עבור לתוכן

מחפש תחליף טוב לגיימר של 014 - הם העלו לי את המחיר יותר מדי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בנתיים התקשרתי לבזק ואמרו לי שבלי ספק זה עולה 120 שקל לחודש והדיל עם לעזוב להוט הוא ככה - אני מתחיל לשלם להם 25 שקל לחודש על הנתב. ואם אני חוזר ויש עדיין את המבצע של הרשת האלחוטית הם מתחילים לזכות אותי . בשביל ה120 שקל האילו אני צריך לפצל את החבילה משהו שלוקח כ3 ימים. קיבלתי בעיקרון כמה הסברים איך הדואופול עובד.

בנטוויזיון קצת שיגעתי אותם. הם נתנו לי 20 מגה עם גיימר ב80 שקל והנציג מכירות אמר לי שלקחת 30 מגה יעלה 270~ שקל וזה לא שווה משולב וזה לא שווה לי לקחת משולב בכלל . הוא אמר שזה חצי מחיר יחסית ל014 אבל זה בסביבות ה 33% כשמכניסים את הגיימר. הוא אמר שלא כדאי היום חבילות משולבות. בנתיים הם חוזרו אלי הם לא ממש מוותרים (הפוסט נכתב בתהליכים).

ב014 אמרו לי שאני אשלם 15 שקל יותר בשיחה הראשונה אם אני מפצל. אמרתי לבן אדם שעם פיצוי יותר קל לי לעבור לחברה אחרת. הוא נתן לי טלפון נייד למקרה שאני ארצה לפצל.

013 בסוף חזרו אלי ונתנו לי 65 שקל עם גיימר (50 +15 שקל) והורדה של המחיר בבזק ל110 שקל לחודש במקום 120 .... אז פתחתי חשבון אצלהם. יוצא לי 175 שקל לחודש שזה 65 שקל פחות מ014 . הבחורה שלחה לי תופס ניתוק בפקס ;) אבל תנחשו מה עשיתי ... התקשרתי ל014 ואמרתי להם שאני רוצה להתנתק כי פתחתי חשבון בנטויזיון (הדבר שאני הכי שונא זה לשקר אז אני אף פעם לא משקר).האיש מכירות ניסה את מזלו בלשכנע אותי להשאר ואחרי שסיפרתי לו עד כמה אני מכיר את הבעיות שלהם (בyoutube למשל) הוא העביר אותי "לקשרי לקוחות"..

בקשרי לקוחות ירדו ל62 שקל לגיימר +powerngn ב20 מגה . היה צריך לפצל את החבילה אז הבחורה התקשרה לבזק והם המשיכו לכבד את ה110 (172 שקל סך הכל במקום איזה 240) ואמרו שאי אפשר לרדת מזה אז אמרתי " זה בגלל שאני עדיין לא עובר להוט" (תנחשו מה אני יעשה שבוע הבא). בנתיים הפנו אותי לאתר נתק. אני חושב שאני אשתמש בזה כי אם אני אתקשר אליהם בטלפון הם יסבנו אותי וירדו עוד במחיר ואז אני אצתרך עוד פעם לדבר עם 014 . רוב הסיכויים שגם עם נתק הם יתקשרו אלי (למרות שבפקס ביקשתי שלא). ננסה ונראה .

בקשר ל tag3 ב013 הם ממש לא רצו לתת לי והכחישו קשר אמרו שזה לעסקים ושזה רק IP קבוע או משהו כזה . נראה אם אחרי שיקבלו תופס התנתקות אם הם יזכרו בזה...

עכשיו שאני מפוצל אני יכול לעבור מחברה לחברה כל 3 ימי עסקים.

פורסם

עשית עבודה טובה! כל הכבוד :xyxthumbs:

זה לוקח הרבה זמן ומאמצים אבל בסוף זה שווה לעשות, כי אתה חוסך :)

עם בזק קצת יותר קשה לעשות מיקוח, כי יש לך התחייבות על הנתב שלהם, אבל אולי הייתי עושה הימור והולך עד הסוף גם אתם. הייתי אומר שאני מתנתק. כי בשבילך הכי חשוב להגיע לשימור לקוחות שנותנים מחירים הכי טובים. :) הם מקבלים בונוסים על כמות האנשים שנשארו אחרי שאיימו בניתוק. לכן, נראה לי שאפילו למרות שיש לך התחייבות עבור הנתב הם היו נותנים לך מחיר מוזל אם היו רואים שאתה נחוש להתנתק.

פורסם
  • מחבר

זה באמת בעיה עם בזק בעיקר עם הנתב שאני צריך לשלם עליו בשביל VDSL - צריך להתלונן למשרד התקשורת או משהו כזה אין גם ככה בשוק שום נתב vdsl2 למכירה ואילו שנמכרים באירופה יקרים לאללה .

בכל מקרה כנראה ש013 חזרו אלי עם המספר שנתתי להם דרך אתר האינטרנט כי שימור לקוחות לא אמורים לדבר איתי. (גם החברים של לוטם לא חזרו אלי אז ביום שישי עשיתי טלפונים בעצמי) . הוא בכלל לא ידע שהתחברתי והתנתקתי מהם. הוא כנראה לא היה בכלל מוכן ,כי באופן טכני אני מנוי שלהם עד שהם לא מנתקים אותי.

בגדול הוא הציע לי את אותה הצעה שנתנו לי ביום שישי - 50 שקל בלי גיימר . אחרי שנכשל בחלק של המחיר הוא התחיל לטעון שהאיכות ב013 יותר טובה. אמרתי לו שאני עוד רוצה לבדוק מה קורה עם 014 ושלא יצא לי לבדוק ב013. שאלתי אותו אם יש להם חשבון ניסיון כדי שאני אבדוק את האיכות והוא אמר לי שלא אז כנראה שאני לא אתקשר אליהם בקרוב.

כדאי ל013 לרדת עוד במחיר או שיתנו לי ב65 שקל 20 מגה tag3 . עדיין עם הירידות פינג שיש ב014 אני לא בהכרח רץ למתחרים. עכשיו שהמחיר לאינטרנט על גבול הסביר אני צריך למצוא דרך להוריד את בזק מהעץ הגבוה ממנו הם משקיפים על לקוחותיהם השבויים.

פורסם

בזק לא יתנו לך כלום, לכל היותר ירידה של 10 ש"ח, אני ביקשתי היום לעבור מ15MB ל-30MB רצו שאני ארכוש את הראוטר שלהם ב-600 ש"ח לשנתיים, שזה יותר גרוע מההתחייבויות שהיו עד היום של שנה, פשוט חוצפה איך מעבירים חוק והחברות משתינות עלינו בקשת עם קומבינות חדשות, איזה מן דבר זה שאין אפשר לקבל שירות בלי לרכוש ציוד ? למה אין רק מודם בלי ראוטר ? זה פשוט דפוק, בכל מקרה, בשירות לקחות הציעו לי 120 ש"ח במקום 130 ש"ח על 30MB, בזמן שהוט רוצים 109 שש"ח, ובזק נותנים ללקוחות חדשים 75 ש"ח לחודש, לכן מקסימום אני אתנתק מהוט ואחזור לבזק בתור לקוח חדש, ככה לפחות אני אקבל הנחה של 50 ש"ח בחודש, אני כרגע בטריפל C ומאוד מרוצה, אבל יש להם רק 15MB, ורציתי לעבור לבזק בנלאומי, הבעיה שהבנתי שאני צריך חייגן בשביל POWER NGN ומצד שני בהוט אין לי אפשרות לעבור 20M עם חייגן, יש למישהו פיתרון ?

* גם בהוט ביקשו דמי התקנה של 150 ש"ח, אמרתי לה בשביל לחבר כבל את רוצה 150 ש"ח ? אני אחבר לבד, אז היא אמרה שהם לא נותנים ללקוחות לחבר לבד, ואבל היא תבדוק את בשבילי על דמי ההתקנה, אני מחכה לתשובה, גם על זה צריך להעביר איזה חוק, מי שרוצה לחבר את הציוד לבד שיתנו לו, מילא היה צריך לעשות נקודה בבית או איזה תשתית, כולה לחבר את המודם לקיר

פורסם

לא מבין מה אתם רוצים. אז התרגלתם לדבר אחד, אז מה. בארץ אתם לא מקבלים שירות סלולרי בלי לרכוש מכשיר סלולרי, ומשום מה אף אחד לא בא אליהם בטענות על כך... הכל עניין של הרגל.

לדעתי הם לא מוסרים חינם וזאת מכיון שעדיין ציוד ה VDSL יקר יחסית ל ADSL, שאת האחרון בזק קונה לערכתי, בכמה עשרות שח מקסימום. בעוד שנה-שנתיים כשהציוד יוזל, זה יהיה בחינם/בהשאלה כמו ש ADSL כיום.

בארה"ב, כולם קונים פרטית מודם, גם בכבלים וגם ב xDSL. וכך גם בגרמניה. חבר שלי שהיה חי בגרמניה, היה צריך להתרוצץ ולקנות פרטית מודם כבלים. ולאחר שזה לא עבד והוא לא הצליח לגרום לזה לעבוד עם התמיכה הטלפונית (שעולה תשלום ענק אגב. איזה יורו או 2 לכל דקה - והם גם גובים על זמן ההמתנה לנציג פנוי החצופים), הוא היה צריך לשלם לבעל החנות כדי שיגיע להתקין. - כי חברת הכבלים לא שולחת טכנאי לשום דבר, פרט מהשמת נקודה.

אף אחד לא מכריח אתכם לרכוש מבזק, תקנו ב EBAY.

פורסם

לא מבין מה אתם רוצים. אז התרגלתם לדבר אחד, אז מה. בארץ אתם לא מקבלים שירות סלולרי בלי לרכוש מכשיר סלולרי, ומשום מה אף אחד לא בא אליהם בטענות על כך... הכל עניין של הרגל.

לדעתי הם לא מוסרים חינם וזאת מכיון שעדיין ציוד ה VDSL יקר יחסית ל ADSL, שאת האחרון בזק קונה לערכתי, בכמה עשרות שח מקסימום. בעוד שנה-שנתיים כשהציוד יוזל, זה יהיה בחינם/בהשאלה כמו ש ADSL כיום.

בארה"ב, כולם קונים פרטית מודם, גם בכבלים וגם ב xDSL. וכך גם בגרמניה. חבר שלי שהיה חי בגרמניה, היה צריך להתרוצץ ולקנות פרטית מודם כבלים. ולאחר שזה לא עבד והוא לא הצליח לגרום לזה לעבוד עם התמיכה הטלפונית (שעולה תשלום ענק אגב. איזה יורו או 2 לכל דקה - והם גם גובים על זמן ההמתנה לנציג פנוי החצופים), הוא היה צריך לשלם לבעל החנות כדי שיגיע להתקין. - כי חברת הכבלים לא שולחת טכנאי לשום דבר, פרט מהשמת נקודה.

אז למה הם לא מציעים מודם בנפרד בלי ראוטר ? חוץ מזה שהם היו יכולים לקחת את הראוטר בחזרה שאתה מתנתק ולהעביר אותו הלאה, אבל הם לא מוכנים, ויש סיבה לזה, אם אתה אוהב לאכות את מה שדוחפים לך שיהיה לבריאות

שיתנו לי את המהירויות והמחירים שיש בחו"ל נדבר על חו"ל, לבנתיים אנחנו חיים בארץ

פורסם

בארץ אני יכול לקנות מודם בעצמי ושהוט יבואו להתקין לי אותו?

הייתי שמח אם היתה לי את האופציה לקנות בעצמי מודם DOCSIS3 חזק של מוטורולה. זה נחמד שכל אחד יכול לקחת מודם בהתאם לרצונותיו ויכולותיו הכספיות. למה לא?

לא נראה לי שהאופציה הזו קיימת בארץ. אני אשמח לשמוע שאני טועה.

פורסם

אז למה הם לא מציעים מודם בנפרד בלי ראוטר ? חוץ מזה שהם היו יכולים לקחת את הראוטר בחזרה שאתה מתנתק ולהעביר אותו הלאה, אבל הם לא מוכנים, ויש סיבה לזה, אם אתה אוהב לאכות את מה שדוחפים לך שיהיה לבריאות

שיתנו לי את המהירויות והמחירים שיש בחו"ל נדבר על חו"ל, לבנתיים אנחנו חיים בארץ

אולי מכיוון שהחלק היקר במחיר המוצר, הוא החלק של המודם ולא של הראוטר, במקרה של VDSL.

ואולי גם לא מייצרים כלל מכשירים שהם נטו מודם VDSL. כמו שכיום כמעט בכלל לא מייצרים מכשירים שהם נטו מודם ADSL. כל מודם ADSL שאתה מקבל כיום בהשאלה מבזק, הוא גם ראוטר.

אני ממש לא בעד בזק. הלוואי וכבר יכנס לתוקף ביטול האבסורד שמכונה "דמי קו NAKED", שמשרד התקשורת אמר שיעשה. ועוד אבסדורדים אחרים.

אבל בנושא הזה, ממש לא ניתן לבוא אליהם בטענות, על כך שלא נותנים לך מודם יקר במתנה/השאלה, אלא אתה חייב לרוכשו פרטית, או דרך בזק, וזאת לשיקולך.

אם אתה אוהב להתבכיין "מגיע לי" על כל דבר, שגם לך יהיה לך לבריאות.

בארץ אני יכול לקנות מודם בעצמי ושהוט יבואו להתקין לי אותו?

הייתי שמח אם היתה לי את האופציה לקנות בעצמי מודם DOCSIS3 חזק של מוטורולה. זה נחמד שכל אחד יכול לקחת מודם בהתאם לרצונותיו ויכולותיו הכספיות. למה לא?

לא נראה לי שהאופציה הזו קיימת בארץ. אני אשמח לשמוע שאני טועה.

בארץ לא קיימת האפשרות הזו, בכבלים.

נתתי דוגמא מחו"ל, בשביל להגדים כיצד לקוח בחו"ל מוציא כספים נוספים על ציוד (+ על התקנה), שגם לא יתאים עבורו, אם יחליט לעבור לסוג אחר של תשתית. (מודם במקרה זה)

בבזק הנה, קיימת אפשרות כזו. אתה יכול לקבל בהשאלה מודם-ראוטר זול, בטכנולוגיית ADSL, או לרכוש עצמאית. ובטכנולוגיה היקרה יותר VDSL, אתה יכול לרכוש מבזק, או לרכוש עצמאית. לבחירתך.

עריכה: גם ממירי HOT MAGIC ו YES MAX היית חייב לרכוש בהתחלה, כשעלותם היתה מאוד גבוהה. ככל שעלות היצור ירדה במשך השנים, החברות הנ"ל החלו למוסרם בהשאלה.

וגם כיום אתה חייב לרכוש מכשיר פלאפון כדי להנות מרכישת שירות סלולרי . שום חברה לא נותנת לך מכשיר סלולארי, אפילו הכי זול, בהשאלה. ותתפלא, זה עובד באותה שיטה של חיוב-זיכוי. אין אמנם התחייבות, אך אם תבחר להתנתק, הזיכוי כמובן יפסק.

עריכה 2: מעניין אם חוק "ניתוק זיקה" שיועד בעיקר מול חברות הסלולר, תקף גם במקרה מול בזק וציוד ה VDSL. זאת אומרת, שאם אתה קונה מודם-ראוטר במקום אחר, האם גם הם חייבים לזכות אותך כל עוד אתה הלקוח שלהם, כפי שהיו מזכים אותך באם היית קונה את הציוד אצלם.

נראה לי שאותו חוק לא חל על בזק. אשמח אם מישהו יודע אחרת.

פורסם
  • מחבר

ההתחיבות על הנתב מהווה חסם לתחרות. גם ככה מדובר בדואופול. אם אתה עוזב אתה מקבל את המונופול השני. לפחות בספקיות אינטרנט אפשר לעבור חופשי דבר שבחו"ל יחסית קשה כי שם הספק שירות התשתית הם תמיד אותו אחד.

אני לא יודע מה אפשר לעשות עם המחיר שבזק נותנו לי . גם ככה מחיר של תשתית בארץ בשמיים. הסתקלתי במחיר ה"רגיל" שלהם באתר והחיבור הכי זול שאפשר לקבל מהם הוא 2mbps ב 80 שקל . אולי אני צריך להרגיש בר מזל שאני משלם היום רק 110 . אני גם רוצה שיבטלו את ה25 שקל של הDSL העירום - אני יכול להעביר את הטלפון לחברה אחרת ואז הם יקבלו הרבה פחות כסף ממני (אשתי אמרה 80 שקל). אני עדיין צריך לבדוק את האופציות שלי. אני שוקל לעבור לטלפון של הוט רק כדי שיהיה לי תשתית שלהם בבית כדי שאפשר יהיה לשחק איתם טלפון שבור.

כשהם אומרים לקוחות חדשים אני לא מבין למי הם מתכוונים. רוב האנשים הם לא לקוחות חדשים . אם אתה מראה איזה שהיא נאמנות אתה צריך לשלם על זה . המצב האידאלי הוא בערך להחליף ספק תשתית כל שנה וזה מסריח כי זה לא אותה טכנולוגיה או אותה איכות.

פורסם

בפעם ה...אין התחייבות על הנתב.

מדובר בעסקת רכש ב 24 תשלומים. בדיוק כמו כשאתה רוכש טלוויזיה.

כל עוד אתה לקוח שלהם, אתה מקבל זיכוי בגובה התשלום החודשי.

הנתב נשאר שלך בכל מקרה, גם אם תעזוב אותם מחר, כי רכשת אותו.

בדיוק כמו שכל חברות הסלולר עושות לגבי מכשירי סלולר.

אתה לא רוצה לרכוש מכשיר סלולרי מספקית הסלולר - תביא מכשיר עצמאית.

אתה לא רוצה לרכוש מבזק מודם-נתב, סבבה - תביא מודם VDSL2 עצמאית.

אם תחפשו בEBAY ובכל מקום, תגלו שמודם VDSL מחירו מתחיל מ 100$ ועד מאות דולרים.

מה לעשות, מדובר עדיין בטכנולוגיה יקרה.

פורסם

בפעם ה...אין התחייבות על הנתב.

מדובר בעסקת רכש ב 24 תשלומים. בדיוק כמו כשאתה רוכש טלוויזיה.

כל עוד אתה לקוח שלהם, אתה מקבל זיכוי בגובה התשלום החודשי.

הנתב נשאר שלך בכל מקרה, גם אם תעזוב אותם מחר, כי רכשת אותו.

בדיוק כמו שכל חברות הסלולר עושות לגבי מכשירי סלולר.

אתה לא רוצה לרכוש מכשיר סלולרי מספקית הסלולר - תביא מכשיר עצמאית.

אתה לא רוצה לרכוש מבזק מודם-נתב, סבבה - תביא מודם VDSL2 עצמאית.

אם תחפשו בEBAY ובכל מקום, תגלו שמודם VDSL מחירו מתחיל מ 100$ ועד מאות דולרים.

מה לעשות, מדובר עדיין בטכנולוגיה יקרה.

מה איכפת לי שהוא נשאר איתי אם אין לי מה לעשות איתו ? שיקחו אותו בחזרה, חוץ מזה שאם תבקש להתחבר להוט או ליס ותרצה ממיר פשוט בלי הקלטה ובלי תוספות יתנו לך אותו בחינם, ופה לא מאפשרים לי שירות בסיסי בלי ראוטר

וכן באמת "שכחתי" לרגע את ה-25 ש"ח שאני משלם בחודש על החזקת קו שאין לו טלפון רק בשביל תשתית אינטרנט, ובזק כמובן לא מתכוונת לוותר על התשלום הזה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000708611

ויש מודמים בלי ראוטר, וזה ממש לא החלק היקר, בזק יודעים שאם הם יציעו רק מודמים הם לא יוכלו לדרוש מהלקוח לרכוש אותם, ולכן הם מביאים מודם עם ראוטר, שלא נדבר על זה שאם התאוריה שלך הייתה נכונה, הם היו צריכים למכור את זה במחיר עלות, אם אתה רוצה לחיות בסרט שהמחיר עלות שלהם היא 600 ש"ח או קרובה לזה.... שיהיה בכיף

בכל מקרה, האם מישהו יודע על פיתרון איך לגלוש בתשתית של הוט עם בזק בנלאומי וחייגן מעל 20M ?

פורסם

עד 30 מגה יש לך הוטבוקס שצריך להגדיר בתור מודם בלבד (תמיכה יודעים איך לעשות את זה) והוא עובד מעולה עם חייגן. :xyxthumbs:

פורסם

עד 30 מגה יש לך הוטבוקס שצריך להגדיר בתור מודם בלבד (תמיכה יודעים איך לעשות את זה) והוא עובד מעולה עם חייגן. :xyxthumbs:

תודה על העזרה, התקשרו אליי עכשיו בקשר להתקנה, היא אמרה לי שאם אני רוצה לחסוך את התשלום של ה-150 ש"ח אני אקבל רק מודם בלי ראוטר ( או שזה עם ולא יתקינו אותו ? ) בכל מקרה, יש לי ראוטר LINKSYS 610N האם אני אוכל להתחבר עם חייגן ועם הראוטר הזה לבזק בנלאומי ?

פורסם
  • מחבר

נטוזיון לא רוצים להרפות ממני אבל אני מקווה שהייתי מספיק ברור כשאמרתי "תנתקי אותי" לפחות 5 פעמים בשיחה. הם נתנו לי הצאה(חשבתי שבפקס היה רשום לא להתקשר משימור לקוחות) של 60 שקל עם גיימר ואת המחיר הזה לשנה והם מוכנים לעשות לי "טובה" ולשים את המנוי שלי בהקפאה ל3 חודשים .אמרתי שאני לא רוצה שום הקפאה כי אז הם יפעילו את המנוי מתי שבא להם ולי לא תהיה שליטה על זה ואני בטח אשכח . אמרתי לה שאין שום סיכוי שאני אשלם לשני ספקיות והיא אמרה שהיא מוכנה לנתק אותי מ014 (ממש איך היא תעשה את זה? התחזות ?) . אמרתי לה שאם הם רוצים שאני אתנסה בשירות שלהם שקודם כל ינתקו אותי ואז יתנו לי חשבון התנסות - אני לא מוכן לשלם בשביל להתנסות.

וואי בפעם הבאה (עוד 6 חודשים כי אז המחיר עולה ל130) אני מתנתק קודם מ014 ואומר להם שאני עובר ל CCC או 018 . אני גם צריך לברר על החבילה של ההורים של אשתי. בכל מקרה בשביל 2 שקל הפרש אין סיכוי שאני עובר לנטויזיון. זה לא משנה כמה הם אומרים שהם "הכי טובים" . יש ל014 יותר רוחב פס לחול, חבילת גיימר שעובדת טוב המון, עדיין הyoutube לא עובד ב014 משהו .את 013 אני לא מכיר. כשיעלה לי פי 2 ב014 אז לא אכפת יהיה לי לנסות כל דבר אחר.

פורסם
  • מחבר

עדכון קטן. אולי תקראו לי פרנוייד אבל החששות שלי מבוססות על הרבה סיפורים. אז התקשרתי עוד פעם ל013 הפעם לבדוק אם הבחורה שניתקה אותי באמת ניתקה אותי ומסתבר שכן ואני גם לא חייב להם כסף. אבל אני לא מסתפק בזה!

אמרתי לבחורה הנחמדה שענתה לי למחוק את פרטי האשראי - זכותי לא? למזלי זה הלך חלק. היא שאלה מישהו איך עושים את זה ומחקה את פרטי האשראי שלי מהמערכת שלהם!

:yelclap:

אני ממליץ לכל מי שלא אוהב הפתעות בחשבון האשראי לעשות את זה צריך פשוט להתקשר ולדרוש שימחקו את פרטי האשראי מהמערכת. ואם הם מספרים לכם שאין אפשרות תגידו להם שישאלו מישהו כי זה אפשרי . אגב ציינתי שמישהו אמר לי שזאת עבירה פללית להחזיק אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים