עבור לתוכן

מפגשי head-fi

Featured Replies

פורסם

למה לא עורכים מפגשי אוזניות, כמו שעושים הרבה בחו"ל? מלא פעמים אני רואה ב-head fi אנשים שמדברים על כמה הם נהנים לשמוע אוזניות שבלי המפגשים הם לא יכולים, להקשיב להשפעה של מגברים ו-dacים שונים על האוזניות וכו'. אני חושב שיש פה קהל לא קטן של חובבי אוזניות, עם ציוד לא מבייש בכלל וחבל לי שאנחנו לא מארגנים אף פעם.

פורסם

כמה זמן אתה קורא כאן?

היו שישה מפגשים, והאחרון לפני שנה.

בעקרון, תקריב את ביתך ויהיה מפגש וגם אז צריך שזה יסתדר ל"כבדים" כדי שיהיה עניין במפגש מבחינת ציוד וחברים.

בדוק ב FAQ יש דיונים של המפגשים.

פורסם
  • מחבר

כמה זמן אתה קורא כאן?

היו שישה מפגשים, והאחרון לפני שנה.

בעקרון, תקריב את ביתך ויהיה מפגש וגם אז צריך שזה יסתדר ל"כבדים" כדי שיהיה עניין במפגש מבחינת ציוד וחברים.

בדוק ב FAQ יש דיונים של המפגשים.

בכיף הייתי מציע את ביתי אבל אני בן 17 וגר עם ההורים... לדעתי שווה ממש לארגן כי לרובינו אין אפשרות לשמוע את הציוד הכבד (אוזניות מאוד נדירות, מגברים אקזוטיים וכו) וזה חוויה נהדרת. בנוסף מגוון האוזניות פה מאוד דל, ולדוגמא אם אני רוצה לרכוש אוזניה כמו lcd-2 אין לי מושג אם היא קולעת לטעם שלי בלי שאני אשמע אותה.

פורסם

לארגן דבר כזה לא כל כך קל. כפי שכבר נאמר היו מספר מפגשים בעבר, את רובם אני ארגנתי (נדמה לי שאפילו את כל ה-6 :)) ולפחות חצי מהם אני גם אירחתי.

הבעיה הגדולה ביותר היא למצוא מקום לערוך את האירוע. הצד האדמיניסטרטיבי הוא גם קצת עבודה (לדאוג שיהיו מספיק מקורות, מספיק מגברים ואוזניות, לחלק את הדברים בין החדרים שאפשר יהיה לשמוע בנוחות, קצת כיבוד ושתייה בסיסים טרם הארוחה המסורתית, לדאוג שיהיו מספיק כבלים ומפצלים לחבר את הכל - זה נשמע מטומטם אבל תמיד נתקעים עם מחסור בכבל כזה או אחר), אבל אם יש מקום לערוך בו את האירוע יימצא מי שיעשה את שאר העבודה השחורה (ואם לא אז אני אעשה אותה בשמחה :) ).

מעבר לזה שבדר"כ החברה שאין להם ציוד רוצים לבוא ולשמוע ציוד, אבל החברה שיש להם ציוד מעניין רוצה בעיקר לבדוק ציוד איכותי אחר. לכן מבחינת החברה "הכבדים" המטרה היא למצוא עוד חברה "כבדים", ולא מישהו שאין לו ציוד ורוצה לשמוע כמה שיותר דברים.

בסופו של דבר זה גם מה שקורה במפגשים, קובעים כמה אנשים אפשר להכניס למקום, ונותנים עדיפות קודם כל לאנשים עם ציוד. במידה ועדיין יש מקום להכיל עוד אנשים (אחרי הכל, 50 איש ב-2 חדרים זה פשוט דבילי), מאפשרים לאנשים עם ציוד פחות מעניין או בלי ציוד כלל לתפוס את המקומות האלה.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי שמח לנדב את הבית שלי אבל אני בן 17 ואני לא יכול גר עם ההורים. אבל אני מוכן לעזור בכל הכנות שדרושות, לעשות קצת עבודה שחורה ובנוסף יש לי ציוד, אמנם לא איזה stax 009 ומגבר מונובלוקים לאוזניות, אבל יש לי ציוד נחמד. מה שבעיקר מעניין אותי במפגש זה להכיר ציוד חדש, שונה, להשוות אותו לשלי, לראות איזה ציוד מתאים לאיזה תחום מוסיקלי וכמובן לדעת מה כדאי לקנות :P (לדוגמא כרגע יש לי dac יחסית טוב משולב עם מגבר והייתי רוצה כמה מגבר יעודי ונפרד ישפר את ההאזנה...)

סתם שאלה באוויר- אין מקומות כמו מתנסים/מרכז קהילתי וכד' שאפשר להשכיר חדר לכמה שעות במחיר לא אסטרונומי? אם כל אחד מהמשתתפים ישים כסף גם אף אחד לא יצטרך לתרום את ביתו וגם יהיה יותר מקום ליותר אנשים.

פורסם

אף אחד לא הפנה אצבע אלייך, לכל אחד יש את המגבלות שלו מבחינת מקום.

בנוגע למתנסים ושאר האפשרויות, אני מעולם לא בדקתי את זה. לערוך מפגש בבית של מישהו זה דבר נוח מאוד מהרבה סיבות, במיוחד כי לא צריך לסחוב שולחנות וספות או כיסאות. כשאתה רוצה לבדוק אוזניות אתה רוצה לשבת בשקט ובנוח ולא על שרפרף מול שולחן פלסטיק מתפרק.

מעבר לזה שכדאי שיהיו כמה חדרים בכדי שניתן יהיה להאזין בשקט יחסי, ושניתן יהיה להקים פינת אוכל\שתייה.

פורסם

כמו שאמרו פה היו המון מפגשים בעבר. אני אשמח מתישהו בעתיד (אם כי בתקופה הקרובה זה די בעייתי) להרים את הכפפה ולארגן משהו כזה.

העניין הוא שזה גם מצריך שיתוף פעולה הדדי - כל אחד מביא ציוד שבאפשרותו להביא (כגון אוזניות, רמקולים, מגברים, מקורות וכדומה).

שוב, אני מאמין שמשהו כזה יוכל להתבשל שוב בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אפשר לחכות עוד קצת לראות אם מישהו ירים את הכפפה ויציע את ביתו. אם מישהו חושב להציע את הבית שלו שידע שלא כל האחריות מוטלת עליו - עוד אנשים יכולים להביא אוכל קל ושתיה, והארגון של כל הציוד והאוזניות לא מוטל בלעדית עליו.

פורסם

הארגון של המפגש הוא לא החלק הבעייתי למקרה שזה לא ברור. זה דורש קצת עבודה, אבל זו עבודה שתמיד יהיה מי שיעשה (כמו שאמרתי, אני אשמח לטפל בחלק הזה). הבעיה הקשה היא למצוא מקום מתאים למפגש של יותר מאשר 3-4 אנשים.

פורסם

מצטרף למפגש.

פורסם

^ אין עדיין שום מפגש :nixweiss:

פורסם

ברגע שיהיה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין רוסית אבל תמונות בהחלט מדהימות :xyxthumbs:

הלוואי כזה מפגש בארץ עם כל כך הרבה אוזניות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים