עבור לתוכן

כמה שאלות על כרטיס קול.

Featured Replies

פורסם

אם הרמקולים לא מנוצלים טוב על ידי כרטיס הקול אז זה פוגע גם בווליום שלהם וגם באיכות שלהם ?

וגם מה ההבדל ב-Asus Xonar בין הסיומות D1 ו- DS (מה טוב יותר) ? וכרטיס כזה יכול לעזור לי מהבחינות שציינתי למעלה ?

ד"א הכרטיס קול והרמקולים שאני מדבר עליהם הם Microlab Solo 7C וכרטיס קול מובנה של הלוח אם (Asus P5KC) בנתיים .. אני מקווה בקרוב להחליף אותו אם זה יעזור.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שלא כל כך עונים על זה ..

בכל אופן יש לי עוד שאלה בנושא אחר לגמרי.

יש לי אוזניות די ישנות כבר של אודיו טכניקה ואני רוצה לתקן אותם, הבעיה שלהם זה החלפת כבל (הקצה שלו חתוך .. איפה שה-PL אמור להיות) ואני רוצה גם להחליף כריות כי הכריות שלהם פשוט גמורות ולא מבודדות כלום.

אני לא רוצה לעשות את זה לבד אלא במקום מקצועי וטוב כי אני לא רוצה שהם ייראו מקומבנות אחר כך.

הדגם המדויק שלהם זה Audio technica ATH-PRO5V (לפחות ניראה לי שזה ככה למה זה מה שכתוב בצד שלהם).

חוץ מזה מה אתם אומרים על האוזניות ? שוות תיקון בכלל ?

פורסם

בנוגע לשאלה המקורית - בהחלט. כרטיסי האון-בורד לא מנצלים טוב רמקולים אודיופיליים כמו הסולו.

ההבדל בין הכרטיסי קול הוא תכונות שונות ונלוות. אחד מאלו יהיו מצויינים לסולו.

בנוגע לאוזניות, כל מי שמבין באלקטרוניקה יכול להחליף כבל. להחליף כריות זה כבר ממש קל, אבל כן, יש מקומות שיעשו זאת בתשלום.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה.

לגבי הרמקולים, אין צורך בכרטיס קול רציני יותר ב-600 ש"ח נכון ? כי קראתי עוד קצת על הנושא וכולם אומרים שכרטיס קול נורמלי מתחיל מ-400-500 ש"ח וכבר התחלתי לחשוב בכיוון של M-AUDIO מסדרה שלהם שנקראת אודיופיל השאלה היא אם זה יהיה ביזבוז שלא ייראה שיפור משמעותי עם הרמקולים האלה.

מה גם הווליום שלהם ממש מאכזב כרגע וזאת רוב התלונה שלי מה גם הם מאבדים במכה בצורה מזעזעת את כל האיכות שלהם במעל 50 ווליום (מה שלא קרה בצורה כזאת עם ה-X16 הקודמים שלי).

לגבי האוזניות, מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כבל להחלפה לתת לבעל מקצוע שיעשה את זה ומאיפה אני יכול להשיג כריות לאוזניות האלה ? אם זה משנה בכלל הדגם ..

פורסם

מוצר מטריף שאני לא מבין איך המלאי שלו לא מחוסל -

ממיר DAC/מגבר אוזניות משולב על בסיס USB.

http://www.stereoscope.co.il/156973/%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-NuForce-uDAC

יהיה טוב מהאסוסים וה M-Audio בוודאות :xyxthumbs:

לגבי הכבל, מצטער לא מכיר אחד כזה :)

פורסם
  • מחבר

וואלה ? וזה שזה מגבר אוזניות לא משנה שזה יתחבר לרמקולים ?

וגם לפי מה שראיתי אפשר לחבר גם רמקולים וגם אוזניות נכון ? כתוב ב-OUT PUT שיש יציאת Headphone output jack ו-Analog RCA Output = 2Vrms

פורסם

הרמקולים שלך מוגברים כך שלא תצטרך דבר מעבר לכבלים.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהם מוגברים אבל לא צריך כרטיס קול טוב יותר או משהו ?

פורסם

אז מה שאלת בעצם?

וכן זה מספיק טוב לרמקולים שלך.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא אם זה בעצם המקסימום ביצועים שלהם (עם כרטיס מובנה) ? או שאפשר לשפר את זה עם כרטיס קול\DAC חיצוני.

אה ולגבי האוזניות אתה יודע אולי מאיפה אני יכול לקנות או להחליף כבל ולקנות כריות ? אני כבר יחליף לבד כריות.

פורסם

עניתי כבר על שאלותיך, קרא פוסטים קודמים.

פורסם

^מה גורם לך להיות כזה בטוח בעליונות של הU-DAC על הכרטיסים הנ"ל?

מבלי להשוות A/B אפשר להסתכל על הנתונים היבשים שמראים שאפילו כרטיס זול כמו הD1 דומה או עוקף הU-DAC ברוב הפרמטרים,אפילו ברזולוציה, למרות שהנתונים כנראה לא משקפים מצב אמת כאשר הכרטיס מותקן במחשב ונתון להפרעות מרכיבים אחרים. עם זאת, אם בודקים את הנתונים של הU-DAC2 ארשר לראות שלמרבה ההפתעה הם ממש נמוכים בהשוואה לדור הקודם... למעשה הU-DAC2 נבדק ע"י צד שלישי ונמצא שהתוצאות אינן תואמות את מה שפורסם באתר החברה. המכשיר אפילו לא יכול להוציא אות bit-prefect מבלי להיחנק ע"י המגבר (הפתטי) שלו. כמובן שבהחלט יכול להיות שהאחוז הגבוה של העיוותים של הU-DAC דווקא גורם לסאונד להיות יותר "אנלוגי"... אבל מבלי לשמוע אותו בעצמי הייתי נזהר מאוד להצהיר שהוא עדיף על כרטיס סולידי כמו D1 או הM-Audio AP.

לגבי האוזניות, אם חסר להם רק קונקטור אז למה להחליף את כל הכבל? לא בעייה למצוא קונקטור 6.5מ"מ ברוב חנויות האלקטרוניקה ויש מצב טוב שגם ילחימו לך אותו במקום אם תבקש יפה. לגבי הפדים, אתה יכול לפנות ליבואן בארץ, אבל הם יקרנים ופנייה לAT בחו"ל לא משתלמת עם דגם בסיסי כזה. ת'כלס הן גם לא כזה להיט ממה שגיגול זריז העלה. תחסוף ת'כסך ותקנה ממשהו יותר נורנמלי.

עריכה: אני די בטוח שפדים של סוני V6 גם יתאימו.

פורסם

אני עם איליה. סה"כ uDac דור ראשון. בכל אופן לא בטוח בכלל שיהיה הבדל (שמיע וניכר) מול המובנה עם הסולו6.

פורסם

אם אני באיזור דיזנגוף מתישהו אני אקפוץ לשם עם הלפטופ לסגור את הדיבייט :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים