עבור לתוכן

מחפש ראוטר לשידור של 50 מטר וכמה קירות בודדים

Featured Replies

פורסם

אני עובר עם אחותי דירה בקרוב, שממוקמת 50 מטר אווירי במורד ההר מדירת הוריי. לאחר שבדקתי כדאיות של נט-סטיק ופתיחת הוט-ספוט אישי מהפלאפון ראיתי שככל הנראה הפתרון הכי טוב הוא ראוטר חזק שיהיה מסוגל לשדר כ-50 מטר אל הדירה אליה נעבור שנמצאת במורד ההר ועל האות לעבור כמה קירות בודדים אם אציב את הראוטר החדש גבוה על הקיר הקיצוני/חיצוני של בית הוריי וכך הוא יעבור מינימום קירות והתדר יתפרש מלמעלה יותר טוב.

*אשמח להמלצה לראוטר טוב שיעשה את העבודה ויהיה חזק דיו לעבור את הטווח הנ"ל (בהנחה וזה קיים :P ).

*זכור לי פעם שקראתי על בחור אחד מהפורום ששידר מצד אחד של הכינרת אל הצד השני בעזרת אנטנה שקולטת בצד השני.

*האם אני אצטרך מגבר אות או אנטנה מחוזקת או משהו בסגנון כדי לעבור את הטווח הנ"ל? אם כן, אשמח שתצרפו לי לכאן.

*האם זה נכון לתלות את הראוטר גבוה כדי לקבל פריסה יותר רחבה?(ל פי מה שידוע לי, פעם אחרונה שבדקתי ע"פי חוקיי הפיזיקה הכלל הזה היה נכון ::) )

*אני מניח שתקציב של 500 יספיק (או קצת יותר במידת הצורך) כשהמטרה היא לכוון לכמה שפחות.. (סטודנט תפרן.. ;D )

המון תודה ויום טוב! :yelclap:

פורסם

הסיטואציה שאתה מתאר מעט הינה בעייתית, מכיוון שמדובר במרחק גדול יחסית וקליטה שצריכה לעבור בין כמה בתים וקירות.

אין הרבה ראוטרים חזקים מספיק למה שאתה מתאר, אך מה שאתה יכול לעשות זה לחפש ראוטר בעל 2 אנטנות פריקות, ולשדרג את האנטנות ל-2 אנטנות חזקות בעלות עוצמת שידור של 7 או 9 DBI, וזה עשוי לספק לך את הפתרון.

מקווה שעזרתי,

אורי נציג קבוצת ח.י.

פורסם
  • מחבר

וואלה מה שאתה מציין נשמע מעניין. האם מס' האנטנות משפיע על אופן השידור? אני שואל זאת מכיוון וכיום ניכר כי החברות משתמשות באנטנות פנימיות כמו בסלולארים ואני לא יודע אם אפשרי לחבר במקום אנטנה מחוזקת.

האם אנטנות מחוזקות נמכרות בארץ?

האם בתחום הנ"ל יש פירמות או שזה תחום "סיני"/אפור או DIY?

האם יש ראוטר ואנטנה מומלצות שיתאימו למשימה שלי?

המון תודות על העזרה עד כה! ;)

פורסם
  • מחבר

הקפצה! :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים