עבור לתוכן

מחשב שדולק כמה שבועות רצוף, חיי פחות?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי דולק היום כבר 14 יום רצוף. לפני אותם 14 יום היה רק ריסטרט פשוט שלפניו דלק 10 ימים רצוף. הסיבה היא שלפני חודש קניתי קירור שקט ביותר למעבד והמארז שלי גם ככה שקט ובקיצור כל עוד אני לא משחק, המחשב חרישי לחלוטין ואני יכול לישון בחדר שהוא דולק ואני סתם לא אוהב לחכות שהוא יעלה בהדלקה. יש לי זיכרון פנימי מספיק ומעבד 4 ליבות חזק וההרגשה היא כאילו הפעלתי את המחשב הרגע גם אחרי שבועיים (המחשב משמש לגיימינג כבד מוזיקה והכל). השאלה שלי היא כזו: אני מקצר ככה את החיים של המחשב שלי (מחשב בן פחות משנה)? פרטים: יש לי ספק 500W של seasonic והטמפרטורות נמוכות במחשב למעט הספק שאני נוגע בו והוא די חם תמיד (לא רואה טמפרטורה שלו). המארז צובר אבק, אבל יש לי מסנן אבק והאבק נשמר בחוץ ואני מנקה פעם בחודש.

מומלץ להשאיר מחשב דולק שבועות רצוף גם שלפעמים אין לי ממש צורך בו בזמן מסויים?

פורסם

המחשב שלי דולק 6 שנים ברציפות.

פורסם

אני מכבה את המחשב בסוף היום ומדליק אותו למחרת מזה 6.5 שנים ברציפות...

פורסם

ומה עם איכות הסביבה?

לא חבל להשאיר מחשב דולק בלי שימוש סתם כי לא בא לך לחכות 10 שניות שהוא יעלה?

פורסם

אולי תנסה להשתמש במצב שינה?

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין מימכם שזה בסדר שהוא דולק רצוף (טוב נו לא בסדר לכדור הארץ אולי :-X )? ספק איכותי נועד לעבוד כך גם 5 שנים (הזמן הצפוי למחשב הבא שלי)? יש הבדל בין חורף לקיץ אז הטמפרטורות עולות ממש?

אולי תנסה להשתמש במצב שינה?

ניסיתי והאמת שהוא מכבה את המחשב לגמרי ושאני מזיז את העכבר הוא נדלק תוך 2 שניות..אבל שני בעיות במצב זה: אני מוריד מלא דברים כל הזמן והמחשב שלי מחובר לסטרימר שנמצא בסלון. במצב שינה יש אפשרות להשאיר את הבקר רשת יחד עם ה- HDD דולק..ככה שימשיכו הורדות ומי שרוצה לגשת ל- HDD (הסטרימר) יוכל?

פורסם

יש פחת מעבודה רצופה ויש פחת מהפעלה וכיבוי.

לא זה ולא זה אמורים להיות משמעותיים עד כדי בחירה על פי הנתון הזה.

שמעתי על שרתים ישנים שעבדו רצוף המון שנים, ופעם אחת כיבו אותם וזהו מת המחשב.

פורסם

היי

זאת לא אמורה להיות בעייה בכלל

רק פשוט תדאג לנקות פעם בכמה זמן את המחשב מאבק וגם את המאוורים

כלל הספק

פורסם
  • מחבר

היי

זאת לא אמורה להיות בעייה בכלל

רק פשוט תדאג לנקות פעם בכמה זמן את המחשב מאבק וגם את המאוורים

כלל הספק

כן אני מנקה...אבל איך אפשר לנקות ספק? אין לי גישה למאוורר שלו.

פורסם

לא

-אבל-

יש נתבים שקיים להם קליינט ביטורנט פנימי ובקר אחסון. תענוג.

למשל:

http://www.pcworld.idg.com.au/review/networking_wireless_voip/belkin/double_n_wireless_router_f6d6230au4/341090

מכל הנתבים והאפשרויות נפלת על המוצר הכי גרוע !

קניתי אותו בזול באיביי ולא הבנתי למה הוא כל כך זול עד שקיבלתי אותו..

אין עדכוני FIRMWARE, אין תמיכה ב L2TP, הוא קורס ללא הפסקה כשמנסים להשתמש בו כשרת ביטורנט ובלי קשר, קורס לפחות פעם ביום-יומיים בסתם שימוש שגרתי..

אחרי שבוע חזרתי לנתב הקודם שלי ואת הבלקין הזה הפכתי לנקודת גישה (עובד מעולה ככה.. ).

פורסם

זה מה שקורה שמקישים בגוגל...

תודה על ההזהרה כי אני התעתדתי לרכוש אותו :xyxthumbs:

פורסם

עם שמירה נכונה ובחירת חלקים (+קירור) טובה מחשב יכול להיות דלוק שנים מבלי להתבלות,

כמובן ששמירה על מתח יציב תאריך את אורך חייו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים