עבור לתוכן

מחפש מולטימטר בסיסי, יש המלצה?

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

אני מעוניין לרכוש מולטימטר בסיסי.

האם לקנות בארץ? באי ביי?

האם לקנות רגיל? או עם צבת?

תודה

פורסם

מה אתה מתכוון למדוד איתו ? איזה סדר גודל של מתחים/זרמים ?

אתה צריך יכולת למדוד קיבול ותדר ?

כמה איכפת לך מהדיוק שלו ?

פורסם
  • מחבר

תיקונים פשוטים

דיוק בקירוב הגיוני

מדידות מתקדמות ומדוייקות אני אשאיר לביקורים שלי במעבדה

אני רוצה אותו בתור "עזרה ראשונה" בבית

פורסם

לפי דעתי, כל עוד אתה לא מתעסק עם מתח גבוה (מעל 50-100 וולט) תקנה את הרב מודד הכי זול שתמצא בeBay.

אם אתה מתכוון למדוד מתחים גבוהים (כמו מתח הרשת) עדיף כבר להשקיע ברב מודד באיכות בניה יותר טובה.

פורסם

הרב מודד עם הצבתות מיועד למתחים\זרמים גבוהים. בכל מקרה לא ניראה לי שתרצה לשחק עם מתחים וזרמים גבוהים עם רב מודד שעולה 7$.

לכן אם כל מה שאתה צריך זה למדוד מתחים במעגלים אלקטרונים קלילים ללא מתחים גבוהים, קנה את הרב המודד הזול ללא הצבת.

פורסם

כמו שנאמר מעלי, צבת לא שימושית במיוחד אם אתה לא עובד במפעל כחשמלאי. הצבת מודדת זרמי AC בסדרי גודל של אמפרים, על מוליך בודד. בבית פרטי אין הרבה כאלה...

פורסם

הפרובים שבתמונה בכלל לא משהו מבחינת איכות בנייה, היו לי כאלה ברב מודד זול שיש לי והחוט נקרע לי די מהר.

מעבר לכך, ניראה סביר לגמרי, החברה הזאת היא סימן שאלה גדול. היא ידועה בשתי שמות: Victor ו Vichy.

חברה איכותית היא בטוח לא, אבל לפחות יש לה שם. לי אישית יש רב מודד שלהם, דגם VC97. אני לא משתמש בו יותר מידי אבל בגדול אני די מרוצה ממנו חוץ מזה שלוקח לו הרבה מאוד זמן להעביר סקלה של מדידות (הוא הרי Auto ranging). אני לא יודע עד כמה הוא מדוייק בפועל כי אין לי רב מודד איכותי מדוייק בשביל ייחוס.

[שים לב שבלינק שהבאת אין משלוח לישראל !]

אם אתה רוצה להכנס לעומק יש כאן ביקורות לכמה רבי מודד במחיר של פחות מ50$ וטבלת השוואה לסיכום.

http://www.eevblog.com/2010/06/04/eevblog-91-50-multimeter-shootout/

פורסם

נראה לא רע. בארץ ב200₪ (יותר מכפול, אם לא מחשיבים משלוח) אתה משיג בקושי משהו דומה מבחינת גודל ודיוק, אך בלי טווח אוטומטי (חיסרון גדול).

פורסם
  • מחבר

חבר שלי קנה בארץ

dm97 של sinometer

באיזור ה200

באריהב

פורסם

אני גם מעוניין לקנות רב מודד באזור ה-50 שקלים, לאחר שלאחרונה די נכוותי (בקטנה) מרב מוודד שדומה לזה http://www.ebay.com/itm/LCD-Digital-Voltmeter-Ammeter-Ohm-Multimeter-DT830-8036-/170759668199?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c211c1e7#ht_2532wt_905 , ואני חייב לציין שהוא מדיוק בשיט, כל המדידות שעשיתי איתו (גם למדוד קצרים) הוא זייף.

אני לא צריך אחד בשביל זרמים גבוהם ו\או מתחים גבוהים.

דיוק ברמה של 0.1-1V, 0.1-1A...

מתחים בערך עד 28V.

זרמים עד 1A, מקיסמום 2.

יש משהו שעונה על הדרישות?

(וסורי על הדחיפה לאשכול...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים