עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אורך החיים של מחשב ניייד המותאם למשחקים.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

במקביל ליצירת נושא זה אני עובר ברשת על מדריכים שונים ופורמים שונים לקבל פרספקטיבה טובה יותר בעצמי על הנושא אך הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום דעות שונות גם כן על העניי, מומלץ מניסיון אישי.

מחשבים ניידים עם מפרט המותאם למשחקים הם מצרך שעל פניו נראה ממש אטרקטיבי וריווחי מכל הצדדים. מיותר יהיה למנות את היתרונות של מחשב נייד פשוט שניתן לנייד אותו ולעשות בו כל שימוש בכל מקום.. ובמחשבים ניידים המיועדים למשחקים גם האפשרות.. של לשחק את כל המשחקים שבעבר היו אקסלוסיבים למחשבים שולחניים גם על מחשבים ניידים.

השאלה שלי היא כזו: אין זו שאלה שכיום ניתן להריץ כל משחק על מחשב נייד המותאם לכך.. לא משנה מפרט כרגע.. בין אם הוא עולה 4-5 אלף או 7-8.

אבל מה שבאמת חשוב לי לדעת זה, האם מחשב נייד בכלל מסוגל לעמוד בעומס של שעות על גביי שעות של משחקים ללא הפסקות כמו שמחשב שולחני עם מערכת קירור בסיסית מסוגל לכך? מן המידע שידוע לי עד כה אני קיבלתי תמונה שלא כך הדבר. שמחשבים ניידים בגלל הדחיסות שבהם הם בנויים האיוורור הוא בעיה.

בהנחה והמחשב מחובר כל הזמן לחשמל. אני אינני כלל מתייחס לחיי סוללה בנושא הנ"ל. רק לאפשרות של המחשב לעמוד בעומס של משחק כמו לדוגמא SWTOR או WOW שאילו משחקים כבדים. SWTOR סביר להניח הרבה יותר. משחקים שבאים מן קטגוריית ה-MMO והשקעה של שעות על גביי שעות זוהי שיגרה.

האם מחשב נייד כלל מסוגל לכך? שנית, האם מחשב נייד מתחת לשבע אלף מסוגל גם כן ? שלישית, האם זה שווה? תודה מראש.

פורסם

שאלת שאלה מורכבת (אולי אפילו יותר ממה שנדמה לך), והתשובה מורכבת לא פחות. :)

אענה בשלושה חלקים.

1) ביצועים

מהבחינה הזו חשוב להבין שלמרות שיש ניידים חזקים מאוד, עדיין המעבדים וכרטיסי המסך הכי חזקים שזמינים בניידים הם בערך חצי או פחות מהמקסימום שאפשר להשיג במחשב שולחני. יש אנשים שיש להם דרישות מטורפות (לדעתי בצורה מוגזמת עד מעוותת) - אם המשחק הכי כבד לא רץ בהגדרות הכי גבוהות בFullHD עם 80FPS לפחות - זה לא שחיק מבחינתם. מי שהדרישות שלו סבירות יותר - סביר להניח שבאמת מרבית המחשבים הניידים המצוידים בכרטיס מסך סביר למשחקים יספקו אותו. אבל חשוב להבין שזה לא אותו הדבר (כדי לסבר את האוזן - כרטיסי מסך Hi-end בניידים מודרניים בקושי מגרדים ביצועים של כרטיסי mid-range שולחניים מלפני שנתיים).

2) אמינות ואורך חיים

זו למעשה השאלה המרכזית שלך. מבחינת אמינות החומרה - אין הבדלים. חומרה של ניידים אמינה כמו חומרה של נייחים. הבעיה, כפי שהבחנת, הם ענייני התחממות, וזו באמת נקודה בעייתית. יצרני מחשבים ניידים הם בדילמה תמידית בין דרישות סותרות של ביצועים גבוהים, מחיר נמוך, קירור טוב וגודל קטן, ובמקרים רבים התוצאה הסופית היא לא מספקת. במיוחד כאשר מנסים להכניס חומרה חזקה, אך להישאר בטווח מחירים ובגודל פיזי סבירים (אחרת מי יקנה את המחשב?) לרוב חוסכים בדברים שבהם לא צריך לחסוך - כמו תכנון והנדסה של גוף הנייד ומערכת הקירור שלו. אני לא יכול לומר שזה המצב בכל הניידים החזקים, אך בפירוש ברבים מהם.

מה התוצאה? במקרה הטוב החומרה אולי מקוררת במידה סבירה, אך גוף הנייד מתחמם מאוד ולא נוח להשתמש בו לזמן ממושך. במקרה הבינוני - החימום הוא מעבר לסביר, מה שיגרום לבלאי מואץ של הרכיבים. במקרה הגרוע - הקירור בלתי-מספיק בצורה קיצונית כדי לקרר את המחשב ב100% מאמץ, מה שיגרום לחימום יתר וכיבוי עצמי במהלך השימוש.

3) נוחות שימוש

הנחת היסוד שלך היא "מחשבים ניידים עם מפרט המותאם למשחקים הם מצרך שעל פניו נראה ממש אטרקטיבי וריווחי מכל הצדדים. מיותר יהיה למנות את היתרונות של מחשב נייד פשוט שניתן לנייד אותו ולעשות בו כל שימוש בכל מקום".

אני נאלץ לקרוא תיגר על ההנחה הזו ולא מנקודת המבט של הביצועים אלא מנקודת מבט של נוחות נטו. כשמדובר במשחקים, ביצועי החומרה הם רק חלק קטן מהדרישות לחוויה טובה. ממשק טוב (עכבר+מקלדת), מסך גדול, וצליל עשיר הם חלק משמעותי הרבה יותר. ובמחשב נייד, כמעט לפי הגדרה - לא תקבל אף אחד מאלה. אז או שתמצא את עצמך מתפשר על גודל מסך ואיכות רמקולים, או שתיאלץ לסחוב איתך ציוד או לחבר את המחשב הנייד לעמדה שולחנית כלשהי (ואז זה כבר כמעט כמו מחשב נייח).

במרבית המקרים, אני מוצא שעדיף להחזיק שני מחשבים - שולחני חזק עם עמדה נוחה ומחשב נייד קטן וקל (ולא יקר מידי) לעבודה בדרכים, מאשר לנסות לארגן "מפלצת ניידת" שתענה על כל הדרישות. כמובן, יש יוצאי-דופן, אך מי שהולך בכיוון המפלצת הניידת, חשוב שישקול זאת היטב ויבין את כל המשמעויות הנלוות.

פורסם

WOW זה לא משחק כבד, סתם שתדע. כאחד שמשחק.

תמיד תזכור שנייד לא יהיה חזק כמו נייח, אבל זה לא אומר שאי אפשר להריץ משחקים אחרונים על נייד על מקסימום גרפיקה.

פורסם
  • מחבר

תשובה נהדרת.. לא יכולתי לצפות למשהו טוב יותר. אני מודה לך מאד ענית לי על הרבה שאלות.

לגביי WOW. אתה צודק שWOW על פניו הוא לא משחק כבד בהגדרתו, אך משחקי MMO בכללותם אילו משחקים שלפחות ככה הבנתי הם עתירי TEXTURE, ועתירי מידע - בנוסף, רצף של שעות על גביי שעות כן באיזשהו מקום מהווה כובד יותר מן משחק שאתה משחק בו שעה שעתיים וזהו. מכל מקום אתה צודק שמשחק "כבד" זה לא. . אני לא יודע אם ניסת SWTOR אבל המשחק מהווה אלטרנטיבה ממש טובה בנתיים וגם הדרישות מן מערכות המחשב עולות בהתאם למרות שסביר להניח שאפשר יהיה להריץ המשחק גם על מערכות חלשות יותר.

אגב סביר להניח שהפיתרון של רכישת שני מחשבים הוא הטוב ביותר.

פורסם

הדבר שאני ממליץ במחשב נייד חזק, הוא פשוט לנתק את הסוללה ולהשאיר את המחשב מחובר רק בחשמל ללא הסוללה,

לי לאחר פחות משנתיים, משחקים רבים על המחשב, וחום רב שהגיע גם לסוללה (כי לא חשבתי לנתק אותה לרגע למרות שהמחשב היה מחובר והסוללה טעונה במלואה), והנה הסוללה שלי קרסה ולא נטענת 100%, תמיד על 70-80, ונכבית לאחר 10-20 דק' של עבודה ללא חיבור לחשמל.

ומבחינת הסיבות האחרות, ברור שמחשב נייד חזק באותו מחיר לא כמו נייח, אבל אין ברירה.

זה לא אומר שהוא לא יסחוב לך כמה שנים טובות.

לדוגמא אני, עם

HP PAV DV6 1330EJ.

מעבד T600 וכרטיס מסך 4650HD.

משחקים רצים בסדר גמור, על רזולוציה מספקת, כבר שנתיים וחצי המחשב אצלי, אני מרוצה, שווה את ה 4200 ש"ח בזמנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.