עבור לתוכן

שלא תגידו "לא אמרתם" - מצלמות הגאטסו החדשות הופכות למבצעיות.

Featured Replies

פורסם

מישהו אמר משהו על "נכון" ו"הגיוני"? אמרתי שראיתי את זה קורה. יכול להיות שזה לא חוקי, לא יודע.

• תגובות 225
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז מצלם.

עם מה? הממל"ז לא כולל מצלמה...

בכתבה שהראו, הוא פשוט דיווח בקשר על סוג וצבע הרכב...

פורסם

אכן במקרה המצולם בכתבה השוטר בניידת שאל את הנהג "אתה יודע על כמה נסעת?" והאידיוט השיב 130, ואח"כ הודה ב- 150 קמ"ש.

Case Closed

במשפט תעבורה שהיה לי על 85 קמ"ש בעיר, התובעת הציעה לי להודות תמורת ויתור על נקודות אבל תשלום קנס.

הסכמתי ובתנאי שגם הקנס יופחת. התובעת הכועסת דחתה את הדרישה בבחינת Take it or leave it.

אבל לפני כניסת השופט לאולם פנתה לכבשים המובלות לשחיטה ואמרה שבית המשפט אינו חייב לקבל כל עסקת טיעון שסגרה עם נאשם, ויכול

להחמיר בעונש.

אז פניתי לשופט וסיפרתי לו את אשר אמרה, וטענתי שאם כך אני מבין כי כבוד בית המשפט יכול גם להקל בעונש למרות מה שהוצע בעסקה

ואני מבקש להקל כי ...

התובעת התרגזה וצעקה כי אינה מסכימה,

אבל השופט המשועשע היסה אותה, בחן בכובד ראש את הנתונים וקיבל את בקשתי להפחתה בקנס.

איזה יום מתוק זה היה.

פורסם

מה כבר אמרת לשופט שהקל עליך כשהיית על 85 בעיר?

פורסם

בפעם האחרונה שנשפטתי התובעת איחרה בשעה וחצי! כל הניסיונות לומר לשופט שאם אנחנו היינו מאחרים אז היינו מקבלים הרשעה אוטומטית לא צלחו לזכות אותנו. לפחות יצאתי בלי שלילה בסוף.

פורסם

מה כבר אמרת לשופט שהקל עליך כשהיית על 85 בעיר?

אני מנחש שמדובר על אחד מתוך חלקי כביש רבים מאוד במדינת ישראל שמוגדרים כשטח "עירוני" אך בפועל מדובר על כבישים ראשיים בעלי שני נתיבים לכל כיוון, ושטח הפרדה, וכל מה שצריך בשביל להיחשב כביש בין עירוני (שלא נאמר כביש מהיר) אך מסיבות לא ברורות של כנראה מיקום פיזי של שטח השיפוט העירוני או משהו בסגנון - נחשבים כבישים עירוניים.

לא שזה מעניין את המשטרה, אבל אולי לשם שינוי הוא נפל על שופט הגיוני.

פורסם

או שהממלז"ים פשוט לא אמינים בעיר...

פורסם

טענתי כי השוטר לא תפש אותי אלא רכב שניסה לעקוף אותי מימין (אני בשמאלי) וברגע המדידה הקרן הוחזרה ממנו ולא ממני.

האסמכתא לכך הייתה שזה מה שטענתי ברגע שהשוטר עצר אותי. מייד שאלתי אותו אם ראה את הרכב שנסע במקביל אלי, הוא הכחיש ואח"כ פלט

שראה אותו אבל הוא בטוח שתפש אותי.

לפי דרישתי הכל נרשם מילה במילה כפי שהכתבתי לשוטר בדוח שקיבלתי בו במקום בעת האירוע.

יש חשיבות גדולה מאד למה שאתה אומר ברגע שנעצרת כי אין לך זמן לחשוב.

והפצצה:

השוטר שהיה קצת נבוך מהסתירה בדבריו שאל אם אני רוצה למדוד בעצמי בממלז נהגים אחרים כדי שאווכח כמה המכשיר יעיל וקל לתפעול.

כמובן שהסכמתי, וכך עמדתי מספר דקות מכוון את הממלז קודם לעץ (בדיקה אם הוא נוסע, העץ לא נסע) ואח"כ "תפשתי" כמה נהגים מהירים ...

(אל דאגה , אי אפשר להאשימם כי אני לא שוטר)

בעוד בן זוגו של השוטר אומר לי בתדהמה כי מעולם לא ראה ששוטר נותן לאזרח את הממלז.

את כל זה סיפרתי לשופט, ואמרתי שאני מוותר על הזמנת השוטר וחקירתו כי זו תהיה גרסה מול גרסה וידוע כי ביה"מ נוטה להאמין לשוטר,

אבל אני יכול להביך את המשטרה עם אירוע מסירת הממלז והשקר הקטן של השוטר.

פורסם

אני מנחש שמדובר על אחד מתוך חלקי כביש רבים מאוד במדינת ישראל שמוגדרים כשטח "עירוני" אך בפועל מדובר על כבישים ראשיים בעלי שני נתיבים לכל כיוון, ושטח הפרדה, וכל מה שצריך בשביל להיחשב כביש בין עירוני (שלא נאמר כביש מהיר) אך מסיבות לא ברורות של כנראה מיקום פיזי של שטח השיפוט העירוני או משהו בסגנון - נחשבים כבישים עירוניים.

לא שזה מעניין את המשטרה, אבל אולי לשם שינוי הוא נפל על שופט הגיוני.

תיאור מדויק מאד של הזירה. היית שם?

פורסם

אני מנחש שמדובר על אחד מתוך חלקי כביש רבים מאוד במדינת ישראל ש....

פורסם

יש חשיבות גדולה מאד למה שאתה אומר ברגע שנעצרת כי אין לך זמן לחשוב.

קצת פירוט על המשפט שהזכרתי. בזמנו עבדתי באחד האזורים המסוכנים בשטחים. בכבישים היה מסתובב פטרול משטרתי ממוגן במהירות קבועה של 70 קמ"ש וההוראה שלהם היתה לעקוף אותם תמיד, אפילו על פס לבן (כמובן לא בצורה שמסכנת מישהו). אלו היו הנהלים.

באותו זמן אחי עשה מילואים באיזור אחר וקפצתי לבקר אותו ולהביא לו קצת אוכל. בחזור נסעתי גם באזור מסוכן ונתקלתי בפטרול כזה ובלי לחשוב אפילו עקפתי אותו במקום עם ראות מצויינת. הפטרול עצר אותי ונתן לי דוח. הסברתי לו את כל מה שכתבתי לעיל אבל ללא הועיל. וידאתי שיכתוב את כל טענותי בתורה מפורטת.

בבית המשפט, אחרי שהתובעת הכלבה הואילה בטובה להגיע שמעתי את כל הנהגים שלפני טוענים שהם "פחדו כי מסוכן שם" ולכן נסעו מהר ואת כולם ללא יוצא מן הכלל השופט הרשיע. כשהגיע תורי טענתי את כל האמור לעיל והשופט שאל את התובעת מה כתוב ב"דברי הנהג" בדו"ח. התובעת הרימה את הדו"ח ו"הקריאה" ממנו: "עקפתי כי מסוכן כאן". שאלתי את התובעת "את בטוחה שלא כתוב עוד משהו?" והיא ענתה שכן. כשדרשתי ממנה שתביא לי את הדו"ח לקרוא בעצמי היא פתאום "נזכרה" - "אה גם כתוב כאן משהו על שזה הנוהל איפה שאתה עובד".

לא מספיק שהתובעת איחרה בצורה קיצונית ולא זיכו אותי (במצב ההפוך זו הרשעה אוטומטית) אלא שהיא פשוט שיקרה ביודעין בדבריה לשופט ואפילו לא התנצלה כשתפסתי אותה. העצוב מכל הסיפור שעוד יצאתי עם קנס מהסיפור (לפחות לא שלילה).

פורסם

התובעת היא בדיוק כמו מצלמת גאטסו, עצם קיומה ומטרתה להביא הרבה הרשעות.

אין שום דבר משותף בינה לבין עשיית צדק, היא באה לעבודה לעשות כסף.

.

אתה התרשלת בכך שלא הבאת עדים שיחזקו את גרסתך כי אלו היו הוראות המשטרה כיצד לנהוג במקום המיוחד בו נסעת.

פורסם

קישקוש, זה לא חוקי.

מדידה בממל"ז מחייבת לשמור על קשר עין רציף בין השוטר המודד ובין הנהג הנמדד.

אין דבר כזה "מודיעים בקשר לניידת שעוצרת אותו במרחק 1-2 ק"מ", אלא אם זו סתם שיטת מצליח. בבית משפט מקרה כזה יפסל תוך שניות והנהג יקבל פיצויים על אובדן יום העבודה וכו'.

אני מניח שאת זה לא ראית?

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=601679

פורסם

ךםך. מקורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים