עבור לתוכן

אמצעים להגנה על המחשב מברקים

Featured Replies

פורסם

מחר מגיע אליי המחשב החדש, ועכשיו חורף. ממש לא בא לי שיישרף לי איזשהו רכיב במחשב.

מה יש כדי להגן על המחשב מדברים כאלה? אפילו UPS ממש קטן שיספוג את האנרגיה ויחזיק לכמה דקות כדי לכבות את המחשב בבטחה.

אולי אם יש איזשהו מכשיר עם נתיך שיישרף לי והחשמל לא יעבור אל המחשב.

פורסם

אני משתמש במייצב מתח (שזה בערך UPS ללא הבטרייה).

במקרה של הפסקת חשמל, המחשב אכן יכבה ללא כיבוי מסודר של מע' הפעלה - כך שהסיכון התוכנתי \ איבוד מידע עדיין קיים,

אבל העיקר הוא שאתה מוגן מהסיכון החומרתי \ חשמלי, בעלות נמוכה יחסית.

http://www.tamlil2100.co.il/Product.aspx?cid=219&pid=1273

http://www.tamlil2100.co.il/Product.aspx?cid=219&pid=1274

משרת אותי כבר מס' שנים. אני מחבר אליו מחשב + מסך + ראוטר + קו טלפון + מע' רמקולים.

לדעתי UPS למחשב ביתי זה בזבוז מוחלט של כסף ומקום. בטח שרדת קריסות תוכנה \ מסכים כחולים (כמו רוב האנשים) זה לא שונה מנפילת חשמל עם מייצב מתח.

אגב רוני צודק, זה לא המקום לשאלות מסוג זה. ותתחדש על המחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם :)

המייצב מתח הזה עולה כמו UPS..

פורסם

חדשות "רעות" - ביצעתי היום בבוקר הזמנה ל AVR2000 בגולד-טופ, וממש לפני כמה דקות קיבלתי מהם טלפון שיש מחסור אצל היבואן והצפי הוא רק בסוף הרבעון השני של 2012 - בקיצור עוד הרבה זמן.

יש למישהו רעיונות אחרים? אני זוכר שראיתי את ה 1200PRO בשופרסל והמחיר היה אפילו הגיוני, אבל אני לא בטוח שהיה שמה 2000PRO.

פורסם

אני רואה ב-skypc את 2 הדגמים, אבל כרגע "מתבצעות פעולות תחזוקה בשרתי החברה" אז אני לא יכול לתת קישור, נסה מאוחר יותר.

בחנויות הבאות אני רואה את ה-1200 אפילו עוד יותר זול מהקישורים הקודמים, אולי תבדוק איתם:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=717

http://www.on-off.co.il/?action=p90119

פורסם
  • מחבר

לא חושב שכדאי לקחת מייצב מתח, הרי אם באמת יהיו נחשולי מתח זה יהיה כאשר תהיה הפסקת חשמל/אי סדירות... ואני לא הייתי מדליק את המחשב אחרי שהוא נופל. אני חושב שהכי כדאי או לקחת UPS פשוט שגם יחזיק לך את המערכת לכיבוי מסודר או לקחת את המגן ברקים.

אני חושב שבהוםסנטר יש.. אני אקפוץ לשם יום אחד ונראה.

פורסם

http://www.advice.co.il/data/files/specifications%20AVRhe.pdf

למה שלא תדליק את המחשב אחרי שהוא נופל (במידת האפשר) ? במקרה הגרוע יפול שוב, הוא עדיין מוגן :nixweiss:

"מגן ברקים" ב-40 ש"ח לא יספק הגנה טובה יותר, אבל זה עדיף על כלום...

פורסם

לא חושב שכדאי לקחת מייצב מתח, הרי אם באמת יהיו נחשולי מתח זה יהיה כאשר תהיה הפסקת חשמל/אי סדירות... ואני לא הייתי מדליק את המחשב אחרי שהוא נופל.

מה הקשר? המייצב דואג שלא תקבל מתח בלתי יציב באופן קבוע, ומגן עליך מספייקים פתאומיים. גם אם אין הפסקות חשמל - תמיד יש נחשולי חשמל (גם בקיץ, ובחורף הם יותר חריפים), ש:

א. במקרה של נחשולים קבועים (ירידות תכיפות ל 200~ ועליות ל 250~) שנמצאים 24/7 וגם בקיץ - לא בריאים למכשור אלקטרוני ולספק הכח במחשב שלך, ולאט לאט עם הזמן "הורגים" לך את הרכיבים. מן מוות איטי מתמשך שכזה.

ב. במקרה של נחשולים גדולים פתאומיים (במקרה של פיצוץ טרנספורמטור על עמוד חשמל שקרוב לבית, לדוגמא) שמגיעים ל 300-400V ולפעמים לאלפי וולטים - יכולים להרוג את המחשב שלך על המקום. המייצב מגן עליך במקרה כזה.

אני רואה ב-skypc את 2 הדגמים, אבל כרגע "מתבצעות פעולות תחזוקה בשרתי החברה" אז אני לא יכול לתת קישור, נסה מאוחר יותר.

בחנויות הבאות אני רואה את ה-1200 אפילו עוד יותר זול מהקישורים הקודמים, אולי תבדוק איתם:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=717

http://www.on-off.co.il/?action=p90119

SKYPC פשטו רגל לפני יותר משנה :)

אני ארים טלפון בקשר לחנויות האחרות לראות אם יש במלאי. חבל אבל שיש רק את ה 1200VA ולא 2000VA.

פורסם

נבהיר כמה דברים - מה הנזק שמתח לא תקין גורם למחשב ואיך המגן אמור להגן מכל אחד מהמקרים

יש כאן הרבה חוסר ידע בעיקר בגלל היצרנים של המגינים. כשיש 3 הגנות חשובות : השהיה, מתח גבוה/נמוך, וברקים (נחשולי מתח). ההגנה של הברקים הרבה יותר זולה ליישום מהאחרות ולכן היצרנים דוחפים אותה כיאלו שהיא ההגנה העיקרית, ושניתן בכלל למדוד את הנחשולי מתח האלה (ברור שאפשר, אבל זה לא ה 200-250 ש LosNir כתב אליהם - המתחים האלה תקינים לגמרי מבחינת הספק של המחשב)

ובכן, מה יכול לקרות בחשמל ?

יש רוח שגורמת לנדנוד של חוטי חשמל בעמוד חשמל, אז יכולים לקרות כמה דברים : חיבור רופף גורם למתח להתנתק ולחזור כמה פעמים במהירות, קורה קצר בגלל מגע רגעי בין 2 חוטיםאו חוט נקרע ונופל לאדמה, מערכת של חברת חשמל מנתקת ומחברת את המתח כמה פעמים במהירות אוטומטית בניסיון "להשתחרר" מהקצר. התוצאה : המתח מנתקת וחוזר פעם אחת או יותר במהירות : 240 - 0 - 240 - 0 ...

בספק של המחשב יש קבלי כניסה שאמורים להיות טעונים כל הזמן, אבל הזרם טעינה שלהם הוא מכה חזקה שיכולה לשרוף אותם או רכיבים אחרים. בספק יש רכיב NTC ששולט בזרם טעינה _בהדלקה קרה של הספק בלבד_, ומחייב זמן התקררות לפניי שמחברים את הספק לחשמל מחדש. אם מחברים את הספק לפניי שהריב הזה מתקרר הוא לא מבצע את השליטה בזרם, נוצרת מכה של זרם גבוה שהרכיבים לא בנויים להחזיק ויכולה לגרום להם נזק, אבל בדרך כלל הוא יקרה בשלב הזה רק אם הספק כבר "חלש" בכל מקרה. עכשו הרכיבים האחרים שחטפו את המכה חמים. אם עכשו המתח יפול ויחזור שוב, הם יקבלו מכה שוב ויהיו עוד יותר חמים וכך הלאה. אם אחד מהם נדפק, הספק יישרף מיידית

מגן שיש לו _הגנת השהיה_, משאיר את המתח למחשב מנותק (אל ידיי ממסר שנשאר מכובה) ומחכה דקה או יותר שכל הרכיבים בספק יתקררו לפניי הפעלה מחדש

שינוי פתאומי בעומסים במערכת או בעיה במערכת החשמל (חיבור רופף, קפיצה של פקק במקום אחר ביחד אם מערכת חשמל דפוקה שדבר כזה מוציא אותה מיציבות) יכול לגרום למתח לעלות או לרדת, לא בצורה קיצונית, ואוליי גם להישאר במצב הזה לגמה שניות או יותר

אם הספק מקבל מתח גבוה מידי (בכמה עשרות V או יותר), יש רכיבים שיכולים להישרף בגלל המתח. ה "נקודה הקריטית" לספקים היא כ 280V (בגלל קבל גדול שעומד בהמשך ובנקודה הזאת הוא יקבל מתח גבוה יותר ממה שהוא אמור להחזיק)

אם הספק מקבל מתח נמוך מידי, הוא ינסה להמשיך לעבוד רגיל, אבל הזרם שלו יתחיל לעלות בגלל שהוא לא יכול להחזיק את המחשב אם מתח נמוך מידי ואותו זרם כמו מה שהוא לוקח במצב תקין (אין לו מספיק הספק). הזרם הגבוה יותר יכול לשרוף הרבה רכיבים פנימיים בספק מהתחממות יתר ובסיכוי דיי גבוה להוציא את הספק משליטה למצב שהוא שורף רכיבים אחרים

מגן שיש לו הגנת _מתח גבוה ונמוך_ ינתק את המתח כשהוא נמצא מחוץ לתחום הבטוח בכל אחד מהכיוונים. מרגע זה מופעלת הגנת ההשהיה והמחשב ידלק מחדש רק אם המתח חזר להיות תקין והוא היה יציב במשך כל הזמן של ההשהיה

פגיעת ברק או מכה שנוצרה בגלל עומסים משוימים במערכת (שנאים של חברת חשמל, מזגנים...) יכולה לגרום למכת מתח גבוהה ביותר (אלפיי V) ומהירה מאוד, מהירה כל כך שההגנה למתח גבוה לא מספיקה להגיב כשהנזק כבר נגרם

המכה הזאת שורפת את רכיבי הכניסה לספק. במקרים קיצוניים היא יכולה לגרום לספק לצאת משליטה ולשרוף את המחשב

מגן שיש לו _הגנת ברקים_ = _הגנת נחשולי מתח_ (אלה 2 שמות שונים לאותה הגנה בדיוק) מכיל רכיב MOV שלוקח את המכה לעצמו, נשרף, וגורם לקצר שמפיל את החשמל בכל הבית. המכה שמגיעה למחשב חלשה יותר ואולי מספיק חלשה כדי למנוע נזק (ואולי לא)

כל 3 ההגנות חשובות, ולכן לא משנה כמה היצרן מפרט אל הגנה אחת כלשהיא, האחרות חייבות להיות שם כדיי לתת הגנה טובה

למשל, יש מגינים שבהם אין הגנות בכלל חוץ מברקים, ויש כאלה שיש הגנת מתח נמוך אבל לא מתח גבוה, ויש כאלה שההשהיה דפוקה

מייצב מתח AVR אמור לתת את און הגנות, חוץ מהבדל שאם המתח גבוה או נמוך רק בקצת, הוא יכול לעלות או להוריד אותו כדיי לקבל מתח תקין ולהמשיך לעבוד (במקום כיבוי). הוא אמור להיות בנוי כך שאם המתח כבר מחוץ לתחום שהוא יכול לייצב, הוא ינתק אותו לגמרי כדיי להגן

ב UPS יש סוללה, והוא אמור לעבור אליה בכל זמן שבו הוא לא מעביר מתח מהחשמל (ובכך לתת למחשב להמשיך לעבוד ללא הפסקה), אבל כל ההגנות חייבות להיות שם כדיי שיוכל להגן (בהרבה UPSים ההשהיה היא +- שניה במקום דקה או יורת וזה בסדר, כי UPS לא ממש מכבה את המתח אז הוא לא צריך השהיה ארוכה). במציאות להרבה UPSים אין הגנת ברקים ויש לחבר אותם ביד אם מגן ברקים כדיי לקבל הגנה מלאה

כמה גורמים נוספים :

הרבה פעמים כשהמתח חוזר אחריי נפילה, הוא לא תקין (מגיע ביחד אם קפיצת מתח וכדומה). אם המגן נמצא בהשהיה, הוא לא יעביר את הקפיצה למחשב ובמקרה הזה ההשהיה תגן אל מחשב הרבה יותר מההגנה האמיתית של הקפיצות מתח

הרכיבים שיוצרים את הקצר בהגנת ברקים לפעמים עולים באש כשהם חוטפים מכה, ויכולים להמיס את הפלסטיק של המגן. לכן, אל תשימו מגן במקום קרוב מידי לדברים שנדלקים בקלות / במקום מוחבא

מפסק פחת (מפסק להגנה נגד התחשמלות) אמור להיות מותקן בלוח חשמל. אבל בנוסף להגנה מהתחשמלות (התפקיד העיקרי שלו) הוא גם מונע סכנות שריפה במקרים מסוימים, ובין היתר משפר את הבטיחות וההגנה של מגן ברקים

נחשולי מתח נוצרים אל ידיי מכשירים שיש להם מנוע (ובעיקר מזגנים) בזמן הכיבוי שלהם

בכיבוי רגיל (מכבים את המזגן מהמפסק, מהשלט, או שהוא נכבה אל ידיי התרמוסטט) המכה נוצרת במנוע, אבל המנוע כבר מנותק ממערכת החשמל (כי הוא בדיוק מכובה....) ולכן רוב הנחשול בכלל לא יוצא מהמזגן ובעצם אין אם זה בעיה

הבעיה הגדולה קוראת כשמתכבים בו זמנית וביחד מזגן + משהוא רגיש כמו מחשב, כלומר כשהם נשארים מחוברים אחד לשני בזמן הכיבוי. במצב הזה, כל המכה שהמזגן מייצר יכולה בקלות להגיע למחשב

אבל מתיי המחשב והמזגן מתכבים ביחד כשהם מחוברים אחד לשני ?

אם המפסק הראשי של הבית קופץ, הוא מכבה את החשמל לכל הבית אבל כל המכשירים בתוך הבית נשארים מחוברים ביניהם. במצב הזה, המכה של המזגן כן מגיעה ישירות לכל המקומות האחרים

לכן כחלק מההגנה : אל תפעילו דברים ביחד בצורה שמגיעה למצב שבו החשמל קופץ, כי ככה ניתן ליצור נחשולי מתח ממש בתוך הבית

המייצבים AVR1200 / AVR2000 של אדוויס : בעייתיים

מייצב טוב אמור לייצב את המתח בתחום מסויים, אם המתח נמצא מחוץ לתחום הזה המייצב אמור לנתק אותו לגמרי כדיי להגן אל המחשב. המייצבים האלה לא יכולים לנתק את המתח - הם יעלו או יורידו אותו קצת, לא בצורה מספיקה, והמחשב ימשיך לקבל מתח לא תקין

מייצב טוב אמור לנתק את המתח לגמרי ולהמתין זמו של השהיה עד לחיבור מחדש אם יש נפילת מתח קצרה. למייצב הזה אין מערכת השהיה בכלל

והשנאי שיש בפנים קטן מידי ל 1200 או 2000 VA.. אני חושב שהוא הולך להתחמם משמעותית אם תנסו להעמיס אותו גבוה

כלומר : עדיף כבר לחפש UPS בהשוואה למייצב הזה

פורסם

המייצבים AVR1200 / AVR2000 של אדוויס : בעייתיים

מייצב טוב אמור לייצב את המתח בתחום מסויים, אם המתח נמצא מחוץ לתחום הזה המייצב אמור לנתק אותו לגמרי כדיי להגן אל המחשב. המייצבים האלה לא יכולים לנתק את המתח - הם יעלו או יורידו אותו קצת, לא בצורה מספיקה, והמחשב ימשיך לקבל מתח לא תקין

מייצב טוב אמור לנתק את המתח לגמרי ולהמתין זמו של השהיה עד לחיבור מחדש אם יש נפילת מתח קצרה. למייצב הזה אין מערכת השהיה בכלל

והשנאי שיש בפנים קטן מידי ל 1200 או 2000 VA.. אני חושב שהוא הולך להתחמם משמעותית אם תנסו להעמיס אותו גבוה

כלומר : עדיף כבר לחפש UPS בהשוואה למייצב הזה

רשום שבמקרה עומס חריג יתבצע ניתוק אוטומטי.

UPS ב-VA כזה יעלה יותר מ-1000ש"ח.

בכל אופן, אני לא מבין הרבה בתחום, אבל המוצר הזה מספק אותי כבר כמה שנים טובות, אפשר לומר 24/7. בזמן הזה, לחברים הספיקו להשרף \ להדפק מוצרי חומרה שונים... ואצלי טפו טפו אין תקולים, ככה שאני רגוע למרות הדברים שנאמרו :)

פורסם

כפי שנאמר : _בעומס_ חריג. כלומר, אם אתה מחבר אליו יותר מידי מכשירים שלוקחים חשמל ומעמיסים אותו, לא אם המתח ברשת לא תקין בצורה קיצונית

יש UPSים ב VA כזה שיש להם AVR טוב יותר בפחות מ 1000 שקל. כל ה UPSים כמו ADVICE PRPC או ADVICE PRV. הם לא הטובים ביותר כ UPSים (נותנים הגנה משמעותית אבל לא ממש אמינים ונדפקים בקלות בעצמם), אבל טובים יותר מה AVR הזה

הדבר הזה מכיל AVR שיכול להוריד ולעלות מתח בתחום מסויים + מגן ברקים בינוני+. חריגות מתח קיצוניות יותר הם נדירות יותר, כך שאוליי הוא עשה את ההבדל לעומת החברים שלך שאין להם הגנה בכלל. אבל ההגנה שלו רחוקה מאוד מלהיות שלמה אפילו בדברים הבסיסיים

פורסם

מה עושים לגבי מכשירים שצריכים מתח נקי כדי להוציא סאונד טוב יותר (מגבר סטריאו CLASS A, ממירים דיגיטלי -> אנלוגי, רסיבר, מגברי אוזניות וכו')? אין לי צורך ב UPS בשבילהם, והם צרכנים די גדולים שישתו את הסוללה מהר מידי.

תכננתי לקחת AVR2000 בשביל מערכת הסאונד שלי, יש לך הצעה אחרת?

יש UPSים ב VA כזה שיש להם AVR טוב יותר בפחות מ 1000 שקל

איפה בדיוק? ב 2000VA מצאתי רק מותגים גנרים: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-ups&db36521=37171&orderby=price

ב 1200VA אין כלום מתחת ל 1,000 ש"ח.

כל ה UPSים כמו ADVICE PRPC או ADVICE PRV. הם לא הטובים ביותר כ UPSים

איך ה PRD של Advice?

תודה.

פורסם

למגבר תשים מגן ברקים טוב כמו Q-protector

ה PRD ו PRPC הם 2 UPSים גנריים של אדוויס - בכללי ה PRD לא שונה מה PRPC - סתם הוסיפו לו מסך שמראה "230". ה PRV כנראה יוצר איכותי (גל לא מרובע וכו) אבל חוצמזה עדיין באותה קבוצה

כ AVR הם אמורים לעבוד בסדר ויותר טוב מה AVR1200 / 2000

כ UPS יש להם בעיות של סוללות וממיר חלשים + צורת גל מרובעת (ב PRPC וכנראה ב PRD). עדיין קח בחשבון שהם לא באמת מחיקים את מה שכתוב אליהם ואם אתה תעמיס אותם הסוללות לא יחזיקו הרבה זמן ואוליי גם ה UPS עצמו

אז כן הם יתנו הגנה (הבעיה העיקרית איתם שהם נדפקים בעצמם, לא שהם לא נותנים הגנה) אבל אם אתה רוצה משהוא שגם יחזיק ויהיה איכותי אתה תצתרך לשלם בהתאמה. אם אתה כן מחפש את ה UPS הגנרי שיחזיק תנסה את PRV - לא יודע כמה באמת הוא יכול להחזיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים