עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

הבדלי ביצועי רנדר בין i7-3930K ל I7-2600k

Featured Replies

פורסם

אני עובד בגרפיקה על תוכנת 3D-MAX ונצרך למערכת בעיקר לצורכי רנדר מהיר וכמה שיותר מהיר (רנדר לאנימציה) ואני אמור לרכוש מערכת חדשה בימים הקרובים. ואני מסתפק בין מעבד ה i7-3930K שמחירו נע בסביבות ה 2800 ש"ח לבין ה 2600K שמחירו נע בסביבות ה 1500 ש"ח.

הסיבה לספקות אינה המחיר אלא לתמורה. כלומר כמה באמת המעבד הזה יותר מהיר ממעבד ה 2600K

אשמח מאוד אם מישהו מכיר את המעבד i7-3930K בתחום הרנדר בכדי לתת לי אפשרות לערות השוואה בין השניים.

נ.ב. אני כבר מחזיק מחשב אחד עם מעבד 2600K ויש לי זמני רנדר לתמונה בודדת של המעבד הזה. אם יש למישהו כאן את המעבד i7-3930K אשמח לשלוח לו את אותה הסצנה שרינדרתי בכדי שירנדר על המעבד הנ"ל ויאמר לי כמה זמן לקח לו לרנדר את התמונה וכך אקבל תמונה יותר ברורה על כוחו של המעבד הזה.

תודה מראש לכל העונים

פורסם

eliezerbh, אתה מחסיר פרט מאוד חשוב מהמשוואה.

מחירו של המעבד לבד הוא רק חצי מהפלטפורמה, צריך לשקלל גם את מחיר לוח האם.

עבור ה-SB-E תצטרך לוח X79 והלוחות האלה בדרך כלל יקרים יותר באופן משמעותי מלוחות Z68 מקבילים.

אם אתה מחפש יחס עלות-תועלת טוב יותר ולאו דווקא לחסוך כל שנייה ברנדור, עדיף לך לקנות את ה-Core i7-2600K (או ללא ה-K אם לא מתוכנן OC למרות שבמקרה שלך OC יכול לתרום). מחירה של פלטפורמת SB-E לא ממש עומד ביחס ישר להפרש הביצועים שהיא מספקת. במקרים מסוימים אפשר כבר להכניס כמעט שתי מערכות SB במחירה של מערכת SB-E, מה שכמובן ייתן תמורה גבוהה פי כמה (אבל בעיקר בתנאי שמדובר במספר עבודות רנדור שנעשות במקביל).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על תגובותיהם המהירות והמדוייקות.

לגבי העדיפות ביחס ליכולת המעבד אם הייתי שוקל לקנות את ה i7-3960X אז באמת העדיפות היא לקנות 2 מערכות נוספות אבל הלכתי לכיוון ה i7-3930K שהוא זול יחסית ל 3960 ומכאן יכול להיות שאשקול לקנות שני מערכות של 3930K....

לגבי המחיר כבר הזכרתי שלא זה השיקול......(אני לא משלם את זה במידית אלה קונים לי ואני משלם מתוך הפורייקט עצמו) אבל לא עד כדי מעבד ששווה מערכת שלימה כמו במקרה של 3960 כבר עשיתי טעות כזו בעבר עם מערכת דו מעבדית XEON של DELL ובאמת שלא היה שווה את התמורה אז המחיר של המערכת עמד על כ 35000 ש"ח. ביבוא אישי מחו"ל (לא היו כאלו למכירה בארץ) על טעות זו לא אחזור שוב.

בכל מקרה שוב תודה רבה לכם על הפירוט עזרתם לי מאוד להחליט.

זו פעם ראשנה שאני בפורום הזה ולא ידעתי כמה הוא רציני....

פורסם

לגבי המחיר כבר הזכרתי שלא זה השיקול......

אז ייתכן שלא הבנתי אותך. איך אתה מגדיר תמורה? הרי כשמודדים תמורה (כלומר חפשים להגדיר איזו מערכת משתלמת יותר) צריך להכניס את הביצועים להקשר מסוים. בדרך כלל פה בפורום המשמעות של מערכת משתלמת היא יחס העלות-תמורה הגדול ביותר בהתאם לשימושים, לדרישות ולמסגרת התקציב. אפשר למדוד תמורה גם כביצועים לצריכת הספק, ביצועים לפליטת חום וכן הלאה.

מצד אחד כתבת שהמחיר לא בעיה אבל אתה מחפש תמורה, מכך הבנתי שאתה מחפש יחס עלות-תמורה שיתקרב להצדיק את הפרש המחיר. במקרה כזה פלטפורמת SB-E לא בדיוק עונה להגדרה הזאת, אלא אם כן תוספת הביצועים הממוצעת הזאת מצדיקה מבחינתך את תוספת המחיר המסוימת הזאת כי היא תחזיר את עצמה לאורך זמן (נניח) או מכל סיבה אחרת. זה כמובן שיקול אישי של כל משתמש שקשה למישהו מבחוץ להתייחס אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.