עבור לתוכן

דימוי לחיצה ארוכה אוטומטית

Featured Replies

פורסם

שלום.

רציתי לדעת איך אפשר לדמות לחיצה ארוכה (כמו כפתור), רק לבד אוטומטית, כשהמעגל מקבל מתח.....

תודה

פורסם

לא בטוח שהבנתי אותך, אתה רוצה שאחרי שלוחצים שהכפתור ישאר כביכול לחוץ מבחינת המערכת?

או שהכפתור ילחץ על ידי מכונה כלשהי?

פורסם
  • מחבר

לא פשוט במקום לחצן אמיתי שבנאדם לוחץ והוא סוגר מעגל ולוחץ כביכול.

אלא שיהיה לחצן אוטומטית כמו ריליי אני חושב שזה השימוש שלו...

פשוט אוטומטית שסוגר את המעגל הזה של הלחצן אבל למשך זמן מסויים...

מקווה שהסברתי כמו שצריך... :silly:

פורסם

מעגל שמקבל מתח מעכשו ולתמיד, ומדמה לחיצה למעגל אחר אבל לא לתמיד אלא לכמה שנות ומנתק אותו אוטומטית כשהמעגל הראשון עדיין מקבל מתח

יש כמה דרכים, כמו מפסק תרמי, מפסק תרמי אלקטרוני (PTC), ממסר (ריליי) וקבל בטור (ודיודה ונגד לפריקת הקבל בכיבוי), ציפ 555 one shot, ודרכים אחרות

פורסם

זה מאוד תלוי בסוג הלחצן ומתח המערכת.

האם זה לחצן למתח נמוך ? ז"א קטן, עדין כמו בפלאפון או הכפתור של כונן התקליטורים ? או אולי ג'וייסטיק של קונסולה ? או כפתור של השלט של המזגן וכו' ?

או שזה כפתור יותר מסיבי למתח גבוה כמו מתג של אור או המתג של דוד השמש ?

פורסם
  • מחבר

מכשיר קטן, כפתור שמפעיל לדוגמא MP3 קטן....

פורסם

בדרך כלל מתג מחובר בין רגל של מעגל כשלהוא לאדמה. כאשר לאותה רגל יש גם נגד pull up ולפעמים קבל במקביל למתג.

במצב כזה ניתן להתחבר עם טרנזיסטור NPN לאותה הרגל, לצומת בין הpull up למתג האמיתי עם הcollector. את הemitter לאדמה ואת הbase תדחוף איך שאתה רוצה.

SW-PullUp.gif

אפשרות נוספת היא שהמתג מחובר עם נגד pull down.

SW-PullDown.gif

במקרה כזה תצתרך טרנזיסטור PNP, הcollector לצומת בין המתג לpull down, את הemitter למקור המתח vcc ואת הbase תדחף איך שאתה רוצה (הזרם צריך לצאת מהbase).

בכל מקרה, קודם אתה צריך למצוא איך בדיוק מחובר המתג.

תחפש עם רב מודד במצב של רציפות לאן המתג מחובר (כשהמכשיר לא פועל כמובן).

פורסם
  • מחבר

מה שאני צריך בעצם זה זה:

שמתקבל זרם, שיקצר 2 חיבורים מסויימים, למשך 5 שניות, ויפסיק.

זה מה שאני צריך

איך אפשר לבצע זאת ?

תודה.

פורסם

מה זה "מתקבל זרם"? איזה זרם? איזה מתח? לכמה זמן הוא "מתקבל"?

פורסם
  • מחבר

זרם של 3.7V וזה זרם קבוע.

רק צריך שפעם ראשונה שהזרם מתקבל שיפעיל את המכשיר (שהפעולה להפעלת המכשיר היא ללחוץ 4 שניות על כפתור) וזהו.

פעם אחת שיפעיל את המכשיר וזהו. והזרם ממשיך לזרום...

פורסם

מצורף שרטוט של מה שהסברתי מקודם.

המעגל הקיים שאתה רוצה "לפרוץ" כדי ללחוץ על הכפתור באופן אוטומטי רוב הסיכויים יהיה באחת משני התצורות שבסרטוט (ללא הטרנזיסטור).

אתה צריך לדעת לזהות את סוג המעגל - pull up או pull down ולפי כך לבחור את סוג הטרנזיסטור npn או pnp (בהתאמה).

בבסיס של הטרנזיסור נצתרך להפעיל בהתאם ללוגיקה שאתה רוצה להפעיל את המתג, זאת נוכל להשיג ע"י מתנד או חד יציב תלוי באופן דימוי הלחיצה הרצוי.

בכל מקרה, קודם כל תזהה איך מחובר המעגל שתרצה "לפרוץ".

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מייק בבקשה תן לי איזה דרך ליצור איתך קשר ישירות אני יסביר לך במדויק נפתור את זה צ׳יק צ׳ק, בבקשה...

פורסם

בניתי לך מעגל שכולל גם את המייצב מתח שרצית בתראד השני וגם את הדימוי של הלחיצה על הכפתור.

בתור המייצב השתמשתי בLM317 ולא בAMS1117 מכיוון שהוא יותר יציב ויותר זול ובשביל המעגל הזה אין צורך בLow dropout.

אשמח לחוות דעת נוספת על המעגל, במיוחד מהבחינה שברגע שמפעילים את המנוע אני מניח שזה יוצר הרבה רעש מכיוון שהאלטרנטור מתחיל לעבוד. אני מקווה שלא תהיה לזה השפעה על המעגל.

הסבר על השרטוט:

המעגל של המייצב דיי פשוט, וכולל מעגל LM317 קלאסי מדפי הנתונים מתח המוצא יוצא 3.7v. מכיוון שמקור המתח שלך מגיע מהרכב שמתי שני דיודות TVS להגנה מפני קפיצות מתח גדולות ופיוז.

*שים לב שדיודות הTVS בעלות מתח פריצה של לפחות 16v - 25v אפשר גם מתח יותר גדול אך עדיף שלא. לפני שאתה נוסע לחנות תוודא שיש להם דיודות TVS במתח המתאים. או שתקנה מאיביי.

שים לב שהקבלים גם במתח מתאים, לפחות במתח שמצויין בשרטוט.

במעגל התחתון הוא בעצם LM555 בתצורת חד יציב שנותן פולס באורך 1.1*R3*C4, לכן בשביל זמן של כ5 שניות תצתרך שR3 יהיה כ45K.

R3 הוא פוטנציומטר שתוכל לכוון בתחום של 0 עד 100k כך שתוכל לתת פולס עד כ 11 שניות.

המעגל של הלד הוא אופציונלי, בעזרתו תוכל לכוון בדיוק כמה זמן תרצה שדימוי הלחיצה ימשך, תכוון את הפוטנציומטר כך שהלד ידלק כ5 שניות בעת הכנסת מתחים למעגל.

CD4066 הוא ג'וק שבעצם מדמה מתג אנלוגי (במקום להסתבך בלמצוא את סוג הטרנזיסטור שצריך), הוא אולי קצת לא מובן לפי השרטוט אבל תחבר את הרגליים לפי המספרים שיש בשרטוט. אל תשכח לחבר לג'וק את מקור המתח ואדמה ברגליים 14 ו 7 בהתאמה.

תנסה למקם את C6 ו C7 קרוב לג'וק.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מייק תודה רבה לך באמת שהשקעת !!

יש לי כמה שאלות

מה זה ה CD4066 מאיפה אני משיג את זה?

ומה זה הסימון של ה 2 חיצים ?

ויש לי עוד כמה שאלות... אשמח אם תתחבר לג'ימייל לשאול אותך...

פורסם

הסימון של ה2 חצים זה מקור המתח 12v שזה בעצם מצבר הרכב.

CD4066 הוא ג'וק שמקבל אות חשמלי ומדמה את הקצר שנוצר עקב לחיצה על הכפתור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים