיע ל3.5..

זאת הסיבה שזה בלבל אותי..

אבל תודה בכל מקרה :)

פורסם

ה-2960 מגיע ל-3.7

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה!

ורק שאלה אחרונה

כרטיס מסך כפול\יחיד ישפיע על הביצוע של מה שאני מחפש? כי באחד הפורומים אמרו לי שזה רק לגימיק הזה של שידור ל2 מסכים וזה לא באמת נותן "כוח" בתהליכים כמו עריכה של תמונות וכו'..

פורסם

מה שאמרו לך לא נכון.

כרטיס מסך כפול- הכוונה ל2 כרטיסי מסך שונים?

המחשב מפעיל את הכרטיסים לפי שיקול דעתו (או דעתך), תלוי אם הוא צריך עוצמה או חסכוניות. לא קשור לשידור ל2 מסכים.

השאלה האם כרטיס מסך חזק עוזר לשימושייך,

מחיפוש מהיר בפורומים של topaz, ראיתי שהם לא משתמשים בכרטיס מסך. אבל היתי מברר אצלם בפורומים בצורה יותר וודאית.

אם אתה עושה עוד שימוש בפוטושופ אז הוא לפעמים כן מנצל את הכרטיס מסך.

אז לשיקולך, אם אתה בונה על סדרה W לדוג' אז יש להם בכל מקרה כרטיס מסך נוסף

פורסם
  • מחבר

אוקי..

אתה יכול לתת לי קישור לפורום של טופז?

פורסם

נו באמת

topaz forum בגוגל, תוצאה ראשונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים