עבור לתוכן

HIS HD6950 Modded מסך שחור באמצע משחק - כנסו להסבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי את הכרטיס הזה http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3464

עשיתי שינוי ל-BIOS ככה שיפתחו לי ה- SHADERS הנוספים, העדכון עבר בהצלחה

פתחתי את ה- AMD Overdrive וכיוונתי ל- 880 1375 ו- 20% ב-POWER CONTROL (כמו הנתונים של ה- HD6970)

לבדיקת עומסים הרצתי את ה- FunMark בעומס מירבי, הכרטיס מסך בשיא הגיע ל- 100 מעלות, אבל בלי שום בעיה או קריסה או מסך שחור, אבל לעומת זאת אני משחק ב- COD MW2 ואחרי 10-15 דקות אני מקבל מסך שחור.

מישהו יודע להסביר למה במשחק שהכרטיס מתחמם פחות (בסביבות 80 מעלות) הוא קורס ובבדיקת מאמץ שהכרטיס מגיע ל-100 מעלות הוא לא קורס?

ד"א אם אני מוריד את הנתונים ל-850 ו-1325 ומשאיר 20% זה לא קורס

אודה להסברים

פורסם

התשובה בגוף השאלה, עברת עם הכרטיס את יכולת ההמהרה.

עכשיו, אחת הטעויות הקלאסיות הינה פתיחת שיידרים אך ללא פתיחת הכרטיס עצמו לעבודה במתחי עבודה של HD6970,

ולכן חסר לכרטיס זרם לעבודה בתדרים המבוקשים. נכון הוא הדבר הן לליבה והן לזכרונות.

כדי לפתור את זה, אתה צריך להעלות את מתח הליבה למתח המתאים של HD6970, רצוי גם את הזכרונות.

אחת הטכניקות הפשוטות לעשות זה היא באמצעות צריבת ביוס של HD6970.

לענין הטמפ':

בעיה אחרת שיכולה להתעורר היא חום יתר. בגדול, מומלץ שלא לעבור 85 מעלות צלסיוס, ואם הגעת ל- 100 אתה כבר חורג,

זה יכול להסב נזק לכרטיס - לתשומת ליבך.

אם לעומת זאת הגעת ל- 100 מעלות רק ב- furmark , אזי זה סביר - העיקר שבזמן עומס טבעי במשחק/סימולטור

תלת מימדי אתה לא עובר 85 מעלות.

תעשה את תיקוני המתח הדרושים, אל תתעסק עם furmark, תבדוק טמפ' רק במשחק (שלא תעבור 85 מעלות), ותחזור עם הממצאים.

פורסם

התשובה בגוף השאלה, עברת עם הכרטיס את יכולת ההמהרה.

עכשיו, אחת הטעויות הקלאסיות הינה פתיחת שיידרים אך ללא פתיחת הכרטיס עצמו לעבודה במתחי עבודה של HD6970,

ולכן חסר לכרטיס זרם לעבודה בתדרים המבוקשים. נכון הוא הדבר הן לליבה והן לזכרונות.

כדי לפתור את זה, אתה צריך להעלות את מתח הליבה למתח המתאים של HD6970, רצוי גם את הזכרונות.

אחת הטכניקות הפשוטות לעשות זה היא באמצעות צריבת ביוס של HD6970.

לענין הטמפ':

בעיה אחרת שיכולה להתעורר היא חום יתר. בגדול, מומלץ שלא לעבור 85 מעלות צלסיוס, ואם הגעת ל- 100 אתה כבר חורג,

זה יכול להסב נזק לכרטיס - לתשומת ליבך.

אם לעומת זאת הגעת ל- 100 מעלות רק ב- furmark , אזי זה סביר - העיקר שבזמן עומס טבעי במשחק/סימולטור

תלת מימדי אתה לא עובר 85 מעלות.

תעשה את תיקוני המתח הדרושים, אל תתעסק עם furmark, תבדוק טמפ' רק במשחק (שלא תעבור 85 מעלות), ותחזור עם הממצאים.

אומרים שלצרוב ביוס של 6970 יכול לדפוק את הזכרון של הכרטיס, ב6950 הזכרון שונה מב6970..

בכל מקרה אם אתה שואל אותי, תחזור חזרה לביוס המקורי, תעשה לכרטיס אוברקלוק לתדרים של 6970 (מבלי לפתוח שיידרים)

ולא תרגיש שום הבדל בביצועים (וכמובן לעקוב אחרי הטמפ')..

100 מעלות זה די גבוה, במיוחד לחורף.. באיזה מארז מדובר?

פורסם

אומרים שלצרוב ביוס של 6970 יכול לדפוק את הזכרון של הכרטיס, ב6950 הזכרון שונה מב6970..

זוהי "אימרה" לא מבוססת, כתבתי על כך התייחסות מקיפה כאן בפורום ב- 19.10.2011.

להלן הקישור:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=514500.msg4404062#msg4404062

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים