עבור לתוכן

צריך המלצה למחשב כף יד

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש מחשב כף יד, ואין לי מושג מאיפה להתחיל,

מה הכי ממולץ בתקציב של 1000 שקל?

האם יש צבעוניים(בתקציב)?

כמה זכרון ממולץ לכאלה מחשבים

אני לא מבין כלום בעניין שלהם, אשמח להמלצות

פורסם

בארץ 1000 שקל זה תקציב בעייתי כי החברות לוקחות ממך עודף כסף על העברית מאשר היית קונה לבד.

אם אתה יכול להזמין מחו"ל תקבל הרבה יותר תמורה לתקציב.

בארץ יש לך במחירים האלו רק את הPALM M515 מבוסס פאלם ב750 ש"ח ראיתי אותו, הוא בא עם 16 מגה ראם ו4 רום שזה הסטנדרט לתקציב (גם פחות לא מספיק {תלוי בשימוש}) הבעיה ב515 זו הרזולוציה הנוראית של 160*160 שנוראית לעניים, היא כמו הפלאפונים הצבעוניים שמוכרים בארץ, אפילו לטעמי גרוע יותר, הוא בא עם מעבד 33 מגה הרץ ומערכת הפעלה 4.1 של פאלם.

יתרונות:

קטן, קל במשקל (139 גרם).

זול יחסית לצבעוני.

חברה עם תמיכה מעולה ויחסי אנוש.

חסרונות:

חסר כרטיס קול.

רזולוציה נמוכה להחריד.

מיושן (בן 3 שנים אם אני זוכר נכון).

מערכת הפעלה ישנה (היום יש 5.2)

מערכת ההפעלה של פאלם היא יותר קונסולה ולא תוכל להריץ דברים רציניים.

אם אתה רוצה מערכת הפעלה של 5 ומעלה (שמה שמאפיין אותה זה פשוט תמיכה במעבדים רציניים של 125 מגה הרץ ומעלה) אלו דגמים יותר יקרים, הכי זול מהחבורה הוא ה TUNGSTEN E :

http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1063424

שמצתייד בכ.קול, רזולוציה גבוהה במיוחד 320*320 שהיא מדהימה וכ"ו...

שתוכל למצוא ביותר זול כמובן בארץ, הוא נמכר בסביבות ב1200 ש"ח , אם התקציב שלך הוא 1000 ש"ח שווה ביותר להוסיף 200 ש"ח.

בגלל מערכת ההפעלה החדשה יותר והודות למעבד הוא יכול לנגן קיבצי וידאו ואפילו DIVX!!! , תמורה נהדרת למחיר.

ולקבוצה השניה:

POCKET PC.

הפוקט פיסי מתהדר בהיותו "מחשב לכל דבר" , רובם מבוססים מערכת הפעלה של מיקרוסופט דומת ווינדוס, וכן, כמו כל מערכת הפעלה של מיקרוסופט הוא קורס הרבה.

במחיר של 1000 שקל לא תמצא פוקט מדהים עם מאיץ תלת מיימד או משהוא כזה, כי מהיותו מחשב כיס הוא יקר, ולכן לתקציב נמוך עדיף פאלם טוב מאשר פוקט קצה.

כל הפוקטים באים ברזולוציה של 240*320 (שכן, זה נמוך מהסטנדרט של פאלם) ומסכי לנדסקייפ יותר גדולים משל רוב הפאלמים.

ובכל זאת, HP הוציאו IPAQ לשוק התחתון של הפוקטים:

http://www.mono1.co.il/Product.asp?Pid=1209&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=98&aff=zap

הוא עם מעבד איטי יותר מהסטנדרט של 200 מגה הרץ, אבל אם אני זוכר נכון זה XSCALE ולכן אתה יכול לעשות לו OC בלי בעיה ל400.

64 מגה זיכרון אבל מפני שהוא דגם זול אין לו רום ולכן חלק ממערכת ההפעלה יושבת על הראם ומתקבל מה שנקרא זיכרון אפקטיבי, שזה פחות מ64.

יתרונות:

מעבד מהיר.

סביבת עבודה רצינית דומת חלונות.

מסתנכרן בקלות עם חלונות.

מאוד תואם קודקים כמו MP3 DIVX MPEG

קל וקטן מאוד יחסית לרוב הפוקטים.

אפשרויות הרחבה מרובות וקלות.

חסרונות:

נוטה לקרוס, מערכת הפעלה של מיקרוסופט.

נחשב סאב סטנדרט משאר הפוקטים.

רזולוציה נמוכה יותר מפאלם שמשתרעת על גבי מסך גדול יותר.

זהו, אני הייתי ממליץ על הפאלם בתקציב הזה.

עכשיוו אם אתה רוצה עוד מידע או לרות את המכשירים (ולראות עד כמה מפריע לך הפרש הרזולוציות), ישנה חנות מדהימה בדיזינגוף סנטר שקוראים לה הדני, אנשים אדיבים, שלל מוצרים לשחק איתם ולקבל הסברים.

אתר:

http://www.handystore.co.il/

דבר נוסף, אל תשים לב למחירים של הדני,"קצת" יקרנים.

אם יש שאלות נוספות, שאל...

יאיר.

פורסם

בארץ יש לך במחירים האלו רק את הPALM M515 מבוסס פאלם ב750 ש"ח ראיתי אותו

חבל על הכסף, אם אפשר להוסיף כמה מאות שקלים ולקנות מכשיר טוב בהרבה:

אם אתה רוצה מערכת הפעלה של 5 ומעלה (שמה שמאפיין אותה זה פשוט תמיכה במעבדים רציניים של 125 מגה הרץ ומעלה) אלו דגמים יותר יקרים, הכי זול מהחבורה הוא ה TUNGSTEN E :

http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1063424

שמצתייד בכ.קול, רזולוציה גבוהה במיוחד 320*320 שהיא מדהימה וכ"ו...

שתוכל למצוא ביותר זול כמובן בארץ, הוא נמכר בסביבות ב1200 ש"ח , אם התקציב שלך הוא 1000 ש"ח שווה ביותר להוסיף 200 ש"ח.

בגלל מערכת ההפעלה החדשה יותר והודות למעבד הוא יכול לנגן קיבצי וידאו ואפילו DIVX!!! , תמורה נהדרת למחיר.

עם זה אני מסכים!

לפרטים נוספים קרא פה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=56523;start=0

יאיר, כל הכבוד על התשובה המפורטת והמעמיקה!

;)

פורסם
  • מחבר

קודם כל,

תודה על התשובה המפורטת, ועל ההשקעה

דבר שני, הדבר שהכי נראה לי הוא באמת הTUNGSTEN, גם העיצוב שלו יפה, אולי אני אחכה קצת שהמחיר יירד.

עוד דבר, אמרו לי (לא בחנות) שדווקא הWIN CE או איך שקוראים לזה דווקא לא קורסת... כנראה שהטעו אותי...

ובקשר לעברית , ראיתי שיש גרסה אחת של הראל, וגרסה שניה של כלנית, יש הבדל בינהם?, מה יותר טוב?

עריכה:

ET

ראיתי שיש לך את הTUNGSTEN

אתה ממש יכול להשתמש בו כמחשב (WORD EXCEL יומן, משחקים קטנים ועוד?)

הוא מגיב מהר?

העברית בו, נורמלית?

פורסם

אומרים שהעברית של הראל יותר טובה וכך גם השירות O_o

לפני כמה ימים רכשתי זייר וקיבלתי אותו סוף סוף ואני מאוד מרוצה ;D

עריכה: אתה לא יכול להשתמש בוורד ואקסל. אם אתה רוצה יש את התוכנה QUICKOFFICE 5.1 שגם תומכת בעברית ובה יש וורד ואקסל. כמובן שהתוכנה לא חינמית

פורסם
  • מחבר

מה עדיף, באותו מחיר, את הPALM ZIRE 71 או את ה TUNGESTEN E?

עריכה:

-----

אני רואה בכל מיני מקומות (מכרזים) שהעברית היא בגרסת לייט, האם הפאלם שלך הוא גם עם עברית לייט?

זה ככה בגלל שזה מכרז? יש גם עברית מלאה?

תודה :)

פורסם

אין לי מושג מה זה עברית לייט. הגירסה של העברית שלי היא 2.3 הראל הוציאו אותה מתישהו ואתמול שלחו לי אי-מייל עם UPDATE לגירסה הזאת. בקשר למה עדיף הדרך היחידה שלך לדעת זאת היא להסתכל על המפרטים של שני הפאלמים ולראות מה הכי טוב בשבילך.

פורסם

כמו שאמר ה-LaMeR ( ;D) אין דבר כזה עברית לייט. זו הטעייה צרכנית.

בדגמים החדשים (TE ו-Z71) העברית שקיימת כרגע לא תומכת בגרפיטי בעברית (הזנת אותיות עבריות בצורת גרפיטי וזיהויים ע"י המכשיר).

פרט לחסרון זה העברית מלאה. ממשק מלא בעברית (כך לפחות ב-TE וב-Z71).

חברת הראל (שאכן רבים מהמשתמשים ממליצים עליה, וגם אני שבעתי ממנה נחת), הוציאה עדכון לגרסת העברית והיא כרגע בגרסה 2.3.

בעיית הגרפיטי עדיין לא תוקנה אך היא ידוע וכמובן בטיפול.

לגבי שאלתך על ה-TE, הוא אכן מכשיר מעולה. יומן, משחקים, רשומות וכו'

לגבי מסמכי אופיס אין שום בעיה פרט לעבודה עם עברית.

נשוא כאוב ובעייתי אך בר פיתרון.

כשתגיע לגשר - נעזור לך לחצות אותו... 8)

ולשאלת השאלות:

מה עדיף, באותו מחיר, את הPALM ZIRE 71 או את ה TUNGESTEN E?

התשובה כאן:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=92&art_id=137

הבחירה היא שלך. ;)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

שניה

לא הבנתי, אפשר לכתוב בעברית (רשומות וספר טלפונים בעברית) על המכשיר, או שצריך להעביר את זה מהמחשב?

ועוד דבר, איפה קנית אותו? שירות טוב?

פורסם

יש לך 3 אפשרויות לכתוב אם אני לא טועה:

1) באמצעות גרפיטי. (מה שאתה לא יכול לעשות כי הפאלמים האלה לא תומכים בגרפיטי בעברית, רק באנגלית)

2) לכתוב במחשב ולהעביר לפאלם.

3) ללחוץ בפאלם על איזשהו כפתור ואז תופיע לך על המסך מקלדת כזאת שאתה יכול לכתוב שם מה שאתה רוצה באמצעות מגע על האותיות.

אני קניתי את הפאלם מהראל כי אנשים אומרים שיש להם שירות טוב. לא נתקלתי בבעיות הכל הגיע אלי בשלום והכל עובד אחלה. שלחתי להם אי-מייל בבקשה לסיסמא בשביל העברית (כדי שלא תפעל רק 30 יום) ותוך יום החזירו לי אי-מייל מפורט מאוד עם עדכונים והכל.

אני אישית קניתי את הפאלם כדי לכתוב איתו בביה"ס במקום במחברות. כל צורות הכתיבה הללו שציינתי למעלה לא כ"כ נוחות בשביל מטרה כמו שלי - כתיבת מחברות לכן קניתי בנוסף לפאלם גם מקלדת.

פורסם
  • מחבר

קנית ישירות מהראל?

פורסם

לא חייבים לקנות ישירות מהראל, אם אתה קונה מכשיר שהיא מפיצה - העברית והאחריות היא של הראל. (ככה שאם יש בעיה פונים אליהם ישירות - והם נותנים שירות וטיפול מצויין)

אני קניתי דרך נטאקשן, מכשיר מבית הראל.

שווה.

לגבי סעיף 3 של LaMeR - זה נקרא "מקלדת וירטואלית".

פורסם

כן מקלדת וירטואלית, לא ידעתי שיש לזה שם מיוחד :P

בכל מקרה אני קניתי ישירות מהראל אבל כמו ש-ET אמר אפשר גם לקנות בנאטאקשן וגם באופיס דיפו

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת וירטאלית?

כזאתי?

1605_large.jpg

פורסם

מה זאת אומרת וירטאלית?

כזאתי?

1605_large.jpg

מקלדת וירטואלית הכוונה למקלדת שמופיע לך על המסך של הפאלם ואתה עם העט רושם.

בקשר לסוגיית העברית, כדי לסדר את העיניינים ולהבהיר כמה דברים, אף אחת מהחברות, לא הראל ולא כלנית (השירות שלהם יותר גרוע משל סקאל) כותבות את העיברית, הן פשוט מתווחות, העיברית באה משתי חברות בשם פנטונייקון ופנרידר:

www.penreader.com

שם אתה יכול לקנות את העיברית באופן עצמאי בהפרש ניכר.

הזייר 71 והE דומים מאוד, הם שונים בזה שלזייר מעבד 175 מול 125, לזייר יש מצלמת וידאו ואורך חייב בטריה.

אם העיצוב לא מפריע לך לך על הזייר.

יאיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים