עבור לתוכן

רעש נוראי מהמאוורר של כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

יש לי gforce 7900 GT עם המאוורר המקורי שלו. הכרטיס כבר בין 5 שנים בערך, ניקיתי בעבר את המאוורר שלו ממש יסודי כמה פעמים, פרקתי אותו לחלקים וניקיתי. ביומיים האחרונים יש רעש נורא מהמחשב, כדי לבדוק מאיפה הרעש עצרתי את המאוורר של הכרטיס עם היד בזמן שהוא עבד ונהיה שקט מוחלט. המאוורר של הכרטיס בוודאות עושה את הרעש.

הכרטסי הזה והמאוורר שלו הם צרה צרורה. יש לי עוד בעיות עם הכרטיס, הוא לפעמים לא יושב טוב והמסך שלי מתנתק.

בקציור, נמאס לי, אני רוצה שינוי.

אני לא יודע מה כדאי/אפשר לעשות ופה אני צריך את עזרתכם. האם לקנות כרטיס מסך חדש? האם לקנות מאוורר חדש? יש מאווררים שקטים? השקט נורא חשוב לי, ממש נמאס לי מהרעש של המחשב.

אני לא מתכוון לשחק משחקים גרפיים רציניים בשנים הקרובות.

הדילמה מורכבת יותר משום שאני מעוניין לקנות מחשב חדש באופן כללי ואת הנוכחי להשאיר בשימוש גם כן, אבל זה אולי יקח קצת זמן של מחקר וחיפושים, מה שאני צריך עכשיו זה לפתור את הבעייה הנוכחתי כבר היום (יום ו). אי אפשר לחיות ככה.

בקיצור 2, האפשרויות שאני חושב עליהן:

1. לקנות כרטיס מסך חדש, ופה אני חייב המלצה, אין לי מושג. הכרטיס כמובן יהיה מתוכנן כבר למחשב הבא.

2. לקנות מאוורר חדש לכרטיס שיהיה שקט יותר וטוב יותר (ד"א הכרטיס מתחמם יותר מידי), וגם פה אני חייב המלצה.

3. לנקות את המאוורר שוב ולקוות לטוב.

4. משהו אחר?

חנויות: KSP, IVORY ועוד חנות מקומית בהישג יד.

פורסם

אם אתה מתכוון לקנות כרטיס למשחקים אז לדעתי זה מיותר כרגע כי אני מניח שהמחשב הנוכחי שלך חלש ולא ינצל את הכרטיס(מעבד חלש) ואולי גם לא יוכל לסחוב אותו (מבחינת ספק כח).

לקנות קירור חדש זה סתם בזבוז כסף לכרטיס כזה שמראה גם סימני גסיסה.

אז האופציה היחידה שנשארה זה לנסות לנקות שוב, להוריד את המהירות של המאוורר, לשים משחה טרמית חדשה שתעזור קצת עם החום. אתה יכול לנסות גם לשים מאוורר שיזרוק אוויר על הכרטיס וככה הוא ישמור על טמפ' סבירה.

אם כל הניסיונות לא עוזרים ואתה ממש לא יכול לסבול את הרעש, אתה יכול לקנות איזשהו כרטיס ביד שנייה ב150 ש''ח לבינתיים.

השאלה גם, מתי אתה מתכנן לקנות את המחשב הבא ולאיזה שימושים אתה רוצה אותו (אם זה לא למשחקים והשימוש הכי כבד שתעשה זה סרטי HD לדוגמא אז אולי כן תוכל לקנות כרטיס חדש שיעבוד במחשב שלך).

וכמובן מה המפרט הנוכחי שלך?

פורסם
  • מחבר

ציינתי שאני לא מתכוון לשחק משחקים רציניים בשנים הקרובות. עם זאת, אני רוצה כרטיס טוב, לא רוצה שיאיט לי את המחשב. בקיצור, אני חושב שאני צריך משהו סביר פחות או יותר. ספק כוח שלי גם כן חזק, לא זוכר בדיוק איזה, אבל אני זוכר שקניתי מהחזקים. (אפשר לבדוק עם תוכנה?)

אני חושב שהדבר הכי טוב זה לקנות כרטיס מסך למחשב שאני אקנה בשלושה ארבעה החודשים הקרובים, רק שבנתיים אני אשתמש בו במחשב הנוכחי.

הבעיה היא רק אם הוא יעבוד במחשב הנוכחי שלי, שהוא AMD 64 dual core 4200.

פורסם

בעיה עם המעבד תהיה רק במשחקים. מכיוון שאתה לא משחק או מתכוון לשחק בתקופה הקרובה אז אפשר ללכת על כרטיס הרבה יותר מתון וגם לא תהיה לך שום בעיה עם המעבד.

את הדגם של הספק אתה יכול לדעת לפי המדבקה שנמצאת עליו.

אם אתה מחפש כרטיס שרק יחזיק לך את המחשב בלי דרישות מיוחדות, אז יש לך בKSP את הHD5450 והוא גם צורך מעט חשמל ככה שגם מהבחינה הזאת אין בעיה.

פורסם

אני אציע לך כדלקמן:

רכוש כרטיס מסך משומש, בלוחות יד שניה (בלוח יד 2) יש מספר לא מבוטל של כרטיסי מסך מסדרת Geforce 8800.

אלו מגיעים בכמה גרסאות, כאשר הפופולריות שמככבים בלוחות הם על פי סדר יורד מבחינת איכות:

GtS 8800 512mb

GT 8800

GTS 8800 320MB

כרטיסים אלו אפשר לרכוש סביבות 100-150 ש"ח, הייתי שם פעמי לכוון ה 8800 512mb שהיה כרטיס מודרני יותר בליין.

כרטיס זה מהיר סדר גודל של כפליים מה- 7900 המקרטע שיש לך, ואם הוא שמור במצב טוב יש לו עוד קילומטרז' לתת.

מדובר בהוצאה קטנה יחסית, שתניב לך לבנתיים מענה מצויין ושקט תעשייתי כמו שאומרים.

אגב, הכרטיס עדיין מספק למשחקים במידה ותרצה. כרטיסים אלו בזמנו היו יקרים יחסית ולכן בנויים היטב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, פרקתי את הכרטיס, ניקיתי אותו יסודי, החלפתי משחה טרמית, הרכבתי מחדש, והרעש, שוב, איום ונורא. אני עוצר לרגע את המאוורר עם האצבע ואני מגלה ש99% מהרעש של המחשב בא ממנו! אני כזה אידיוט שלא שמתי לב לזה עד כה.

המאוור שעל הכרטיס הוא המאוורר המקורי שבא איתו, אני חושב שהדבר הכי טוב לעשות זה לקנות מאוורר חדש ושקט לכרטיס מסך (יש כזה?), מכיוון שהכרטיס עצמו בסדר אני חושב, אני הייתי רוצה להשאיר אותו בשימוש במחשב אחר אולי, כי אני צריך להרכיב מחשב נוסף בבית.

מה שכן, לאחר הניקוי הטמפ' שלו צנחה ל42-43, שאני לא יודע אם זה הניקוי או מזג האוויר. לא זוכר כזה נמוך.

אז אני צריך המלצות לפתרון קירור טוב ושקט לכרטיס מסך.

תמונה:

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=4533

פורסם

אולי פתרון בסגנון מאוורר חיצוני שיזרוק עליו אויר, כמו אחד מאלו של scythe שעובד בסל"ד נמוך ושקט לחלוטין.

תפרק את המאוור המקורי ותן לגדול של scythe לזרוק על הכרטיס אויר מלמעלה (או איזו שהיא זוית שתמצא מתאימה)

העיקר שתהיה זרימת אויר ראויה על הרדיאטור של כרטיס המסך.

כך בשעתו עשיתי עם כרטיס ישן, שהמאוורר המקורי שלו סבל מבעיות רעש בדומה למה שאתה מתאר.

זרקתי את האויר מדופן המארז, היכן שישנו פתח למאוורר בדיוק מעל כרטיס המסך. עשיתי זאת עם מאוורר 12 ס"מ גדול מושקט

של arctic cooling (בזמנו scythe טרם שווקו בארץ). הפתרון עובד כבר כמה שנים עד היום במחשב הישן שזרוק אצל הקטנה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים