עבור לתוכן

שאלה לגבי זימון מוזר ולא מובן מהצבא

Featured Replies

פורסם

לא רשום על הזימון שזה מסווג או משהו ככה שאני מניח שאין פה עניין של בטחון שדה.

אז אספר על עצמי בקצרה:

יליד יחיד

פרופיל 97 עם סעיף ראיה קל

קב"א 54 דפ"ר 60

חתמתי התנדבות ליח"ש (קרבי) ועכשיו אני נחשב ל"לא ילד יחיד" בצבא

ביום ראשון קיבלתי בדואר זימון שבו רשום:

זימון ל: המשך תהליכי איתור ושיבוץ ליחידות צה"ל

הדבר הראשון ששאלתי את עצמי - איזה המשך, אם לא התמיינתי לכלום לפני כן?

כתוב שעלי להתייצב בבית חיל האוויר שבהרצליה

יש להביא את ההזמנה, ת"ז וכלי כתיבה

בנוסף רשום:

ההתייצבות הינה חובה

במידה ואין באפשרותך להגיע בתאריך שנקבע לך, יש לפנות למספר טלפון : 036954840

בין השעות 10-14

הדבר הראשון שעשיתי זה להתקשר לשם בין 10 ל14 בימים שונים ואין תשובה, יש תא קולי שבא איזה בחורה אומרת:"שלום הגעתם לXXX (לא הבנתי מה היא אמרה) אם אתם רוצים לדחות נא להשאיר ת"ז ותקבלו זימון חדש"

בנוסף רשום שיום הזימון בין 3 ל5 שעות, יש להצטייד באוכל ושתיה ולהגיע בזמן

בראש הדף כתוב מדור: איתור קדם צבאי

לכן התקשרתי למיטב (*3529) ופניתי לקד"צ, הבחורה בדקה ובמחשב לא רשום שיש לי שום זימון, ניסיתי שוב לפנות למיטב אך הפעם למוקד הליכים בלשכה, שוב בדקו ואמרו שבמחשב לא רשום שיש לי זימון, וכששאלתי למספר הטלפון שקיבלתי אמרו לי שהם לא יודעים מה זה

ואם תחפשו את המספר בגוגל תקבלו תחנות דלק משהו כזה :/

בקיצור אני רוצה לדעת מה זה לפני שאני נוסע להרצליה סתם, אם למישהו יש מושג בבקשה לעזור!

פורסם

כתוב חובה אז חובה

תלך וזהו

ותתחיל להתרגל ללעשות דברים בלי להבין אותם עד הסוף,

וגם יקרה לך הרבה פעמים שתסע עד למקום מסוים רק בשביל לחזור הביתה

פורסם

נכון ! אסור להיות סקרן, בלי הרבה שאלות!

תעשה מה שאומרים לך כמו כלב טוב.

וברצינות עכשיו.. אל תתרגש מזה אפילו לא לרגע אחד

סתם עוד דוגמא קלאסית לעבודה הערבית שנעשת בצה"ל - חוסר קואורדינציה , חשאיות ופקודות נייר.

הכל כדי להלחיץ צעירים לעשות מה שאומרים להם ולתקוע אותם כמה שיותר מהר איפה שמתאים למערכת , לפני שהם יפקחו עיניים ויבינו לאיזה בוץ ובזיון של גנון הם נכנסו.

כל החברה עם תגובות נוסח - "טוב מאוד שילך לאן שאומרים לו - שיגן על המדינה כמו שאני הגנתי | אם אתה לא תעשה את זה אז מי כן?! | למדינת ישראל יש המון אוייבים ועלינו להתמודד".

לא להתאמץ להגיב , תרמתם כבר.. תודה

לגבי הבעיה - תשאיר למשיבון ת.ז + תסביר לשלישה המפגרת שאתה רוצה קצת מידע על ה"המשך השיבוץ" הזה.

תשלך גם פקס למיטב/קד"ץ/לשכת גיוס וגם לבני גנץ אם צריך ותיידע אותם כי קיבלתה את הזימון אך ביקשתה לדחותו ולקבל מידע נוסף. (כך לא יוכלו להאשים אותך בהמשך ל"סירוב הפקודה").

דע את המערכת , היא חלשה, נצל אותה עד תום .

פורסם
  • מחבר

קיבלתי הרבה זימוני חובה שלא התייצבתי אליהם זה לא מעניין אותי בכלל אני מחכה כרגע למנילה קרבית ואני רוצה חי"ר ככה שממש לא מפריע לי שרשום שם חובה להגיע..

לא משנה כמה ניסיתי להבין מה זה אף אחד לא יודע

פורסם

אל תדאג, עם נתונים טובים כמו שלך, אם מאוד תרצה חי"ר, אז תקבל חי"ר. מעולם לא הבנתי למה צריך ללכת ברגל כשאפשר לנסוע על נגמ"ש, אבל יש כאלו שזה קוסם להם.

המבדקים השונים שאתה מקבל זימון אליהם נועדים (מבחינת הצבא) לבדוק אם אתה שווה לו יותר בתפקידים מסוימים מחוץ לחטיבות החי"ר, לדוגמא - יחידות מודיעין וחיל תקשוב מסוימות.

מעבר לזאת - ברוך הבא לצה"ל -

* יותר קל לתפוס את נשיא ארה"ב מאשר לקבל מענה טלפוני מכל מיני יחידות שלישותיות. לא חסרים מקרים ששולחים לי איזה צו (מילואים) משונה ואין שום דרך להשיג את קצינת הקישור, כל הזמן תפוס או סתם מנותק. אני פשוט מכיר דרכים עקיפות להשיג אותם.

לגבי הבעיה - תשאיר למשיבון ת.ז + תסביר לשלישה המפגרת שאתה רוצה קצת מידע על ה"המשך השיבוץ" הזה.

* ואם מדובר במבחני מיון ליחידת מודיעין מובחרת וחשאית? איזה מידע אתה רוצה שימסרו לו בטלפון בדיוק?

* עכשיו אתה עדיין מלש"ב, אבל אם בתור חייל (סדיר או מילואים) תקבל הוראת התייצבות ותתעלם ממנה אתה קרוב לוודאי תוכרז כנפקד.

אני לא מבין מה הבעיה הגדולה שלך להתייצב למבדקים ואפילו לעבור אותם בהצלחה - הרי בכל מקרה אי אפשר להכריח אותך ללכת ליחידה מיוחדת אם תחליט שאתה בכל זאת בוחר במסלול הבוצי.

פורסם
  • מחבר

כי זה נופל לי על יום לימודים עם מקצועות חשובים, וזה רחוק.

פורסם

מיון למודיעין כפי הידוע לי נעשה במתקני המודיעין והמכתב צבוע בצבעים ירוקים

אני לא יודע לגבי דברים סודיים, אין שם סיווג כלשהו

מתי קיבלת את זה?

אם בסביבות יום חמישי אז סביר להניח שזאת תקלה כי גם אני קיבלתי מכתב דומה (המשך מיונים ליחידות החי"ר אצלי, למרות שלא מויינתי לשום יחידת חי"ר והזימון היה לחיפה כשאני גר בחולון וצריך ליסוע לתל השומר ברמת גן..)

אחרי ניג'וס דיי ארוך התברר לי שמדובר בטעות

הכי טוב ובטוח- פקסס להם שיש לך מבחן חשוב באותו היום ואתה לא יכול להתייצב

אם לא תקבל זימון חוזר אז סביר מאוד להניח שמדובר היה בטעות.

פורסם

אם זה בבית חיל האויר הרצליה ליד קניון 7 כוכבים אז כנראה יציעו לך להיות טכנאי מטוסים דרג ב' או א'

ואולי עוד דברים אחרים.

ממליץ לך ללכת בחום.

פורסם
  • מחבר

אם זה בבית חיל האויר הרצליה ליד קניון 7 כוכבים אז כנראה יציעו לך להיות טכנאי מטוסים דרג ב' או א'

ואולי עוד דברים אחרים.

ממליץ לך ללכת בחום.

אתה צוחק נכון?

בכל מקרה - maximskv, מה המספר טלפון שמופיע בראש הדף?

אני יודע שזה לא למודיעין.. כבר קיבלתי זימונים למודיעין.

פורסם

אני יודע מה זה הזימון הזה, הייתי שם גם. זה ממש ממש לא קשור לחיל האוויר.

פורסם

אתה צוחק נכון?

בכל מקרה - maximskv, מה המספר טלפון שמופיע בראש הדף?

אני יודע שזה לא למודיעין.. כבר קיבלתי זימונים למודיעין.

לא אני לא צוחק .

לפני כמה שנים טובות זימנו אותי לשם פעמיים אולי היום השתנה משהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים