עבור לתוכן

איך להפוך מטען USB לרכב ל יציאת 12V ו 5V ?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מטען למצת רכב שמוציא 5V 700ma, אני רוצה להפוך אותו למוצר שיוציא 5V ו 12V עם כבל מולקס (חשמל של ספק ATX לדיסקים קשיחים וסידי רומים )

במולקס יש 4 חוטים:

צהוב - 12V

שחור - אפס

שחור - אפס

אדום - 5V

חשבתי לחבר את החוט האדום ליציאת 5V במטען עצמו (בצורה יפה כמובן)

את 2 השחורים של מינוס במטען

ואת הצהוב לכניסת 12V של שהמטען (מה שמתקבל מהמצבר)

האם זה נכון? הידע שלי באלקרוניקה הוא מזערי..

האם צריך איזשהו מייצב ל12V? בכל זאת זה מגיע ישר מהמצבר..

הצרכן יהיה דיסק קשיח

שזה סביב ה650ma ל5V

וסביב ה900ma ל12V

אודה לכם על הכוונה ו\או יעוץ בנוסה

פורסם

בעייתי. מתח 12V מהמצבר הוא לא ממש יציב, ונע בין 10V (בהתנעה) ליותר מ14V בזמן נסיעה. פתרון לזה יכול להיות שימוש ברכיב DC TO DC עם שני המתחים הנ"ל. קצת יקר יחסית (150₪ בערך) אבל עושה את העבודה.

משהו בסגנון הזה http://www.nemic.co.il/public/product_details.aspx?cid=2&t1type=dcdc&scid=244

ויש משולבים עם 2 המתחים באותו רכיב, מה שמוזיל את העסק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אשקול את עניין ה DC TO DC, יש איזה פתרון יצירתי אחר? כמובן שאין לי בעיה של הלחמות והרכבת מעגלים (על פי נייר כמובן, לתכנן אני ממש לא יודע)

פורסם

אתה יכול לקנות ספק m2 לרכב, הוא מוציא מעל 100 וואט ויש לו את כל היציאות וגם פונקציות כיבוי מתח.

וכמובן המתח מיוצב ונקי.

פורסם
  • מחבר

אני צריך אך ורק 12V ו 5V כל שאר המתחים שיש בATX לא מעניינים אותי, ניסיתי עכשיו לקחת 2 מטענים של רכב האחד 5V והשני 12V (כך חשבתי לפחות) הצלחתי לאחד אותם ודיסק של נייד עבד לי (אבל הוא עובד רק על 5V אז זה לא חוכמה) אבל דיסק רגיל לא עבד לי, מדדתי עם מולטימטר ומסתבר שטעיתי וה12V שחיברתי הוא בכלל מוציא 9V (זה של DVD נייד לרכב)

אני אנסה לחפש איזה 12V ל12V מיוצב פלוס מינוס

פורסם

אם אתה יכול להבטיח שתשתמש ביציאת ה12v כאשר אתה נוסע/רכב מונע/מצבר מלא כך שיש עליו בערך 14 וולט אפשרי לייצב אותו ל12v עם ספק ליניארי.

הדרך היחידה שתבטיח מתח של 12v בכל מצב היא ספק ממותג (DC to DC) כמו שצויין.

פורסם

ממיר ל 240V לרכב וממנו סתם ספק ATX רגיל. זה overkill מוחלט אבל יהיה לך ממיר 240V שהוא דבר שימושי ביותר

במקום הממיר ניתן לשים UPS ישן (תחבר לו 12V במקום הסוללה), אבל תיזהר יציאת ה 240V לא צפה אלא קשורה לנקודה כלשהיא (ולפעמים לנקודת אמצע - כלומר, אם יקרה קצר בין היציאה של ה 240V לגוף האוטו אתה יכול לשרוף את ה UPS ולפעמים אפילו לא יהיה פיוז במסלול של הקצר...) בצד ה 12V

אתה יכול לשים ממיר ליניארי לקצת פחות מ 12V, אני חושב שכבר ב 10-11V הדיסק יכול להתחיל לעבוד - הייתי מנסה ל 11V וכך יש לך כבר תחום שבו המתח של הסוללה יכול לרדת כך שהממיר עדיין עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים