עבור לתוכן

אני חייב עזרה בקשר לרדאון 9800:

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול כרטיס מסך חדש- רדאון 9800 של ג'יגהקיוב למחשב שלי (פנטיום 4 1300, 384 מגה זיכרון).

הכל טוב ויפה עד ש...

התקנתי את הדמו של NFS UNDERGROUD, ציפיתי סוף סוף לשחק ברזולוציה גבוהה ואיכות תמונה טובה בלי שמשחקים יקרטעו לי, ואכן היה שיפור מהכרטיס הקודם (לא קשה... היה לי קודם ג'י- פורס 2, 32 מגה...), אבל... ופה האבל הגדול- הכרטיס לא מספק את הסחורה, כיאלו אני משחק למשל בניד פור ספיד על רזולוציה של 1024X768 ועל פירוט הכי גבוהה (אבל ביטלתי כל מיני אפשרויות) והמשחק ממש מקרטע, ואפילו כשהורדתי מלא מהאפשרויות המשחק עדיין לא רץ חלק (למשל לחבר שלי עם FX 5700 זה רץ חלק). אתם מבינים את האבסורד? קניתי כרטיס שסוף סוף אני אהנה במשחקים (ושילמתי עליו 1600 שקל), אבל למרות שאני רואה שיפור, הוא לא כמו שציפיתי, אפילו במשחק כמו ניד פור ספיד אני צריך להסתפק בהגדרות בינוניות? זה לא הגיוני.

כמובן שניסיתי לשחק בעוד כמה משחקים(ניסיתי בHALO, NBA 2004) , בכולם היה שיפור רציני מהכרטיס הקודם, אבל שוב- זה לא השיפור שציפיתי לו. אני חושב שזה לא הגיוני שרדאון 9800 ב1600 שקל יקרטע על הפירוט שנתתי לו בNFS למשל.

אני ממש מבואס... ציפיתי שזה ירוץ לי חלק וזה לא. הורדתי את הדרייברים הכי חדשים, אבל יותר מזה אני לא יודע מה לעשות. אני לא מבין גדול בכרטיסי מסך.

עכשיו יש לי כמה שאלות...

1. האם זה אמור להיות ככה? משום שמישהו שדיי מבין אמר לי שזה בגלל שעל המחשב שלי הכרטיס לא מסוגל לבצע את הביצועים שהוא יודע לעשות, משום שהמחשב שלי חלש יחסית לכרטיס (למרות שהמחשב שלי לא חלש כ"כ, ראו למעלה).

2. משום מה שמתי לב לעבודה שכל משחק שהתחלתי עד עכשיו זה בחר לי על ההתחלה את הרזולוציה הכי נמוכה ואיכות הכי נמוכה (אם למשל התקנתי N.B.A 2004, אז זה היה בהתחלה על 600X800), עד כמה שזכור לי הרזולוציה של המשחקים אמורה להיות מותאמת לכרטיס לא? כיאלו בכל המשחקים זה על האיכות גרפיקה הכי חלשה שאני מתקין משחק (עד שאני משנה את זה), זה אולי רמז למשהו?

3. למרות שאני מאמין שאין קשר אבל אני אכתוב את זה- יש לי ספק 2200 מגה- הרץ (משהו כזה, לא יודע אפילו אם זה ביחידות כאלה כי אני לא מבין בזה כ"כ), ומי שהתקין לי את הכרטיס (והוא התקין טוב, יאאני חיבר למחשב) אמר לי שכתוב שמומלץ והכרטיס יתחבר לספק של 3000 מ"ה, אולי זה קשור? (למרות שאני לא מאמין, אבל כתבתי... שלא תגידו שלא אמרתי לכם).

בבקשה אני חייב עזרה, אני פשוט מבואס, אני לא רוצה לחשוב על זה שביזבזתי 1600 שקל לחינם. האא ויש לציין שפירמטתי את המחשב אתמול לפני שהתקנתי את זה, ככה שאני לא רואה סיבה לבעיה הזאת (הדבר היחידי שאולי נראה לי זה האפשרות שהמחשב שלי דיי חלש ולכן זה לא נותן לי את מלוא (למרות שזה לא נראה לי מלוא, אלא רוב) האכויות של הכרטיס מסך הזה?) ושוב, אם התשובה היא כן- אז זה עד כדי- כך קיצוני, כיאלו גם עם מחשב בינוני+ וכרטיס מסך מעולה עדיין האיכויות הגרפיות של המשחקים יהיו לא מדהימות?

יכול להיות שהקצנתי טיפה את הבעיה אבל בהחלט יש בעיה. בבקשה תנסו לעזור לי. אני ממש חייב את עזרתכם, ותנסו לדבר איתי בשפה יותר פשוטה למה אני לא מבין גדול כ"כ בכרטיסי מסך וכל הדברים האלה, אולי זה אפילו משהו באפשרויות שבגללו הכרטיס לא מבצע את מלוא הביצועים שלו?

תודה ענקית לעוזרים.

עריכה: עשיתי כמה ניסיונות על NFS כדוגמא וראיתי שדווקא מה שגורם למשחק קצת לקרטע זה לא הרזולוציה אלא האפקטים (למשל אם אני מוריד את אפקט האור מהפנסים של הרכב אז המשחק רץ הרבה יותר חלק), ושמתי עכשיו על רזולוציה הכי גבוהה ורמת אפקטים בינונית- והמשחק רץ חלק (גם אם אני עושה רמת אפקטים מקסימלית ומוריד כל מיני אפקטים של השתקפות ותאורה מקדימה אז המשחק רץ חלק), אז אני שואל אם זה אמור להיות ככה עקב העבודה שהמחשב שלי דיי בינוני או שיש איזה משהו שאפשר אולי לסדר את זה (הגדרות וכו')?

פורסם

המחשב שלך המגביל פה..

הגירסאות הראשונות של המעבד הזה היו ממש גרועות.. (למעשה הוא הוצג ב-1.5 ג"ה ואחרי זה גם הוציאו עוד דגמים חלשים יותר כמו שלך).

אני גם מתערב שהזיכרון שלך הוא SDRAM..

בקיצור זה לא מערכת שנועדה למשחקים חדישים, והכרטיס הגרפי הוא לא צוואר הבקבוק כאן.

הייתי צריך לשאול לפני שקנית אותו..

וספקי כח לא נמדדים במ"ה לכל הרוחות.. אלא בוואטים (=W), יחידת חשמל.

אכן בד"כ מומלץ ספק 300W+ כדי להריץ כרטיסים כאלה, אבל אלא אם כן הספק כח שלך ממש גרוע (וסביר להניח שהוא כזה מהתיאור הכללי של המחשב), לא נראה לי שהוא ישפיע על הביצועים של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה מציע לי לעשות?

יש לי זיכרון RDRAM.

כיצד אני יכול לשפר את הביצועים של הכרטיס מסך? (באופן הכי זול).

פורסם

עוד זיכרון יכול לעזור אני מניח, ואם אפשר לשים מעבד חזק יותר תמיד עדיף.

איזה סוג לוח יש לך? חברה?

פורסם
  • מחבר

עוד זיכרון יכול לעזור אני מניח, ואם אפשר לשים מעבד חזק יותר תמיד עדיף.

איזה סוג לוח יש לך? חברה?

אין לי מושג, איך אני בודק?

פורסם

בעזרת התוכנות:

Aida32

Sisoftsandra

ובמאפיינים בווינדוס ;)

פורסם

קרוב לוודאי שתהיה חייב להחליף גם לוח אם ביחד עם המעבד.

אם אתה רוצה לראות את הביצועים של הכרטיס, אז אתה בהחלט חייב לשדרג מעבד ולוח אם.

פורסם

גם זיכרון כי RDRAM לא מתאים לשום לוח חדש..

אגב RDRAM לא חייב לעבוד בזוגות תואמים? איך בדיוק יש לך 384 מ"ב?

כאילו זה או שלוש 128 מ"ב, או אחד 256 מ"ב ואחד 128 מ"ב.

אולי שני 64 מ"ב ושני 128 מ"ב?

השידרוג הכי נורמלי בשבילך יהיה בכלל לפנות לכיוון AMD.

עם AXP2500, לוח nForce2 זול, ו-512 מ"ב DDR.. זה לבד אמור לעלות בסביבות ה-1500 ש"ח..

כנראה גם ספק כח חדש של 300W לפחות, שיעלה לך 175 ש"ח אם אתה רוצה אחד איכותי (כמו ה-HEC 300AR-T).

פורסם
  • מחבר

בקשר לזיכרון- יש לי שלושה סטיקים של 128.

בקשר לשידרוג- מה הכי דחוף לי לשדרג? כיאלו ברור לי שאם אני מחליף מעבד אז אני צריך להחליף לוח- אם.

פורסם

ואם אתה מחליף לוח אתה גם חייב לשדרג זיכרון..כי אין כבר לוחות תומכי RDRAM למעבדים החדשים.

אין לך איך להימנע מזה.. כל השילוש הקדוש צריך להשתנות.

אני חושב שהזכרונות הללו אמורים לעבוד בזוגות... המממ.. נבדוק את זה.

פורסם

מה קשה להבין? הוא עובד עם SDRAM :P

פורסם
  • מחבר

לא, יש לי RDRAM, מאה אחוז.

פורסם

RDRAM אמור לפעול בזוגות, הוא אמר שיש לו 3 סטיקים של 128, אז אולי המערכת מזהה רק 256?

פורסם
  • מחבר

RDRAM אמור לפעול בזוגות, הוא אמר שיש לו 3 סטיקים של 128, אז אולי המערכת מזהה רק 256?

לא, כתוב במפורש 384.

פורסם

השידרוג הכי נורמלי בשבילך יהיה בכלל לפנות לכיוון AMD.

עם AXP2500, לוח nForce2 זול, ו-512 מ"ב DDR.. זה לבד אמור לעלות בסביבות ה-1500 ש"ח..

כנראה גם ספק כח חדש של 300W לפחות, שיעלה לך 175 ש"ח אם אתה רוצה אחד איכותי (כמו ה-HEC 300AR-T).

ובקיצור...תקנה מחשב חדש וזהו...

וככה תראה שיפור ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים